Προς το περιεχόμενο

Τα δεκα (10 ) καλυτερα Super groups ολων των εποχων.

pericles

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ξεχαστε λοιπον τις πωλησεις δισκων και τα γεματα γηπεδα, αυτα δεν πανε παντα μαζι με ενα supergroup.

Tα supergroups τα κάνει ο κόσμος...όπως στη τελευταία συναυλία των Ζeppelins. Mε εκατομμύρια αιτήσεις για εισητήριο...μετά από τόσα χρόνια στο μούσκιο. Θέτε να τα λέτε supergroups, θέτε να τα λέτε θρύλους...πείτε τα όπως θέτε.

Και εγώ λατρεύω τους ELP (προφανώς και δεν αντέχω να τους ακούω σήμερα)... ;)

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 209
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

εγω συμφωνω με αυτα που λεει ο superfunk.

ειδικα για τους ELP θα πω οτι και ο βρετανικος τυπος της εποχης

"to much spend of electricity"  ;D

γενικα θυμαμε να λεμε super group ειδη φτασμενους/καλους/διασημους μουσικους που συνεργαστηκαν σε καποιο group/project

πχ black country community

A musician who is travelling with the old blues while searching the psychedelic groovie sounds of the 60's with his guitar.

Δεν υπάρχει ερώτηση που να ζητά ταξινόμηση ή διαλογή μουσικού έργου, που στην απάντησή της να μην παρεισφρύει το προσωπικό γούστο. Τι το παλεύετε;

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

το μονο πραγμα που ακουγεται..συνθετικα απο τους Emerson Blackanddecker ;D..ειναι το Pictures at an exhibition & αυτο ειναι του Μουζορσκι.... ;D 

Δεν θα το ελεγα....

Tα supergroups τα κάνει ο κόσμος...

Ο "κοσμος" γεμιζει γηπεδα με την Lady Gaga και τον καθε Ραπ-α και DJ που θα του πεταξει στη μουρη η καθε εταιρεια και το MTV.

Ασε τον "κοσμο" εκει που ειναι, τα supergroups/καλοι μουσικοι δεν περιμενουν κανενα "κοσμο" να τους κανει supergroups/καλους μουσικους, ο κοσμος απλα μπορει να τους κανει πλουσιους και διασημους, τιποτα αλλο.

όπως στη τελευταία συναυλία των Ζeppelins. Mε εκατομμύρια αιτήσεις για εισητήριο...μετά από τόσα χρόνια στο μούσκιο. Θέτε να τα λέτε supergroups, θέτε να τα λέτε θρύλους...πείτε τα όπως θέτε.

"Θρυλοι" ειναι κατα τη γνωμη μου η λεξη που ταιριαζει...

Και εγώ λατρεύω τους ELP (προφανώς και δεν αντέχω να τους ακούω σήμερα)... ;)

Εγω παλι μια χαρα τους ακουω και σημερα.music2.gif

Και οι Black Country Communion μεσα, γκρουπαρα.

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Ασε τον "κοσμο" εκει που ειναι, τα supergroups/καλοι μουσικοι δεν περιμενουν κανενα "κοσμο" να τους κανει supergroups/καλους μουσικους, ο κοσμος απλα μπορει να τους κανει πλουσιους και διασημους, τιποτα αλλο.

Όλοι περιμένουν το κόσμο...δεν υφιστάται group...πόσο περισσότερο supergroup, χωρίς κοινό...ο κόσμος τους κάνει διαχρονικούς.

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Κατ΄αρχήν κατά γενική ομολογία και κατ΄απόδειξη της σημερινής (μη) ανάμνησης, οι δυσκίνητοι και απίστευτα βαρετοί δεινόσαυροι του prog rock ανήκουν ευτυχώς στο χρονοντούλαπο της μουσικής ιστορίας την οποία μνήμη τους διατηρούν κάποιοι σαρανταφευγάρηδες όπως εμείς που κάνουμε τα μουσικά forum να μυρίζουν γεροντίλα.

Ναι υπήρχαν δύο τρία από αυτά (οι ELP δεν ήταν) που είπαν και κάτι περισσότερο ενδιαφέρον από έναν ψευτοκλασσικό μουσικο βαυκαλισμό αναλυμένο σε ένα τραγούδι ανά πλευρά LP (δυστυχώς λόγω διαθέσιμων media έπρεπε κάπως να συμπιέσουν την έμπνευσή τους). Να αρχίσουμε τώρα πόσο παιχτάρες ήτανε και πόσα κουμπιά και χορδές πατάγανε ανά δευτερόλεπτο και να μην ξεχάσουμε τότε να βάλουμε και όλα τα γκρουπ που δοκίμαζαν την μουσική μας απονεύρωση με ανεβοκατέβασμα κλαβιέ και ταστιέρων.

Να βάλουμε τότε και τους αρχιπαιχταράδες Dream Theater μέσα ; Γιατί όχι; Και έχω και άλλα παραδείγματα που σίγουρα δεν θα σας αρέσουν.....

Όσο πάντως και να χτυπιέστε και να επιμένετε δεν θα πείσετε κανέναν πέραν από το συνεχώς μειούμενο συνάφι σας/μας ότι οι ELP και λοιποί βαρετοί (να εξαιρέσω Procol Harum, Genesis & Supertramp και ίσως κανα δυο ακόμα) ήταν στο επίκεντρο των συγκροτημάτων που καθόρισαν την μουσική ροκ. Όπως έχω ξαναπεί όμως, τους χρωστώ ευγνωμοσύνη που έκαναν την (τότε) νέα γενιά να βαρεθεί τόσο που να έχει άλλον έναν λόγο να δημιουργήσει το punk και το νέο κύμα (Πόπη Αστεριάδη κλπ) και να ξανακούσει ο κόσμος τι πραγματικά είναι το ροκ, από ποιούς πρέπει να δημιουργείται και γιατί φτιάχτηκε.

Αλλά υποθέτω ότι η νοσταλγία είναι πάρα πολύ ισχυρό κριτήριο επιλογής.

το μονο πραγμα που ακουγεται..συνθετικα απο τους Emerson Blackanddecker ;D..ειναι το Pictures at an exhibition & αυτο ειναι του Μουζορσκι.... ;D 

;D ;D ;D

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

"Θρυλος" ειναι κατα τη γνωμη μου η λεξη που ταιριαζει...

μόνο σε μια ομάδα !!!   ;) ;D

.....και ας μην είναι super… :(

rust never sleeps

• Moderator

Όλοι περιμένουν το κόσμο...δεν υφιστάται group...πόσο περισσότερο supergroup, χωρίς κοινό...ο κόσμος τους κάνει διαχρονικούς.

Εσύ φίλος είσαι... διαχρονικός πλαστικολάτρης, οπότε έχεις άλλα ακούσματα  ;D

Αφού δεν σχετίζεσαι με... κσύλα, καταλήγεις σε λάθος συμπεράσματα  ;D ;D ;D

all this has happened before and will happen again

Εγώ που από χτες ακούω ELP και έχω εξεταστική από Δευτέρα πειράζει; ;D ;D

Εισαι σε καλο (μουσικο) δρομο. ;D

Το τι θα κανεις στην εξεταστικη ειναι αλλη ιστορια... :P

@Audiokostas, η σχεση σου με το Prog Rock (τοτε και τωρα) ειναι τοση οση η σχεση μου με την κατασκευη διαστημοπλοιων. ;D

Καποιος που ακουγε και συνεχιζει να ακουει αυτο το ειδος βρισκει το ποστ σου τουλαχιστον εκτος τοπου και χρονου.

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου