Προς το περιεχόμενο

Κατάλληλο laptop για home studio,mobile recording

mancubus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαιρετώ όλους τους συμφορουμίτες κατ'αρχας.Αυτόν τον καιρό,κάνω έρευνα αγοράς laptop,για ηχογράφηση και επεξεργασία ήχου και για σύνθεση ηλεκτρονικής μουσικής.Ο λόγος που θέλω laptop είναι προφανώς η φορητότητα κυρίως για λόγους ηχογράφησης (πχ.ο μουσικός μου ,μπορεί μόνο μεσημέρι να γράψει και σπίτι μου έχει φασαρία λόγω κίνησης ενώ σπίτι του είναι ήσυχα)  και για κανα dj set εφόσων προκύψει.Τα laptop που κοιτάω είναι της apple macbook pro.Δυστυχώς οι καιροί είναι δύσκολοι και κοιτάω για μεταχειρισμένο (800e μαξ. )γιατί με την αποταμίευση που μπορώ να κάνω θα αργήσω πάρα πολύ να αποκτήσω καινούριο,και θέλω να δουλέψω άμεσα(προς το παρόν έχω ένα acer aspire one οπότε καταλαβαίνετε).Αυτό που παρατηρώ στα τελευταίας γενιάς laptop της apple,είναι ότι υστέρουν σε συνδεσιμότητες παράγοντας εμπόδιο για επεξεργασία ήχου.Δηλαδή:τα macbook pro penryn 2008 με υπερκαλύπτουν πλήρως σε συνδέσεις(3 usb2,fw400,fw800,dvi out,express card slot)αλλά είναι λίγο παλιά και δεν ξέρω τα όρια του μηχανήματος για τις δουλειές που θέλω.Τα επόμενης γενιάς laptop,είναι σαφώς πιο προηγμένα με μεγαλύτερη επεκτασιμότητα αλλά:2 USB2,1 FW800,χωρίς esata slot,dvi out.Τα πιο καινούργια laptop με i επεξεργαστες(υποθέτω δυνατά αρκέτα)έχουν την προτοποριακή thunderbolt θύρα που όμως απ'όσο έψαξα δεν γνωρίζουμε αρκέτα 

περι αξιοπιστίας και άλλα σιναφή.Που θέλω να καταλήξω:Έχω μία m-audio fw410.Σε περίπτωση που αγοράσω μοντέλο unibody και θέλω να εξωτερικό προσθέσω σκληρό δίσκο για τις εργασίες μου (FW800),πώς μπορώ να δουλεύω αξιόπιστα;Διάβασα για λύσεις τύπου daisychain και firewire hub άλλα δεν είμαι τόσο σίγουρος.Οι γνώμες πολλές.Δουλεύει κανείς με αυτά τα συστήματα ώστε να μπορεί να με διαφωτησει  ;Αναμένω απαντήσεις και ευχαριστώ εκ των προτέρων. :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε δεν θα έπρεπε να μας πεις και με ποιό πρόγραμμα δουλεύεις;

Έχεις δει και το mac mini που απλά χρειάζεται οθόνη;

Ίσως είναι μια κάποια λύση.

Με τα μισα λεφτα απο το budget που εθεσες αγορασα ενα μεταχειρισμενο macbook early 2009,το οποιο -ζωη να χει- κανει ολες τις ηχογραφοδουλειες μου μια χαρα.

Με fw400 και 4gb ram.

Οποτε λογικα στα λεφτα που διαθετεις μπορεις να παρεις πιθανον και καποιο με διπλασια μνημη και fw800.

Αν θελεις υπολογισε στο κοστος αγορας και το logic. Αξιζει  ;)

Τα πρόγραμματα που χρησιμοποιούσα και κατέχω είναι τα nuendo3 και λίγο το ableton live8.Στην σχολή που ήμουν μας έμαθαν τα pro tools 7 στα οποία, παρόλο που αναγνώριζα

την επαγγελματική/ηχολητική ροή εργασίας,τις έξυπνες δρομολογήσεις και τα ποιοτικά plug-ins(μαμίσια),μου έκατσαν κάπως στραβά ειδικά όσο αφορά το editing.Τα pro tools θέλω να τα μάθω,γιατί απ'ότι ακούω χρησιμοποιούνται κατα κορον από την μουσική βιομηχανία και από τον τομέα του post production που με ενδιαφέρει και γενικά πιστεύω ότι είναι πρόγραμμα που βρίσκεται πολύ κοντά στην ''ηχοληπτική φιλοσοφία''.Για το logic έχου ακούσει ''ύμνους και άσματα'',δεν το 'χω χρησιμοποιήσει αλλά το χρησιμοποιεί ο ηχοληπτης στου οποίου το στουντιο κάνω πρακτική και μ'ενδιαφέρει αρκετά σαν πρόγραμμα.Δηλαδή θα ήθελα έναν υπολογιστή με τα εξής:Ableton Live,Pro Tools,Logic.

Tώρα θα ήθελα να μου πείτε,αν γνωρίζετε,για την σύνδεση καρτας ήχου(FW400) και εξωτ.σκληρού(FW800) σε μηχάνημα με λίγες συνδεσιμότητες(τις πιο αξιόπιστες λύσεις)

Δηλαδή θα ήθελα έναν υπολογιστή με τα εξής:Ableton Live,Pro Tools,Logic.

Τότε θέλεις ένα κανονικό υπολογιστή και όχι ένα laptop που θα το γονατίσεις για πλάκα. Καταλαβαίνω το οικονομικό θέμα...αλλά...

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Tώρα θα ήθελα να μου πείτε,αν γνωρίζετε,για την σύνδεση καρτας ήχου(FW400) και εξωτ.σκληρού(FW800) σε μηχάνημα με λίγες συνδεσιμότητες(τις πιο αξιόπιστες λύσεις)

Υπάρχει καλώδιο FW400 σε FW800, το χρησιμοποιώ ήδη χωρίς πρόβλημα. Από εκεί και πέρα συνδέεις τη κάρτα στη πόρτα του Mac και τα υπόλοιπα, το ένα πίσω από το άλλο στη κάρτα.

Ευχαριστώ marathon για την άμεση ανταπόκριση.Τώρα για  τα daws,γιατί θα γονατίσει το μηχάνημα εφόσων τα χρησιμοποιώ χωρίς rewire για παράδειγμα,αλλά ξεχωριστά κάθε πρόγραμμα.Εφ'όσων δηλάδη δεν χρησιμοποιούνται παράλληλα σε ποιον τομέα ζορίζεται το μηχάνημα;

Τώρα για  τα daws,γιατί θα γονατίσει το μηχάνημα εφόσων τα χρησιμοποιώ χωρίς rewire για παράδειγμα,αλλά ξεχωριστά κάθε πρόγραμμα.Εφ'όσων δηλάδη δεν χρησιμοποιούνται παράλληλα σε ποιον τομέα ζορίζεται το μηχάνημα;

Συνήθως αυτά τα daws, τραβάνε και βαρειές βιβλιοθήκες από πίσω και ένα laptop δεν είναι φτιαγμένο για τέτοια. Εξαρτάται πάντα και από τη χρήση που θέλεις.

Εγώ με το laptop με i3 2230, 4gb ram, ssd 60gb, εξωτερικο 500gb , το sonar 8 και την lexicon lambda μου, τα κάνω όλα, δεν καταλαβαινει τίποτα και έχω ποιότητα, ευκολία και φορητότητα, σε συνδιασμό με τα reference ηχεία του φτωχού, τα av30. Δεν γονάτισα ποτέ.

Απο εκεί και πέρα, όσα παραπάνω μπορείς να δώσεις για καλύτερες προδιαγραφές, mac, καλυτερη καρτα κλπ, απλά, ακόμα καλύτερα. αν και τα windows 7 αλλαξαν τα δεδομένα περι προβλημάτων σταθερότητας, διαχειρησης πυρήνα και μνήμης των προηγουμένων εκδόσεων των windows, τωρα πια είναι άξια. Αλλα τα mac..... ειναι mac....

και με συνδεση usb.

Με τις βιβλιοθήκες δεν εντοπίζω πρόβλημα στα συγχρονα laptop-desktop replacements , εγω προσωπικα επειδη δουλευω πολυ με omnisphere , atmosphere και stylus, τα εχω ολα ανοιγμένα και σε multiple instances και μιλαμε οτι το omnisphere ειναι 50giga, γραφω audio απο πανω, περναω οτι θελω , με αρκετα effects και απο τα ιδια και αλλα plugin και δεν εχω προβλημα, παρολο που συνήθως δουλευω minimal, αλλα για τεσταρισμα. Ειμαι πολυ ευχαριστημενος.

Και μην με αμφισβητήσετε γιατι θα μου την βαρέσει και θα τραβηξω κανα βιντεο και δεν θελω να αυτοεπιδεικνύομαι (λολ)

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Το αν θα σε καλύψει εξαρτάται από τη χρήση που θα του κάνεις. Αν θέλεις πρόσβαση σε βιβλιοθήκες- τέρατα, στα καινούργια virtual analog θηρία κλπ, τότε δε θα σε καλύψει με τίποτα.

Αν πάλι θέλεις απλά να παίζεις με λούπες και κάνα audio track, θα σε καλύψει με το παραπάνω.

Πάντως είναι εντελώς παράλογο να μάθεις 3 DAW προγράμματα, δεν υπάρχει λόγος. Ετσι όπως σε κόβω, να γουστάρεις DJ φάσεις, το Ableton Live θα σε υπερκαλύψει. Το Logic είναι ιδανικό για MIDI προγραμματισμό και σύνθεση, ενώ τα protools για ηχογράφηση. Δούλεψε για κάποιους μήνες το Live, είμαι σίγουρος ότι θα καλυφθείς, αν όχι βλέπεις στην πορεία.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου