Προς το περιεχόμενο

Τα δεκα (10 ) καλυτερα Super groups ολων των εποχων.

pericles

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πάντως - να το ξαναγράψω - η συζήτηση αφορά super groups (και δεν είναι definition pending όπως λέει ο engineer, καθότι έδωσα καλούτσικο ορισμό παραπάνω). Οι Radiohead, Clash, The The, Bad Seeds και λοιποί ισόθεοι, δεν εμπίπτουν στην κατηγορία, και μάλλον θα θύμωναν αν επιχειρούσε κάποιος να τους πει ότι εμπίπτουν. Τα του καίσαρος το κασέρι.

Mea Culpa

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 209
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Ιn my book, supergroup είναι αυτό που γεμίζει γήπεδα, που δεν θα (ξανα)έρθει στην Ελλάδα και που όταν βγάζει δίσκο αλλάζει το μουσικό τοπίο και ύστερα από 2-3 χρόνια όλοι οι μουσικοί του αντίστοιχου είδους "συμμορφώνονται" σε αυτό.

Εγω παντως οταν ακουω "super group" στο Rock το μυαλο μου παει αμεσως σε Prog Rock καταστασεις, αρχιζοντας απο ELP και παει λεγοντας.

'Οπως και να το κάνουμε η (έστω και μερική) πληρότητα της πρώτης δεν συγκρίνεται με  την απόλυτη υποκειμενικότητα της δεύτερης.

Δεν το κρύβω ότι ποτέ δεν κατάλαβα το fuzz σχετικά με τους Radiohead αλλά έχω "κουρδίσει" μυαλό και αυτιά λίγο διαφορετικά τόσα χρόνια οπότε μου δείχνω κατανόηση.

Αλλά όπως και να το κάνουμε και οι Radiohead, οι REM, οι RHCP, οι Metallica, (και ίσως Pearl Jam, Gun's & Roses, Faith No More και άλλοι), θεωρώ ότι πληρούν κάθε αντικειμενική προσπάθεια ορισμού του μεγάλου γκρουπ, ασχέτως αν μου/σου/μας/σας αρέσουν.

Είτε γιατί γεμίζουν στάδια πριν ανακοινώσουν καν την tour, είτε γιατί πουλάνε άλμπουμ σαν τρελλοί, είτε γιατί έχουν εκτεταμένη δισκογραφία, είτε γιατί κάθε άλμπουμ τους είναι πόνημα που περιέχει μία προσωπική (και ενίοτε ρηξικέλευθη) αισθητική πρόταση, είτε γιατί επηρρέασαν χιλιάδες μουσικούς, είτε γιατί όλα μαζί.

Ίσως κάποιοι θεωρείτε ότι έχουν το μειονέκτημα ότι δεν μπορούν να αποδείξουν ακόμα την αντοχή τους στον χρόνο. Δε νομίζω όμως ότι αυτό είναι ζήτημα καθότι κατέθεσαν τις προτάσεις τους εκτεταμένα στη διάρκεια του χρόνου και αυτές έγιναν ευρέως αποδεκτές.

Είναι γεγονός βέβαια ότι ο χρόνος είναι αδυσώπητος.

Εξάλλου ποιός νομίζετε ότι θυμάται σήμερα τους ELP;

C'est La Vie που τραγουδάνε κι οι ίδιοι.

Εκτός βέβαια και αν όπως σωστά παρατήρησε ο Νέστορας , ο Περικλής θέλει να μιλήσουμε για τα "10 θρυλικότερα συγκροτήματα" εγκλωβίζοντας έτσι μέσα στη λέξη "θρυλικότερα" την έννοια του παρελθόντος.

(Μην αρχίσουμε με τον Γηριατρικό Σύλλογο Κυλιομένων Πετρών. Τεράστιοι αλλά μπήκαν στον αυτόματο από τη δεκαετία του 80 και πλέον προσωπικά τους χαρακτηρίζω επιεικώς γραφικούς).

Απλώς να θυμόμαστε (οι εκεί γύρω στα -ήντα) ότι η μουσική δεν σταμάτησε στα 80s.

(Στην περίπτωση του Περικλή, στα 70s  ;D)

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Γεια σου Audiokosta, αντικειμενικε. ;)

Είτε γιατί γεμίζουν στάδια πριν ανακοινώσουν καν την tour, είτε γιατί πουλάνε άλμπουμ σαν τρελλοί, είτε γιατί έχουν εκτεταμένη δισκογραφία, είτε γιατί κάθε άλμπουμ τους είναι πόνημα που περιέχει μία προσωπική (και ενίοτε ρηξικέλευθη) αισθητική πρόταση, είτε γιατί επηρρέασαν χιλιάδες μουσικούς, είτε γιατί όλα μαζί.

Μάιστα.

Ελα, παρε μια φωτο απο ενα "supergroup" που πληροι μερικες απο τις παραπανω προϋποθεσεις, τους New Kids On The Block. 8)

image.png

Ακομα γεμιζουν σταδια και εχουν πουλησει 80 εκατομμυρια δισκους.

Τι να πουν και οι ELP που εχουν πουλησει μονο 40 εκατομμυρια δισκους? :-X

Εξάλλου ποιός νομίζετε ότι θυμάται σήμερα τους ELP;

Κανεις. Μονο κατι εκατομμυρια μουσικοι και (καλογουστοι) μουσικοφιλοι στον πλανητη.

Τελικα ειναι τοσο δυσκολο να καταλαβει καποιος μουσικος, μεσα σε ενα μουσικο φορουμ, τι εστι supergroup? Καθολου (ελπιζω δηλαδη).

Απλα ο καθενας λεει οτι θελει προκειμενου να δικαιολογησει τα μουσικα του ακουσματα.

Αντικειμενικοτητα πανω απ'ολα, μεσω της οποιας βγαινει το συμπερασμα οτι

ELP = αηδιες

Clash = supergroup ;D ;D

(Κωστα μη μου λες "γραφικους" το supergroup Rolling Stones, σε παρακαλω... ::))

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Τελικα ειναι τοσο δυσκολο να καταλαβει καποιος μουσικος, μεσα σε ενα μουσικο φορουμ, τι εστι supergroup? Καθολου (ελπιζω δηλαδη).

Εγώ πάντως το κατάλαβα από χθες:

Εγω παντως οταν ακουω "super group" στο Rock το μυαλο μου παει αμεσως σε Prog Rock καταστασεις, αρχιζοντας απο ELP και παει λεγοντας.

Όσο γι' αυτό.... Συμφωνώ 101%.

Απλα ο καθενας λεει οτι θελει προκειμενου να δικαιολογησει τα μουσικα του ακουσματα.

• Moderator

Δεν θυμάμαι αλλά νομίζω ότι το είπες εσύ... Σούπερ γκρουπ- σούπερ μουσικοί- και μάλλον προς το προγκ.

Νομίζω ότι τείνω προς αυτήν την άποψη  :)

ΥΓ: Χμμμ μπορεί να φταίνε και οι Rush για αυτό  ;D  

all this has happened before and will happen again

Νομίζω ότι τείνω προς αυτήν την άποψη  :)

Κάντε τότε όλοι εσείς οι...προγκ :-*...δικό σας θέμα και μην χαλάτε του γεροΠερικλέτου που έχει άλλη άποψη περί supergroup ;D ;D...χωρίς τους Floyd!!!!!!!

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Σούπερ γκρουπ- σούπερ μουσικοί- και μάλλον προς το προγκ.

Terry να σου ξαναπω οτι με καταλαβαινεις. ;D

Τα αυτονοητα καταλαβαινεις δηλαδη.

"Σούπερ γκρουπ- σούπερ μουσικοί" που παιζουν "παπαδες" σε πολλα διαφορετικα μουσικα ειδη, ειναι πολυ καλοι συνθετες και εφεραν κατι το καινουργιο/πρωτοποριακο στη μουσικη.

Τοσο απλα.

Ξεχαστε λοιπον τις πωλησεις δισκων και τα γεματα γηπεδα, αυτα δεν πανε παντα μαζι με ενα supergroup.

Στις περιπτωσεις των ELP ή Rush βεβαια επαιζαν και αυτα. Οι Rush, περιεργως, ακομα γεμιζουν σταδια. Και λεω περιεργως γιατι η μουσικη τους δεν ειναι και τοσο ευκολη στα αυτια των περισσοτερων.

Ο Περικλης Mr Marathon νομιζω οτι θα συμφωνησει με τα παραπανω.

Specs talks, M🐮🐮gs walks

"Σούπερ γκρουπ- σούπερ μουσικοί" που παιζουν "παπαδες" σε πολλα διαφορετικα μουσικα ειδη, ειναι πολυ καλοι συνθετες και εφεραν κατι το καινουργιο/πρωτοποριακο στη μουσικη.

Τοσο απλα.

Van der Graaf Generator

Τοσο απλα

rust never sleeps

Σούπερ γκρουπ- σούπερ μουσικοί" που παιζουν "παπαδες" σε πολλα διαφορετικα μουσικα ειδη, ειναι πολυ καλοι συνθετες

Γραφουν ΔΥΣΚΟΛΑ στην εκτελεση κομματια θες να πεις..αλλο αυτο και αλλο το "καλος συνθετης" (καλος συνθετης ειναι ας πουμε ο MC CARTNEY..)...το μονο πραγμα που ακουγεται..συνθετικα απο τους Emerson Blackanddecker ;D..ειναι το Pictures at an exhibition & αυτο ειναι του Μουζορσκι.... ;D  

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου