samy paraga Δημοσιευμένο 19 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 19 Ιανουαρίου 2013 Κατά βάση ,μάλλον είμαι ο πλέον αναρμόδιος να μιλήσω εδώ μέσα ,οπότε μη με πάρεις και πολύ στα σοβαρά. Στη δεύτερη φωτό φαίνεται η ταστιέρα να πηγαίνει σα τα κύμματα του Δουνάβεως ,επίσης ,αν δεν ξεγελάει ο φακός ,οι χορδές φαίνονται να απέχουν παρασάγγας απ το μπράτσο . Η προσωπική μου πείρα λέει πως οι κιθάρες μου ακουστικές και ηλεκτρικές ενώ είναι σε ένα δωμάτιο με θερμοκρασίες δρόμου (καύσωνα το καλοκαίρι,παγωνιά το χειμώνα) δεν έχουν πάθει κάτι χρόνια τώρα .........ειδικά οι ηλεκτρικές που τις έχω πολλά χρόνια και είναι και υπερήλικες ,μόνιμα κρεμασμένες απ τα μπράτσα στο τοίχο . Η μία ακουστική που την αγόρασα αρχές Δεκέμβρη πήρε λίγο σασσί ;D ,αλλά πριν μια βδομάδα και αφού είχε περάσει περίοδο προσαρμογής επιδιορθώθηκε και στέκει ντούρα . Υγρασία δεν έχω στο χώρο. Με το φτωχό μου το μυαλό ,υποθέτω πως δεν φταίει ο χώρος . No one wants an alien Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
kbasilis Δημοσιευμένο 19 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 19 Ιανουαρίου 2013 ε όχι και να αγοράσει φίλερ το παιδι για να δει αν ειναι σκευρωμένη η κιθάρα του.. ;D Δεν του είπα κάτι τέτοιο φίλε μου,εννοούσα αν έχει κάποιος γνωστό φίλος κτλ,στη προκειμένη μπορώ να το τσεκάρω εγώ μιας και το έχω ;) Θα δω από την σελίδα της fernder που είχε αναρτίσει ο Σώττος για τις αποστάσεις κτλ και θα δούμε τι και πως. Το μόνο που μπορώ να υποψιαστώ είναι ότι την τελευταία φορά που ρυθμίστηκε το trussrod μάλλον το παρασφίξατε και την άλλη μέρα αυτό "συνέχισε το έργο του". Γενικά, κράτα κατά νου ότι χρειάζεται κάποιες ώρες (κάποιοι λένε και μέρες) μέχρι το μανίκι να ισορροπήσει στην καινούρια του ρύθμιση όταν πειράξεις το trussrod, ιδιαίτερα αν το παρακάνεις. Και αυτό είναι μια πολύ πιθανή εκδοχή. Flying High Again Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
black_sheep Δημοσιευμένο 20 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 20 Ιανουαρίου 2013 Η μία ακουστική που την αγόρασα αρχές Δεκέμβρη πήρε λίγο σασσί Grin ,αλλά πριν μια βδομάδα και αφού είχε περάσει περίοδο προσαρμογής επιδιορθώθηκε και στέκει ντούρα . Υγρασία δεν έχω στο χώρο. ειδικά η ακουστικές πάσχουν όταν ο χώρος δεν έχει υγρασία ξερένεται το καπάκι , αν έχεις κάποια σοβαρή ακουστική να βάζεις κανένα ματζουνι ή σε καμια θηκη ;) μπλουζάκι και άγιος ο θεος! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
sotirakos10 Δημοσιευμένο 20 Ιανουαρίου 2013 OP Share Δημοσιευμένο 20 Ιανουαρίου 2013 Όπως είπε και ο RayDtutto μου φαίνεται απίθανο να αλλάζει μόνο του ρύθμιση το μανίκι. Το μόνο που μπορώ να υποψιαστώ είναι ότι την τελευταία φορά που ρυθμίστηκε το trussrod μάλλον το παρασφίξατε και την άλλη μέρα αυτό "συνέχισε το έργο του". Γενικά, κράτα κατά νου ότι χρειάζεται κάποιες ώρες (κάποιοι λένε και μέρες) μέχρι το μανίκι να ισορροπήσει στην καινούρια του ρύθμιση όταν πειράξεις το trussrod, ιδιαίτερα αν το παρακάνεις. Θα έλεγα να το μετρήσεις σωστά, να κάνεις από εδώ και πέρα μικρές ρυθμίσεις (π.χ.1/4 της στροφής) και να το αφήνεις μια μέρα να δεις τι έγινε. Νομίζω ότι μόλις το φέρεις στη θέση του με μικρά βήματα (ακόμα κι αν αυτό σου πάρει λίγες μέρες) το μανίκι δεν θα κουνηθεί ξανά. Η αληθεια ειναι οτι κατι τετοιο το παρατηρησα κι εγω καποια στιγμη, δλδ οτι σεταριστηκε την μια μερα και την αλλη δεν ηταν ακριβως οπως ειχε σεταριστει, αλλα λογο της πολυ μικρης μου πειρας δεν εδωσα σημασια,τωρα που το λες ομως...... :-\ Την τελευταια φορα που την σεταραμε με εναν φιλο, (με αργαλεια κτλπ) στην αρχη εχω την εντυπωση οτι την σφυξαμε αρκετα, γιατι (για μενα παντα) μου φαινοταν οτι το action ηταν πολυ χαμηλο και της δωσαμε μετα τοσο relief οσο να την νιωθω εγω ενταξει στο χερι!Τωρα δεν ξερω αν αυτο παιζει ρολο! Anyway! Eχθες το βραδυ ξανασεταριστηκε απο τον ιδιο φιλο και βλεπουμε! Let 's Play Some F@cking Rock 'n Roll Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
noe13 Δημοσιευμένο 20 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 20 Ιανουαρίου 2013 Να ρωτησω ποσο καιρο την εχεις τη κιθαρα? Γιατι μου φαινεται πως πρεπει να σταματησετε να παιζετε με το truss road γτ θα τη καταστρεψετε τη κιθαρα! Slow must go on....!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
nickel Δημοσιευμένο 20 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 20 Ιανουαρίου 2013 Γενικά, κράτα κατά νου ότι χρειάζεται κάποιες ώρες (κάποιοι λένε και μέρες) μέχρι το μανίκι να ισορροπήσει στην καινούρια του ρύθμιση όταν πειράξεις το trussrod, ιδιαίτερα αν το παρακάνεις. Θα έλεγα να το μετρήσεις σωστά, να κάνεις από εδώ και πέρα μικρές ρυθμίσεις (π.χ.1/4 της στροφής) και να το αφήνεις μια μέρα να δεις τι έγινε. Νομίζω ότι μόλις το φέρεις στη θέση του με μικρά βήματα (ακόμα κι αν αυτό σου πάρει λίγες μέρες) το μανίκι δεν θα κουνηθεί ξανά. Κι εγώ αυτό το έχω παρατηρήσει, απλά δεν το κάνουν όλες οι κιθάρες. Είχα μια που ήθελε ένα φουλ 24ωρο να ισορροπήσει μετά από κάθε ρύθμιση του truss rod - όταν έκανα το λάθος να την τσεκάρω νωρίτερα και να διορθώσω την ρύθμιση χανόταν η μπάλα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
kbasilis Δημοσιευμένο 20 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 20 Ιανουαρίου 2013 ης δωσαμε μετα τοσο relief οσο να την νιωθω εγω ενταξει στο χερι!Τωρα δεν ξερω αν αυτο παιζει ρολο! Anyway! Eχθες το βραδυ ξανασεταριστηκε απο τον ιδιο φιλο και βλεπουμε! Το relief δεν είναι με βολεύει δεν με βολεύει το relief είναι στάνταρ ανάλογα με το radius του μανικιού. Αν οι χορδές σου φαίνονται χαμηλά τότε ανεβάζεις το action από την γέφυρα. Και σε ρώτισα τι αποστάσεις δώσατε. Αν το relief το προσαρμόσατε στο χέρι σου τότε είναι ΛΑΘΟΣ και μπορεί με τον καιρό να πάθει ζημειά το μανίκι σου και μπορεί να είναι τέτοια που να μην διορθώνεται. Εκτός αν πέσατε καταλάθος στα μέτρα που έπρεπε Flying High Again Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
sotirakos10 Δημοσιευμένο 20 Ιανουαρίου 2013 OP Share Δημοσιευμένο 20 Ιανουαρίου 2013 Λοιπον! Να εξηγησω γιατι μαλλον το εθεσα λαθος και σας μπερδεψα! Στην αρχη, μαλλον πρεπει να σφιξαμε πολυ το truss rod, χωρις να μετρησουμε το relief! Οταν δοκιμασα να παιξω, ειδα οτι το action ειναι πολυ χαμηλο, σε σημειο που στα bends γλιστρουσαν οι χορδες κατω απο τα δαχτυλα!Αφου λοιπον ξεσφιξαμε την βεργα και ειδα οτι ειναι ενταξει στο παιξιμο, τοτε μετρησαμε και τις αποστασεις συμφωνα με το radius (9.5) και ηταν ''κομπλε''! edit:H γεφυρα ηταν σωστα ρυθμισμενη απο μαστορα, γιατι οταν ειδαμε και το intοnation, ηταν σωστο εκτος απο την ΛΑ που ηταν μισο τονο κατω αλλα δεν την πειραξαμε γιατι τα saddles ειναι 3 (1=2 χορδες) και δεν ξεραμε αν εχει επιδραση στην ΜΙ. Να ρωτησω ποσο καιρο την εχεις τη κιθαρα? Γιατι μου φαινεται πως πρεπει να σταματησετε να παιζετε με το truss road γτ θα τη καταστρεψετε τη κιθαρα! Την κιθαρα την πηρα Μα'ι'o 2011 απ του Θωμα :) Let 's Play Some F@cking Rock 'n Roll Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
black_sheep Δημοσιευμένο 21 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 21 Ιανουαρίου 2013 φίλε αν κάτσει με μια αγγελία και κατέβω Θεσσαλονίκη τότε αν θες μπορώ να τις ρίξω μια ματιά , είδωμεν μπλουζάκι και άγιος ο θεος! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
sotirakos10 Δημοσιευμένο 21 Ιανουαρίου 2013 OP Share Δημοσιευμένο 21 Ιανουαρίου 2013 Πολυ ευχαριστως!!! :D Let 's Play Some F@cking Rock 'n Roll Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση