Προς το περιεχόμενο

Πολιτικά σχόλια

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 1.6k
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Μπορούν και παρά μπορούν, καθώς από τον περασμένο Μάρτιο είναι οδηγία του ΥΠ. Οικονομικών- για χρέος από 5.000 και άνω. Πάντως προ τετραημέρου δημοσιεύματα θέλουν την Τρόικα να ζήτησε κατασχέσεις από τραπεζικούς λογαριασμούς για χρέη προς το δημόσιο από 500 ευρώ.

Νομικά ναι μπορεί να μπορούν, ΠΡΑΚΤΙΚΑ σου είπα τι θα γίνει όμως και το κράτος δεν το θέλει με τίποτε, και δεν μπορώ να διαφωνήσω. Βέβαια θα ήθελα να δω το κράτος να τους κατάσχει περιουσιακά στοιχεία, και αυτό επίσης δεν το κάνει γιατί... πολιτική και φοροδιαφυγή στην Ελλάδα πάνε χέρι-χέρι...

Το ρωτάω συνέχεια στον εαυτό μου τον τελευταίο καιρό.

Κι αν αρνηθώ; Αν κάνω κι εγώ την πάπια; Κι αν πω κι εγώ "ρε δε μπα να ......";

Μέχρι να ενεργοποιηθούν οι διαδικασίες και φθάσουν στο αμήν και πάω και τους πω "άκου, αν θέλεις να τα πάρεις, κούρεψέ τα και σπάστα σε δόσεις τρελλές" όπως κάνουν πολλοί γύρω μου.

Τι θα γίνει; Γιατί μονίμως κορόϊδο;

Εγώ και πολλοί άλλοι δεν μπορούμε να το ρισκάρουμε πάντως, αργά ή γρήγορα χρειαζόμαστε φορολογική ενημερότητα.

Επίσης αυτό που θα κουρευτεί και θα σπάσει σε δόσεις θα είναι το σημερινό ΣΥΝ τις προσαυξήσεις, δεν ξέρω πόσο τελικά κερδισμένος θα βγεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και όλα αυτά γιατί; Για το τίποτα. Κανένα κοινωνικό αγαθό. Μόνο "άκου φίλε, αφού τα πληρώνεις όλα και τα πληρώνεις στην ώρα τους, σημαίνει ότι τα χεις και θα πληρώσεις κι άλλα. Ο άλλος για να μην πληρώνει δεν τα έχει και που να τρέχω να τον ψάχνω."

Και αυτός ακριβώς είναι ένας από τους λόγους - κατά τη γνώμη μου ο βασικότερος - που οι Έλληνες δεν έχουμε παιδεία φορολογούμενου πολίτη.

Ο σκοπός της φορολογίας είναι η αγορά υπηρεσιών και παροχών.

Εμείς έχουμε μάθει, δικαιολογημένα, ότι πληρώνω φόρο σημαίνει πετάω λεφτά από το παράθυρο. 

Something Wicked This Way Comes

• Moderator

Bank run θα γινει αν βγουμε απο το ευρω & χρεοκοπησουν οι τραπεζες.

Πρόσεχε τι λες...  ;D Γιατί το βλέπω να επαληθεύεσαι και το «αν» να γίνεται «όταν»  ;D ;D

@gdevelek Ε, μα νομίζω ότι η αποσαφήνιση μου ήταν στην ύπαρξη του νομικού πλαισίου, το οποίο είναι υπαρκτό. Νομίζω ότι (λογικά) θα το δούμε να εφαρμόζεται επί του πρακτέου από εφέτος, λόγω της αναμενόμενης υστέρησης των εσόδων.      

all this has happened before and will happen again

Πρόσεχε τι λες...  ;D Γιατί το βλέπω να επαληθεύεσαι και το «αν» να γίνεται «όταν»  ;D ;D

Ακόμα μασάς με αυτόν τον μπαμπούλα βρε συ;

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Σιγα μη γινει bank run επειδη ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ και ΑΝ ΘΕΛΕΙ η εφορια μπορει να βρει ποιοι ειναι οι φοροκλεπτες....εξαλλου αυτα τα πραγματα δεν τα..ανακοινωνεις...τα ΚΑΝΕΙΣ (οπως οι Γερμανοι,Αμερικανοι και λοιποι...καπιταλιστες...οπου οι λογ/μοι των υποπτων για φοροδιαφυγη  ΠΑΓΩΝΟΥΝ αμεσα)...

τώρα, με δουλεύεις;

τα κάνεις, αλλά τα κάνεις ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ, σε βάθος χρόνου, όχι one-off...

το πρώτο ντου στις καταθέσεις λαμογιών θα πετύχει ό,τι μπορεί να πετύχει σε μια μέρα, αλλά δεύτερο ντου δεν θα γίνει ποτέ.... γιατί την άλλη μέρα τα ΥΠΟΛΟΙΠΑ λαμόγια θα τα σηκώσουν όλα... όσοι προφτάσουν τουλάχιστον... και οι τράπεζες θα στερέψουν ΤΕΛΕΙΩΣ πλέον

άσε που θα γίνει ΣΙΓΟΥΡΑ 101% διαρροή από το υπουργείο προς τους "ενδιαφερόμενους"...

• Moderator

Παιδιά, αυτό ισχύει νομικά- θεσμικά, και εφαρμόζεται και στην πράξη εδώ και χρόνια επίσης.

Δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών , ακόμα και «κοινών» λογαριασμών με κάποιον τρίτο, άσχετο με την οφειλή.

Και όχι μόνο.

Έχουμε κατασχέσεις και απαιτήσεων.

Π.χ. Εγώ έχω ένα ακίνητο και το νοικιάζω στον terry. Χρωστάω επίσης και στη Δ.Ο.Υ. Τα ενοίκιο δεν φτάνει ποτέ σε εμένα, αλλά κατάσχεται η απαίτηση μου από τη Δ.Ο.Υ., εις χείρας του terry.

H βλακεία, μια από τι βλακείες που κάνει το υπουργείο οικονομικών είναι η εξής:

Βεβαιώνει μια ληξιοπρόθεσμη οφειλή, π.χ. 100.000,00 €.

Αμέσως , αν δεν πληρωθεί (στο 4μηνο), την προσαυξάνει με τρελό πρόστιμο, την κάνει π.χ. 150.000,00 € και την επανακεφαλοποιεί και την ξανα βεβαιώνει, με άλλη πράξη μεταγενέστερη κ.ο.κ.

Έτσι στα κιτάπια της έχει να λαμβάνει 600.000,00 € , από αρχική- πραγματική οφειλή 100.000,00 €….και φυσικά ΔΕΝ πρόκειται να τα πάρει ποτέ.

Θέλει δοσοποίηση, της πραγματικής οφειλής, με αφαίρεση των προστίμων και των προσαυξήσεων, και μάλιστα με τουλάχιστον 100 –120 δόσεις, μπας και μπεί καμία σειρά.

• Moderator

Ακόμα μασάς με αυτόν τον μπαμπούλα βρε συ;

Κώστα μου ακριβώς το αντίθετο.

Κάποια στιγμή θα πάμε για εκλογές και φυσικά θα κάνει την εμφάνιση του ο Boogie Man  ;D

Και θα αρχίσει το τροπάρι, καθίστε καλά για να κάτσετε καλύτερα  ;D ;D ;D και μην γίνει κάνα «τσαφ» και βγούμε από το ευρώ και δεν έχουμε να πάρουμε πετρέλαιο κλπ...

Και ερωτώ.. Αυτός που δεν έχει ευρώ στην τσέπη, θα πει: «ωχ μην μας βρει κάνα κακό»;  ;D

Αυτός που παγώνει κάθε μέρα μέσα στο σπίτι του, θα πει: «ωχ μην μας βρει κάνα κακό»;

Δεν μπορείς να απειλήσεις κανέναν πλέον ότι θα απολέσει κάτι που δεν το έχει στην κατοχή του. Αυτό ήταν last year  ;D

Και το ζήτημα είναι ότι πλέον έχει δημιουργηθεί η «κρίσιμη» μάζα στην κοινωνία: Δηλαδή 27% επίσημη/ καταγεγραμμένη ανεργία, συν τους μακροχρόνια άνεργους το ποσοστό ξεπερνά τα 30φεύγα τις %, συν τις οικογένειες τους, άντε γεια  ;D

Συν τα φορομπηχτικά, τα χαράτσια, τα τέλη, τις αυξήσεις σε ΔΕΗ ΜΕΗ  ;D, τα... τα... τα... (α παπα πα αγχώθηκα μόνο που τα γράφω)  ;D

Βάλτα όλα όλα στο σέικερ και πες μου τι θα πει ο... μπαμπούλας όταν θα έρθει η ώρα και τελικά ποιον θα τρομάξει;  ;D    

all this has happened before and will happen again

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου