Προς το περιεχόμενο

Πολιτικά σχόλια

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderator

Αν οι αναρχικοί αντί να αναλώνονται σε ηλίθιες θεωρίες, μελετούσαν το ΓΙΑΤΙ υπάρχουν εξουσιαστικές δομές, σύντομα θα επέστρεφαν στον πλανήτη Γη. Φυσικά αυτό πάει για όποιους θεωρούν τον εαυτό τους "ιδεολόγο", το υπόλοιπο 99.9% βρίσκεται σε αυτούς τους χώρους για καθαρά ωφελιμιστικά κριτήρια, και στα τέτοια του αν η αναρχία στέκει λογικά.

Ακριβώς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 1.6k
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

το υπόλοιπο 99.9% βρίσκεται σε αυτούς τους χώρους για καθαρά ωφελιμιστικά κριτήρια, και στα τέτοια του αν η αναρχία στέκει λογικά.

Για τα κοριτσια λες?

Μπάτε να γιομίσω..

• Moderator

Παραπανω εβαλα ενα σημερινο δημοσιευμα των NYT που μας πηραν χαμπαρι.

Εμεις ακομα τριβουμε στο βιλαγκριχενλαντ...

Το οποίο ήταν ενδιαφέρον.

Πάντως τις τελευταίες ημέρες στο κέντρο της πόλης παρατηρείται ένας «εκνευρισμός» από πλευράς της αστυνομίας.

Εξαιρετικά «αυθάδεις» συμπεριφορές κατά πολιτών- και συγχωρέστε μου τον διαχωρισμό- οι οποίοι δεν ανήκουν στο αναρχικό target group.

Τις προάλλες γνωστή μου- μαζί με το παιδί της- βίωσε ένα μάλλον ενοχλητικό συμβάν. Ομάδα Δέλτα ή Ζήτα ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων, περικύκλωσε και σταμάτησε ομάδα οχημάτων στην λεωφόρο Αλεξάνδρας, για έλεγχο...

Ο οποίος κατά τα λεγόμενα της απείχε έτη φωτός από την αποστολή της αστυνομίας- το serve and protect.

Αντίθετα υπήρχε ένας κακά νοούμενος (και εντελώς αντιεπαγγελματικός) τσαμπουκάς.            

all this has happened before and will happen again

Aπαπαπαπαπαπα τι ναι αυτα που λετε ορε?Αναρχια? Εγω δυο αναρχικους ξερω, τον εξαδελφο μου που εχει γονατισει το αντιψυχωτικο, και ενα φιλο γιατρο, που μου εχει γεμισει ολο το facebook με καταληψεις, "ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ," και για να δω αν θα αντεξετε εσεις οι μυημενοι:

"Η αντίσταση στην παγκοσμιοποιημένη εξουσία έχει πολλές μορφές.. Οποιος διαγράφει καποιες από αυτές μειώνει τις επιλογές που υπάρχουν για να βγούμε από αυτόν το βουρκο..

Επιπλέον η ιστορία έχει δειξει ότι αν δε σπάσεις αυγά δε κανεις ομελέτα και ότι ποτέ δεν άλλαξε κατι με επαναστασεις από τον καναπέ και ποτέ αυτές δεν πέτυχαν να άλλαξουν κατι για τους καταπιεσμένους, παρά μόνο αν αυτες έγιναν ή ήταν χρήσιμες για τους εξουσιαστές..

Τα αν τα κρατη πέφτουν από μονα τους δεν έχει σχέση με τη συνέχεια της εξουσίας, αφου αυτή συνεχίζει και έχει κυριως οικονομικό χαρακτήρα. Η πολιτική εξουσία δεν είναι τίποτα α΄λλο στην παγκοσμιοποιημένη κοινωνία από ενα προπλασμα της οικονομικής ελιτ για τον καλύτερο έλεγχο της μαζας.

Πέραν αυτού η δυναμη της παγκοσμιοποιημένης εξουσίας είναι τέτοια που η διαγραφή από τη διαθεσιμότητα μορφών πάλης (ακόμα και του "χαζου παρωχημένου" πετροπολέμου) είναι ακριβώς αυτό που θέλει το κεφάλαιο..

Ως εκ τουτου αντίσταση στην παγκοσμιοποιημένη εξουσία μπορεί να υπάρξει μόνο όταν όλες οι μορφές πάλης χρησιμοποιηθούν για την ανατροπή της."

Tελικα (για οσους την παλεψατε μεχρι εδω) ο ιατρος φιλος μου διοριστηκε επιμελητης σε καποιο περιφερειακο ιατρειο οπου ξυνει τ' αχαμνα του και πολεμαει το συστημα απο μεσα (κατι σαν τον Μαχαιριτσα δηλαδης). Α ναι ξεχασα, η τελευταια του αναρτηση ηταν το εκκαθαριστικο του με σχολιο " κοιταξτε τοσα χρονια σπουδων πως αμειβονται" (με μικρα υπονοουμενα περι χρηματισμου μια και δεν βγαινουν τα απαραιτητα για την επιβιωση) ενω καταληγει διθυραμβικα οτι αγωνιζεται (παλι απο μεσα) για την επιβιωση του ΕΣΥ.

2 things are infinite:the universe&human stupidity

Οι ίδιοι τύποι τώρα όταν μιλούν για τους αντίστοιχους χώρους στην Ελλάδα (από τους οποίους δεν έχουν περάσει ούτε απ' έξω) ξυνίζουν τη μούρη τους και μιλούν για τα τσογλάνια που αυθαιρετούν, διαμαρτύρονται εκ μέρους των γειτόνων που "ενοχλούνται", λένε ότι οι καταληψίες είναι πάνω-κάτω ίδιοι με τους νεοναζί, βάζουν στο παιχνίδι τις καταλήψεις πανεπιστημίων, και γενικότερα συντάσσονται με όλη την προπαγάνδα που γίνεται χρησιμοποιώντας αυτές τις ομάδες.

Κάποιος παραπάνω ανέφραι κάτι για χούλιγκαν .

Αυτοί που έχουν οργανώσει αυτά τα χουλιγκάνια ,σαν ιδιωτικούς στρατούς και κάνουν ότι τους κατέβει στο κεφάλι ,είναι γνωστοί κύριοι της καλής κενωνίας ,μόνο που τα παιδιά τα χρειζονται για μεροκάματο τα σαββατοκύριακα που συνήθως έχει αγώνες .

Ε τα παιδιά για να μην τεμπελιάζουν κάνουν και δεύτερη δουλειά ,τις καθημερινές ,σπάνε τπτ τζαμαρίες ,καίνε κανά αυτοκινητάκι και εννίοτε επανασταστούν κιόλας .

Γνωστά είναι όλα αυτά μη κάνουμε πως δεν τα βλέπουμε . Όπως έλεγε και ο 750 ,έσκασε η στρακαστρούκα και αμέσως οι αμερίκανοι έβγαλαν οδηγία .............Αλλά ξέχασα ο Αντώνης θα τις βγάλει τις κουκούλες ,μαζί με τον δΕΝΔΟΙΑ.

Το κουτόχορτο πάει σύννεφο

No one wants an alien

Tελικα (για οσους την παλεψατε μεχρι εδω) ο ιατρος φιλος μου διοριστηκε επιμελητης σε καποιο περιφερειακο ιατρειο οπου ξυνει τ' αχαμνα του και πολεμαει το συστημα απο μεσα (κατι σαν τον Μαχαιριτσα δηλαδης). Α ναι ξεχασα, η τελευταια του αναρτηση ηταν το εκκαθαριστικο του με σχολιο " κοιταξτε τοσα χρονια σπουδων πως αμειβονται" (με μικρα υπονοουμενα περι χρηματισμου μια και δεν βγαινουν τα απαραιτητα για την επιβιωση) ενω καταληγει διθυραμβικα οτι αγωνιζεται (παλι απο μεσα) για την επιβιωση του ΕΣΥ.

Αρα? Ολοι οι αναρχικοι ειναι επιμελητες του ΕΣΥ?

γιατι κι εγω ξερω φιλελευθερους που σκοτωσαν τη μανα τους.

• Moderator

Θα παρακαλέσω τους εμπειρότερους να μην τσιμπάνε από τα πυροτεχνήματα των εμπυρότερων μπαχάλων του πληκτρολογίου - για να μη χαλάμε και τη συζήτηση δηλαδή.

Ενώ μπορούσαμε να συζητάμε για κινήσεις που απαιτούνται για την οικονομία και τη βελτίωση του πολιτικού κλίματος (καθώς και του επιπέδου του δημοσίου διαλόγου για την πολιτική) έχουμε φτάσει να μιλάμε για το αν "οι μπάτσοι ενοχοποιούν αθώους πολίτες" my ass.

Έχω εδώ δίπλα μου (στο διπλανό δωμάτιο) ένα φοιτητή που ισχυρίζεται ότι "οι μπάτσοι" τον έχουν σταματήσει κάποιες φορές για να του κάνουν έλεγχο χωρίς λόγο και ότι του μίλησαν απότομα. (Ο ίδιος λέει ότι σε άλλες στιγμές έχει "πετάξει πολύ μάρμαρο στους μπάτσους" στα χρόνια που σπούδαζε στην Ελλάδα.)

Παρεμπιπτόντως, εγώ προσωπικά σχετικά πρόσφατα έχω ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΕΙ μπάτσο (είχα δίκιο) κάνοντάς του υποδείξεις και ψαρώνοντάς τον (επειδή μου φάνηκε ότι είπε άτι ειρωνικό ενώ έβλεπε το δίπλωμά μου). Μετά από λίγο ήρθε εκεί που είχα καθίσει και μου έλεγε "να μη χαλάμε τις καρδιές μας, δεν υπάρχει λόγος για ένταση.... κλπ" . Δεν ξέρω τι φοβήθηκε. Ίσως νόμισε ότι έχω κάποιο μέσο ή ότι θα του κάνω μήνυση. Τίποτα από τα δύο δεν ισχύει. Απλά μου την έδωσε ο τρόπος του και του εξηγούσα κοφτά πως πρέπει να φέρεται.

Επίσης ως νεοσύλλεκτος έχω ψαρώσει λοχαγό ο οποίος με ειρωνεύτηκε λέγοντάς μου "Άνοιξε μεγάλε την τσάντα να δω μην έχεις μέσα τίποτα τρίφυλλα".

Μήπως είναι απλά θέμα στυλ?

Αν οι αναρχικοί αντί να αναλώνονται σε ηλίθιες θεωρίες, μελετούσαν το ΓΙΑΤΙ υπάρχουν εξουσιαστικές δομές, σύντομα θα επέστρεφαν στον πλανήτη Γη. Φυσικά αυτό πάει για όποιους θεωρούν τον εαυτό τους "ιδεολόγο", το υπόλοιπο 99.9% βρίσκεται σε αυτούς τους χώρους για καθαρά ωφελιμιστικά κριτήρια, και στα τέτοια του αν η αναρχία στέκει λογικά.

FOR PRESIDENT

Κατα τα αλλα ΟΤΙ ΝΑ 'ΝΑΙ (οχι εσυ φυσικα)

Αρα? Ολοι οι αναρχικοι ειναι επιμελητες του ΕΣΥ?

γιατι κι εγω ξερω φιλελευθερους που σκοτωσαν τη μανα τους.

Προφανως και οχι........απλα μια και δεν φαινεται αν αντιληφθηκες το ειρωνικο του ποστ (δεν φταις εσυ προσπαθησα εγω εσκεμμενα να παραλογιστω οσο ειλικρινεστερα μπορουσα) η ολη συζητηση εξελισσεται σε ΑΧΤΑΡΜΑ, κοινως οτι να ' ναι.

Εδω οριακα προσπαθουμε να κανουμε παραγωγικη συζητηση περι οικονομιας, περι αριστερας-δεξιας και καποιοι εμφανως βαμμενοι δυσανασχετουν. Περιμενεις να προχωρησει (προς τα που?) το ολο θεμα με την συζητηση περι αναρχιας? Τελος παντων, μαλλον ειναι ο πυρετος της επικαιροτητας....θα περασει.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου