atreu73 Δημοσιευμένο 20 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 20 Ιανουαρίου 2013 Μουσειο πολιτικής ιστοριας γιναμε. Σημερα θα προσομοιώσουμε την Αμερική του ψυχρου πολεμου ;D Το 2013, χρησιμοποιειται ως επιχειρημα, ο φοβος του κομμουνισμου ??? Γνωστά τερτίπια. Άνθρωποι κατασταλαγμένοι που παίρνουν μόνο αυτό που έφεραν σε μια κατ’ ευφημισμό μόνο συζήτηση. Σημασία έχει γι’ αυτούς να ακουστούν οι ισοπεδωτικές τους πορδές-απόψεις και πες πες κάτι θα μείνει. Από την μία θα σαρκάζουν, θα ειρωνεύονται κι απ’ την άλλη θα το παίζουν τεθλιμμένες χήρες. Αν είχα ένα ρούβλι για κάθε φορά που ακουγόταν εδώ μέσα «τράβα στη Ρωσία» τώρα θα είχα φύγει με ένα πολύ καλό κομπόδεμα. ο χρόνος αρκετός Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
samy paraga Δημοσιευμένο 20 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 20 Ιανουαρίου 2013 Το να μην καταλαβαίνεις είναι ανεκτό Το να ΚΑΝΕΙΣ πως ΔΕΝ καταλαβαίνεις και ηθελημένα να παρερμηνεύεις, είναι απαράδεκτο, αλλά όχι και απρόσμενο. Άνθρωπέ μου έλα στα συγκαλά σου ,τι θέλεις να αποδεχτώ το ταμπελάκι που θες να μου κολλήσεις ότι είμαι οπαδός της Παπαρήγα ,ή του Τσίπρα ,ή κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο βάζεις με το μυαλό σου? Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι το κρύβω τεχνιέντως? Μη τύχει και μου απαγορεύσουν να υπάρχω ? Ή μη παρεξηγηθούν οι οπαδοί-ψηφοφόροι μου στις επόμενες εκλογές? Σε παρακλώ ,ξαναδιάβασε τι ακριβώς έχω γράψει και σταμάτα να ψάχνεις τρόπο να με υποτιμάς ,είτε θεωρώντας με ανόητο σε πρώτη φάση ,είτε κρυφοκουμουνιστή σε δεύτερη. ..............και πάψε επιτέλους να θίγεις προσωπικά ανθρώπους που δεν γνωρίζεις. No one wants an alien Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator harilatron Δημοσιευμένο 20 Ιανουαρίου 2013 Moderator Share Δημοσιευμένο 20 Ιανουαρίου 2013 Γνωστά τερτίπια. Άνθρωποι κατασταλαγμένοι που παίρνουν μόνο αυτό που έφεραν σε μια κατ’ ευφημισμό μόνο συζήτηση. Σημασία έχει γι’ αυτούς να ακουστούν οι ισοπεδωτικές τους πορδές-απόψεις και πες πες κάτι θα μείνει. Από την μία θα σαρκάζουν, θα ειρωνεύονται κι απ’ την άλλη θα το παίζουν τεθλιμμένες χήρες. Αν είχα ένα ρούβλι για κάθε φορά που ακουγόταν εδώ μέσα «τράβα στη Ρωσία» τώρα θα είχα φύγει με ένα πολύ καλό κομπόδεμα. Τώρα όμως δεν είναι σωστό αυτό. Προσβάλλεις τη συζήτηση λέγοντας ότι είναι "κατ’ ευφημισμό μόνο " ενώ συμμετέχουν όλοι με μοναδικό περιορισμό το πόσο χρόνο έχουν σκοπό να φάνε μπροστά στο πληκτρολόγιο και στην οποία συζήτηση έχουν γενικά αποφευχθεί οι τσακωμοί. Αν κάποιος σε προσέβαλλε, κάνεις κι εσύ το ίδιο τώρα μιλώντας για " πορδές-απόψεις". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
georgekz750 Δημοσιευμένο 20 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 20 Ιανουαρίου 2013 Γιατί δεν πήγες μαζί με τον τύπο που έψαχνε Δήμο για να παίξει, όταν γύρισε στην πατρίδα του, μπορείς να μας πεις; Δεν είχες λεφτά για τα εισιτήρια; Στείλε μου τη διεύθυνσή σου να σου τα στείλω εγώ, αφού από τη στιγμή που θα φτάσετε εκεί, θα φροντίζει για εσάς το κράτος μέχρι να πεθάνετε (σε καμιά βδομάδα δηλαδή). Μυστήριο πράγμα ρε παιδί μου... η ευτυχία να απέχει 200 ευρώ και όμως κάτι σαν εσένα να αυτοβασανίζονται κοντά μας.. πηγαίνετε ρε παιδιά να ζήσετε τη ζωή.. τόσες χώρες άφησε κατεστραμένες έτοιμες ο κομμουνισμός... μη χαραμίζεστε εδώ... Γιατι πανω στον αναιδεστατο και θρασυτατο τροπο σου,σου διαφευγει οτι και αυτες οι χωρες εχουν τον αγαπημενο μας καπιταλισμο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
neeq Δημοσιευμένο 20 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 20 Ιανουαρίου 2013 Διάβασες τι γράφει ο Λαφαζάνης? Θέλει να κυβερνήσει για να κρατικοποιήσει σταδιακά τα πάντα. Ή θα πιστέψουμε ότι λέει ψέματα ή θα δεχθούμε ότι υπάρχει "κομουνιστικός κίνδυνος" - για να το πω γρήγορα. Υπάρχει κάποιο από τα 2 παραπάνω με το οποίο να αισθάνεσαι άνετα? Διαβασα τι γραφει ο Λαφαζανης... ...οποτε, μπροστα στο μπαμπουλα Λαφαζανη, Σαμαρας ή βαρβαρότητα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
theoctapus Δημοσιευμένο 20 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 20 Ιανουαρίου 2013 Δηλαδή εσύ δεν το θεωρείς παράλογο να έχει ο άλλος δέκα post πάνω σε θέματα μουσικής σε ένα τέτοιο forum και 150 σελίδες thread για άσχετα ζητήματα; Όχι, δεν το θεωρώ παράλογο γιατί πολύ απλά δεν νομιζω ότι είναι απαραίτητο να διατηρείται κάποιο ισοζύγιο στα γραφόμενα. Τώρα αν εσύ θες να διατηρείς μια συγκεκριμένη στάση, αυτό είναι απόλυτα σεβαστό όντας προσωπική υπόθεση. Κατ' άλλα και κατ' εμέ, όλες οι γνωμές/γνώσεις είναι καλοδεχούμενες είτε προέρχονται από κάποιον που ανεβοκατεβαίνει την ταστιέρα με την ταχύτητα του φωτός και έχει γράψει εγκυκλοπαίδειες γνώσης στο noiz είτε από κάποιον που δεν ξέρει να βαράει την ΛΑ. Άσε που είναι λίγο άκομψο να λές "όλοι εσείς που δεν ξέρετε που παν τα τέσσερα, πάρτε τα κουβαδάκια σας και σε άλλη παραλία." :) Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gdevelek Δημοσιευμένο 20 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 20 Ιανουαρίου 2013 Το 2013, χρησιμοποιειται ως επιχειρημα, ο φοβος του κομμουνισμου ??? Μήπως επειδη ένα εν πολλοίς κομμουνιστικό κόμμα έχει προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις και είναι πολύ πιθανόν να είναι η επόμενη κυβέρνηση; ??? Λέω εγώ τώρα... ::) @ΣΑΜΥ, δεν σε θεωρώ "κρυφοκομμουνιστή", αλλά κομμουνιστή. Με βάση όσα έχεις γράψει πάντα, όχι επειδή έτσι μου 'ρθε. Εσύ νομίζεις πως κρύβεσαι, όχι εγώ. Και φυσικά είναι δικαίωμά σου. Το πολιτικό σύστημα που έχουμε (και όχι εγώ προσωπικά, όπως δήθεν κατάλαβες) σου επιτρέπει να είσαι κομμουνιστής και να δρας ως τέτοιος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
marathon Δημοσιευμένο 20 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 20 Ιανουαρίου 2013 Μήπως επειδη ένα εν πολλοίς κομμουνιστικό κόμμα έχει προβάδισμα ...είχε... Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fenderiarhs Δημοσιευμένο 20 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 20 Ιανουαρίου 2013 Νομιζω πολλοι εξ ημων οταν θελουμε να αναφερθουμε στην αριστερα κανουμε ενα λαθος το οποιο εν μερει δικαιως κανει οσους κλινουν περισσοτερο η λιγοτερο προς αυτην να εξανιστανται. Ταυτιζουμε την αριστερα, καποια στιγμη στην πορεια της συζητησης, με την παλαι ποτε σοβιετικη ενωση, και τα λοιπα τυρρανικα καθεστωτα. Αν θεωρουσα εαυτον αριστερο (που δεν με θεωρω) πολυ απλα θα απαντουσα σε ολους τους κατεχοντες το ευκολο επιχειρημα της Σοβιετικοποιησης της κουβεντας, οτι οπως φιλελευθερισμος δεν ειναι ο Ροκφελερ ετσι και η αριστερα πλεον δεν ειναι ο Μπρεζνιεφ, οτι αν μιλαμε για συγχρονη αριστερα, εννοουμε αυτην η οποια αντιλαμβανεται την οικονομια της αγορας, δρα μεσα σε αυτην, απλα δειχνει μεγαλυτερη μεριμνα σε χαμηλοτερα εισοδηματικα στρωματα, πιστευει σε μεγαλυτερο βαθμο στο ρυθμιστικο ρολο του κρατους, ριχνει μεγαλη βαρυτητα σε θεματα κοινωνικης ασφαλισης κ.λ.π. Το προβλημα με τους εν Ελλαδι αριστερους ειναι οτι δυστυχως ακομα οφειλουν να πεισουν γι' αυτη τους τη μεταλλαξη και τον εκσυγχρονισμο, και δυστυχως βλεπω αντ' αυτου να στοιχιζονται ακομα πισω απο γραφικοτητες οπως Λαφαζανηδες, Τσιπρες, Τσακαλωτους, Τσαβες, Μοραλες, αυτοδιαχειριζομενα παρκα, και θεωριες περι βιας ως μαμης της ιστοριας, ως την δευτερη ευκαιρια μιας αριστερης διακυβερνησης, οποτε....τι τα θελετε, μοιραια καποια στιγμη και ο αλλος θα σας πει για τα γκουλαγκ. ::) 2 things are infinite:the universe&human stupidity Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
spy Δημοσιευμένο 20 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 20 Ιανουαρίου 2013 Μου είναι αδύνατο να φανταστώ ότι αν μια τέτοια κρίση ξεσπούσε κάπου αλλού θα γινόταν σοβαρή συζήτηση περί κομμουνισμού, εθνικοποιήσεων κλπ. Όταν ένα σύστημα διακυβέρνησης έχει εφαρμοστεί σε πάνω από 40 κράτη και έχει αποτύχει σε όλα, θα έπρεπε να είναι προφανές ότι η αποτυχία του δεν οφείλεται σε κακή εφαρμογή της θεωρίας ή σε εξωτερικούς παράγοντες, αλλά σε εγγενή προβλήματα της ίδιας της θεωρίας. Σίγουρα ο κομμουνισμός είναι σε πολλούς (π.χ. σε εμένα) λιγότερο απεχθής από τον εθνικοσοσιαλισμό και τον φασισμό (αν μη τι άλλο, θεωρητικά δεν στοχοποιεί ανθρώπους βάσει της προέλευσής τους), αλλά μέχρι εκεί. Θα ήταν καλύτερο να τον αφήσουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, που λέει και ο Alexis. :D That said, η αποτυχία του κομμουνισμού δεν παρέχει καμία (μα καμία) δικαιολογία σ' αυτούς που την χρησιμοποιούν έντεχνα για να απαξιώσουν συλλήβδην όλη την αριστερά, όσο απαρχαιωμένα (ΚΚΕ), ψευδεπίγραφα (ΣΥΡΙΖΑ) και ανεπαρκή (ΔΗΜΑΡ) και να είναι τα κόμματα που την εκφράζουν σήμερα. Αφενός, υπάρχουν ήδη πολλά πεδία αντιπαράθεσης που είναι προνομιακά για το "μνημονιακό" μπλοκ (π.χ. διγλωσσία της αριστεράς, απειρία στην διακυβέρνηση, περιορισμένη επαφή με τον ευρωπαϊκό χώρο). Αφετέρου, είναι πολύ "φτηνό" να χαρακτηρίζει κανείς ολόκληρο χώρο χρησιμοποιώντας τις πιο ακραίες εκφάνσεις του. Συγκεκριμένα, όσον αφορά τον Laughαζάνη, το απόσπασμα που παραθέτει ο Χαρίλαος είναι απόλυτα συνεπές με τις τοποθετήσεις του ανδρός όσα χρόνια τον θυμάμαι. Απ' ό,τι ξέρω, οι τοποθετήσεις αυτές δεν εκφράζουν την κεντρική γραμμή του κόμματός του, ούτε είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στην (πασοκογενή) εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ. Οπότε, όσο εξωφρενικά και να είναι αυτά που γράφει, δεν χρειάζεται να τους δίνεται ιδιαίτερο βάρος. Όπως δεν πρέπει να θεωρεί κανείς την ΝΔ χουντικό ή εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα επειδή κάποια στελέχη της (και σύμβουλοι του πρωθυπουργού, παρακαλώ) επιδίδονται συχνά σε εθνικιστικά και ρατσιστικά παραληρήματα τα οποία θα ζήλευε και ο Κασιδιάρης. Με άλλα λόγια, όσο πιθανό είναι η ΝΔ να επιβάλει στρατιωτικό νόμο και να ανοίξει τα ξερονήσια, τόσο πιθανό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να χρησιμοποιήσει την διγλωσσία του ως τέχνασμα για να επιβάλει κομμουνισμό. Ψυχραιμία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση