Προς το περιεχόμενο

Πολιτικά σχόλια

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δυστυχώς έχει εμφανιστεί στην ευρύτερη ελληνική κοινωνία, όπως αποδεικνύεται από την εκρηκτική άνοδο της ΧΑ.

Ναι, δεν αντιλέω. Πόσο βαθιά έχει διαβρώσει την κοινωνία δεν γνωρίζω. Όπως είπα, θέλω να ελπίζω ότι υπάρχουν μερικά μυαλά που αντιστέκονται. Αν θα είναι αρκετά θα το δούμε προσεχώς.

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 1.6k
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

αλλά (θέλω να) ελπίζω ότι δεν είναι όλοι οι Έλληνες έτσι. Καλή ώρα σ' αυτή την συζήτηση π.χ. δεν έχουν εμφανιστεί τέτοιου διαμετρήματος βλακείες (κάποιοι πιθανώς θα λένε "ναι, καλά", αλλά δεν βαριέσαι). Όσο υπάρχει η βλακεία θα υπάρχει και η ωριμότητα. Το θέμα είναι ποιός θα κερδίσει, γιατί μην γελιόμαστε, περί μάχης πρόκειται.

Σιγουρα δεν ειναι ολοι ετσι, οσοι ομως ειναι, ο καθενας μας διαπιστωνει οτι τα τελευταια χρονια αυξανονται με εκθετικους ρυθμους. Και δεν ειναι δυσκολο να δει κανεις γιατι.

2 things are infinite:the universe&human stupidity

Θα παρακαλέσω τους συνδαιτημόνες να παραμείνουν κόσμιοι ,όσοι δεν διατηρούν τη ψυχραιμία τους και βλέπουν τη κουβέντα άσκοπη ,ας μη τη παρακολουθούν ,το ίδιο και όσοι θέλουν με το ζόρι να απαντήσουν στον άλλο επιβάλοντας με το στανιό την άποψή τους αντί να αντιταχθούν με επιχειρήματα ,όσο κι αν ο ''αντίπαλος'' φαντάζει στα μάτια τους αμιβάδα  ;D

Η κουβέντα αυτή αφορά τις ζωές μας και είναι μια κουβέντα που έχουμε καθημερινά στη ζωή μας με γνωστούς και άγνωστους ,πχ σήμερα στη ΔΕΗ σε μια ατελειώτη ουρά ανάμεσα σε αγνώστους .

Είναι μια κουβέντα που την κάνουμε χρόνια με τον ένα ,ή τον άλλο τρόπο από παλιά ,απλά οι εποχές ήταν πιο ''εύκρατες'' και αλλάζαμε πλευρό ,το ρίχναμε στο σορολόπι και πετάγαμε τη μπάλλα στη κερκίδα...............φυσικά αυτό εξακολουθεί να συμβαίνει ,αφού στην εξαιρετική ανάλυση που κατά -σε γενικές γραμμές-γενική ομολογία περί της ψυχολογίας του εκλογικού σώματος ο ΣΦ ,ξέχασε ένα τεράστιο ποσοστό 40% που ήταν η αποχή ,τα άκυρα και τα λευκά.

Είναι μια τραγωδία αυτό που συμβαίνει και δεν βγάζω την ουρά μου απ' έξω αφού μέχρι τα 30 μου αυτό έπρατα κι εγώ μην βλέπωντας κάτι που να με συγκινεί ,να με εμπνέει ,να εμπιστεύομαι . Όσο κι αν ακούγεται ακραίο ,προτιμω έναν χηφοφόρο της ΧΑ ,από έναν άκυρο-λευκό-αποχή και πραγματικά έχω εκπλαγεί από ανθρώπους που συνάντησα τους τελευταίους μήνες και μου ομολόγισαν όλο απόγνωση και ντροπή πως ψήφισαν τα αυγά.

Ο άκυρος ? Έχει τη δικαιολογία ,δεν με εκφράζει τπτ,ενδιαφέρουσα άποψη ,ειδικά δε από τότε που η ψηφοφορία έπαψε να είναι υποχρεωτική η αντίδρασή μας στο σύστημα και τις αξίες του είναι και τσάμπα ,σα κάτι μάγκες που για να αποφύγουν το στρατό κάνανε του κόσμου τις φ@στιές και μετά παρίσταναν τους ενσηνείδητους αντιρρησίες ροκάδες μάγκες .

Είμαστε συμμέτοχοι ,είτε το θέλουμε ,είτε όχι αφού ζούμε-δουλεύουμε και αναπνέουμε σε αυτό το τόπο .

Όσο κι αν προσπαθώ στη ζωή μου να είμαι τυπικός και νόμιμος με όλη τη σημασία της λέξης ,δεν τα κατάφερα πάντα ,μου ήταν αδύνατο .

Τελικά όμως εκεί για μένα έγγυται το πρόβλημα της χώρας ,ο νόμος και η εφαρμογή του .

Απαντώντας λοιπόν στον ΕΖ και χωρίς να πω συγκεκριμένη παράταξη ,θα πω πως δεν αντέχω να βλέπω να με κυβερνούν άνθρωποι που όλα αυτά τα χρόνια εξέθρεψαν την ανομία και πολλάκις ήταν συμμέτοχοι και σαν να μην έφτανε αυτό μας προέτρεπαν ομαδικά να ακολουθήσουμε .

Δεν ανήκω στη μερίδα του κόσμου ,που τρέμει μην τύχει αύριο και μας φουντάρει κάποιος άλλος-που δεν ξέρω τι κουμάσι είναι, αφού γνωρίζω καλά πως αυτοί που με κυβέρνησαν τόσα χρόνια ,τώρα απλά τρέχουν πίσω από τις καταστάσεις, χωρίς ίχνος σχεδίου και κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους μη τολμώντας να πουν την αλήθεια και να παραδεχθούν συγκεκριμένα τις ευθύνες τους .

No one wants an alien

Και δεν ειναι δυσκολο να δει κανεις γιατι.

It takes two to tango.  ;)

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

Απαντώντας λοιπόν στον ΕΖ και χωρίς να πω συγκεκριμένη παράταξη ,θα πω πως δεν αντέχω να βλέπω να με κυβερνούν άνθρωποι που όλα αυτά τα χρόνια εξέθρεψαν την ανομία και πολλάκις ήταν συμμέτοχοι και σαν να μην έφτανε αυτό μας προέτρεπαν ομαδικά να ακολουθήσουμε .

Δεν ανήκω στη μερίδα του κόσμου ,που τρέμει μην τύχει αύριο και μας φουντάρει κάποιος άλλος-που δεν ξέρω τι κουμάσι είναι, αφού γνωρίζω καλά πως αυτοί που με κυβέρνησαν τόσα χρόνια ,τώρα απλά τρέχουν πίσω από τις καταστάσεις, χωρίς ίχνος σχεδίου και κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους μη τολμώντας να πουν την αλήθεια και να παραδεχθούν συγκεκριμένα τις ευθύνες τους .

Εχω ακουσει εκατομμυρια φορες αυτη τη συλλογιστικη και οφειλω να πω οτι δεν με ικανοποιει.

Ε, εμενα δεν μου αρκει το επιχειρημα του τυπου "επειδη τοσα χρονια εβαζα τα χερια μου στη φωτια και καιγομουν αυτη τη φορα λεω να τα βαλω στην πριζα". Δυστυχως εχω ικανοτατες ενδειξεις-αποδειξεις, απο την ποιοτητα του πολιτικου της προσωπικου, του πολιτικου της λογου, και των πολιτικων της πρακτικων, οτι και η πριζα θα εχει τα ιδια, αν οχι χειροτερα λογω ιστορικης συγκυριας, αποτελεσματα.

2 things are infinite:the universe&human stupidity

Εχω ακουσει εκατομμυρια φορες αυτη τη συλλογιστικη και οφειλω να πω οτι δεν με ικανοποιει.

Ε, εμενα δεν μου αρκει το επιχειρημα του τυπου "επειδη τοσα χρονια εβαζα τα χερια μου στη φωτια και καιγομουν αυτη τη φορα λεω να τα βαλω στην πριζα". Δυστυχως εχω ικανοτατες ενδειξεις-αποδειξεις, απο την ποιοτητα του πολιτικου της προσωπικου, του πολιτικου της λογου, και των πολιτικων της πρακτικων, οτι και η πριζα θα εχει τα ιδια, αν οχι χειροτερα λογω ιστορικης συγκυριας, αποτελεσματα.

Α να 'γιάσει το στόμα σου.

Όσο κι αν ακούγεται ακραίο ,προτιμω έναν χηφοφόρο της ΧΑ ,από έναν άκυρο-λευκό-αποχή

Τι σημασια εχει ποιον ψηφιζεις, αφου στο τελος ο Παπαδημας και το συναφι του θα κυβερνησουν :P

• Moderator

Νομίζω ότι δοκιμάζουμε ήδη κάτι άλλο:

Να μην παίρνουμε τις αποφάσεις εμείς…οι Έλληνες.

Παλιά (μετά την μεταπολίτευση) ίσχυε μόνο σε πιο σημαντικά θέματα....τώρα ισχύει στα ΠΑΝΤΑ.

Αυτό, δεν το λέω με πικρία, απλή διαπίστωση είναι, το μέλλον θα δείξει (μπορεί να είναι και καλό-να θέλουμε την οργάνωσή μας) .

Όχι δεν μας κυβερνούν πλέον οι ίδιοι άνθρωποι.

Ναι, κάποιοι είναι ακόμα σε κάποιες θέσεις, οι οποίες όμως είναι μάλλον τυπικές (και ο Έλλην πρωθυπουργός ακόμα, τυπικός είναι) .

Ειναι δυσκολος για ιστορικους λογους. Η αιωνια διαμαχη της ανατολης  και της δυσης στη φυση του Ελληνα ειναι ενας απο αυτους.

Η εγκληματικη συμπεριφορα της μετεμφυλιακης δεξιας, που εν τελει οδηγησε, εξοφλωντας ηθικα γραμματια, στην κατα κρατος ιδεολογικη επικρατηση της (ψευτο)αριστερης σκεψης τοσο στην κοινωνια οσο και στην πολιτικη η οποια με τη σειρα ειναι υπευθυνη για τα σημερινα μας δεινα, ειναι ενας αλλος.

Ηδη ειπωθηκε, η ανυπαρξια πραγματικης αστικης ταξης, και της αναλογης ελιτ που θα την καθοδηγησει.

Και αν ακομα υποθεσουμε οτι καποιοι αλλοι (Ευρωπαιοι κατα τα φαινομενα) προσπαθουν να μας σπρωξουν προς αυτη τη κατευθυνση, αυτο γινεται με εναν εντελως λαθος τροπο (που εχει να κανει και με την ελλειψη ευρωπαικου οραματος και του αντιστοιχου διαμετρηματος ευρωπαικων ηγεσιων) που οδηγει στην περαιτερω  ριζοσπαστικοποιηση του Ελληνικου πληθυσμου που κανει και την οποια ελπιδα να μας δω συχγρονη ευρωπαικη δημοκρατια να σβηνει.

KATAΠΛΗΚΤΙΚΗ η αναλυση σου,(πολυ καλυτερη απο την δικη μου ;D.)

...μπολνταρισα ενα κομματι της γιατι ΕΚΕΙ ειναι και το..ζουμι...

Η Ελλαδα με την... δημοσιοϋπαλληλιση...των παντων...( και κυριως των εργατων και των αγροτων)  οχι μονο εχασε το ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ δυναμικο της (δηλ.αυτο που παραγει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ υπεραξια και εμπορικο πλεόνασμα) αλλα και «μπασταρδεψε» την ΑΣΤΙΚΗ της ταξη,η οποια στις ΔΥΤΙΚΕΣ κοινωνιες (οπου εστω και ΤΥΠΙΚΑ ανηκουμε) ηταν παντα το κεντρο των αποφασεων  στην οικονομια...(ενω η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ταξη ηταν η ραχοκοκκαλια της φυσικα)

Σε αυτο βεβαια δεν φταιει μονο το δημοσιοϋπαλληλικι αλλα και η βιαιοι αστικοποιηση και συγκεντρωση του πληθυσμου σε 2-3 αστικα κεντρα αλλα νομιζω οτι πανω κατω το αποτελεσμα ειναι το ιδιο...

Ετσι εχεις μια κοινωνια που πλεον δεν «κυβερναται» απο ΑΣΤΟΥΣ αλλα απο εναν αχταρμα ανθρωπων χωρις σαφη καταγωγη,ιδεολογια και προσανατολισμο ο οποιος φυσικα ακολουθει με τραγικη ευκολια τον καθε..ΛΑΟΠΛΑΝΟ στα...απιθανα σχεδια του....

Και φυσικα δεν λεω οτι το "Αφεντικά και δούλοι, ένα πράγμα γίναμε ούλοι" ειναι ο λογος της ..καταστροφης της χωρας (κανεις δεν θελει...δουλους...τουλαχιστον οχι εγω)...αλλα ΑΦΕΝΤΙΚΑ με την καλη εννοια δηλ. ΕΙΔΙΚΟΥΣ που ΞΕΡΟΥΝ τι κανουν,θελουν ολοι οι λογικα σκεπτομενοι ανθρωποι...και τα ΑΦΕΝΤΙΚΑ αυτα ηταν παντα η πνευματικη και οικονομικη ΕΛΙΤ (ελιτ ομως οχι ο μαυραγοριτης ή ο πρασινοφρουρος) και η αστικη ταξη...(στις αστικες δημοκρατιες οπως η δικη μας τουλαχιστον)...  

Εξαλλου μη ξεχναμε οτι ακομα και ο...μαρξισμος απο...καρα-ΑΣΤΟ γραφτηκε....  ;D

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Η πόρωση του έλληνα με το δημοσιοϋπαλληλίκι φαίνεται όταν μια ιδιωτική εταιρία απολύει εργαζομένους μετά από πολλά χρόνια εργασίας

Τους βλέπεις στην τηλεόραση να ωρύονται "μα δουλεύω εδώ 17 χρόνια,  πώς με απολύουν;;;"

Είναι 100% βέβαιοι πως είχαν πλέον μονιμότητα!

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου