Προς το περιεχόμενο

Πολιτικά σχόλια

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderator

Διαβασα τι γραφει ο Λαφαζανης...

...οποτε, μπροστα στο μπαμπουλα Λαφαζανη, Σαμαρας ή βαρβαρότητα?

Προσωπικά έγραψα με μεγάλη ειλικρίνεια λίγες σελίδες νωρίτερα τις σκέψεις μου για την παρούσα κυβέρνηση και τον πολιτικό χώρο που θα ήθελα να αναγεννηθεί. Δεν καταλαβαίνω αν ρωτάς ή αν ειρωνεύεσαι εν προκειμένω.

Κατά τα άλλα δεν απάντησες τι σκέφτεσαι εσύ περί του Λαφαζάνη: Πιστεύεις ότι απλά λαϊκίζει ή ότι έχει σκοπό πράγματι να προσπαθήσει να κρατικοποιήσει όλα τα μέσα παραγωγής + τράπεζες κλπ?

(Καταλαβαίνεις ότι το δεύτερο γίνεται μόνο με κλειστά σύνορα και τα τανκς στο δρόμο υποθέτω)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 1.6k
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Καλυτερα κρατα τα λεφτακια σου,θα σου χρειαστουν πιο συντομα απο οσο νομιζεις...  ;)

Εντάξει.. αλλά δεν απαντάς.

Παρ'ότι μου την έχεις σπάσει, εγώ τις εννοώ τις ερωτήσεις μου και θα σεβαστώ μία απάντηση που θα είναι όντως απάντηση.

Γεννήθηκες βρε παιδί μου σε μία χώρα που έχει πολίτευμα που δεν σου αρέσει. Τα σύνορα όμως είναι ανοικτά. Είσαι (ή ήσουν) νέος. Για ποιο λόγο δεν επιδίωξες να φύγεις; Αν είχες θελήσει να πας σε οποιαδήποτε κομμουνιστική χώρα, όχι μόνο θα είχες γίνει δεκτός, αλλά - πραγματικά πιστεύω - με σκληρή δουλειά θα ήσουν αρκετά ευκατάστατος (π.χ. τις προάλλες έδειχνε η τηλεόραση ένα ρεπορτάζ για έναν έλληνα ιδιοκτήτη μίνι-μάρκετ στη Βενεζουέλα... μια χαρά ήταν ο άνθρωπος, πιο πολλά από εμένα κονόμαγε).

Και άντε, πες ότι δεν έφυγες διότι περίμενες να κάνει η χώρα σου τη μεγάλη στροφή... δεν την κάνει όμως... οπότε αν και στις επόμενες εκλογές δεν την κάνει, αξίζει να χαραμίζεις εσύ τη ζωή σου για όλους εμάς που (κατά τη γνώμη σου) κάνουμε λάθος;

Ειλικρινά ρωτάω, πέραν της πλάκας.

Ξέρω ανθρώπους που γύρισαν πίσω από τις ΗΠΑ επειδή π.χ. ερωτεύτηκαν ή αρρώστησε κάποιος δικός τους... αλλά ανθρώπους που να έφυγαν από την Ελλάδα για να πάνε σε κάποια κομμουνιστική χώρα, δεν έτυχε να γνωρίσω μέχρι σήμερα...

Για ποιο λόγο;

Mea Culpa

Κατά τα άλλα δεν απάντησες τι σκέφτεσαι εσύ περί του Λαφαζάνη: Πιστεύεις ότι απλά λαϊκίζει ή ότι έχει σκοπό πράγματι να προσπαθήσει να κρατικοποιήσει όλα τα μέσα παραγωγής + τράπεζες κλπ?

Πιστευω ότι δεν έχει σημασία τι πιστευει ο Λαφαζανης. Δεν έχει στο ελάχιστο τη δύναμη να κάνει αυτά που πιστευει. Οπως δεν το έχει κανενας μεμονωμένος πολιτικός ανθρωπος ή σχηματισμος.

Λειτουργει ομως θαυμάσια ως μπαμπουλας, για να μη λέμε πολλά πολλά και να περιμένουμε πότε θα γεννηθει ο πολιτικός σχηματισμος που ονειρευεσαι....και στο μεταξυ...Σαμαράς...

Τώρα όμως δεν είναι σωστό αυτό. Προσβάλλεις τη συζήτηση λέγοντας ότι είναι "κατ’ ευφημισμό μόνο " ενώ συμμετέχουν όλοι με μοναδικό περιορισμό το πόσο χρόνο έχουν σκοπό να φάνε μπροστά στο πληκτρολόγιο και στην οποία συζήτηση έχουν γενικά αποφευχθεί οι τσακωμοί. Αν κάποιος σε προσέβαλλε, κάνεις κι εσύ το ίδιο τώρα μιλώντας για  " πορδές-απόψεις".

Αν με ενοχλεί κάτι αυτό είναι το γενικό ερμητικό των «απόψεων» και είναι ακριβώς αυτό που μου προκαλεί καχυποψία ως το αγαθό των προθέσεων τους. Καθόλου δεν με ενδιαφέρει η ευπρέπεια, δέχομαι και τις προσβολές όταν είναι στο ελάχιστο εύστοχες.

Μια κουβέντα δεν ευτελίζεται μόνο στις προσβολές, ίσως μερικές φορές ούτε καν εκεί,

αλλά στην αδυναμία κατανόησης της θέσης του άλλου.

Αυτό γίνεται όχι ενδεχομένως πια αλλά πολύ σίγουρα εκούσια και με τέχνη στις περιπτώσεις των επαγγελματιών πληκτρολόγων που ολοφάνερο στόχο έχουν την πόλωση και όχι την ψύχραιμη ματιά και τα κοινά σημεία.

Τις τρύπες στις θέσεις τους τις βαφτίζουν διαμάντια και αν τύχει και αναφέρεις την λεξούλα σοσιαλισμός σκίζουν τα ρούχα τους και σε στέλνουν στην Ρωσία. Βάση αυτών λοιπόν αρχίζω να πιστεύω ότι είναι είτε εγκάθετοι είτε ηλίθιοι.

Αυτή είναι απλά η γνώμη μου.

ο χρόνος αρκετός 

• Moderator

Πιστευω ότι δεν έχει σημασία τι πιστευει ο Λαφαζανης. Δεν έχει στο ελάχιστο τη δύναμη να κάνει αυτά που πιστευει. Οπως δεν το έχει κανενας μεμονωμένος πολιτικός ανθρωπος ή σχηματισμος.

Λειτουργει ομως θαυμάσια ως μπαμπουλας, για να μη λέμε πολλά πολλά και να περιμένουμε πότε θα γεννηθει ο πολιτικός σχηματισμος που ονειρευεσαι....και στο μεταξυ...Σαμαράς...

Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω. Αισθάνεσαι άνετα με κάποιον που πιστεύεις ότι δεν μπορεί να υλοποιήσει αυτά που εξαγγέλλει? Επίσης.... αυτός τις λέει τις ανοησίες διεκδικώντας να κυβερνήσει. Τι φταίνε οι άλλοι που επισημαίνουν ότι δεν ξέρει τι του γίνεται?

Είναι περίεργη η κατάσταση.

Έχω ένα φίλο πολύ μορφωμένο, ο οποίος έχει ζήσει χρόνια στο εξωτερικό, και ο οποίος έχει αρκετά χρήματα από επιχειρήσεις και ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα και μου λέει ότι ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ -σχεδόν- με ποδοσφαιρικό τρόπο. Επικροτεί το ότι "ο μικρός" (ο Τσίπρας ντε) λέει και καμιά κουβέντα παραπάνω "για να τραβήξει τον κόσμο με το μέρος μας και να κερδίσουμε" ενώ εύχεται στην πραγματικότητα να μην υλοποιηθεί ΤΙΠΟΤΑ από τις εξαγγελίες του. Μάλιστα έχει τη βεβαιότητα (γι' αυτό και ψηφίζει) ότι απλά θα πάμε στην ίδια κατάσταση με πιο τίμιους ανθρώπους στην εξουσία.

• Moderator

H Διαχείριση έχει επίγνωση του εύρους των γνώσεών μου σε ζητήματα μουσικής τεχνολογίας και - αν ενδιαφέρεται θα σε διαβεβαιώσει ότι - είναι άνω του μέσου όρου. Αν ποτέ περνάγαμε γραπτές εξετάσεις για να παραμείνουμε μέλη στο φόρουμ με όρους μουσικής τεχνολογίας εγώ θα τις πέρναγα άνετα. Εσύ;

Γι να σκεφτώ...ωδείο, στούντιο, τρεις-τέσσερις ενεργές μπάντες, αρκετές ηχογραφήσεις σαν πληκτράς, κιθαρίστας και μπασίστας και σε συμβουλευτικό ρόλο, κάποια επαγγελματικά live και session μικρότερος για το χαρτζηλίκι, αρκετές χιλιάδες ευρώ σε εξοπλισμό που συμπεριλάμβάνει τα άνωθι όργανα...εμ μάλλον ναι... Αλλά τί να λέει αυτό. Το θέμα είναι αν με οποιοδήποτε τρόπο συνεισφέρεις στην ουσία του συγκεκριμένου ιστότοπού, όχι πόσες γνώσεις έχεις. Έτσι κι αλλιώς όλοι γηράσκουμε αεί διδασκόμενοι και στα θέματα μουσικής τεχνολογίας.  

Η παρούσα πολιτική συζήτηση διεξάγεται με απόλυτη ευπρέπεια σε μία γωνίτσα

Ε, γωνίτσα δεν την λες, 500 σελίδες threads έχουν φτάσει οι πολιτικές συζητήσεις. Σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο thread (ακόμη και με αυτό της Tonelab  ;D) είναι βαρέως δυσανάλογη σε ένα τέτοιο forum.

και είμαι βέβαιος ότι δεν θα είχες καμία αντίσταση αν η ζυγαριά έγερνε προς τις πεποιθήσεις σου. Δε συμβαίνει όμως, όπως δε συμβαίνει και στη κοινωνία, οπότε για ψάξε στις τσέπες σου μήπως η μύγα έχει αράξει μέσα και έχει γίνει φραγκόκοττα...

Από εκεί και έπειτα, δεν είδα αντίστοιχη ευαισθησία εκ' μέρους σου στο να εγκαλέσεις πολιτικούς ομοϊδεάτες σου (ορισμένοι από τους οποίους έχουν δηλώσει απόλυτη άγνοια σε ζητήματα μουσικής τεχνολογίας), προφανώς διότι αυτό που πραγματικά σε ενοχλεί είναι οι ίδιες οι απόψεις και όχι αυτός που τις εκφέρει.

Καλά αυτά είναι λασπολογικά επιχειρήματα επιπέδου αμφιθεάτρου, απολύτως αστήρικτα και ανυπόστατα φυσικά τα οποία συν τοις άλλοις απλά πιστοποιούν ότι μάλλον έρχεσαι εδώ στρατευμένος.

Δεν απάντησα σε άλλους όπως με κατηγορείς γιατί δεν έθιξα κανέναν. Εσύ μόνος σου θίχτηκες και μου ζητάς τον λόγο, σε σένα απαντώ.

Τις τρύπες στις θέσεις τους τις βαφτίζουν διαμάντια και αν τύχει και αναφέρεις την λεξούλα σοσιαλισμός σκίζουν τα ρούχα τους και σε στέλνουν στην Ρωσία. Βάση αυτών λοιπόν αρχίζω να πιστεύω ότι είναι είτε εγκάθετοι είτε ηλίθιοι.

Πως μπορείς να κατηγορείς κάποιους για άδικο τσουβάλιασμα όταν ο ίδιος τους τσουβαλιάζεις άδικα;

Και στην τελική αν διακρίνεις τρύπες στις θέσεις τους, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Αλλά να ξέρεις ότι και ο άλλος μπορεί να βρεί τρύπες στις δικές σου θέσεις. Είσαι έτοιμος να το αναγνωρίσεις;

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

• Moderator

@kpeyos

Να σου πω και εγώ δεν κατάλαβα το post σου (στο σημείο που αναφέρθηκε και ο theoctapus) .

Αν ήθελες "να την πεις" στον trolley, κάντο ονομαστικά και από κει και πέρα τα βρίσκετε μεταξύ σας (όπως και αν).

Σε αυτό το thread συμμετάσχω και εγώ, άρα εννοείς και εμένα.

Εγώ  λοιπόν σου απαντάω:

Δεν είμαι μουσικός , ούτε με ενδιαφέρει να γίνω, ούτε θέλω να γίνω.

Απλά γουστάρω να συζητάω για πολιτική με το harilatron.

Αν το ανέχεται η διαχείριση, θα το ανεχθείς και εσύ, και ας φτάσει 300000 σελίδες.

Εντάξει.. αλλά δεν απαντάς.

Παρ'ότι μου την έχεις σπάσει, εγώ τις εννοώ τις ερωτήσεις μου και θα σεβαστώ μία απάντηση που θα είναι όντως απάντηση.

Γεννήθηκες βρε παιδί μου σε μία χώρα που έχει πολίτευμα που δεν σου αρέσει. Τα σύνορα όμως είναι ανοικτά. Είσαι (ή ήσουν) νέος. Για ποιο λόγο δεν επιδίωξες να φύγεις; Αν είχες θελήσει να πας σε οποιαδήποτε κομμουνιστική χώρα, όχι μόνο θα είχες γίνει δεκτός, αλλά - πραγματικά πιστεύω - με σκληρή δουλειά θα ήσουν αρκετά ευκατάστατος (π.χ. τις προάλλες έδειχνε η τηλεόραση ένα ρεπορτάζ για έναν έλληνα ιδιοκτήτη μίνι-μάρκετ στη Βενεζουέλα... μια χαρά ήταν ο άνθρωπος, πιο πολλά από εμένα κονόμαγε).

Και άντε, πες ότι δεν έφυγες διότι περίμενες να κάνει η χώρα σου τη μεγάλη στροφή... δεν την κάνει όμως... οπότε αν και στις επόμενες εκλογές δεν την κάνει, αξίζει να χαραμίζεις εσύ τη ζωή σου για όλους εμάς που (κατά τη γνώμη σου) κάνουμε λάθος;

Ειλικρινά ρωτάω, πέραν της πλάκας.

Ξέρω ανθρώπους που γύρισαν πίσω από τις ΗΠΑ επειδή π.χ. ερωτεύτηκαν ή αρρώστησε κάποιος δικός τους... αλλά ανθρώπους που να έφυγαν από την Ελλάδα για να πάνε σε κάποια κομμουνιστική χώρα, δεν έτυχε να γνωρίσω μέχρι σήμερα...

Για ποιο λόγο;

Ας απαντησω λοιπον και στα 2 σκελη:

1)Εξακολουθεις να παριστανεις οτι δεν καταλαβες οτι αυτα εγιναν μετα την πτωση του ανατολικου μπλοκ. ΟΚ,ετσι σε βολευει καλυτερα.

2)Δεν ξερεις καποιους που εφυγαν προφανως γιατι εδω ζουσαν το αμερικανικο ονειρο με χρημα λογιστικα δημιουργημενο,αυτο που πληρωνουμε σημερα,πολυ πιο συντομα απο οτι υπολογιζαν μαλλον...

Να σε ρωτησω και γω κατι?

Γιατι τρεμεις τοσο την ιδεα του κομμουνισμου,η οποια φυσικα και δεν υπαρχει πλεον ουτε καν σε παλιες βιντεοκασσετες (τις περισσοτερες τις μασησαν τα vhs)

ΥΓ: Το οτι την "εσπασα" σε καποιον τοσο αγενη που κανει τον Κωνστα να φανταζει συμπαθης και ευγενικος,ειναι μαλλον θετικο,σ ευχαριστω λοιπον.

• Moderator

@kpeyos

Εγώ  λοιπόν σου απαντάω:

Δεν είμαι μουσικός , ούτε με ενδιαφέρει να γίνω, ούτε θέλω να γίνω.

Απλά γουστάρω να συζητάω για πολιτική με το harilatron.

Αν το ανέχεται η διαχείριση, θα το ανεχθείς και εσύ, και ας φτάσει 300000 σελίδες.

Κοίτα δεν πρότεινα να απαγορευτεί κάτι, ούτε έχω καμια τέτοια δίαθεση. Έχω όμως δικάιωμα να πω την άποψη μου για την αισθητική του πράγματος. Αν αυτό σε ενοχλεί, είσαι απλά φασίστας.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου