Προς το περιεχόμενο

Berklee Chops - Κάτι φοιτητάκια στο America...

RayDTutto

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σταύρο τα βίντεο αυτά είναι ακριβώς αυτό που λένε: επίδειξη τεχνικής. Και φυσικά βαρέθηκες και, για να είμαι ειλικρινής, κι εγώ το ίδιο κάποιες στιγμές. Αλλά μην ξεχνάς ότι αυτά τα πιτσιρικοθαύματα στοχεύουν στο να γίνουν επαγγελματίες μουσικοί σε ένα χώρο (και μια χώρα) πολύ ανταγωνιστικό, και όσα πιο πολλά τρικς έχουν στο τσεπάκι τους τόσες περισσότερες πιθανότητες θα έχουν να πετύχουν.

Γιατί μπορεί π.χ. να κληθούν να παίξουν με τον Prince ή τον John Mayer - όπου θα πρέπει να βάλουν στην άκρη τα "παΐδια" τους και να γκρουβάρουν their ass off - μέχρι τον Jeff Beck, τον McLaughlin, τον Herbie Hanckok ή με το οποιοδήποτε παίζω-100-νότες-το-δευτερόλεπτο jazz/fusion, τούμπανο σούπερ γκρουπ, όπου τα chops θα τους φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα.

Τώρα αν έχουν προσωπικότητα ή όχι, είναι μάλλον νωρίς να το κρίνουμε, και σίγουρα αυτοί που έχουν θα την εκδηλώσουν σύντομα.

Earendil, οι μπύρες από μένα! ;)

Something Wicked This Way Comes

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 80
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εντάξει το θέμα πάει στην άλλη κλασσική συζήτηση περί αυτοδίδακτων και ωδειακών-έστω κι αν εδώ ,δεν έχουμε να κάνουμε με ένα απλό ωδείο ,αλλά κάτι σα μεταπτυχιακό με πολλαπλά μάστερ σε πολλούς τομείς και όχι μόνο στο όργανό σου .

Δεν οδηγεί πουθενά η κουβέντα .

Δλδ ο Τζεφ Μπεκ ,είχε πάει στο Μπέρκλι? ή μήπως θα ξεχωρίσει κάποιον απ όλα αυτά τα παιδιά ,που πραγματικά γαζώνουν για το γκρουπ του ? Γιατί επειδή είναι τοοόσο μοναδικά?

Δλδ ο Μικ Τέιλορ ,όταν έπαιζε το 68 στα 18 του μπροστά σε 500.000 κόσμο μετά από 2-3 πρόβες με τους Στόουνς είχε πάει ωδείο? Ή μήπως να πιάσουμε και τη προυπηρεσία του στο Μάγιαλ απ τα 16του ,που μάλλον αυτή μέτρησε ..........και το πράμα συνεχίζει με άπειρα παραδείγματα σα το κιθαρίστα του Όζζυ που είναι και Έλληνας και δεν ξέρω αν έχει και τι σπουδές ο άνθρωπος .

Σαφώς θα υπάρχουν και παραδείγματα με τελειόφοιτους μουσικών σχολών που διέπρεψαν και διαπρέπουν ,αλλά τελικά δεν είναι τπτ σίγουρο από κάποιο σημείο και πέρα ,είτε είσαι σπουδαγμένος ,είτε σε βρήκαν στο δρόμο και απλά τυχαίνει να ξέρεις να βαράς καλά τη Λα ,μόνο τη Λα  ;D

Η άποψή μου ,σε κουβέντα να βρίσκομαι  :D

No one wants an alien

Όχι, είχε πάει στο Wimbledon College of Art ;D ;D

Εσύ φίλως πήγαινες με τον Ωδειοχώστα για πρόβα και το ρίχνατε στις μπύρες και τα ρεψίματα και νάτα τώρα τα χαίρια σου ,παίζεις παρέα με τον ΜΑΚ  ;D ;D

No one wants an alien

νάτα τώρα τα χαίρια σου

τα χαϊρια μου είναι...γιατί όταν με έστελνε η μάνα μου ΩΔΕΙΟ εγώ βαριόμουν τη θεωρία και δεν καθόμουν να διαβάσω... 8)

Σήμερα νάναι καλά το Μac...με φαντάζεσαι να έκανα πρόβα με τον Audiokosta? Αυτός έχει αλλάξει 10 φορές, όλους τους μουσικούς...έχω ακούσει ότι αλλάζει και μπασίστα!!! ;D ;D ;D

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

@samy: Όχι βρε Σάμυ, δεν είχα πρόθεση να ανοίξω θέμα "αυτοδίδακτοι βέρσους σπουδαγμένοι".

Απλά, με αφορμή το ποστ του Σταύρου, ανέφερα ότι αυτά τα προικισμένα πιτσιρίκια:

• άλφον) είναι πολύ μικρά ακόμη για να έχουν αναπτύξει μουσική προσωπικότητα,

• βήτον) κάνουν επίδειξη τεχνικής και όχι ακριβώς μουσική, οπότε λογικό είναι κάποιος να βαρεθεί να τα ακούει, και

• γάμον) καλό είναι να έχουν όλη την τεχνική και άλλη κατάρτιση που μπορούν γιατί πρόκειται να βγουν να δουλέψουν σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Το ότι έχουν επιλέξει να μην είναι αυτοδίδακτοι δεν έχει σημασία στην συγκεκριμένη συζήτηση (αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα τους βοηθήσει).

Something Wicked This Way Comes

Χαρη εχεις δικιο για τον σκοπο τετοιων βιντεο.

Για το αν θα τους παρει ο Πρινς ή ο Μεγιερ,δεν ξερω.Αν εχεις δικιο. ;D

Το ποστ μου δεν χρηζει ιδιαιτερης σημασιας..

Ειχε να κανει με το οτι με τοση πληθωρα βιρτουοζοταλεντων στο διαδικτυο και τοσα που χουμε δει,εγω προσωπικα εχω παθει ανοσια και βαριεμαι.

Κι ας μου αρεσουν οι βιρτουοζιές.. ;)

Θα μου πεις..''Τοτε γιατι το δες και σχολιαζεις ρε μεγαλε?''

Εξεφρασα την πρωτη μου σκεψη.Η οποια ειναι η σκεψη του ακροατη μουσικης και οχι του μουσικου που καθεται να προσεξει τι παιζουν τα χαι χατ... ;)

Εξεφρασα την πρωτη μου σκεψη.Η οποια ειναι η σκεψη του ακροατη μουσικης και οχι του μουσικου που καθεται να προσεξει τι παιζουν τα χαι χατ... ;)

Συμφωνάω με τον ξάρφο του ξάρφου ,αφτο ήθελα να πω ,αλλά δεν διαθέτω τη λεξηπλασία τουτουνού ,καθότι άλλα τα μάτια του μαχαγκονιά κι άλλα του λαθρουλοτόμου  ;D ;D ;D

Η ιστορία μου θυμίζει σε επίπεδο φυσικά νηπιαγωγείου ,κάποια οβίνδεα που ανεβάζουν -με κάθε σεβασμό-συμφομουρίστες με παρέλαση μητροπολιτών και συναφών εξαπτέρυγων σε ξι ύφεση φαλτσάρε  ;D ;D ;D

No one wants an alien

δεν διαθέτω τη λεξηπλασία τουτουνού

πλεξιγκλασία λεγεται.

Σε ελληνικο πανεπιστημιο σπουδασες? :P ;D

@samy: Όχι βρε Σάμυ, δεν είχα πρόθεση να ανοίξω θέμα "αυτοδίδακτοι βέρσους σπουδαγμένοι".

Απλά, με αφορμή το ποστ του Σταύρου, ανέφερα ότι αυτά τα προικισμένα πιτσιρίκια:

• άλφον) είναι πολύ μικρά ακόμη για να έχουν αναπτύξει μουσική προσωπικότητα,

• βήτον) κάνουν επίδειξη τεχνικής και όχι ακριβώς μουσική, οπότε λογικό είναι κάποιος να βαρεθεί να τα ακούει, και

• γάμον) καλό είναι να έχουν όλη την τεχνική και άλλη κατάρτιση που μπορούν γιατί πρόκειται να βγουν να δουλέψουν σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Το ότι έχουν επιλέξει να μην είναι αυτοδίδακτοι δεν έχει σημασία στην συγκεκριμένη συζήτηση (αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα τους βοηθήσει).

Ορθώς ομιλών ο διοπτροφόρος τομαροκρούστης.  ;)

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου