Προς το περιεχόμενο

Πολιτικά σχόλια

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εκτός από τον Τύπο (όλων των μορφών) που αξιοποιεί αποπροσανατολιστικά προς όφελός του την USB- Stickιάδα, για το δια ταύτα το @#μένο ούτε λόγος απο πουθενά...

Παιδιά... ποιο είναι το "δια ταύτα";

Ζούμε την πιο ήπια χρεωκοπία που θα μπορούσε ποτέ να υπάρξει, και αυτό μόνο-και-μόνο επειδή είμαστε μέλος της Ευρωζώνης. Τι περισσότερο περιμένετε δηλαδή;

Ειλικρινά ρωτάω, δεν είμαι εκνευρισμένος.

Είναι σα να λέμε "έπεσε πάνω μου μία νταλίκα με 200 χιλιόμετρα, και τώρα εκνευρίζομαι για το ότι δεν θα μπορώ στο μέλλον να παίξω πιάνο". Επίσης, σας πληροφορώ ότι η φετεινή μου κατανάλωση πετρελαίου (επειδή προσέχω, αντίς να το παρατάω αναμένο ενώ πηγαίνω βόλτα) είναι χαμηλότερη από τις δύο προηγούμενες χρονιές, και δεν ξεπαγιάζουμε στο σπίτι.

Νομίζω ότι είμαστε όλοι μας κακομαθημένοι, σαν πλουσιόπαιδα που πετάνε το ψωμί και το βούτυρο που άλλοι δεν το έχουνε δει ποτέ στη ζωή τους.

Mea Culpa

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 1.6k
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

και δεν ξεπαγιάζουμε στο σπίτι.

γιατί φέτος, κάνει λιγότερο κρύο από πέρυσι. Πέρυσι που δεν είχαμε χρεωκοπήσει (...λέμε τώρα...), το είχαμε δαγκώσει.

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

γιατί φέτος, κάνει λιγότερο κρύο από πέρισυ. Πέρισυ που δεν είχαμε χρεωκοπήσει (...λέμε τώρα), το είχαμε δαγκώσει.

Μην είσαι σίγουρος ότι καταλαβαίνουν ότι κάνεις (και) πλάκα...

Επίσης, και πέρυσι είχαμε χρεωκοπήσει.

Mea Culpa

Ζούμε την πιο ήπια χρεωκοπία που θα μπορούσε ποτέ να υπάρξει, και αυτό μόνο-και-μόνο επειδή είμαστε μέλος της Ευρωζώνης. Τι περισσότερο περιμένετε δηλαδή;

Tι λες ρε φιλως!

Δεν φτανει που μας στερησαν τη δυνατοτητα ΜΟΝΙΜΟΥ τουρισμου στο εξωτερικο (η μιση χωρα θα εφευγε μεταναστης στην Αλβανια,τη Βουλγαρια,την Τουρκια και τη Ρουμανια..μια και ακομα και αυτες θα ηταν παραδεισοι μπροστα στο χαλι μας)

Δεν φτανει που μας στερησανε τον ΑΝΔΡΙΣΜΟ μας...και την πιθανοτητα να διακριθουμε στο κλοτσομπουνιδι (αν ειχαμε ας πουμε χρεοκοπησει σαν την Αργεντινη θα χτυπιομασταν κορμι με κορμι για ενα σαντουϊτς με τους υπολοιπους συμπατριωτες μας)...

Δεν φτανει που μας στερησανε την δυνατοτητα να λεμε και εμεις ιστοριες για τον ΕΜΦΥΛΙΟ στα εγγονια μας (γιατι αν βγαιναμε απο την ΕΕ και το ευρω ο εμφυλιος με την ΧΑ και τον Συριζα σε τετοια ποσοστα ηταν απλα θεμα....ωρων...)....

Δεν φτανει που μας στερησανε τη δυνατοτητα να χασουμε κανα κιλο (με 20 γραμμαρια κρεας το μηνα και 4 κιλα φασολια το τετραμηνο που θα δικαιουμαστε με το δελτιο...και με τον καθημερινο ΠΟΔΑΡΟΔΡΟΜΟ μια και δεν θα ειχαμε βενζινη )

Δεν φτανει που μας στερησανε τη δυνατοτητα να εχουμε σοβαρη ανταλακτικη οικονομια χωρις το οργανο του καπιταλισμου που λεγεται χρημα ("αν σε αφησω να πηδηξεις τη κορη μου θα μου δωσεις εκεινη την προπερυσινη κονσερβα Ριο Μαρε που εχεις στο χρηματοκιβωτιο?")

Θες και ρεστα κι ολας....

Καπιταλιστη...ε,καπιταλιστη νεοφιλελευθερε...

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

• Moderator

Επίσης, σας πληροφορώ ότι η φετεινή μου κατανάλωση πετρελαίου (επειδή προσέχω, αντίς να το παρατάω αναμένο ενώ πηγαίνω βόλτα) είναι χαμηλότερη από τις δύο προηγούμενες χρονιές, και δεν ξεπαγιάζουμε στο σπίτι.

Νομίζω ότι είμαστε όλοι μας κακομαθημένοι, σαν πλουσιόπαιδα που πετάνε το ψωμί και το βούτυρο που άλλοι δεν το έχουνε δει ποτέ στη ζωή τους.

Πάνο μου θεώρησε τον εαυτό σου τυχερό, που πήρατε πετρέλαιο και πορεύεστε.

Εδώ δεν πήραμε- και ούτε φυσικά θα πάρουμε- διότι οι πλείστοι έχουμε... ρουφήξει το αυγό- και ναι θα το πω, ελέω του μνημονίου, που μας τσάκισε τις δουλειές, που με τα χαράτσια μας ρούφηξε τα πέντε φράγκα που είχαμε στην πάντα, που εξόντωσε τους πελάτες μας κλπ.

Δηλαδή για να το πω απλά, το «φάρμακο», η «συνταγή» απέτυχε παταγωδώς.

Και θα σου πω ότι έχω φίλους- μακροχρόνια άνεργους- που το βράδυ για να ζεσταθούν ανάβουν μερικά ρεσό, μπας και σπάσει λίγο η υγρασία.

Νομίζω ότι έχουμε φύγει από το «κακομαθημένοι» (που θα συμφωνήσω, υπήρξαμε ιδιαίτερα κακομαθημένοι) και πλέον πάμε προς το εξαθλιωμένοι.            

all this has happened before and will happen again

ναι αλλα και τα δυο ηταν επιλογη της,εκλεγμενης,κυβερνησης...η ..κσενοι απλα μας ειπαν να μειωσουμε το ελλειμα...δεν μας ειπαν ΠΩΣ...εμεις,οι μαλλον η κυβερνηση, επιλεξαμε να κρατησουμε ζωντανο ενα κτηνωδες σε μεγεθος κρατος και να πνιξουμε τον ιδιωτικο τομεα....με φορους και περικοπες....  ;)

και παλι βεβαια αυτα που τραβαμε τωρα ειναι ΑΣΤΕΙΑ μπροστα σε αυτα που θα συνεβαιναν σε περιπτωση εξοδου απο το ευρω και την ΕΕ....

και παμε παλι απο την αρχη.... ;D

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Εδώ δεν πήραμε- και ούτε φυσικά θα πάρουμε- διότι οι πλείστοι έχουμε... ρουφήξει το αυγό- και ναι θα το πω, ελέω του μνημονίου, που μας τσάκισε τις δουλειές, που με τα χαράτσια μας ρούφηξε τα πέντε φράγκα που είχαμε στην πάντα, που εξόντωσε τους πελάτες μας κλπ.

Και θα σου πω ότι έχω φίλους- μακροχρόνια άνεργους- που το βράδυ για να ζεσταθούν ανάβουν μερικά ρεσό, μπας και σπάσει λίγο η υγρασία.

Σοφά εμίλησες!

Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό. Αλλά επίσης τον θεωρώ.

Φυσικά, συμβαίνει και αυτό. Όχι, ελέω του μνημονίου όμως.

Εξαρτάται, από τη γωνία θέασης. Από τη δική μου γωνία θέασης, δεν εφαρμόστηκε καμία συνταγή και συνεπώς καμία συνταγή δεν απέτυχε. Επίσης, "παταγωδώς" θα σήμαινε εμφύλιο και αν πρόσεξα καλά σήμερα το πρωί, εμφύλιο δεν έχουμε. Νομίζω ότι έχεις λάθος εικόνα της ελληνικής πραγματικότητας.

Δεν γνωρίζω σε ποιον τομέα είναι ειδικευμένοι, οπότε δεν μπορώ να τοποθετηθώ επ' αυτού. Το ανθρωπιστικό ζήτημα είναι άλλης τάξεως ζήτημα.

Νομίζω ότι έχουμε φύγει από το «κακομαθημένοι» (που θα συμφωνήσω, υπήρξαμε ιδιαίτερα κακομαθημένοι) και πλέον πάμε προς το εξαθλιωμένοι.            

Όπως είπα και παραπάνω, έχεις λάθος εικόνα της ελληνικής πραγματικότητας. Οι εξαθλιωμένοι ΔΕΝ είναι όλη την ημέρα στο ίντερνετ (όπως εγώ, εσύ και εκ/ρια άλλοι που γράφουν όλη την ημέρα σε φόρα, blogs κλπ). Το ότι δεν έχουμε ενδεχομένως χρήματα να σπαταλάμε όπως είχαμε (και σπαταλούσαμε), δεν δικαιολογεί την ιδέα του ότι είμαστε εξαθλιωμένοι.

Άμα ήταν έτσι η εξαθλίωση, και άμα ήταν έτσι οι χρεωκοπίες...

Mea Culpa

μουσικοί είναι? 8)

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

• Moderator

ναι αλλα και τα δυο ηταν επιλογη της,εκλεγμενης,κυβερνησης...

Η οποία εκλέχθηκε - το πρώτο τη τάξη κόμμα της δηλαδή- λέγοντας μεταξύ άλλων αυτά:

Εγώ που ενδεχομένως την ψήφισα για αυτά, τώρα που μου έσκασε ας πούμε ένα ωραίο 26% φόρο, ΤΙ θα ψηφίσω στις επόμενες εκλογές;  ;) ;D  ;D ;D ;D

@Marathon: ερασιτέχνες

all this has happened before and will happen again

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου