Προς το περιεχόμενο

Πολιτικά σχόλια

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderator

Η κατεύθυνση του κόσμου προς τον κοινωνικό συντηρητισμό ή την ακροδεξιά είναι αποτέλεσμα και της αδυναμίας του κράτους να δείξει ότι υπάρχουν κανόνες. Όχι να το δείξει σ' εμένα. Να το δείξει στη γριά που ψηφίζει Χ.Α.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 1.6k
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Ασχετο:

Στις 9:30 περασε πανω απο την πολη μου μια απιστευτη μπορα με πολυ δυνατο αερα και κεραυνους. Το γεγονος αυτο κρατησε 5 λεπτα, ηταν ομως ικανο να βυθισει την μιση πολη στο σκοταδι. Πριν 5 λεπτα ηρθε το φως. ::)

Κανει ζεστη, το ρευμα πεφτει. Ριχνει βροχη, το ρευμα πεφτει. Ηθελα να'ξερα σε αλλες χωρες που εχουν τετοιο καιρο 250 μερες το χρονο, τι κανουν?

Κατα τα αλλα, η ΔΕΗ ζηταει κι αλλες αυξησεις στο ρευμα. Και ειναι φυσικο, για τετοιες υπηρεσιες που μας πουλαει, και λιγα μας ζηταει. :-X

(Κατα μια διαολεμενη τυχη σημερα το απογευμα ξανασυνδεσα το UPS με νεα μπαταρια στο PC μου. Λες και το'ξερα...)

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Εντελως τυχαια διαβαζα σημερα μια συνεντευξη και βρηκα οτι ενα κομματι της εκφραζει αυτο που προσπαθουν πολλοι εξ' ημων να γραψουν εδω και καμμια 50αρια σελιδες:

http://www.tovima.gr/books-ideas/article/?aid=493698

Κοίτα να δεις ,τον συγγραφέα δεν τον γνωρίζω ,αλλά η έκφραση ''άνθρωποι έγιναν ταγματασφαλίτες εξ' ανάγκης'' ,πρώτη φορά τη συναντώ και στο λέω εγώ που ο πατέρας μου υπηρέτησε με τον εθνικό στρατό στον εμφύλιο και τα 2 μεγαλύτερα αδέλφια της μάνας μου κρυβόντουσαν απ τους κουμουνιστές 2 χρόνια στη Σιθωνία ,για να μην τους πετύχουν οι ''μπολσεβίκοι'' και τους κόψουν το λαιμό με τα κονσερβοκούτια......κάτι ψιλά είχανε κάνει και οι θειοί μου αφού το χωριό τους κάηκε απ τους συμμορίτες-έτσι τους αποκαλούσαν- και γι αυτό τους κυνηγούσαν.

Αλλά ταγματασφαλίτης εξ ανάγκης ,πραγματικά μου ακούγεται κάπως .

Ας προσπαθήσουμε να ξεχάσουμε ,μη δυναμιτίζουμε με ανοησίες τη κουβέντα ,είμαι 47 χρονών και έχω γνώση και ιστορίας και αφηγήσεων κοντινών μου ανθρώπων.

Τη κουβέντα που είπε ο Τρόλει πριν κάποια ποστ ,περί αφεντικών ,μου την είχε πει ο πατέρας μου ο δεξιός ,όταν γύρισα μια μέρα σπίτι απ τη πρώτη μου δουλειά που έπιασα ,ένα καλοκαίρι στα 15 μου και του είπα πως το αφεντικό έμεινε ευχαριστημένο. Εκείνος τότε μου είπε ,ο εργοδότης σου ,δεν έχεις αφεντικό και αυτό να μη το ξανακούσω .

Ένας λόγος που εξακολουθεί και υπαρχει αυτή η συνέχεια ,είναι πως η ''δεξιά'' μετά το τέλος του εμφυλίου ξέπλυνε όλους τους δωσιλόγους και τιμώρισε ,όλους τους ''αριστερούς'' ,όχι μόνο τους ηγέτες τους ................και οι οικογένειες αυτών των ανθρώπων-των δωσιλόγων- βρίσκονται και διοικούν ακόμα ...ας μην αναφέρουμε ονόματα ,εκτός αν θες .

Επίσης -πράγμα που έχει λεχθεί και εδώ μέσα- ο περιβόητος Ανδρέας ,πανω σε αυτά τα τραγικά σφάλματα της ''δεξιάς'' ,βρήκε πάτημα και εξαπάτησε το μεγαλύτερου τμήμα του τιμωρημένου τότε λαού . 

No one wants an alien

Τη κουβέντα που είπε ο Τρόλει πριν κάποια ποστ ,περί αφεντικών ,μου την είχε πει ο πατέρας μου ο δεξιός ,όταν γύρισα μια μέρα σπίτι απ τη πρώτη μου δουλειά που έπιασα ,ένα καλοκαίρι στα 15 μου και του είπα πως το αφεντικό έμεινε ευχαριστημένο. Εκείνος τότε μου είπε ,ο εργοδότης σου ,δεν έχεις αφεντικό και αυτό να μη το ξανακούσω .

Να λοιπόν που κάποτε (όχι και τόόόόσο παλιά) σε αυτή τη χώρα, αριστεροί και δεξιοί ήταν αξιοπρεπείς. Θα συνεχίσω να είμαι αισιόδοξος.

Mea Culpa

Ελα ρε,εχει τοση περαση ο Τζημερος στους πιτσιρικαδες?  :P

'Εχει, βέβαια μην τους συγκρίνεις με τους (ακόμη πιο πολλούς) πιτσιρικάδες που έχει πέραση ο Μιχαλολιάκος, ο Καμμένος και ο Τσίπρας, γιατί είναι σαν να συγκρίνεις την π@υτσα με την βούρτσα...  ;D  ;)

Κοίτα να δεις ,τον συγγραφέα δεν τον γνωρίζω ,αλλά η έκφραση ''άνθρωποι έγιναν ταγματασφαλίτες εξ' ανάγκης'' ,πρώτη φορά τη συναντώ και στο λέω εγώ που ο πατέρας μου υπηρέτησε με τον εθνικό στρατό στον εμφύλιο και τα 2 μεγαλύτερα αδέλφια της μάνας μου κρυβόντουσαν απ τους κουμουνιστές 2 χρόνια στη Σιθωνία ,για να μην τους πετύχουν οι ''μπολσεβίκοι'' και τους κόψουν το λαιμό με τα κονσερβοκούτια......κάτι ψιλά είχανε κάνει και οι θειοί μου αφού το χωριό τους κάηκε απ τους συμμορίτες-έτσι τους αποκαλούσαν- και γι αυτό τους κυνηγούσαν.

Αλλά ταγματασφαλίτης εξ ανάγκης ,πραγματικά μου ακούγεται κάπως .

Ας προσπαθήσουμε να ξεχάσουμε ,μη δυναμιτίζουμε με ανοησίες τη κουβέντα ,είμαι 47 χρονών και έχω γνώση και ιστορίας και αφηγήσεων κοντινών μου ανθρώπων.

Ένας λόγος που εξακολουθεί και υπαρχει αυτή η συνέχεια ,είναι πως η ''δεξιά'' μετά το τέλος του εμφυλίου ξέπλυνε όλους τους δωσιλόγους και τιμώρισε ,όλους τους ''αριστερούς'' ,όχι μόνο τους ηγέτες τους ................και οι οικογένειες αυτών των ανθρώπων-των δωσιλόγων- βρίσκονται και διοικούν ακόμα ...ας μην αναφέρουμε ονόματα ,εκτός αν θες .

Επίσης -πράγμα που έχει λεχθεί και εδώ μέσα- ο περιβόητος Ανδρέας ,πανω σε αυτά τα τραγικά σφάλματα της ''δεξιάς'' ,βρήκε πάτημα και εξαπάτησε το μεγαλύτερου τμήμα του τιμωρημένου τότε λαού . 

Aπο ολο το αρθρο αυτο εμεινε? Η μηπως οτι πενηντα χρονια μετα αριστεροι (και δεξιοι) ακομα γραφουν και πατανε πανω σε ολα αυτα που μολις εγραψες? Απο ολη τη παραγραφο διαλεξες παλι τον ιστορικο αυτισμο?

2 things are infinite:the universe&human stupidity

Aπο ολο το αρθρο αυτο εμεινε? Η μηπως οτι πενηντα χρονια μετα αριστεροι (και δεξιοι) ακομα γραφουν και πατανε πανω σε ολα αυτα που μολις εγραψες? Απο ολη τη παραγραφο διαλεξες παλι τον ιστορικο αυτισμο?

Να σε ρωτήσω κάτι ,γνωρίζεις την ιστορία της οικογένειας Παπακωνσταντίνου? Την ιστορία της οικογένειας Λάτση? 

@ Trolley, επειδή παρατηρείς και προσέχεις τα γραφώμενα ,πριν κάποια αρκετά ποστ ,είχα πει ,πως δεν είναι απαραίτητο κάποιος κοινωνικά ευαίσθητος να είναι σώσει και καλά αριστερός ,άσχετα αν οι ''αριστεροί'' καπιλεύτηκαν τον όρο . Αυτό ήταν η πάσα μου στη κοινωνική σου ευαισθησία περί των μαζικών απολύσεων που συζητάγαμε . Το αν λέω αριστερός ,έχω αναφέρει ξανά πως δεν με εκπροσωπεί κάποιος ,αλλά χάρην αστεεισμού μιλάω για κομμουνιστές και κονσερβοκούτια ,μπας και κάποια στιγμή καταλάβουμε όλοι μας ,ότι υπάρχουν μόνο ευγενείς και αξιοπρεπείς άνθρωποι και απόψεις.

No one wants an alien

• Moderator

... ,πως δεν είναι απαραίτητο κάποιος κοινωνικά ευαίσθητος να είναι σώσει και καλά αριστερός ,άσχετα αν οι ''αριστεροί'' καπιλεύτηκαν τον όρο . Αυτό ήταν η πάσα μου στη κοινωνική σου ευαισθησία περί των μαζικών απολύσεων που συζητάγαμε . Το αν λέω αριστερός ,έχω αναφέρει ξανά πως δεν με εκπροσωπεί κάποιος ,αλλά χάρην αστεεισμού μιλάω για κομμουνιστές και κονσερβοκούτια ,μπας και κάποια στιγμή καταλάβουμε όλοι μας ,ότι υπάρχουν μόνο ευγενείς και αξιοπρεπείς άνθρωποι και απόψεις.

Ακριβώς.  ;)

• Moderator

Δεν θα πω ημερομηνία για να μην παραπέμψω σε συγκεκριμένα πρόσωπα αλλά δεν είναι πολλά χρόνια πριν.  

Κάποτε υπήρχε ένα πολύ καλό σχέδιο. Ένα παλιό νεοκλασικό - κόσμημα, ιδιοκτησίας του Δήμου, θα μετατρεπόταν σε ένα πρότυπο Πανεπιστημιακό ινστιτούτο. Κάποια μικρή ομάδα είχε δουλέψει, είχαν βρεθεί τα Ευρωπαϊκά χρήματα για τα κτηριακά και τις λοιπές υποδομές, είχαν γίνει οι μελέτες και ήταν κοντά στο να γίνουν οι συμβάσεις. Οι άνθρωποι που είχαν δεσμευτεί να αφιερώσουν τη ζωή τους για να γίνει το ινστιτούτο το καλύτερο στο είδος του σε όλη την Ευρώπη ήξεραν ότι μπορούσαν να το κάνουν.

Υπήρχε μια τελευταία λεπτομέρεια, η κατάληψη.

Βγήκαν όμως οι αποφάσεις, εκδόθηκε η εισαγγελική παραγγελία και ο Πρύτανης, ο Δήμαρχος, ο εισαγγελέας, ο Διευθυντής της αστυνομίας και 5-6 "όργανα" πήγαν να ενημερώσουν τους λίγους που ήταν μέσα ότι σε λίγες μέρες το κτήριο θα εκκενωθεί και σύντομα θα αρχίσουν κάποιες εργασίες για την αξιοποίησή του. Εκείνη την ώρα ένας Υπουργός πήρε τηλέφωνο κάποιον από τους "επισήμους" και τον παρακάλεσε να αναβάλλει την "επιχείρηση".

(Το τηλέφωνο έγινε όταν βρίσκονταν πρακτικά στην πόρτα)

Για να μην "καεί η πόλη", για να μην "έχουμε φασαρίες και αντιδράσεις" και με πιέσεις από media (κάποια χρόνια αργότερα διέπρεψε στις ίδιες εκπομπές και ο ΖΑΚΕΤΑΣ) με αναφορές της αντιπολίτευσης σε "χώρους εναλλακτικής έκφρασης και πολιτισμού" το εγχείρημα πάγωσε μετά αναβλήθηκε και τελικά πέθανε.

Από εκείνους που ήθελαν να αφιερώσουν τη ζωή τους κάποιοι τελικά έφυγαν στο εξωτερικό.

Σήμερα στο κτήριο βρίσκονται 4-5 μαλάκες και 2 σκύλοι.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου