Προς το περιεχόμενο

Πολιτικά σχόλια

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δε βαριέσαι Νικόλα μου... πόσο πιο μόνος να αισθανθεί κανείς απ' ότι αισθανόμουν την ημέρα που έκλαιγα από τα νεύρα μου επειδή οι έλληνες κάνανε πρωθυπουργό τον κ. Λεφτάυπάρχουν;

2.5 χρόνια αργότερα, είναι οι ίδιοι που παριστάνουν τους έξυπνους και τους σύντροφους (εντός και εκτός εισαγωγικών). Τους το θύμησες αυτό; Δοκίμασέ το και ξαφνικά θα δεις να τους κόβονται τα χαμόγελα, όση ρακή και αν έχουν πιεί (χωρίς καμία κακία για τους φίλους σου, έτσι;).

Mea Culpa

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 1.6k
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Ο κ. Λεφτάυπάρχουν, ο κ.Κουρασμενος, ο κ. Κολοτουμπας, ο κ. Προεδρος του 15μελους, η μις Πατομπουκαλα 1917, ο κ. Καρκινοσολατουςτασογια, ο κ, Σκοπιανοοικολογος... τελικα ο καθε λαος εχει τους ηγετες που του αξιζουν

Ο κ. Λεφτάυπάρχουν, ο κ.Κουρασμενος, ο κ. Κολοτουμπας, ο κ. Προεδρος του 15μελους, η μις Πατομπουκαλα 1917, ο κ. Καρκινοσολατουςτασογια, ο κ, Σκοπιανοοικολογος... τελικα ο καθε λαος εχει τους ηγετες που του αξιζουν

Δεν θα διαφωνήσω.

Αν και ξέχασες μερικούς.

Mea Culpa

Ναι, κανείς δεν προσπαθεί πραγματικά να πείσει τους άλλους γιατί πολύ απλά δεν γίνεται. Ο καθείς με τις απόψεις του, την εικόνα που έχει για την πραγματικότητα, την προσωπικότητά του και το πνευματικό σύμπαν του. Όμως, η πραγματικότητα είναι μια, η Ιστορία έχει εν τέλει μια πένα που σπρώχνεται πέρα δώθε από τις απόψεις αυτές και τελικά γράφει τα δικά μας κεφάλαια. Πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά άλλωστε.

Μήπως τελικά πρέπει να προσπαθούμε γι' αυτό που θεωρούμε σωστό ανεξάρτητα αν κανείς δεν ακούει ή κανείς δεν καταλαβαίνει; Στην χειρότερη και αν δεν είμαστε εγωιστές, κάποιος θα αποδείξει ότι είμαστε ηλίθιοι. Κάτι είναι κι αυτό. Υπομονή και επιμονή λοιπόν.

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

Αρκετές ενδιαφέρουσες απόψεις...

Όσον αφορά την ένταση που προκύπτει όταν κάποιος προσπαθεί να πείσει/αποδείξει οτι έχει δίκιο, θέλω να πω το εξής: Πιστεύω οτι έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία η κατανόηση των καταστάσεων και των ανθρώπων.

Το λέω αυτό γιατί η εμπειρία μου μου έχει δείξει οτι όσο και να παλεύω με τον άλλο, θα είναι χαμένος κόπος το να προσπαθώ να τον πείσω, εαν δε θέλει να με ακούσει. Όμως εάν ξεπεράσω το πείσμα μου και τη βαρεμάρα μου μπορώ να καταλάβω τι λέει, γιατί το λέει, γιατί δε με ακούει και γιατί με καίει τόσο να τον πείσω. Τότε ίσως να ασχοληθεί ο άλλος να με ακούσει διότι βλέπει πλέον έναν άνθρωπο που δεν του επιτίθεται(για την ακρίβεια τον καταλαβαίνει) και είναι πιο σοφός απο πρίν.

Μπορώ να διατυπώσω τις απόψεις μου για τον καπιταλισμό, μπορώ να προσπαθώ να τις περάσω στους άλλους με την πειθώ ή με τη βία, όμως το κεντρικό θέμα για μένα είναι οτι ο σημαντικότερος λόγος που επικρατεί αυτή τη στιγμή είναι οτι πηγάζει από τις κοινωνίες. Και δε νομίζω οτι θα αλλάξει μεχρι που ένα κρίσιμο ποσοστό του πληθυσμού θα είναι έτοιμο για κάτι άλλο.

Και η ετοιμότητα αυτή κρίνεται όχι από το πόσο θέλει η κοινωνία να αλλάξει ή από τη γοητεία της κρατούσας επαναστατικής ιδεολογίας, αλλά από το κατα πόσο μπορεί να κατανοήσει τις ανάγκες της, τις δυνατοτητές της και τους περιορισμούς της(πχ οτι κάποιοι πάντα θα προσπαθούν να κλέβουν και να εξουσιάζουν, άρα θα πρέπει να τους αποτρέπει).

Δε βαριέσαι Νικόλα μου... πόσο πιο μόνος να αισθανθεί κανείς απ' ότι αισθανόμουν την ημέρα που έκλαιγα από τα νεύρα μου επειδή οι έλληνες κάνανε πρωθυπουργό τον κ. Λεφτάυπάρχουν;

2.5 χρόνια αργότερα, είναι οι ίδιοι που παριστάνουν τους έξυπνους και τους σύντροφους (εντός και εκτός εισαγωγικών). Τους το θύμησες αυτό; Δοκίμασέ το και ξαφνικά θα δεις να τους κόβονται τα χαμόγελα, όση ρακή και αν έχουν πιεί (χωρίς καμία κακία για τους φίλους σου, έτσι;).

Αυτά όμως δε μπορώ να τα βλέπω.. Θεωρείς δηλαδή ότι έτσι συμβάλλεις σε μια εποικοδομητική συζήτηση περί πολιτικής? Λέγοντας πως όσοι είμαστε τα "συντρόφια" σήμερα (όσοι δηλαδή έχουμε καταθέσει αριστερές απόψεις στο συγκεκριμένο θέμα) είμαστε οι ίδιοι που ψηφίσαμε Παπανδρέου για πρωθυπουργό?

Άσε τις γενικεύσεις αγαπητέ και τα παιχνίδια εντυπώσεων (στο είπα και στο προηγούμενο thread που είχαμε διαφωνία).. Προσωπικά, δεν ψήφισα ΓΑΠ, για τους υπόλοιπους "συντρόφους του noiz" δε γνωρίζω (για κάποιους πάντως είμαι σχεδόν σίγουρος απ τις θέσεις τους ότι δεν ψήφισαν).. Έτσι κι αλλιώς βέβαια, φτάνει ένας για να αποδείξει το σφάλμα της γενίκευσής σου.. Και μη μου πεις πάλι "οκ, είσαι ένας αλλά η συντριπτική πλειοψηφία μπλα μπλα"..  

Δεν είμαστε όλοι "πρώην πασόκοι, νυν συριζαίοι" όπως μάλλον θα σκέφτεσαι..

Το κακο που εχει κανει η αριστερα ξεκινα απο τα ελληνικα πανεπιστημια.οχι οτι φταιει η αριστερα αλλα δεν ειναι ωραιο θεαμα οι χιοιαδες κομματικες αφισες.το οτι δεν αφηνουν τα αριστερα κομματα να μπουν επιχειρησεις να γινουν οι φοιτητες πιο ανταγωνιστικοι,ερευνα.και στην σουηδια δημοσια ειναι δεν πληρωνεις αλλα δεν ειναι αυτα τα χαλια.θα μου πειτε συγκρινω τ ασυγκριτο αλλα οκ.πρεπει ν μην νγαζουμε φοιτητες με δημοσιουπαλλιλικα κριτηρια.μια ερευνα και πιο κοντα στο τι θα προκυψει οταν βγεις απο την σχολη δεν βλαπτει.ημεριδες για συνεντευξη με εταιρειες,προετοιμασια βιογραφικου και αλλα πολλα.δεν μπορω ν βλεπω το deeree να ειναι καλυτερο απο το ΟΠΑ και οι φοιτητες να αποροφουντε πιο ευκολα σχετικα.ερευνα λειπει,και σωστη διαχειρηση χρηματων.η καραμελα δημοσια δωρεαν παιδεια απο τα αριστερα κομματα οκ.δεκτο αλλα καντε και κατι για το μελλον σας εκτος αν μετα ανοιξετε δικια σας επιχειρηση η πατε στα χωραφια να δουλεψετε.ειναι τραγικο. Εννοειτε οτι η μορφωση ειναι δικαιωμα ολων.να ειναι δωρεαν αλλα πιο ανταγωνιστικη.δεν σημαινειμοτι αν μπει ο κοκκαλης και φτιαξει ενα σωστο εργαστηριο λεμε τωρα π.χ θα γινει ιδιωτικο και θα πληρωνουμε.αναγκαζομαστε να μπουν ιδιωτικα κεφαλαια γιατι δεν κανει κατι καποιος αλλος.γενικα τ κονε που δημιουργουν τ μεγαλα πανεπιστημια με μεγαλες εταιρειες big 4 δεν ειναι καλο αλλα δυστυχως ετςι λειτουργει το συστημα.οποτε ειναι ακυρο να επιρατει κλιμα αριστεροσμου στα πανεπιστημια αφου δεν υπαρχει πουθενα.οχι οτι τα αλλα κομματα κανουν κατι αλλα οκ.πρεπει ολα να φυγουν.

Στανταρ γνωση που θελουν οι εταιρειες να εχουν βλεπε ποσες πιστοποιησεις πρεπει να εχει ενας οικονομολογος,project manager.

Αυτά όμως δε μπορώ να τα βλέπω.. ....  

...

Δεν είμαστε όλοι "πρώην πασόκοι, νυν συριζαίοι" όπως μάλλον θα σκέφτεσαι..

Εγώ δεν χρησιμοποίησα πουθενά τη λέξη "όλοι", οπότε δεν καταλαβαίνω για ποια γενίκευση μιλάς (και - να σου πω την αλήθεια - δεν περιμένω καμία ιδιαίτερη απάντηση, καθότι συστηματικά αποφεύγεις να απαντήσεις στα ερωτήματα που σε στριμώχνουν, όπως άλλωστε και άλλοι ομοϊδεάτες σου, εντός και εκτός φόρουμ).

Οπότε, δεν μπορώ παρά να διευκρινήζω τι όντως έγραψα, εφ' όσον επιμένεις να διαβάζεις τα μισά και να κατανοείς ακόμη λιγότερα: επαναλαμβάνω λοιπόν ότι εγώ δεν έγραψα τίποτε για "όλοι", οπότε δεν διατύπωσα κανένα "αξίωμα" το οποίο κινδυνεύει να καταρρέυσει ή όχι.

Εν' τούτοις, και παρά τις ανακρίβειες που επιδιώκεις, η σύσταση όλων των κομμάτων είναι καταγεγραμμένη: γνωρίζουμε ακριβώς ποιο ποσοστό, ποιου κόμματος, έχει πάει σε κάποιο άλλο κόμμα. Η σύσταση του κόμματος που ανέφερες είναι επίσης γνωστή, και - έλεος δηλαδή - ποια άλλη θα μπορούσε να είναι;

Εσείς που δεν είσαστε "πρώην πασόκοι, νυν συριζαίοι".. καλά ξεμπερδέματα να έχετε με τους "πρώην πασόκους, νυν συριζαίους" διότι έχουν τις δικές τους απόψεις για τα πράγματα και είναι περισσότεροι από τους "πρώην συριζαίους, νυν συριζαίους", όπως και αν κάνεις την πρόσθεση.

Προσωπική σημείωση: το ότι - νωρίτερα - σε επαίνεσα για την ψυχραιμία σου, δε σημαίνει ότι είμαι διατεθειμένος να συνεχίσω να σε αντιμετωπίζω σαν σοβαρό συζητητή, όταν το μόνο που κάνεις είναι να μην απαντάς, αλλά να εγκαλείς. Αυτή είναι η τελευταία απάντηση που δέχεσαι από 'μένα, αν δεν παρέχεις και εσύ απαντήσεις. Π.χ. δεν απάντησες ποσώς για το αν αναγνωρίζεις ότι η πνευματική εργασία είναι επίσης εργασία, ζήτημα θεμελιώδες στο να καταλάβουμε ποιες είναι όντως οι πεποιθήσεις σου, ούτε απάντησες για το αν εκείνος που πρωτο-σχεδιάζει ένα προϊόν δικαιούται μεγαλύτερης αμοιβής από εκείνον που χειρωνακτικά το παράγει, ούτε (διάολε) απάντησες για το αν οι Floyd δικαιούνται να έχουν πιο πολλά χρήματα απ' αυτούς που τους διασκευάζουν...

Mea Culpa

Ίσως να εκπλήξει τον γράφοντα, αλλά εγώ προσωπικά δεν ανήκω σε καμία από τις κατηγορίες που περιγράφει, και ξέρω πολλούς άλλους που δεν ανήκουν επίσης. Επίσης, είτε έχει συναίσθηση είτε όχι, απλά περιγράφει περιπτώσεις παραβατικής συμπεριφοράς που όλες έχουν σαν άξονα το Δημόσιο, ακριβώς δηλαδή αυτό που ισχυριζόμαστε ότι έχει (προ-πολλού) εκφυλιστεί σε φωλιά παραβατικότητας και ατιμωρησίας.

Μπορεί να ικανοποίησε τον γράφοντα το πόνημά του, με την έννοια ότι μπορεί να του εξασφάλισε ένα κέλυφος "άτρωτων" πεποιθήσεων, αλλά αν ποτέ έφτανα να αισθάνομαι τόσο λίγος ως Έλλην, θα ήμουν τουλάχιστον ευχαριστημένος που είμαι Ευρωπαίος, και εκεί ολόκληρο το ποστ του ακυρώνεται.

Ίσως να εκπλήξει τον γράφοντα, αλλά εγώ προσωπικά δεν ανήκω σε καμία από τις κατηγορίες που περιγράφει

Εκει ακριβως ειναι το προβλημα, οτι δεν αντιλαμβανομαστε το ποσο εχουμε συμμετεχει ολοι μας σε αυτην τη κατασταση και γιαυτο το λογο μας φταινε ολοι οι υπολοιποι (δεξιοι,αριστεροι,τουρκοι,αμερικανοι,γερμανοι φυσικα,σιωνιστες,λαθρομεταναστες κτλ)!

Δυστυχως στην ελλαδα τον κλεφτη τον ονομαζουμε αετονυχη και τον απατεωνα γατο, τσακαλο κτλ. Ο αγροτης και ο ταριφας παραδειγμα που βαζουν τονους πετρελαιο θερμανσης δεν εχουν συναισθηση της ζημιας που κανουν στο δημοσιο και ειμαι σιγουρος οτι αν ερωτηθουν θα απαντησουν οπως απαντησες και εσυ, οτι δεν εχουν καμια σχεση με αυτα τα παραδειγματα που ανεφερα πιο πανω! Ο πρατηριουχος και ο μαγαζατορας που δεν θα κοψουν αποδειξη και θα το κανουν γαργαρα, που θα κανουν νοθεια και και και..... σιγουρα θα θεωρουν εαυτους πατριωτες και μαλιστα περισσοτερο πατριωτες απο σενα! Ποσο μαλλον ο μοναχος και ο παπας που θα παρουν το επομενο lear jet για Λονδινο ψαχνοντας για real estate ευκαιριες και δεικτες χρηματιστηριων! Κι αυτους αν τους ρωτησεις ειμαι σιγουρος οτι θεωρουν δικαιωμα τους να ανταλλαξουν μια λιμνη με φιλετα στη Χαλκιδικη! Μπορω να σου αναφερω απειρα παραδειγματα αλλα ο σκοπος μου δεν ειναι αυτος, το να σε πεισω, ουτε και να δημιουργησω κανενα κελυφος ατρωτων πεποιθησεων! Πιστεψε με οτι εγραψα το εγραψα με λυπη και απελπισια και με προθεση να αναλαβω τις ευθυνες που μου αναλογουν! Δυστυχως εγω δεν βλεπω καμια Ευρωπαικη χωρα και ουτε βλεπω Ευρωπαιους διπλα μου! Στο μονο που ελπιζω ειναι η νεα γενια που νομιζω οτι θα γινει (εστω και λιγο) καλυτερη απο εμας! Στο χερι μας ειναι να τους ανοιξουμε τους οριζοντες, να τους ωθησουμε προς την μορφωση (και την κοινωνικη) και να τους προφυλαξουμε απο κομματα και ιδεολογιες που κατεστρεψαν εμας!

Στο μονο που ελπιζω ειναι η νεα γενια που νομιζω οτι θα γινει (εστω και λιγο) καλυτερη απο εμας! Στο χερι μας ειναι να τους ανοιξουμε τους οριζοντες, να τους ωθησουμε προς την μορφωση (και την κοινωνικη) και να τους προφυλαξουμε απο κομματα και ιδεολογιες που κατεστρεψαν εμας!

Αν και εχεις απολυτο δικιο (και ποιος..λογικος ανθρωπος δεν θα τα ηθελε αυτα που γραφεις),δεν ειναι και πολυ ευκολο να γινει αυτο....

Και δεν το λεω εγω αυτο,τσεκαρε την...προθεση ΨΗΦΟΥ που εκδηλωνουν ΑΥΤΗ τη στιγμη οι Ελληνες και μαλλον θα καταλαβεις γιατι.... ;)

Αντε να στο κανω πιο ευκολο,το 30,5% που αποτελείται κυριως απο...οψιμους ..."αριστερους" θελει να γυρισουμε στα χρονια των...παχιων αγελαδων με δανεικα του Ανδρεα & εχουν βρει τον..ΝΕΟ Ανδρεα.. ;D,μονο που εχουν ξεχασει οτι δεν υπαρχουν πια δανεικα και ουτε προκειται να υπαρξουν ποτε (ενω εχουν και το ΘΡΑΣΟΣ να ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ το ΧΡΕΟΣ με το οποιο περνουσαν σαν μπεηδες τοσα χρονια μια και απο αυτο πληρωνοντουσαν..) ενω οι...περιορισμενες στην..ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΙΑ γνωσεις τους δεν τους επιτρεπει να γνωριζουν οτι..ΛΕΦΤΙΕΣ (δηλ.δεντρα που να...βγαζουν...ΛΕΦΤΑ) δεν υπαρχουν... ;D,το 15% ονειρευεται τη λυση της κρισης μεσα απο  μια...ανεξαρτητη και "καθαρη" Ελλαδα (μπρρρ) απο μεταναστες και χειροκροτα οταν καποιοι μπρατσαραδες πλακωνουν στο ξυλο τον κοσμο...,το 9% αναμενει να...κρεμασει τους δοσιλογους και να...βαραει....παλαμακια στο παραπανω 15% ,το 4,5% ζει ακομα στα χρονια του εμφυλιου,το 5% εχει χασει τη μπαλα μια και δεν χωνευεται το να πας απο το 45% στο...5% μεσα σε 8 μηνες,το  30% ,που αποτελειται κυριως απο τρομαγμενους απο το χαος της απολυτης καταστροφης που θα εφερνε στη χωρα μια εξοδο απο την ΕΕ και το ευρω , εχει απλα δωσει μια ακομα ευκαιρια σε ενα κουρασμενο και φυσικα διεφθαρμενο ,οπως ολα, κομμα να...κυβερνησει την Ελλαδα και το υπολοιπο 6% με το ζορι στηριζει το κομμα αυτο μονο και μονο απο ενστικτο αυτοσυντηρισης ,γιατι αν τους αφηνες...οι περισσοτεροι θα επελεγαν τον....Ανδρεα  (τον νεο)...

Οπότε απο οτι βλεπεις η..ορεξη για κατι...ΝΕΟ δεν υπαρχει σχεδον πουθενα.... :'(

μια και το 30,5% νοσταλγει τη δεκαετια του 80,το 15% τη δημοκρατια της ..Βαϊμαρης,το 9% τα χρονια του..Μεταξα,το 4,5% τον εμφυλιο,το 5% το... «περασμενα μεγαλεια και δηγοντας τα να κλαις», το 30%....απλα καθεται στα αυγα του και περιμενει φοβισμενο και το 6% ονειρευεται ακομα  το Μαη του 68 αλλα δεν θελει να χασει και τη βολη του ..... δυστυχως ετσι δεν κανουμε δουλεια... ;)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου