Προς το περιεχόμενο

Berklee Chops - Κάτι φοιτητάκια στο America...

RayDTutto

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderator

ΥΠΑΡΧΕΙ,οχι ακριβως με αυτον τον τιτλο αλλα υπαρχει,και αυτο οπως και ολο το "σαβουαρ βιβρ" του σωστου επαγγεματικα μουσικου το οποιο πρεπει να ακολουθανε με ευλαβεια αν θελουν να βρουνε δουλεια (ας πουμε οτι οταν εχει προβα με τον Prince δεν πας στην προβα ΜΕΤΑ τον Prince αλλα καμμια ωρα ΠΡΙΝ... ;D)  

Τι να πω, αν για έναν που έφτασε μέχρι το πανεπιστήμιο , αυτό δεν είναι αυτονόητο….και κρίνουν οι καταρτίζοντες τον οδηγό σπουδών ότι πρέπει να διδαχθεί…πάω πάσο.

Εγώ πάντως, θα απείχα από το μάθημα , εις ένδειξη διαμαρτυρίας…διότι αυτά τα πράγματα, τα έχω διδαχθεί, βαριά μέχρι την 5η δημοτικού.  ;D ;D ;D

Φυσικά δεν αναφέρομαι σε κουβέντες για το ζήτημα,  που μπορεί να γίνονται επ’ ευκαιρία άλλων συζητήσεων, τόσο από καθηγητές όσο και από καλεσμένους να διδάξουν εκεί, και να θίγουν και τέτοια ζητήματα (παράθεση εμπειριών….συμβάντα….ακόμα και gossips) .

Αυτό είναι και λογικό , και παντού γίνεται.

Αλλά dedicated μάθημα για στουντιακό savoir vivre, φαντάζει κάπως ακόμα και στα δικά μου «ξιπασμένα αυτιά» ;D ;D ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 80
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

(ας πουμε οτι οταν εχεις προβα με τον Prince δεν πας στην προβα 15 λεπτα ΜΕΤΑ τον Prince αλλα καμμια ωρα ΠΡΙΝ εμφανιστει ο Prince... ;D)  

Ανοίγεις μέγα θέμα τώρα. Δε χρειάζεται να παίζει κανείς με τον Prince για να είναι ακριβής στην ώρα της πρόβας. Στην τελευταία μπάντα που έπαιζα, ο μπασίστας (ο οποίος ήταν σεσιονάς με πλούσιο βιογραφικό παρεμπιπτόντως) αργούσε σταθερά 20-45 λεπτά και όταν ερχόταν, δεν έμπαινε κατευθείαν στην αίθουσα αλλά άραζε και έπινε καφέ. Όταν του την είπα τελικά, με κοίταξε με απορία και μου απάντησε "πάντως να ξέρεις ότι παντού στις πρόβες, όλοι αργούν". Ακολούθησε στιχομυθία που δεν είναι της παρούσης.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι μια χαρά καλά κάνουν και διδάσκουν και "σαβουάρ βιβρ" των μουσικών στις σχολές αυτές. Διότι ακόμη και για την πλάκα σου αν παίζεις, το να αργείς σταθερά στις πρόβες γιατί έτσι, είναι μέγιστος γραψαρχιδισμός και εκτός των άλλων επηρεάζει αρνητικά το όλο κλίμα.

Ενωμοτάρχης

• Moderator

Αν έχει αποτύχει καταρχάς η οικογένεια σε πρώτο επίπεδο, και εν συνεχεία η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε δεύτερο και τρίτο, να κάνει βίωμα σε κάποιον το να είναι συνεπής…δεν νομίζω ότι ένα μάθημα στο πανεπιστήμιο , που εν τέλει μπορεί να το περάσει και «μηχανικά», θα τον αλλάξει *.

Γιατί έχω την εντύπωση , χωρίς να θέλω να περεκλίνει (ξανά) η συζήτηση,  ότι ένα αντίστοιχο μάθημα σε Ελληνικό πανεπιστήμιο, θα αντιμετωπιζόταν με καχυποψία, και υπό το πρίσμα ότι εισήχθη στις σπουδές για να "πουληθούν σύγγραμματα" ή για να "πάρει ώρες διδακτικές ο x καθηγητής";

Και δεν θα έπρεπε να γίνει σύγχυση π .χ. με το μάθημα που διδάσκεται στις Ιατρικές σχολές, «Iατρική δεοντολογία», οπού εκεί κυρίως γίνεται μια αναφορά στην κείμενη νομοθεσία, και όχι στο πως φέρονται οι γιατροί.

*Τέλος …θα στρώσει στον στρατό  :P ;D ;D

Τι να πω, αν για έναν που έφτασε μέχρι το πανεπιστήμιο , αυτό δεν είναι αυτονόητο….και κρίνουν οι καταρτίζοντες τον οδηγό σπουδών ότι πρέπει να διδαχθεί…πάω πάσο.

Αλλά dedicated μάθημα για στουντιακό savoir vivre, φαντάζει κάπως ακόμα και στα δικά μου «ξιπασμένα αυτιά» ;D ;D ;D

Λάκη, κι όμως ένας 18χρονος που μπαίνει σε ένα μουσικό πανεπιστήμιο είναι μάλλον απίθανο να ξέρει πώς πρέπει να "συμπεριφερθεί" σε ένα στούντιο ή οπουδήποτε αλλού θα χρειαστεί να δουλέψει. Όπως έγραψα και πιο πάνω, μιλάμε για ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον, όπου οι κοινωνικές δεξιότητες είναι ίσως εξίσου σημαντικές με τις πραγματικές.

Από το site του Berklee:

"The Career Development Center provides counselors to help students identify and assess their skills, locate information about specific music careers, expand and develop their career network, explore graduate school options, prepare a resum/© and professional cover letter, discuss job search strategies, learn or refine interview and audition skills, and generally create a plan for mapping out their own unique career path."

Something Wicked This Way Comes

• Moderator

Τι να πω…τελικά τα όρια του “ mumbo jumbo ” ….με την «ακραία εξειδίκευση» είναι ρευστά.

Αχ Λακη μου,Λακη μου... ;D...πως φαινεται οτι δεν εχεις ζησει στα εξωτερικα... ;D

Εσυ εχεις μαθει με την ελληνικη πραγματικοτητα δηλ. οτι μεσα σε ενα ΧΑΟΣ οι ΣΩΣΤΟΙ εχουν το μυαλο και την ικανοτητα (πολλες φορες και μεσω...πατεντων) να επιβιωνουν και να προχωρανε ...μαθαινοντας στο...δρομο απο τα λαθη τους,υπερπηδωντας τις δυσκολιες..αλλα ολα αυτα βεβαια ΜΟΝΟΙ τους μια και ΚΑΝΕΙΣ δεν προκειται (μια και το συστημα της παιδειας μας ειναι εντελως διαλυμενο) να τους τα μαθει..

Στον...πολιτισμενο κοσμο (και εκει που ΥΠΑΡΧΕΙ συστημα)...τα πραγματα ειναι...αλλοιως....τα ΠΑΝΤΑ μπαινουν σε ΚΟΥΤΑΚΙΑ και τα παντα περιγραφονται με...manual (σκεψου ενα πραγμα σαν το στρατο ας πουμε που και για το πως θα σκουπισεις τον πισινο σου υπαρχουν ΣΑΦΕΙΣ οδηγιες... ;D)...και για τα παντα υπαρχει ΣΥΣΤΗΜΑ...

Για αυτο και οι Ελληνες οταν πανε στα..εξωτερικα διαπρεπουν...γιατι εδω τα καταφερνουν στην Ελλαδα τη χωρα της πατεντας ,της προχειροτητας και του χαβαλε, στην Αμερικη/Γερμανια/Πολιτισμενο κοσμο, που ολα ειναι ωραια και οργανωμενα δεν θα τα καταφερουν και δεν θα ξεπερασουν τους ξενους που ετσι και κατι δεν παει οπως..."πρεπει" τα χανουν και ψαχνουν το κουμπι του πανικου?

Like stealing candy from a baby..    ;D  

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

• Moderator

Αχ Λακη μου,Λακη μου... ;D...πως φαινεται οτι δεν εχεις ζησει στα εξωτερικα... ;D

Εσυ εχεις μαθει με την ελληνικη πραγματικοτητα δηλ. οτι μεσα σε ενα ΧΑΟΣ οι ΣΩΣΤΟΙ εχουν το μυαλο και την ικανοτητα (πολλες φορες και μεσω...πατεντων) να επιβιωνουν και να προχωρανε ...μαθαινοντας στο...δρομο απο τα λαθη τους,υπερπηδωντας τις δυσκολιες..αλλα ολα αυτα βεβαια ΜΟΝΟΙ τους μια και ΚΑΝΕΙΣ δεν προκειται (μια και το συστημα της παιδειας μας ειναι εντελως διαλυμενο) να τους τα μαθει..

Στον...πολιτισμενο κοσμο (και εκει που ΥΠΑΡΧΕΙ συστημα)...τα πραγματα ειναι...αλλοιως....τα ΠΑΝΤΑ μπαινουν σε ΚΟΥΤΑΚΙΑ και τα παντα περιγραφονται με...manual (σκεψου ενα πραγμα σαν το στρατο ας πουμε που και για το πως θα σκουπισεις τον πισινο σου υπαρχουν ΣΑΦΕΙΣ οδηγιες... ;D)...και για τα παντα υπαρχει ΣΥΣΤΗΜΑ...

Για αυτο και οι Ελληνες οταν πανε στα..εξωτερικα διαπρεπουν...γιατι εδω τα καταφερνουν στην Ελλαδα τη χωρα της πατεντας ,της προχειροτητας και του χαβαλε, στην Αμερικη/Γερμανια/Πολιτισμενο κοσμο, που ολα ειναι ωραια και οργανωμενα δεν θα τα καταφερουν και δεν θα ξεπερασουν τους ξενους που ετσι και κατι δεν παει οπως..."πρεπει" τα χανουν και ψαχνουν το κουμπι του πανικου?

Like stealing candy from a baby..    ;D  

Ναι έτσι όπως το περιγράφεις....makes sense.

Όχι, δεν έχω ζήσει στα εξωτερικά...μέσα είσαι. ;)

Ακόμα θυμαμαι την..τρομοκρατημενη ταμια στο Safeway την πρωτη φορα που πηγα να ψωνισω στις ΗΠΑ, ο Λογαριασμος ηταν 6,20 δολλαρια και της εδωσα 11,20 για να μου δωσει πισω ταλληρο και κοντεψε να παθει καρδιακη προβολη γιατι “they haven’t showed us during training how to give change this way”….   ;D ;D και φυσικα με γεμισε ψιλα.... ;D

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

• Moderator

Ακόμα θυμαμαι την..τρομοκρατημενη ταμια στο Safeway την πρωτη φορα που πηγα να ψωνισω στις ΗΠΑ, ο Λογαριασμος ηταν 6,20 δολλαρια και της εδωσα 11,20 για να μου δωσει πισω ταλληρο και κοντεψε να παθει καρδιακη προβολη γιατι “they haven’t showed us during training how to give change this way”….   ;D ;D και φυσικα με γεμισε ψιλα.... ;D

;D ;D ;D ;D ;D

(σκεψου ενα πραγμα σαν το στρατο ας πουμε που και για το πως θα σκουπισεις τον πισινο σου υπαρχουν ΣΑΦΕΙΣ οδηγιες... ;D)...και για τα παντα υπαρχει ΣΥΣΤΗΜΑ...

Τι μου θύμισες. Φίλος λοχαγός στο μηχανικό ο οποίος έκανε ένα φεγγάρι και στο Αμερικα, μας περιέγραφε ακριβώς αυτό, ότι οι Αμερικάνοι του μηχανικού είχαν κουφαθεί με τους Έλληνες που όταν ήταν να φτιάξουν κάτι έβρισκαν ένα σωρό πατέντες αντί να ανατρέξουν στους κανονισμούς.

Πάντως σε όλες τις επαγγελματικές/ακαδημαικές σχολές θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο να υπάρχουν μαθήματα επαγγελματικής συμπεριφοράς και savoir vivre, πρώτον γιατί τίποτα δεν είναι αυτονόητο και κυρίως γιατί είναι καλό να προετοιμάζεσαι και για πράγματα που ναι μεν δεν σχετίζονται άμεσα με το αντικείμενο, αλλά θα τα αντιμετωπίζεις καθημερινώς.

Κοινώς, thumbs up Berklee.

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου