neeq Δημοσιευμένο 13 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 13 Ιανουαρίου 2013 γεια σου φιλε neeq...μπορεις να μου πεις τι παίζει με το arx που μου ανέφερες; Το όργανο απο μονο του εχει πολλά και καλης ποιοτητας τύμπανα. Απο κει και περα, οι ARX είναι καρτες επεκτασης. Υπαρχουν ξεχωριστες καρτες, για τυμπανα, ηλ. πιανα και πνευστα. Αυτο που κάνουν, είναι να προσομοιώνουν τις ακουστικες ιδιοτητες του φυσικού οργανου (μπορεις να επιλέξεις διαμετρο ή βαθος τυμπανου πχ), και τις παικτικες ιδιαιτεροτητες τους (πχ καποιο ρούλο, ή διαφορετικο ακουσμα απο χτυπημα σε χτύπημα, ώστε να μην ακουγεται "ψεύτικο". Αν θες τη γνώμη μου, αυτο βεβαια ειναι καπως πιο προχωρημενο σταδιο. Προς το παρον, και το Fantom G και το Motif και το Μ3 της Korg μπορουν να σου κανουν τη δουλεια. Αν καποιο νομιζεις οτι ξεφευγει απο αυτο που θελεις να ακουσεις, πας στα αλλα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
angelospap Δημοσιευμένο 13 Ιανουαρίου 2013 OP Share Δημοσιευμένο 13 Ιανουαρίου 2013 Φίλε neeq σ ευχαριστώ με βοήθησες αρκετά μπορώ να πω.. Τώρα ψάχνω για το Roland G, καινούργιο κοστίζει 3700 ευρώ και κάτι.. Είδα για μεταχειρισμένα και πιστεύω μπορώ να βρω στα 1000 ευρώ μέγιστο που μπορώ να διαθέσω... Όσο για ARX πιστεύω για αργότερα να μπορέσω να βάλω... Ελπίζω με το Roland G να μπορέσω να δημιουργήσω post rock και να μ καλύψει.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
neeq Δημοσιευμένο 13 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 13 Ιανουαρίου 2013 1000€ το G8, αποκλειεται να το βρεις συντομα (αυτη τη δεκαετια δηλαδη) :) Ισως καποιο G6 στα 1200 (τιμη σκοτωμα επισης). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ex-cyclops Δημοσιευμένο 13 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 13 Ιανουαρίου 2013 Καλησπέρα κι από μένα. Να βοηθήσω κι εγώ αν μπορώ. Κατ' αρχάς δεν ξέρω αν ο φίλος θα χρησιμοποιήσει το ενσωματωμένο sequencer σε περίπτωση που επενδύσει σε κάποιο workstation. Διαφορετικά, αν υπάρχει ήδη ένας υπολογιστής με κάποιο βασικό εξοπλισμό, θα πρότεινα τον περαιτέρω εξοπλισμό του συστήματος με ένα synthesizer χωρίς πλήκτρα, ή synth module όπως συνηθίζουμε να τα λέμε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το νέο της Roland, το Integra-7, το οποίο μπορεί μεν να μην έχει όλες τις ανέσεις του Fantom-G (πολύ σημαντικό να τονίσουμε ότι ΔΕΝ είναι sampler), αλλά προσφέρει μια πολύ μεγαλύτερη και ίσως πιο φρέσκια παλέτα ήχων, αλλά και καινούργια μέθοδο σύνθεσης, την SuperNatural η οποία υπάρχει στις επεκτάσεις ARX του Fantom-G, τις οποίες όμως το Integra-7 δεν χρειάζεται, αφού ενσωματώνει σχεδόν τα πάντα από ήχους SuperNatural, και επίσης πολύ καλές προσωμειώσεις αναλογικών ήχων. Ουσιαστικά είναι όλο το εσωτερικό του Jupiter-80 χωρίς πλήκτρα, ελεγκτές και μεγάλη οθόνη αφής, αλλά με επιπλέον μπόνους όλους τους ήχους των επεκτάσεων SRX που χρησιμοποιούσε η σειρά Fantom-X, αλλά και 8 εξόδους που υποστηρίζουν ήχο surround. Για μένα θα έλεγα να το κοιτάξεις πολύ σοβαρά. Μαζί με ένα MIDI controller, θα είσαι πλήρως καλυμμένος για στουντιακή δουλειά. Και φυσικά αν βρεθεί κάτι στο οποίο δε σου καλύπτει το Integra-7, θα μπορέσεις να το βρεις σε κάποιο VST plugin στον υπολογιστή σου. Αυτά αν θες στουντιακή δουλειά και αν θέλεις κάτι να προσθέσεις σε ένα ήδη υπάρχον σύστημα. Αν ξεκινάς από την αρχή, ψάξε καλύτερα για ένα workstation. Το Fantom-G το έχω εδώ και 4.5 χρόνια και είναι όντως πολύ καλό. Φαντάσου ότι προσφέρει πλήρη συνδεσιμότητα ως προς τις πήγες ήχου που μπορείς να εισάγεις για ηχογράφηση ή sampling: αναλογικές εισόδους γραμμής, μικρόφωνο δυναμικό ή πυκνωτικό (και με phantom power παρακαλώ), αλλά και για κιθάρα ή μπάσο, και φυσικά ψηφιακές συσκευές (SPDIF). Αν μπορέσεις να βρεις κάποιο G6 κοντά στα 1500€, είσαι κομπλέ. Οι επεκτάσεις ARX αν θες τη γνώμη μου, δεν αξίζουν τα χρήματα. Για ό,τι άλλο θελήσεις, εδώ είμαστε να βοηθήσουμε. ;) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
angelospap Δημοσιευμένο 13 Ιανουαρίου 2013 OP Share Δημοσιευμένο 13 Ιανουαρίου 2013 Neeq έχω βρει στην τιμή που σου λέω... Τώρα όμως δεν ξέρω αν έχουν κάποιο πρόβλημα, κ απ ότι διάβασα χρειάζονται και service.. Cyclops σ ευχαριστώ για την βοήθεια, μήπως ξέρεις να μου πεις ποιά είναι η διάφορα μεταξύ fantom X και fantom G? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
foxxx Δημοσιευμένο 13 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 13 Ιανουαρίου 2013 Nα προσεξεις το τι θελει σε επισκευη ενα 88αρι τα βαρυκεντρισμενα πλικτρα εχω ακουσει οτι στοιχιζουν.καλο θα ειναι να το βρεις σε μια καλη κατασταση. Προσωπικη μου αποψη. Για μενα το G υπερτερη σε οθονη εχει sliders που θα κανουν την ζωη σου ποιο ευκολη και βασικα το G παιρνει supernatural ηχους αν και λενε οτι το Χ ειχε περισοτερη υποστηριξη σε ηχους.για περετερο θα σου πουνε τα παιδια που το εχουν και το δουλευουν ;) Fantom X8 http://www.musiciansbuy.com/mmMBCOM/Images/ROLAND_FANTOMX8.jpg Fantom G8 http://cms.rolandus.com/assets/images/products/gallery/fantom_g8_top_gal.jpg Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
neeq Δημοσιευμένο 13 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 13 Ιανουαρίου 2013 το Integra-7 Στο οποιο ειμαι κοντα...αν πληρωθω μεχρι Μαρτιο που περιμενω, μαλλον θα είναι η κίνηση μου...αν και ακομα δε διαβασα κουβεντα για pc editor.. ??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ex-cyclops Δημοσιευμένο 14 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 14 Ιανουαρίου 2013 Cyclops σ ευχαριστώ για την βοήθεια, μήπως ξέρεις να μου πεις ποιά είναι η διάφορα μεταξύ fantom X και fantom G? Είναι αρκετές. Οι πιο βασικές: 1. Πιο καθαρός ήχος (οι μετατροπείς AD/DA κάνουν τη διαφορά, τουλάχιστον έχοντας διαβάσει γνώμες ατόμων που είχαν το X και πήγαν στο G) 2. Μεγαλύτερη και πιο ευκρινής οθόνη στο G. Επίσης παίρνει και ποντίκι για πιο εύκολο editing. 3. Καλύτερη συνδεσιμότητα στο G. Πλέον αποθηκεύει σε USB στικάκια και η USB σε υπολογιστή το μετατρέπει σε 2in/2out κάρτα ήχου με αναλογικές και ψηφιακές συνδέσεις, καθώς και USB MIDI Interface. Επίσης το G προσφέρει εισόδους γραμμής, μικροφώνου (δυναμικού ή πυκνωτικού, και με Phantom Power) ή κιθάρας/μπάσου. 4. 8 Sliders στο G, εκτός από τα 4 knobs. Όλα πλήρως αναθέσιμα. 5. Sequencer. Εδώ οι γνώμες ως προς τη λειτουργικότητα του sequencer του G διίστανται. Τα νούμερα πάντως είναι εντυπωσιακά: 128 MIDI tracks, 24 audio tracks στo G. Ακόμα δεν ξεπεράστηκε αυτό το θηριώδες νούμερο, ούτε από την Korg ούτε από την Yamaha. 6. Εφέ. Αν και στο G δεν είναι τόσο ευέλικτη η ανάθεσή τους όσο θα μπορούσε να είναι, και πάλι τα νούμερα είναι εντυπωσιακά: 3 MFX και Rev+Chorus στο X σε όλα τα modes (patch, performance) έναντι του μέγιστου των 22 μονάδων εφέ στο G (σε Studio mode): ένα MFX για καθέναν από τους 16 ήχους που μπορεί να παίξει ταυτόχρονα (ο κάθε ήχος διατηρεί το εφέ του είτε είναι μόνος του είτε σε Live είτε σε Studio mode), συν 2 MFX για όλους τους ήχους και τα audio tracks (send FX) συν input FX για την είσοδο ήχου (EQ, comp, limiter, gate, etc) συν Rev+Chorus+Master Multiband Compressor για τη μίξη. Επίσης, σε όποια λειτουργία κι αν είσαι, πάντα υπάρχει ένα εφέ δυναμικών (EQ, compressor, limiter etc) κι ένα πολυεφέ για την είσοδο ήχου, που δεν αλλάζει, ακόμα κι αν αλλάζεις ήχους στο κλαβιέ. Φαντάσου να έχεις συνδεδεμένη μία ηλεκτρική κιθάρα ή ένα μικρόφωνο παίζοντας live. Ό,τι και να παίζεις, τα εφέ τους είναι άθικτα. ;) 7. Επεκτάσεις. Εδώ υπερέχει το X κατά τη γνώμη μου. Η σειρά SRX αριθμεί 12 επεκτάσεις με ό,τι μπορείς να φανταστείς, δείγματα και ήχους για διάφορες εφαρμογές, π.χ. πιάνα, ορχήστρες, τύμπανα, ειδικά εφέ, vintage synths κλπ κλπ κλπ. Το X χωράει 4 ταυτόχρονα (εκτός από το XR που είναι synth module και χωράει μέχρι 6). Οι επεκτάσεις που παίρνει το G είναι οι ARX, είναι άλλης τεχνολογίας (SuperNatural). Συνδυάζουν δείγματα με modelling, έχουν βγει μόλις 3 τίτλοι (El. Piano, Brass, Drums), καθώς μετά η τεχνολογία τους ενσωματώθηκε κατευθείαν στις καινούργιες συσκευές, οπότε για το G πάπαλα, έμεινε στις 3 διαθέσιμες επεκτάσεις, ενώ μέσα του υπάρχει χώρος για 2. Να σημειώσουμε εδώ πάντως πως και στα δύο όργανα υπάρχει η δυνατότητα φόρτωσης δειγμάτων, στο G μέχρι 1GB, που μάλιστα φορτώνουν πολύ ταχύτερα από ό,τι στο X, λόγω πολύ ταχύτερου επεξεργαστή. 8. Ομαλή μετάβαση από ήχο σε ήχο στο G. Ίσως είναι αυτονόητο, αλλά στο G αλλάζοντας από ήχο σε ήχο (σε Single και Live modes), ο προηγούμενος παραμένει και δεν κόβεται αν συνεχίσεις και κρατάς τα πλήκτρα ή το sustain pedal όταν πας στον επόμενο, ούτε χάνονται τα εφέ του. Στο X υπάρχει έστω και σύντομη, διακοπή στον ήχο (π.χ. sustain μακρόσυρτων ήχων, ουρές των Reverb κλπ) Αν δε βρεις σε καλή κατάσταση το Fantom-G, θα σου πρότεινα να πας οπωσδήποτε στο Integra-7 γιατί ενσωματώνει και την τεχνολογία SuperNatural σε όλα τα είδη ήχων (φυσικούς, αναλογικούς, τύμπανα κλπ), αλλά έχει στη μνήμη του ΚΑΙ ΤΙΣ 12 ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ SRX της σειράς X, χωρίς να τις αγοράσεις. Μιλάμε για τεράστια ποικιλία ήχων, που ίσως σε κάνει να ξεχνάς ότι δεν έχει sampler/sample player. Στο οποιο ειμαι κοντα...αν πληρωθω μεχρι Μαρτιο που περιμενω, μαλλον θα είναι η κίνηση μου...αν και ακομα δε διαβασα κουβεντα για pc editor.. ??? Δυστυχώς κι εγώ δεν βλέπω κίνηση προς την κατεύθυνση ενός πλήρους editor. Πάντως έχει ήδη βγει ο editor για τον μίκτη surround μόνο (για Windows και Mac). Ας είχα κι εγώ διαθέσιμα χρήματα και το είχα αγοράσει ΧΤΕΣ. Είναι καταπληκτικό μηχάνημα. ;) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
angelospap Δημοσιευμένο 14 Ιανουαρίου 2013 OP Share Δημοσιευμένο 14 Ιανουαρίου 2013 Φίλε Cyclops με καλυψες πλήρως... Ευχαριστώ... Οι διαφορές μεταξύ G8 και G6 ποιές είναι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Μανώλης Χναράκης Δημοσιευμένο 14 Ιανουαρίου 2013 Guru Share Δημοσιευμένο 14 Ιανουαρίου 2013 Φίλε Cyclops με καλυψες πλήρως... Ευχαριστώ... Οι διαφορές μεταξύ G8 και G6 ποιές είναι? Οι βασικές διαφορές. G6= 61 πλήκτρα, βάρος= 14.5 κιλά G8= 88 πλήκτρα βαρυκεντρισμένα, βάρος= 33.6 κιλά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση