Προς το περιεχόμενο

Berklee Chops - Κάτι φοιτητάκια στο America...

RayDTutto

Προτεινόμενες αναρτήσεις

@samy: Όχι βρε Σάμυ, δεν είχα πρόθεση να ανοίξω θέμα "αυτοδίδακτοι βέρσους σπουδαγμένοι".

Απλά, με αφορμή το ποστ του Σταύρου, ανέφερα ότι αυτά τα προικισμένα πιτσιρίκια:

• άλφον) είναι πολύ μικρά ακόμη για να έχουν αναπτύξει μουσική προσωπικότητα,

• βήτον) κάνουν επίδειξη τεχνικής και όχι ακριβώς μουσική, οπότε λογικό είναι κάποιος να βαρεθεί να τα ακούει, και

• γάμον) καλό είναι να έχουν όλη την τεχνική και άλλη κατάρτιση που μπορούν γιατί πρόκειται να βγουν να δουλέψουν σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Το ότι έχουν επιλέξει να μην είναι αυτοδίδακτοι δεν έχει σημασία στην συγκεκριμένη συζήτηση (αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα τους βοηθήσει).

+1000

Ούτε βεβαια τα παραπανω αποκλειουν το γεγονος οτι συνηθως καποιος...

«κουλος» σαν τους παρακατω,που μαμανε και δερνουν και ας εχουν δει το Berkee μονο σε φωτο και δεν ξερουν και να βαρανε καλα τη...ΛΑ... ;D θα βγαινει σε τακτα χρονικα διαστηματα και θα τους παιρνει για μεροκαμματο...με την προϋποθεση οτι ΔΕΝ θα παιζουν ολους αυτους τους παππαδες αλλα μονο  ενα σταθερο και μαμιστερο groove... ;D

https://www.youtube.com/watch?v=dRnoh86FD2A

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 80
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

• Moderator

Aυτοι βεβαια δεν ειναι φοιτητακια απο το Berkeley ...ΑΠΛΑ ΚΕΝΤΑΝΕ!!!!!!!!!!

E, μια στάση από το  Royal Schools of Music in London την έκαναν πάντως  ;D

ΣΟΥΗΔΟΙ ΕΙΝΑΙ (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Ο ΜΠΑΣΙΣΤΑΣ ) ΑΝ μπεις στο tube εχει και συνεντευξη του .

Το 11 θελω αν γινεται να μου το βρεις σε παρτιτουρα και να μου το στειλεις .Τα υπολοιπα με pm

Καλημερα Λακη

• Moderator

ΣΟΥΗΔΟΙ ΕΙΝΑΙ (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Ο ΜΠΑΣΙΣΤΑΣ ) ΑΝ μπεις στο tube εχει και συνεντευξη του .

Τους ξέρω, γι΄αυτό το έγγραψα  ;)

Good morning!

Παντως οπως ειπωθηκε και παραπανω η δραματικη πλειοψηφια των αποφοιτων του Berklee πανε για SESSION μουσικοι...

Οποτε απο τη στιγμη που οταν βγουνε στο χωρο εργασιας τους θα εχουν να ανταγωνιστουν αυτους

μαλλον πρεπει να μαθουν και να εχουν οσα περισσοτερα γινεται tricks in their bag....  

οντως στο 99% των περιπτωσεων 4 on the floor θα παιζουν ολο το βραδυ αλλα μπορει ρε παιδι μου να θελει να κανει τσιγαρο ο..Σαντανας ή ο Μαγιερ και να τους βαλει να κανουν και κανα σολο για 34 δευτερολεπτα... ;D  

Χαρη εχεις δικιο για τον σκοπο τετοιων βιντεο.

Για το αν θα τους παρει ο Πρινς ή ο Μεγιερ,δεν ξερω.Αν εχεις δικιο. ;D

Το ποστ μου δεν χρηζει ιδιαιτερης σημασιας..

Ειχε να κανει με το οτι με τοση πληθωρα βιρτουοζοταλεντων στο διαδικτυο και τοσα που χουμε δει,εγω προσωπικα εχω παθει ανοσια και βαριεμαι.

Κι ας μου αρεσουν οι βιρτουοζιές.. ;)

Θα μου πεις..''Τοτε γιατι το δες και σχολιαζεις ρε μεγαλε?''

Εξεφρασα την πρωτη μου σκεψη.Η οποια ειναι η σκεψη του ακροατη μουσικης και οχι του μουσικου που καθεται να προσεξει τι παιζουν τα χαι χατ... ;)

Σταύρο, ουσιαστικά δεν διαφωνούμε (ούτε με τον Σάμυ), και φυσικά πολύ καλά κάνεις και σχολιάζεις, συζήτηση κάνουμε.

Έχεις δίκιο, υπάρχουν πλέον τόσοι πολλοί καλοί παίκτες που, κυρίως λόγω Ίντερνετ, μια ανοσία την έχουμε πάθει.

Και εννοείται πώς αν τους δεις υπό το πρίσμα του απλού ακροατή, μετά το πρώτο λεπτό αρχίζουν τα χασμουρητά. Απλά εμένα μου κράτησαν το ενδιαφέρον περισσότερο επειδή είμαι ντράμερ - αν και τελευταία έχω αρχίσει να αμφιβάλλω, με όλους αυτούς που βλέπω γύρω μου! ;) - και κόλλησα λίγο στα τεχνικά θέματα.

ξι ύφεση φαλτσάρε  ;D ;D ;D

Φαλτσόρε. Είδες για να μην έχεις πάει στο Μπέρκλι; ;D

Ούτε βεβαια τα παραπανω αποκλειουν το γεγονος οτι συνηθως καποιος...

«κουλος» σαν τους παρακατω,που μαμανε και δερνουν και ας εχουν δει το Berkee μονο σε φωτο και δεν ξερουν και να βαρανε καλα τη...ΛΑ... ;D θα βγαινει σε τακτα χρονικα διαστηματα και θα τους παιρνει για μεροκαμματο...με την προϋποθεση οτι ΔΕΝ θα παιζουν ολους αυτους τους παππαδες αλλα μονο  ενα σταθερο και μαμιστερο groove... ;D

Δεν το συζητώ. Η πρώτη φορά που κάποιος από αυτούς θα μπει στο στούντιο και θα αρχίσει τους ιερείς, σε κομμάτι που αρκεί ένα ντουπ-ταπ / ντουπ-ταπ, θα είναι μάλλον και η τελευταία. Αλλά είναι βέβαιο πως στο Berklee τους προετοιμάζουν και για να αποφεύγουν τέτοιες ταρζανιές.

Something Wicked This Way Comes

Αλλά είναι βέβαιο πως στο Berklee τους προετοιμάζουν και για να αποφεύγουν τέτοιες ταρζανιές.

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ.....

Και οχι μονο τους ντραμμερ αλλα και τους...κιθαριστες...

Ο ντραμμερ μου που εχει τελειωσει Berklee μου ειχε πει οτι θα πηγαινε ο Albert Collins να παιξει στο BERKLEE & ενας καθηγητης ελεγε στους ...υποψηφιους μπλουζιστες...."Albert Collins will play the blues tommorrow ,jamming with him some students from this school will play BLUES SCALES"..... ;D

• Moderator

Δεν ξέρω, γι΄αυτό ρωτάω, αλλά σοβαρά υπάρχει περίπτωση να υπάρχει τέτοιος «οδηγός σπουδών» σε αυτά τα Πανεπιστήμια…τόσο αναλυτικός…αλλά και τόσο άχρηστος (κατ’ εμέ) .

Δηλαδή, έστω και ως μάθημα επιλογής  :P ;D ;D….στο Berklee/ τμήμα δράμμερ, να διδάσκεται : «πώς να φέρεστε στο studio» 101;.

Είμαι τρελός υπέρμαχος της εξειδίκευσης, αλλά όταν σε πανεπιστημιακό επίπεδο υποθέτουμε ( ; ) ότι διδάσκεται , το μάλλον μέχρι τότε (ανακγαστικά) αυτονόητο, μου φαίνεται ότι μάλλον έχουμε ανάγκη να μυθοποιήσουμε κάποια πράγματα παρά να συμβαίνει πραγματικά (δεν ξέρω- δις- γιά αυτό ρωτάω) .

Είναι σαν αυτό που ρωτούσα σε όσες φίλες μου (γυναίκες πάνε συνήθως εκεί , τι να κάνουμε :P) αποφάσισαν να ακολουθήσουν το δικαστικό κλάδο, και εισήχθησαν στην Εθνική Σχολή Δικαστών.

Αυτό που τις ρωτούσα ήταν: “ Καλά, έχετε και μάθημα πώς να φέρεστε στους δικηγόρους σαν κ***λ*****τρyπίdες;”  ;D

Δηλαδή, έστω και ως μάθημα επιλογής    ….στο Berklee/ τμήμα δράμμερ, να διδάσκεται : «πώς να φέρεστε στο studio» 101;.

ΥΠΑΡΧΕΙ,οχι ακριβως με αυτον τον τιτλο αλλα υπαρχει,και αυτο οπως και ολο το "σαβουαρ βιβρ" του σωστου επαγγελματια μουσικου το οποιο πρεπει να ακολουθανε με ευλαβεια αν θελουν να βρουνε δουλεια (ας πουμε οτι οταν εχεις προβα με τον Prince δεν πας στην προβα 15 λεπτα ΜΕΤΑ τον Prince αλλα καμμια ωρα ΠΡΙΝ εμφανιστει ο Prince... ;D)  

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου