BlackForest Δημοσιευμένο 13 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 13 Ιανουαρίου 2013 Καλησπερα παιδια! Πριν απο καποιες μερες με ενα φιλο μου ξεθαψαμε ενα αρκετα παλιο hi-fi συστημα (πικαπ, ενισχυτης, ηχεια) τα συνδεσαμε ολα και απο το πρωτο βινυλιο (δοκιμασαμε πολλα) φαινεται ξεκαθαρα μια "μουνταδα"/μπουκωμα(?) στον ηχο. Με μπασσα και ψηλα στο 0 ακουγεται αρκετα μπουκωμενος ηχος σαν να εχει και παλι αρκετα μπασσα και να μην μπορεις να ξεχωρισεις τα οργανα μεταξυ τους. Δοκιμασα το ιδιο βινυλιο και στο δικο μου συστημα και ειναι σιγουρο πως το 1ο εχει καποιο θεμα. Δεν ειναι θεμα καλωδιων, ουτε θεμα καναλιου (δοκιμασαμε και τα 2) του ενισχυτη. Ξερετε τι μπορει να φταει και πως διορθωνετε? Αν ειναι τα ηχεια (που ετσι το κοβω εγω) παμε για καινουργια? Το ηχοσυστημα ειναι: audiomaster mls 1 http://www.ebay.co.uk/itm/audiomaster-MLS-1-book-shelf-speakers-Real-Quality-rogers-speakers-/321025334547?nma=true&si=yGIbn9nlAKM26XtoEZN96B2c7nk%3D&orig_cvip=true&rt=nc&_trksid=p2047675.l2557 kenwood KA-5700 http://www.baniels.com/kenwood-ka-5700-integrated-amp/ micro seiki dd-24 http://www.vinylengine.com/library/micro-seiki/dd-24.shtml My spirit sighs in peace - Opeth Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Baskes Δημοσιευμένο 13 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 13 Ιανουαρίου 2013 Ετσι οπως το περιγραφεις μαλλον δεν παιζουν οι κορνες αλλα μονο τα γουφερ. Βαλε το αυτι σου κοντα σε χαμηλη ενταση να ακουσεις αν παιζουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
BlackForest Δημοσιευμένο 13 Ιανουαρίου 2013 OP Share Δημοσιευμένο 13 Ιανουαρίου 2013 Ok θα το δοκιμασω και θα ενημερωσω. Αν εχει καποιος αλλος κατι να προσθεσει... My spirit sighs in peace - Opeth Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ddt Δημοσιευμένο 14 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 14 Ιανουαρίου 2013 μπορει να χρειαζονται αλλαγη οι πυκνωτες του ενισχυτη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
audiokostas Δημοσιευμένο 14 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 14 Ιανουαρίου 2013 Ετσι οπως το περιγραφεις μαλλον δεν παιζουν οι κορνες Είναι hifi τα ηχεία άρα έχουν τουίτερ και όχι κόρνες. Και μάλιστα σοβαρά τουίτερ (Audax). To ζήτημα είναι ότι έχουν πολύπλοκο crossover και ίσως εκεί έχει γίνει η ζημιά. Όπως όμως σωστά είπε ο Baskes, άκου τα τουίτερ (χαμηλή ένταση και το αυτί κολλημένο στο τουίτερ αλλιώς δεν θα καταλάβεις) αν παίζουν και στα δύο ηχεία και από κει και πέρα βλέπουμε. Δοκίμασες άλλα ηχεία στο σύστημα αυτό ή αυτά τα ηχεία σε άλλο σύστημα; Είσαι σίγουρος για την πολικότητα των καλωδίων; Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες. Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
BlackForest Δημοσιευμένο 14 Ιανουαρίου 2013 OP Share Δημοσιευμένο 14 Ιανουαρίου 2013 Ειπα στον φιλο μου να το τσεκαρει επειδη εγω δεν ειχα την ευκαιρια και μου ειπε οτι οντως δν βγαινει καθολου ηχος απο τα twitter και βγαινει μονο απο τα woofer (και στα 2 ηχεια). Η πολικοτητα των καλωδιων σιγουρα δεν ειναι. Δοκιμασαμε και δευτερο ζευγαρι καλωδιων. Σημερα το απογευμα θα φερουμε τα ηχεια στο δικο μου συστημα να δουμε αμα θα υπαρχει διαφορα. Αμα σιγουρευτουμε εντελως πως ειναι το προβλημα στα twitter διορθωνεται ή παμε για καινουργια ηχεια? My spirit sighs in peace - Opeth Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
audiokostas Δημοσιευμένο 14 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 14 Ιανουαρίου 2013 Σαφώς διορθώνεται αλλά δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο (εφόσον φταίνε τα tweeter και όχι τα crossover ή κάποιο καλώδιο που έφυγε - να το διαπιστώσετε πρώτα.). Και αυτό γιατί νομίζω ότι φοράει τα Audax HD13D34 τα οποία θα σου πάνε πάνω από κατοστάρικο το ζευγάρι, αν τα βρεις καινούρια. Αλλιώς να ψάξεις για παραπλήσιο tweeter* (να "κάθεται" στη πατούρα) με αποτελέσματα αμφίβολα (λόγω "κουρδίσματος" crossover σε αυτό το tweeter). Καλή τύχη. *Βρήκα αυτά (http://www.haut-parleurs.fr/catalog/audax-tw034x0-p-52.html), της ίδιας εταιρείας, που είναι πολύ κοντά στα specs. Πρώτα όμως (όταν δεις ότι δεν δουλεύουν) άνοιξέ τα να δεις και τα καλώδια και μετά με τον κωδικό θα βγάλουμε άκρη. Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες. Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
BlackForest Δημοσιευμένο 14 Ιανουαρίου 2013 OP Share Δημοσιευμένο 14 Ιανουαρίου 2013 Τα ανοιξαμε τα ηχεια και επιφανειακα δεν φαινεται να υπαρχει κανενα προβλημα. Ολα τα καλωδιο μια χαρα τιποτα κομενο τιποτα καμενο... Γινεται να χαλασαν και τα 2 twitter ρε γαμωτο? Ευχαριστω παρα πολυ για το λινκ και για τον χρονο σου! My spirit sighs in peace - Opeth Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
audiokostas Δημοσιευμένο 15 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 15 Ιανουαρίου 2013 Τα ανοιξαμε τα ηχεια και επιφανειακα δεν φαινεται να υπαρχει κανενα προβλημα. Ολα τα καλωδιο μια χαρα τιποτα κομενο τιποτα καμενο... Γινεται να χαλασαν και τα 2 twitter ρε γ***το? Σπάνιο αλλά γίνεται. Για να δεις όμως αν όντως είναι τα τουιτερ βρες κάποιο πρόχειρο μεταχειρισμένο τουίτερ ή έστω κορνίτσα piezo φθηνή (γύρω στο ευρώ) (http://www.stavrianos-dw.gr/index.php?cPath=4_6_111_251) και συνέδεσέ την στα καλώδια του τουιίτερ για να δεις αν παίζει. Αν δεν παίζει ούτε αυτή, τότε δεν φταίνε τα τουιτερ. Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες. Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
BlackForest Δημοσιευμένο 15 Ιανουαρίου 2013 OP Share Δημοσιευμένο 15 Ιανουαρίου 2013 Ok θα τα αγορασω αυτα τα tweeter αμα ειναι τοσο φτηνα να τα δοκιμασω απλα τα καλωδια του ηχειου ειναι "κολημενα" πανω στο παλιο tweeter με κατι σαν κολλα(?) εννοω οτι δεν ειναι απλα βαλε-βγαλε σε μια θυρα... και δεν εχω καθολου γνωσεις ηλεκτρολογικες για να τα αποσυνδεσω και επανασυνδεσω. Εαν μου το εξηγησεις εσυ ή καποιος αλλος πιστευεις οτι ειναι οκ να το κανω εγω ή χρειαζεται εναν λιγο πιο ψαγμενο για να μην χαλασω τιποτα? My spirit sighs in peace - Opeth Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση