Προς το περιεχόμενο

"Advanced Recording & Mixing Workshop" 08/02/2013 @ PlanetREC - Αθήνα


nikodemos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Guru

Ένα ολοήμερο mixing workshop με τον Νικόδημο Τριαρίδη, στο PlanetREC Studio στην Αθήνα, με θέμα φυσικά...το mixing και την επεξεργασία του σήματος κατά την διάρκεια του Mixing. Το workshop θα επικεντρωθεί σε πιο advanced τεχνικές και προσεγγίσεις του mixing και πιο συγκεκριμένα στα:

1. gain staging during mixing and the desired dynamic range

2. Dynamic Processing as a sound shaping tool

3. EQ and Filtering during mixing

4. Multibusing Techniques and processing approaches

5. Timing constants in processing

6. Mix Bus processing techniques and considerations

 

Φυσικά το workshop θα περιλαμβάνει hands on εφαρμογές τόσο στον αναλογικό όσο και στον ψηφιακό τομέα καθώς και μια θεωρητική γενική προσέγγιση στην αισθητική και τον σκοπό του Mixing.

 

Η συμμετοχή κοστίζει 45 ευρώ, τα οποία προπληρώνονται είτε μέσω paypal, πιστωτικής, τραπεζικού λογαριασμού. Η κράτηση - πληρωμή πρέπει να γίνει το αργότερο 4 μέρες πριν το workshop. Για να κάνετε κράτηση στείλτε email στο [email protected]

 

Όπως πάντα , όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν ως δώρο και κάποιο σχετικό video tutorial (MixTips - "Punch Your Drums In The Box")

 

Ελπίζω να τα πούμε από κοντά στις 8 Φεβρουαρίου.

 

774312_10200519408846715_1454943893_o.jpg

check my website
https://www.mixingnik.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπερα Νικόδημο!

 

Αρχικα να ξεκινησω αναφεροντας πως ειμαι αρχαριος / ερασιτεχνης στον χωρο της ηχοληψιας / mixing / mastering μιας και ειμαι ακομα αρκετα νεος αν και θα θελα πολυ να ασχοληθω και επαγγελματικα με αυτον τον χωρο. Μεχρι στιγμης εχω παρακολουθησει μερικα σεμιναρια απο εδω και απο εκει μεχρι να μπω σε πανεπιστημιο και εχω λιωσει το νοιζ και λοιπα forum επι του θεματος και νομιζω πως ενα μερος της βασης αυτου το εχω πιασει. Η αληθεια ειναι οτι στον χωρο εργασιας δεν ξερω τι γινεται και δεν ξερω ποιοι ειναι οι πρωτοι της ελλαδας κλπ αλλα πιστευω απο τις αναρτησεις και τις δουλειες σου πως εισαι ενας αξιολογος ανθρωπος του χωρου.

 

Αν και καταλαβαινω λοιπον οτι το workshop αυτο (κατι σαν σεμιναριο δεν θα ειναι?) απευθυνεται σε πιο εμπειρους ανθρωπους και οτι δεν παει ο καθενας θα θελα να μου εξηγησεις γιατι ειναι τετοια η τιμη! Εχω δει και αλλα προιοντα (τα βιντεο How to) που προσφερεις και ,νομιζω τουλαχιστον οτι, απευθυνονται σε αρχαριους για να ξεκινησουν να μπαινουν και αυτοι στο χωρο της ηχοληψιας... αλλα και παλι οι τιμες για τους περισσοτερους ειναι απαγορευτικες! Δεν ξερεις ποσο θα θελα (πραγματικα!) να συμμετασχω σε ενα τετοιο σεμιναριο και να γνωρισω καποιους εμπειρους ανθρωπους να μου πουνε δυο πραγματα απο κοντα αλλα δυστυχως η τιμη αυτη απλα δεν μου το επιτρεπει! Οσο καλο και αν ειναι το διαδικτυο δεν εχει καμια σχεση με το να εχεις εναν εμπειρο ανθρωπο απεναντι σου να σου εξηγει καποια πραγματα και για αυτο θελω να πηγαινω σε οσα σεμιναριο μπορω αλλα να σου πω την αληθεια 45Ε το ατομο μου φαινεται λιγο υπερβολικο...

 

Οσο για τα βιντεο πιστευω πως γνωριζεις οτι σε ολο το διαδικτυο οποιος θελει να ψαχτει για ενα θεμα μπορει να μαθει πολλα πραγματα και να ενημερωθει δωρεαν(!) οποτε παλι δεν καταλαβαινω την τοσο υψηλη τιμη των βιντεο σου! Οκ τα βιντεο σου (δεν το λεω καθολου ειρωνικα!) μπορει να ειναι αρκετα καλυτερα / αναλυτικοτερα με πολυ καλυτερο εξοπλισμο και εντελως διαφορετικη προσεγγιση του θεματος της ηχοληψιας αλλα δεν ξερω αν και παλι δικαιολογειται τετοια τιμη...

 

Καταλαβαινω πως αυτη ειναι η δουλεια σου και δεν μπορεις να την κανεις τσαμπα και χρειαζεσαι και εσυ λεφτα για να ζησεις αλλα ας πουμε για το workshop αυτο που ας πουμε οτι θα κρατησει και 8 ωρες θα βγουνε 675Ε πανω κατω δηλαδη 90Ε/ωρα... Δεν ξερω ποσα ειναι τα εξοδα ενος τετοιου event αλλα πιστευω πως θα μπορουσε να ειναι και πιο χαμηλη η τιμη... Πραγματικα δεν ξερω και μπορει να ειμαι και εντελως λαθος απλα ρωταω για να μαθω!

 

Αν τελικα οντως τα workshop σου απευθυνονται και σε αρχαριους / μεσαιου επιπεδου "ηχοληπτες" αν ησουνα στην θεση μου (αρχαριος) δεν θα σου φαινοντουσαν αρκετα χρηματα π.χ τα 45ευρω ή τα 60 για ενα τριωρο course (παλαιοτερο workshop σου) ή τα 150 για συνολικα 9 ωρες course?

 

Μακαρι να εχω την τιμη καποια στιγμη να γνωριστουμε απο κοντα και να καταφερω να παρακολουθησω τα μαθηματα σου.

 

Φιλικα,

Κωστης

 

Υ.Γ Ελπιζω να μην προσβληθηκες απο το ποστ μου, οπως ειπα ειμαι αρκετα νεος δεν εχω εμπειρια στο χωρο εργασιας και απλα μου δημιουργηθηκαν, πιστευω λογικες, αποριες για το θεμα αυτο...

My spirit sighs in peace - Opeth

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Καλημέρα Κωστή.....κατ'αρχάς να ξεκαθαρίσω πως δεν βρίσκω καθόλου προσβλητικό το περιεχόμενο του ποστ σου...το αντίθετο είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες οι απορίες σου και οι σκέψεις σου  :) (....μοναδική μου διαφωνία είναι ότι το όνομα μου κλίνεται...."ο Νικόδημος, του Νικόδημου, Νικόδημε..." ,κλπ  ;D )

 

Φυσικά και αντιλαμβάνομαι πως έτσι πως γενικά διαμορφώνοντε κάποια πράγματα σε σχέση με την έννοια της διακίνησης πληροφορίας, τον τρόπο ενημέρωσης αλλά και γιατί όχι την πρόσβαση στην γνώση μέσω διαδικτύου πολλές φορές κάποια πράγματα φαντάζουν υπερτιμολογημένα, ακριβά ή και απλά εκτός εποχής... Αν συνυπολογίσει κανείς και την γενικότερη οικονομική κρίση , όχι μόνο την εγχώρια που μας ήρθε και κάπως απότομη , αλλά παγκοσμίως και ειδικά τις αλλαγές στην μουσική βιομηχανία παγκοσμίως, τότε οι σκέψεις σου και οι παρατηρήσεις σου είναι όχι απλά λογικές αλλά πιθανότατα για πολύ κόσμο είναι το αυτονόητο  :)

 

Φυσικά για κάθε λόγο υπάρχει και ο αντίλογος...και αυτό θα προσπαθήσω να σου παρουσιάσω τώρα (και σε όποιον άλλον τυχόν ενδιαφερθεί να διαβάσει αυτές τις γραμμές).

 

1. Φυσικά και πιστέυω και ασπάζομαι την ελεύθερη διακίνηση και προσφορά ιδεών στην σημερινή κοινωνία της πληροφορίας.....και στον βαθμό που αυτό είναι δυνατό και οι δυνάμεις μου επιτρέπουν προσπαθώ και εγώ να προσφέρω το λιθαράκι μου...είτε μέσα από αρθρα, είτε μέσα από ανοικτές συζητήσεις τόσο στο διαδίκτυο (forum, web groups κλπ) όσο και στον πραγματικό κόσμο, όσο και από private επικοινωνία μέσω mail, pm κλπ (δεν έχω αρνηθεί ποτέ να προσφέρω βοήθεια , αν μπορώ , σε όποιον μου το έχει ζητήσει "ιδιωτικά" σε θέματα φυσικά που κάτι τέτοιο είναι δυνατό να γίνει μέσω ανταλλαγής γραπτών μηνυμάτων και με την απουσία της αυτούσιας παρουσίας).

 

2. Αυτό όμως είναι κάτι τελείως διαφορετικό από την λογική των workshops είτε αυτά είναι private είτε "ανοικτά" σε περισσότερα άτομα, όπως και είναι τελείως διαφορετικό από την δημιουργία και πώληση εξειδικευμένων tutorial videos....και θα προσπαθήσω να εξηγήσω την δική μου προσέγγιση παρακάτω...

 

3. Θα ξεκινήσω από το δεύτερο σκέλος....το θέμα των tutorial videos....Κατ'αρχάς κάνει μια υπόθεση ότι πρόκειται για video που απευθήνοντε σε "αρχάριους για να ξεκινήσουν να μπαίνουν στον χώρο της ηχοληψίας".....δεν ισχύει αυτό...τα tutorials που κάνω απευθήνοντε θεωρητικά τουλάχιστον σε άτομα τα οποία ασχολούντε επαγγελματικά ή αν μη τι άλλο έχουν μια ήδη ευρεία γνωστική βάση και εμεπιρία στο αντικείμενο....στην πράξη τώρα αυτό καλώς ή κακώς και ειδικά σήμερα τις περισσότερες φορές δεν ισχύει, οι περισσότεροι νεώτεροι ηχολήπτες ασχέτως αν κατέχουν και επίσημα τον τίτλο ( :) ) έχουν πολλά κενά σε βασικά σημεία της όλης προσέγγισης του γενικότερου θέματος της ηχοληψίας και της επεξεργασίας ήχου. Αυτό από μόνο του θα καθιστούσε προβληματική την παρακολούθηση ενός πολύ εξειδικευμένου tutorial ....ακριβώς για αυτόν τον λόγο προσωπικά επιλέγω να συμπεριλάβω σε κάθε θέμα ενός tutorial video και μια παράλληλη ροή πληροφορίας που θα επιτρέψει είτε στον πιο αρχάριο χρήστη να παρακολουθήσει και να κατανοήει σε μεγάλο βαθμό (και αργότερα στο σύνολο του) και το πιο ουσιαστικό advanced μέρος του εκάστοτε θέματος αλλά και στον έμπειρο ηχολήπτη να καλύψει κάποια πιθανά κενά που όσο απλοικά και αν είναι θα αποτελούν μια διαρκή τροχοπέδη στην κατανόηση κάποιων συγκεκριμένων σημείων. Προσπαθώ λοιπόν να τηρώ μια σωστή αναλογία ανάμεσα στην θεωρητική πληροφορία και στην hands on practice προσέγγιση ώστε τελικά να είναι ένα προιόν χρήσιμο και χρηστικό για μία ευρεία γκάμα ενδιαφερομένων σε ότι αφορά το γνωστικό επίπεδο στο οποίο βρίσκοντε. Επίσης και στα ίδια πλαίσια, η προσωπική μου προσέγγιση στο θέμα είναι πως δεν έχει νόημα κάποιος να φτιάξει ένα απλό practice tutorial, ακριβώς γιατί όπως και εσύ είπες κάτι τέτοιο υπάρχει ήδη διαθέσιμο και μάλιστα εδωρεάν και σε σχετικά μεγάλη ποικιλία....σκοπός μου είναι να φτιάχνω (και απευθύνομαι στην σειρά complete recording tutorials) κάτι με την λογική του e-book , το οποίο θα εξακολουθεί να έχει ενδιαφέρον σε κάθε μελοντική "ανάγνωση" καθώς ανεβαίνει το επίπεδο του δηνυτικού χρήστη ή ακόμη και ως απλό reference οποιαδήποτε στιγμή που θα έχει ανάγκη για μια πιο συγκεκριμένη πληροφορία. Παράλληλα , και πάλι βασισμένος στο πως αντιλαμβάνομαι εγώ ένα τέτοιο προιόν, προσπαθώ να το κάνω χρηστικό και πέρα από την ίδια την παρακολούθηση του (ή "ανάγνωση" αν προτιμάς) παρέχωντας μαζί και το ανάλογο υλικό ώστε κάποιος να μπορέσει να πειραματιστεί και να ασχοληθεί περαιτέρω με το θέμα on his own pace (audio multitrack files, επεξηγηματικό text documentation, micing and tracking sheets). Αυτά σε γενικές γραμμές σε ότι αφορά το περιεχόμενο....πάμε τώρα στο θέμα της τιμολόγησης  :)

 

4. Κατ'αρχάς και νομίζω πως είναι κατανοητό, ένα βασικό κομμάτι της τιμολόγησης των tutorial videos έχει να κάνει με το ίδιο το κόστος της δημιουργίας τους τόσο υλικοτεχνικά (η χρήση ενός συγκεκριμένου χώρου και εξοπλισμού), όσο και σε εργατοώρες ...όσο φυσικά και ίσως είναι και το σημαντικότερο στην δουλειά που χρειάζεται για την συγκέντρωση και διάρθρωση του περιεχομένου και φυσικά αυτό το ίδιο το περιεχόμενο. Δεν μπορεί να γίνεται σύγκριση με αντίστοιχα δωρεάν tutorials γιατί όλα τα παραπάνω είνει εντελώς διαφορετικά.....επίσης ένας πρόσθετος παράγοντας είναι πως πολλά free tutorials αποτελούν ουσιαστικά promo υλικό συγκεκριμένων προιόντων ή πολλές φορές βασίζοντε στο endorsement ....κάτι που δεν ισχύει στην δική μας περίπτωση (άσχετα αν άθελα μας προβάλουμε κάποια συγκεκριμένα προιόντα.....σίγουρα δεν έχουμε ώφελος από αυτό και σαν γενικώτερη θεώρηση προσπαθώ να μένω στην ουσία των πραγματων και όχι σε brand names  ;)

Όλα τα παραπάνω λοιπόν συνεπάγοντε ένα συγκεκριμένο κόστος παραγωγής το οποίο και σε μεγάλο βαθμό θα συμβάλει και στην διαμόρφωση της τιμής.....πέρα όμως από αυτό προσπαθώ να "χωρίζω" τα tutorials σε επιμέρους τμήματα ώστε να έχει το κάθε κομμάτι μια όσο το δυνατόν πιο αντικειμενική τιμολόγηση, να έχει ο καθένας να αποκτήσει αυτό που τουλάχιστον τον ενδιαφέρει και φυσικά οι τιμές να είναι ελκυστικές... για παράδειγμα τα επιμέρους επεισόδια του Complete Drum Recording έχουν τιμές από 10 έως 25 ευρώ έκαστο ανάλογα και με το περιεχόμενο αλλά και το κόστος τους ως δημιουργία (δε νομίζω πως 10 ευρώ είναι μια απαγορευτική τιμή για ένα εξειδικευμένο tutorial μιας ώρας πχ , που μπορεί να σταθεί αυτοτελώς....όπως και τελικά δεν θεωρώ επουδενί υψηλή τιμή τα 123 ευρώ που στοιχίζει συνολικά το συγκεκριμένο tutorial για τις 8μιση ώρες διάρκειας και την πληρότητα του ως προιόν....by the way...δεν πρέπει να ξεχνάς πως είναι ένα νόμιμα διακινούμενο προιόν και μέσα στην τιμή περιλαμβάνεται και 23% ΦΠΑ όπως και το γεγονός ότι αποτελεί νόμιμο έσοδο το οποίο θα φορολογηθεί) . Αντίστοιχα ένα προιόν που εκ των πραγμάτων είναι πολύ πιο έυκολο σε ότι αφορά την δημιουργία του υλικοτεχνικά αλλά περιλαμβάνει πολύ εξειδικευμένη πληροφορία όπως το mixtips video τιμολογείται ανάλογα....και θεωρώ πως και πάλι η προσέγγιση στην τιμολόγηση είναι πολύ πολύ λογική. Επίσης ένα κομμάτι του όλου κόστους το οποίο παραβλέπει σχετικά εύκολα αρκετός κόσμος (όχι για το συγκεκριμένο αλλά γενικά στην αγορά) είναι το κόστος υλοποίησης και διατήρησης ενός e-shop που θα πρέπει να διαχειρίζεται έναν τεράστιο όγκο δεδομένων και bandwidth, την ανάγκη για διασφάλιση εναλλακτικών λύσεων και φυσικά την after sales εξυπηρέτηση σε τυχόν προβλήματα και απορίες (από δυσκολίες στο downloading  έως απορίες σχετικά με το περιεχόμενο). Τέλος όπως είναι και λογικό για κάθε προιόν από τα παραπάνω υπάρχουν προσφορές, εκπτωτικές προτάσεις κλπ όπως δηλαδή συμβαίνει γενικότερα σε commercial ψηφιακά προιόντα.

 

5. Σε ότι αφορά τα workshops ισχύουν κατά αναλογία βέβαια τα ίδια....κατ'αρχάς δεν πρόκειται για workshops όπου κάποιος σηκώνετα μιλάει , απαντάει και σε μια δυο ερωτήσεις και καληνύχτα  ;D ....τα workshops που οργανώνω είναι διαδραστικά δρώμενα και παρά το γεγονός ότι υπάρχει κάθε φορά μια συγκεκριμένη σειρά από θεματικές ενότητες η όλη διαδικασία και το πως εξελίσεται καθορίζεται από τις ανάγκες των συμμετέχοντων. Φυσικά και υπάρχει κάποιο κόστος δεν μπορώ να πω ότι είναι τρομακτικό, αλλά για παράδειγμα όταν είμαι σε κάποιον χώρο που με φιλοξενεί καταλαβαίνεις ότι θα πρέπει να του αποδώσω κάποιο αντίτιμο, όπως επίσης και ότι όταν το workshop είναι "εκτός έδρας" υπάρχουν φυσικά και τα αντίστοιχα έξοδα.....το κυριώτερο είναι όμως πως στα workshops βάζουμε ένα αριθμό συμμετοχών με βάση το πως μπορεί να λειτουργήσει το πράγμα τόσο σε ότι αφορά το ίδιο το περιεχόμενο όσο και χωροταξικά τελείως....από εκεί και πέρα δεν σημαίνει ότι θα υπάρξουν και όλες αυτέ οι συμμετοχές  ;) .....εγώ θέτω ένα μίνιμουμ αριθμό συμμετωχών που θα καλύψει αφενός τα έξοδα μου και του χώρου και από εκεί και πέρα αν πάει καλά, έχει καλώς...αν είναι οριακά τα πράγματα το αποτέλεσμα είναι μηδέν....υπάρχει δηλαδή και ένα Α ρίσκο στην όλη ιστορία και ειδικά όταν βρίσκομαι σε άλλη πόλη και άλλον χώρο απέναντι στον οποίο έχω μια συγκεκριμένη υποχρέωση. Tέλος αντιλαμβανόμενος τον συλλογισμό σου και αναλογιζόμενος και γενικότερα το κόστος ζωής σήμερα προσπαθώ να προσφέρω πάντα μαζί με το εκάστοτε workshop και κάποιο σχετικό υλικό προιόν  (στις περισσότερε περιπτώσεις κάποιο σχετικό tutorial video) ώστε να υπάρχει μι όσο το δυνατόν καλύτερη σχέση τιμής/απόδοσης:) . Γενικά δεν θεωρώ υψηλή την τιμή και ειλικρινά και με ευθαρσώς σου λέω ότι υπό άλλες οικονομικές συνθήκες θα ζητούσα μεγαλύτερο αντίτιμο (για τα workshops....τα video νομίζω ότι είναι τιμολογημένα όσο πρέπει να είναι).

 

6. Θέλω να ξεκαθαρίσω πω η απάντηση μου αυτή έχει να κάνει με το γεγονός ότι βρίσκω ενδιαφέρουσα την προσέγγιση σου και επουδενί γιατί αισθάνομαι ότι πρέπει να δικαιολογήσω την τιμή στην οποία "πουλάω" τις υπηρεσίες μου  :)

Και την βρίσκω ενδιαφέρουσα γιατί θεωρώ πως έχει σαν βάση μια γενικότερη κάπως ισοπεδωτική προσέγγιση που ισχύει τα τελευταία χρόνια σε ότι έχει να κάνει με την μουσική βιομηχανία (ή βιοτεχνία ή όπως αλλιώς θέλεις)  , όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παγκοσμίως.

 

και πάλι καλημέρα...και ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και την δυνατότητα που μου έδωσες να διατυπώσω και εγώ κάποιες απόψεις επί του θέματος

:)

check my website
https://www.mixingnik.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Την εχω διαβασει την απαντηση σου εδω και καιρο απλα δεν βρισκω ποτε χρονο να σου απαντησω ολοκληρωμενα οποτε λεω απλα ευχαριστω για τις διευκρινησεις, καποια πραγματα μαλλον οντως εγω τα ειχα παρεξηγησει, και χαιρομαι που απαντησες αναλυτικα και πολιτισμενα σε αντιθεση με αλλους "ελληναραδες" που οταν αναφερεις κατι για τις υπηρεσιες του ή το κοστος τους αρχιζουν και σε θαβουν/τραμπουκιζουν/φωναζουν χωρις να αναφερουν επιχειρηματα...

My spirit sighs in peace - Opeth

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Υπάρχει μια τελευταία θέση για το συγκεκριμένο workshop....όποιος ή όποια ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο [email protected]

 

ευχαριστώ όλους όσους ενδιαφερθήκαν....θα τα πούμε από κοντά στις 8 του μήνα :)

check my website
https://www.mixingnik.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου