Προς το περιεχόμενο

fuzz+octaver=octafuzz?

doken

Προτεινόμενες αναρτήσεις

γεια σας, ήθελα να ρωτήσω έαν βάζοντας μετά απο ένα fuzz ένα πετάλι που προσθέτει οκτάβες, τυπου pog βγάζεις τον ήχο που βγάζει ένα πετάλι octafuzz, όπως ας πούμε το κλασικο fulltone octafuzz???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Moderator

Αν και δεν έχω ακούσει από κοντά το Octafuzz της Fulltone από την περιγραφή μου φαίνεται Hendrixoπέταλο οπότε μάλλον προσωμειώνει το Tycobrahe Octavia το οποίο ουδεμία σχέση έχει με πετάλια τύπου POG, Whammy, Harmonizer, Boss OC κλπ.

To octavia είναι ένα πολύ ιδιαίτερο πετάλί το οποίο υπο ορισμένες συνθήκες (12 τάστο και κάτω, neck μαγνήτης με το χαμηλότερο output που γίνεται, κλειστό tone κλπ, ελαφρό pick attack) σου δινει μια οκτάβα υψηλότερη σε τονικότητα αλλά με πολύ ιδιαίτερο τρόπο και χαρακτηριστικό ήχο. Συνήθως μπαίνει πρώτο στην αλυσίδα γιατί άμα το γκαζώσεις με κάτι άλλο "το χασες το κορμί πατριώτη". Βέβαια η περιγραφή μάλλον είναι φτωχή για να σου περιγράψω ακριβώς τον ήχο και πως αυτός συνδυάζεται κατόπιν με ένα fuzz...

Αν και δεν έχω ακούσει από κοντά το Octafuzz της Fulltone από την περιγραφή μου φαίνεται Hendrixoπέταλο οπότε μάλλον προσωμειώνει το Tycobrahe Octavia το οποίο ουδεμία σχέση έχει με πετάλια τύπου POG, Whammy, Harmonizer, Boss OC κλπ.

To octavia είναι ένα πολύ ιδιαίτερο πετάλί το οποίο υπο ορισμένες συνθήκες (12 τάστο και κάτω, neck μαγνήτης με το χαμηλότερο output που γίνεται, κλειστό tone κλπ, ελαφρό pick attack) σου δινει μια οκτάβα υψηλότερη σε τονικότητα αλλά με πολύ ιδιαίτερο τρόπο και χαρακτηριστικό ήχο. Συνήθως μπαίνει πρώτο στην αλυσίδα γιατί άμα το γκαζώσεις με κάτι άλλο "το χασες το κορμί πατριώτη". Βέβαια η περιγραφή μάλλον είναι φτωχή για να σου περιγράψω ακριβώς τον ήχο και πως αυτός συνδυάζεται κατόπιν με ένα fuzz...

δεν εχω βρει καποιο σχετικο βιντεο αλλα όπως τα έχω στο μυαλο μου ενα pog με μια μικρη προσθηκη  οκταβας να  σπρώχνεται απο ενα fuzz μου κάνει οτι θα βγάλει κάτι τέτοιο όπως  το Tycobrahe Octavia ή το Octafuzz + οτι θα μείνουν κ οι επιλογες του pog 2 ας πουμε να κανεις κ αλλα πράγματα, τώρα όμως αν χαθει το κορμι όπως λες , εκει θα ειναι προβλημα- οποτε παω κατευθειαν για octafazz  ( υπάρχει ήδη ένα fuzz germaniom)

• Moderator

Όχι, δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο...

από τη στιγμή που έχεις ήδη fuzz πήγαινε σε καθαρο octavian...

octafuzz = fuzz + 1 οκτάβα πάνω

octaver = 1 οκτάβα κάτω

όμως στα HOG, POG κλπ pitch shifters, μπορείς να προσθέσεις είτε οκτάβα κάτω είτε πανω (ή και τα 2)

To octavia της dunlop που γνωρίζω έχει ενσωματωμένο fuzz οποτε εάν το συνδιάσεις με άλλο fuzz θα πρέπει να προσέξεις πολύ το fuzz level  των  πεταλιών γιατί μετά μπερδέυεται το πράμα. Ο συνδιασμός fuzz με ένα απλό  octave κάνει το ίδιο πράγμα απλά έχεις επιλογή να διαλέξεις ένα απο τα  εφέ.

προσομοιώνει το Tycobrahe Octavia το οποίο ουδεμία σχέση έχει με πετάλια τύπου POG, Whammy, Harmonizer, Boss OC κλπ.

To octavia είναι ένα πολύ ιδιαίτερο πετάλι το οποίο υπο ορισμένες συνθήκες (12 τάστο και κάτω, neck μαγνήτης με το χαμηλότερο output που γίνεται, κλειστό tone κλπ, ελαφρό pick attack) σου δινει μια οκτάβα υψηλότερη σε τονικότητα αλλά με πολύ ιδιαίτερο τρόπο και χαρακτηριστικό ήχο. Συνήθως μπαίνει πρώτο στην αλυσίδα γιατί άμα το γκαζώσεις με κάτι άλλο "το χασες το κορμί πατριώτη".

+1. Εαν θες τον ήχο octafuzz (π.χ. Hendrix), χρειάζεσαι octafuzz πετάλι. Άκου επίσης και το octavio της dunlop.

καταρχήν σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις

απο τις οποίες κατάλαβα οτι μπορώ να παντρέψω το fuzz μου με ενα octavia  μετά απο αυτό για να πάρω έναν ήχο όπως αυτό που βγάζουν τα octafuzz

και αφού

octafuzz = fuzz + 1 οκτάβα πάνω

octaver = 1 οκτάβα κάτω

άρα χρειάζομαι ένα πετάλι που να

μου δίνει μια οκταβα πανω

όπως pog, hog, vodoolab proctavia

και θα έχω έναν ώραίο ήχο, δεν ψάχνω κατανάγκη hendrix - παίζω εξάλου με les paul αλλά έναν ηχο να ταιριάζει σε alternative καταστάσεις και να βγαίνει σωστά απο το πάντρεμα , να μη μπουκώνει κ μπερδεύει  δηλαδή

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου