Προς το περιεχόμενο

Πολιτικά σχόλια

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ναι, η σκέψη ήταν κατά βάση για να "πάρω τον αέρα μου" δηλαδή να μάθω καινούρια πράγματα, να αποκομίσω εμπειρίες, να εμπλουτίσω το βιογραφικό μου κλπ.

Τις ευχές μου για σπουδαία σταδιοδρομία

Είχα χρόνια τη δυνατότητα να το κάνω (συνεργασίες, προτάσεις κλπ) αλλά ποτέ δεν έκανα το βήμα.

Το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν το έναυσμα για να αποφασίσω ότι τώρα είναι η καλύτερη στιγμή να απουσιάσω από τη χώρα για κάποια χρόνια.

Ασφαλώς και με ενοχλούσαν και τα Ζάππεια, και τα ΠΑΜΕ και όλα όσα αναφέρεις. Κράτα κατά νου όμως το εξής: Πριν ο Σαμαράς κάνει τη μνημονιακή ****τούμπα ήμουν πολύ αρνητικός απέναντί του - περίπου όπως είμαι σήμερα με τον Τσίμπλα. Ίσως δεν το είχα γράψει εδώ αλλά όσοι συνομιλούμε και εκτός forum μπορούν να το επιβεβαιώσουν.

Απολύτως κατανοητό ,όλοι μας τις ίδιες απογοητεύσεις ζούμε χρόνια τώρα

Σήμερα τον στηρίζω γιατί ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ να κάνει αυτό που πρέπει.  

Αν ο Αλέξης κάνει κι αυτός την ****τούμπα του (με τη σειρά του) και προσπαθήσει να πράξει το λογικό, τότε θα τον στηρίξω κι αυτόν. Μία κυβέρνηση έχουμε και μια χώρα είμαστε.

Μακάρι να είχαμε όλοι ψύχραιμη ματιά

Δυστυχώς με τους Λαφαζάνηδες (το σκληρό του κομματικό πυρήνα δηλαδή) το θεωρώ πολύ δύσκολο να κινηθεί αποτελεσματικά προς τη σωστή κατεύθυνση.

Όλοι οι χώροι έχουν τους φανατικούς τους . Μήπως δεν υπάρχει ένας Φαήλος?, ένας Ψωμιάδης? Ατραξιόν τύπου Σκουρλέτη και Κεδίκογλου ,όλοι έχουν δυστυχώς.

Όλοι αγωνιούμε για τις εξελίξεις,ακόμα κι εσύ που πλέον δε ζεις εδώ ,αλλά άφησες ένα κομμάτι της ζωής σου ,συγγενείς και φίλους [/c

No one wants an alien

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 1.6k
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Χαρίλαε, θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι όλη αυτή η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ με τις μαοϊκές, λενινιστικές, αναρχικές, αντιευρωπαϊκές κλπ. συνιστώσες είναι σε κάποιο βαθμό παραπειστική. Η αλήθεια είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ανήκουν στον ΣΥΝ (που προέρχεται από τον Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου) ενώ πολλές από τις ακραίες συνιστώσες δεν έχουν καν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Επιπλέον, ακόμα και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζουν πια ότι η εικόνα ενός πολυσυλλεκτικού σχηματισμού δεν ταιριάζει σε ένα κόμμα που φιλοδοξεί να κυβερνήσει και έχουν κάνει βήματα προς την δημιουργία ενός ενιαίου χώρου που δεν θα μοιάζει με παιδική χαρά. Με βάση τα παραπάνω, ας μου επιτραπεί να θεωρώ τον ΣΥΡΙΖΑ τόσο επικίνδυνο όσο θεωρούσα τον Συνασπισμό της δεκαετίας του '90, δηλαδή όσο επικίνδυνη θεωρώ την γάτα της θείας μου. :)

Πιστεύω ότι ο φόβος που έχει απλωθεί σε μεγάλη μερίδα του κόσμου είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα προπαγάνδας. Είναι η κλασική προπαγάνδα των δεξιών που επικαλούνταν την κομμουνιστική απειλή για ψύλλου πήδημα, που παρουσίαζαν τον Αντρέα σαν τροτσκιστή και σαν εγκέφαλο της 17Ν, που εφεύρισκαν ανύπαρκτους κινδύνους για τα εθνικά ζητήματα κλπ. Αυτή την στρατηγική την θεωρώ εξίσου ανέντιμη και αποπροσανατολιστική με τους προεκλογικούς τακτικισμούς του ΣΥΡΙΖΑ το '12. Και σίγουρα θα το θεωρούσα υποτιμητικό για την νοημοσύνη μου να παρασυρθώ από τις επινοήσεις μιας ομάδας που αποτελείται από ακροδεξιά στοιχεία, ιδεοληπτικούς και ημιπαράφρονες, δηλ. του επικοινωνιακού επιτελείου του Σαμαρά.

Από την άλλη, υπάρχουν κάποια πιο ρεαλιστικά ερωτήματα που πρέπει να τεθούν, όπως τα παρακάτω:

1. Πώς θα διαχειριστεί την τρομακτική ασυνέπεια μεταξύ των ανεδαφικών προεκλογικών εξαγγελιών και της πραγματικότητας (δηλ. των μνημονίων που θα υπογράψει); Οι τωρινοί έχουν εφεύρει έναν ανύπαρκτο εχθρό (τον ΣΥΡΙΖΑ) για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο, αυτοί τι θα βρουν με δεδομένο ότι οι αντίπαλοι θα έχουν ήδη κυβερνήσει;

2. Με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αγγίξει το εγχώριο κεφάλαιο (το πολύ να μειωθεί η επιρροή π.χ. του Βαρδή και να αυξηθεί αυτή π.χ. των Αγγελόπουλων), πρέπει να βρεθούν κάποια χρήματα για να υλοποιηθεί ένα μίνιμουμ εξαγγελιών, π.χ. μια υποτυπώδης ενίσχυση των πολύ χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων. Ο μόνος τρόπος που μπορώ να σκεφτώ είναι η βαριά φορολόγηση της "μεσαίας τάξης" (ο ορισμός της είναι ελαστικός και θα εξαρτηθεί από το ποσό που πρέπει να συγκεντρωθεί). Έλα όμως που η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ανήκουν ακριβώς σ' αυτή τη "μεσαία τάξη"...

3. Πώς θα μπορέσει μια τέτοια κυβέρνηση να ασκήσει καταστολή (θα χρειαστεί!) με μια αστυνομία που είναι πλέον πλήρως διαβρωμένη από την ακροδεξιά;

4. Πώς θα δημιουργηθούν δίαυλοι επικοινωνίας με τους Ευρωπαίους εταίρους από αυτούς που μέχρι χτες μιλούσαν για τοκογλύφους και για μερκελιστές;

Προσπαθώντας να απαντήσω σε τέτοια ερωτήματα, το μόνο συμπέρασμα που μπορώ να βγάλω είναι ότι μια τέτοια κυβέρνηση μάλλον δεν θα αντέξει πολύ. Αλλά (επαναλαμβάνω), ίσως μια περίοδος διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι απαραίτητη για να διαλυθούν οι διάφοροι μύθοι ένθεν κακείθεν.

Χαρίλαε, θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι όλη αυτή η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ με τις μαοϊκές, λενινιστικές, αναρχικές, αντιευρωπαϊκές κλπ. συνιστώσες είναι σε κάποιο βαθμό παραπειστική. Η αλήθεια είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ανήκουν στον ΣΥΝ (που προέρχεται από τον Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου) ενώ πολλές από τις ακραίες συνιστώσες δεν έχουν καν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Επιπλέον, ακόμα και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζουν πια ότι η εικόνα ενός πολυσυλλεκτικού σχηματισμού δεν ταιριάζει σε ένα κόμμα που φιλοδοξεί να κυβερνήσει και έχουν κάνει βήματα προς την δημιουργία ενός ενιαίου χώρου που δεν θα μοιάζει με παιδική χαρά. Με βάση τα παραπάνω, ας μου επιτραπεί να θεωρώ τον ΣΥΡΙΖΑ τόσο επικίνδυνο όσο θεωρούσα τον Συνασπισμό της δεκαετίας του '90, δηλαδή όσο επικίνδυνη θεωρώ την γάτα της θείας μου. :)

Αν μου επιτρέπεις να απαντήσω κι εγώ και επειδή δεν θεωρώ τόσο ακίνδυνες τις γάτες ,άστω κι αν είναι της θείας σου  ;D

Πιστεύω ότι ο φόβος που έχει απλωθεί σε μεγάλη μερίδα του κόσμου είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα προπαγάνδας. Είναι η κλασική προπαγάνδα των δεξιών που επικαλούνταν την κομμουνιστική απειλή για ψύλλου πήδημα, που παρουσίαζαν τον Αντρέα σαν τροτσκιστή και σαν εγκέφαλο της 17Ν, που εφεύρισκαν ανύπαρκτους κινδύνους για τα εθνικά ζητήματα κλπ. Αυτή την στρατηγική την θεωρώ εξίσου ανέντιμη και αποπροσανατολιστική με τους προεκλογικούς τακτικισμούς του ΣΥΡΙΖΑ το '12. Και σίγουρα θα το θεωρούσα υποτιμητικό για την νοημοσύνη μου να παρασυρθώ από τις επινοήσεις μιας ομάδας που αποτελείται από ακροδεξιά στοιχεία, ιδεοληπτικούς και ημιπαράφρονες, δηλ. του επικοινωνιακού επιτελείου του Σαμαρά.

Αν αυτό το έλεγα εγώ θα ήμουν κομουνιστής  ;), αλλά δυστυχώς στην ελληνική πολιτική σκηνή και τελευταία παγκοσμίως παίζουμε κουκλοθέατρο

Από την άλλη, υπάρχουν κάποια πιο ρεαλιστικά ερωτήματα που πρέπει να τεθούν, όπως τα παρακάτω:

1. Πώς θα διαχειριστεί την τρομακτική ασυνέπεια μεταξύ των ανεδαφικών προεκλογικών εξαγγελιών και της πραγματικότητας (δηλ. των μνημονίων που θα υπογράψει); Οι τωρινοί έχουν εφεύρει έναν ανύπαρκτο εχθρό (τον ΣΥΡΙΖΑ) για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο, αυτοί τι θα βρουν με δεδομένο ότι οι αντίπαλοι θα έχουν ήδη κυβερνήσει;  Όπως τον διαχειρίστηκαν τόσα χρόνια και οι άλλοι ,παραλάβαμε καμέννη γη και παραδίδουμε σεληνιακό τοπίο .............ναι εξαντλούνται οι ανοχές ,εγώ ας πούμε δεν το ανέχομαι ,αλλά ,πάλι ,οι πολλοί χρόνια τώρα τρώμε κουτόχορτο. Παραταύτα ,είναι θέμα παρουσίασης ,με τπτ κανάλια,δημοσιογράφους κλπΔεν είδες σήμερα ανταλλαγές διαλόγων ΓΑΠ-Λοβέρδου? Μια χαρά το πάνε. Θα πετάξουν και κανά φέιγ βολάν με κανά ψώφιο που θα τον τραβολογανε σε τπτ κορυδαλλούς........

2. Με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αγγίξει το εγχώριο κεφάλαιο (το πολύ να μειωθεί η επιρροή π.χ. του Βαρδή και να αυξηθεί αυτή π.χ. των Αγγελόπουλων), πρέπει να βρεθούν κάποια χρήματα για να υλοποιηθεί ένα μίνιμουμ εξαγγελιών, π.χ. μια υποτυπώδης ενίσχυση των πολύ χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων. Ο μόνος τρόπος που μπορώ να σκεφτώ είναι η βαριά φορολόγηση της "μεσαίας τάξης" (ο ορισμός της είναι ελαστικός και θα εξαρτηθεί από το ποσό που πρέπει να συγκεντρωθεί). Έλα όμως που η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ανήκουν ακριβώς σ' αυτή τη "μεσαία τάξη"...Οι τωρινοί και οι προηγούμενοι ,που αναφερόντουσαν δλδ? Σε άνεργους και παριές? Ή επειδή σε περελθόντα χρόνο τους έδωσαν αντίδωρο ,κρατάνε πισινή?Δυστυχώς παραλάβαμε καμμένη γη ,σεληνιακό τοπίο ,υπογεγραμένα μνημόνια ,από πουλημένα τομάρια στη πλουτοκρατία :D

3. Πώς θα μπορέσει μια τέτοια κυβέρνηση να ασκήσει καταστολή (θα χρειαστεί!) με μια αστυνομία που είναι πλέον πλήρως διαβρωμένη από την ακροδεξιά;  Όπως ακριβώς ο Ανδρέας το 81 ,θα βρουν μια περίπτωση απόβλητων ,πχ χούλιγκαν και θα ασκήσουν καταστολή ,όπως παλιά με τον Αρκουδέα στα Εξάρχεια

4. Πώς θα δημιουργηθούν δίαυλοι επικοινωνίας με τους Ευρωπαίους εταίρους από αυτούς που μέχρι χτες μιλούσαν για τοκογλύφους και για μερκελιστές;  Αν θεωρούμε πως ο Σαμαράς αποκατέστησε την επικοινωνία ,γιατί όχι και οι συριζαίοι με τις κατάλληλες επικήψεις

Προσπαθώντας να απαντήσω σε τέτοια ερωτήματα, το μόνο συμπέρασμα που μπορώ να βγάλω είναι ότι μια τέτοια κυβέρνηση μάλλον δεν θα αντέξει πολύ. Αλλά (επαναλαμβάνω), ίσως μια περίοδος διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι απαραίτητη για να διαλυθούν οι διάφοροι μύθοι ένθεν κακείθεν.

Ειλικρινά ,το ίδιο πιστεύω κι εγώ ,δεν θα αντέξει . Δεν θεωρώ πως είναι απαραίτητο να ζήσουμε μια περίοδο διακυβέρνησης ,από ανθρώπους που δεν ξέρουν και που δεν ανέχεται ο κόσμος ,γιατί το αποτέλεσμα θάναι τραγικό και τελικά θα πάμε 50 χρόνια πίσω ,πάλι από την τότε αρχή, όσο όμως οι άλλοι λειτουργούν σα το τσάρο στο ανάκτορο , αυτό και ίσως και χειρότερα μπορεί να συμβούν . Βλέπεις ξαφνικά τους έπιασε ο πόνος να ανοίξουν θέμα ΑΟΖ ,Σκοπίων ..............

No one wants an alien

Χαρίλαε, θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι όλη αυτή η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ με τις...αναρχικές κλπ. συνιστώσες

Εγω αυτό τώρα το μαθαίνω...βασικά το είχα ξανακουσει, αλλα νομιζα οτι αυτός που το έλεγε με τρολλαρε ;D

Αλήθεια υπάρχουν ατομα στον συριζα που νομιζουν ότι είναι αναρχικοι? ;D

• Moderator

SPYρο, αυτά που περιγράφεις είναι πράγματι και για μένα το πιθανότερο σενάριο.

Θέλω να εξηγήσω ότι δεν βλέπω κομουνιστικό κίνδυνο στα πρότυπα της Β. Κορέας ή άλλων αντίστοιχων ως πιθανό ενδεχόμενο.

Από την άλλη, θέλω να υπενθυμίσω ότι την άνοιξη του '12 τα πράγματα δεν είναι όπως είναι σήμερα και το σενάριο του "ακρωτηριασμού" του άρρωστου μέλους είχε κερδίσει σημαντικό έδαφος μεταξύ των άλλων χωρών (πιθανώς γιατί δεν είχαν αποτιμήσει σωστά τους κινδύνους - όχι ότι μετά μας αγάπησαν). Και δεν ήταν μόνο αυτό κάποια οικονομικά επιτελεία. Ήταν και η κοινή γνώμη σε πολλές χώρες ζητούσε κάτι τέτοιο. Θα ήταν λάθος τους? Ασφαλώς - αλλά μήπως θα είναι το πρώτο ή το τελευταίο?

Θεωρώ ότι πέρυσι το Μάιο αν μπαίναμε σε μια περίοδο 6 και πλέον μηνών κατά την οποία η κυβερνώσα αριστερά θα ήθελε να εκδηλώσει όλα τα εφηβικά της κόμπλεξ βλέποντας και μαθαίνοντας τι σημαίνουν στ' αλήθεια ένα προς ένα  απέναντι στην πραγματικότητα θα ήταν αρκετά για να κλειδώσει οριστικά προς τη λάθος κατεύθυνση το καράβι.

Είναι υπαρκτός ο πολιτικός κίνδυνος στην Ελλάδα και αυτό το αναφέρει και το ΔΝΤ στην πρόσφατη έκθεσή του. Τότε ήταν όμως ακόμη χειρότερα.

Περιμένω με ενδιαφέρον να περάσουν λίγα χρόνια και να μάθουμε με λεπτομέρειες τι ψηνόταν εκείνο τον καιρό.

Επίσης συμφωνώ ότι θα ήταν καλό για να κλείσει ο κύκλος της λεγόμενης μεταπολίτευσης να ενηλικιωθεί η αριστερά και να αναλάβει κυβερνητικό ρόλο για να απομυθοποιηθεί. Όμως δεν είναι τόσο απλό. Βλέπεις ότι έγινε ήδη μια φορά με το ΠΑΣΟΚ του '81. Και όσο ο Σύριζα εκπολιτίζεται κάποιοι θα μπορέσουν να ισχυριστούν ότι δεν είναι κανονική αριστερά αλλά ντεμέκ. Και πάλι απ' την αρχή μετά ... μέχρι οι Οικολόγοι - Ανταλλακτικοί ( ;D) να διεκδικήσουν την εξουσία.

Μόνο στην Ελλάδα νομίζω τα συζητάμε ακόμα όλα αυτά τα πράγματα.

• Moderator

..

Αλήθεια υπάρχουν ατομα στον συριζα που νομιζουν ότι είναι αναρχικοι? ;D

Όχι ρε συ, νοικοκυραίοι είναι.

Είναι σοβαρή η απορία μου. Δεν κανω πλακα, μου το ελεγε και αλλος (επισης σοβαρος ανθρωπας) και νομιζα με κοροιδευε.

Τωρα το ακουω και απο τον spy...

Τελικά, σ'αυτη τη ζωή, αναρχικος και χριστιανος μπορει να δηλώσει ο οποιοσδήποτε ;D

Θα δηλώνω κι εγω αναρχικός απο δω και πέρα... μπορει και χριστιανος  8)

Από την άλλη, θέλω να υπενθυμίσω ότι την άνοιξη του '12 τα πράγματα δεν είναι όπως είναι σήμερα και το σενάριο του "ακρωτηριασμού" του άρρωστου μέλους είχε κερδίσει σημαντικό έδαφος μεταξύ των άλλων χωρών (πιθανώς γιατί δεν είχαν αποτιμήσει σωστά τους κινδύνους - όχι ότι μετά μας αγάπησαν). Και δεν ήταν μόνο αυτό κάποια οικονομικά επιτελεία. Ήταν και η κοινή γνώμη σε πολλές χώρες ζητούσε κάτι τέτοιο. Θα ήταν λάθος τους? Ασφαλώς - αλλά μήπως θα είναι το πρώτο ή το τελευταίο?

Θεωρώ ότι πέρυσι το Μάιο αν μπαίναμε σε μια περίοδο 6 και πλέον μηνών κατά την οποία η κυβερνώσα αριστερά θα ήθελε να εκδηλώσει όλα τα εφηβικά της κόμπλεξ βλέποντας και μαθαίνοντας τι σημαίνουν στ' αλήθεια ένα προς ένα  απέναντι στην πραγματικότητα θα ήταν αρκετά για να κλειδώσει οριστικά προς τη λάθος κατεύθυνση το καράβι.

Είναι υπαρκτός ο πολιτικός κίνδυνος στην Ελλάδα και αυτό το αναφέρει και το ΔΝΤ στην πρόσφατη έκθεσή του. Τότε ήταν όμως ακόμη χειρότερα.

Περιμένω με ενδιαφέρον να περάσουν λίγα χρόνια και να μάθουμε με λεπτομέρειες τι ψηνόταν εκείνο τον καιρό.

Για το '12 δεν τίθεται θέμα, συμφωνώ απόλυτα (νομίζω τα είχαμε συζητήσει και από κοντά αυτά τα πράγματα 3 μήνες πριν τις εκλογές). Όντως επρόκειτο για επικίνδυνο σενάριο (και πιστεύω ότι οι πρώτοι που θα τρομοκρατούνταν αν κέρδιζε τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν τα ίδια τα στελέχη του...).

Ρε συ Νίκο ,βαλτός είσαι κι εσύ μωρ' αδελφάκι μου?  ;D ;D

Ασφαλώς και γνωρίζω τι έκανε ο Στάλιν και όλο αυτό το καθεστώς ,απλά ξαναλέω για μια ακόμη φορά ,πως αν ο Τσάρος έδινε μια τόση δα ανάσα στους κολήγους κατοίκους της αυτοκρατορικής Ρωσίας ,που τότε ζούσαν σε καθεστώς δουλείας ,είτε στη Σιβηρία ,είτε στη Μόσχα ,δεν θα είχαν έρθει οι Κόκκινοι της Στολίσναγια  ;D

Οι κοκκινοι της Στολισναγια δεν ηρθαν λογω του..Τσαρου...ηρθαν γιατι νικησαν στον ΕΜΦΥΛΙΟ πολεμο που ξεκινησε αμεσως μετα την επανασταση.Ασε που η επανασταση δεν ξεκινησε απο τους κολιγους αλλα απο τον ΣΤΡΑΤΟ και τα αστικα κεντρα λογω του ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ & της ΠΕΙΝΑΣ που υπηρχε λογω του Α' Παγκοσμιου πολεμου....λογω της ανεπαρκειας αγροτικων προϊοντων...

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ βεβαια ΤΙ θες να πεις απλα ειμαι λιγο....κολλημενος με την ιστορια και ...φρικαρω οταν διαβαζω ιστορικες ανακριβειες... ;D

Για οσους ενδιαφερονται η Wilki εχει πολυ καλη περιληψη της ρωσικης επαναστασης και του εμφυλιου που οδηγησε στην επικρατηση των μπολσεβικων

http://en.wikipedia.org/wiki/Russian_Revolution

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Η "πολιτική σύγκρουση" που επιτελείται εδώ στο noiz δεν είναι ανάμεσα σε "πλούσιους και φτωχούς" ή έστω "αριστερούς και δεξιούς", αλλά ανάμεσα σε κομματικά άστεγους απέναντι σε κομματικά στεγασμένους. Αυτό είναι που συμβαίνει.

Οι κομματικά στεγασμένοι (ευτυχώς για το noiz) μέχρι τώρα προκύπτει να θεωρούν ως "στέγη" τους κάποιο αριστερό σχηματισμό, ενώ οι άστεγοι (όπως εγώ και όλοι όσοι το δήλωσαν) έχουμε αυθαιρέτως νοηθεί ως "δεξιοί" παρά τις διαρκείς διαβεβαιώσεις μας ότι έχουμε εξίσου μεγάλο πρόβλημα με τα δεξιά κολοκύθια του ελληνικού κοινοβουλίου.

Βέβαια, ούτε θέλω να φανταστώ τι θα γινόταν αν εμείς οι "άστεγοι" είχαμε να αντιπαρατεθούμε με τον ωμό παραλογισμό μελών της ΧΑ ή του Καμμένου ή ενταγμένων στη ΝΔ και φίλων του Σουφλιά και του Πολύδωρα (έλεος), οπότε... πάλι καλά που έχουμε μόνο τον - ανέκαθεν γνωστό - δογματισμό της ελληνικής (το τονίζω) αριστεράς.

Πάρτε για παράδειγμα τον noizy ο οποίος δε λέει ότι θα έπρεπε να ξέρουμε τι δουλειά κάνει ο καθένας για να τον προσδιορίσουμε ταξικά (αυτό ισχύει φίλε noizy) αλλά λέει ότι θα έπρεπε να ξέρουμε το "βιοτικό του επίπεδο", όντας σίγουρος ότι "καλύτερο βιοτικό επίπεδο = καπιταλιστικό κτήνος".. μα.. έλεος βρε αδερφέ... υπάρχει και το ΠΡΟ-ΠΟ....

Αν ο noizy είχε ρωτήσει σωστά, θα μάθαινε αυτό που ξέρω εγώ για τους περισσότερους από αυτούς που είναι "άστεγοι" στο φόρουμ, ότι δηλαδή εργάζονται τουλάχιστον 12 ώρες την ημέρα (ως υπάλληλοι ή αλλιώς), ότι είναι επίσης πολύ στριμωγμένοι και αγχωμένοι, και ότι ο λόγος που συζητούν είναι διότι πραγματικά ελπίζουν ότι μέσω της συζήτησης μπορεί να βγει άκρη.

Οπότε, προτείνω έντιμα, ειδικά στους κομματικά στεγασμένους να μην προβαίνουν σε πρόχειρα συμπεράσματα. Ένας από αυτούς - ξέρει ποιος είναι - με έβριζε μέσω π.μ. και του πρότεινα αν θέλει να συναντηθούμε ώστε να δει από κοντά τον άνθρωπο που βρίζει... ούτε καν απάντησε στην πρότασή μου, ίσως γιατί φοβήθηκε μήπως τον κάμω ντα, αλλά μάλλον κυρίως διότι μία ψευδαίσθηση διαλύεται όταν την βγάζεις στο φως... αυτό θα ΣΟΥ συνέβαινε αγαπητέ Noizy αν γνωριζόμασταν *.

Καλώ οποιονδήποτε κομματικά ενταγμένο αριστερό στο φόρουμ να έρθει να περάσει ένα εργασιακό δωδεκάωρο δίπλα μου (καφέδες να πίνει δηλαδή) και... μετά ας μου πει ότι θέλει για τα χρήματά μου, τα χρήματά του και τις πολιτικές μας πεποιθήσεις.

Αυτά.

* Δεν ήταν ο Noizy αυτός που με έβριζε, να εξηγούμαστε.

Mea Culpa

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου