samy paraga Δημοσιευμένο 18 Δεκεμβρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 18 Δεκεμβρίου 2012 Αν μου επιτρέπεται κι εγώ ο αδαής να πω 2 κουβέντες μια και στο θέμα Τέλε έχω αίσθηση του τι ζητάω να ακούω και να πιάνω στο χέρι μου . Η 77-78 που έχω από το 85 είναι μια κιθάρα που δε τη δίνω ο κόσμος να χαλάσει...........κι δεν είναι μόνο συναισθηματικό το θέμα ,απλά δεν έχω ακούσει καλύτερο ήχο Τέλε και αυτό δεν το λέω μόνο απ τα δικά μυ χέρια ,ή τον δικό μου ενισχυτή ,αλλά και από κανά δυό γνωστούς έλληνες κιθαρίστες που μου τη ζήταγαν. Αν είχε κατασκευαστικές ατέλειες?Ναι το τάστο ήταν υπό γωνία με το σκάφος ,όχι σαντουιτσάκι ,τάκος έμπαινε . Άκόμα κι έτσι η κιθάρα γάζωνε ,όταν την έφερα στα ίσα της πριν κανά χρόνο και έβαλα και τα χοντρά τάστα που είπε ο Σφ τελειώσαμε ,κλείσαμε ;D Πριν λίγες μέρες πούλησα μια 67άρα ,έβγαλα καλά λεφτά ,αλλά σαν αίσθηση δεν με γέμισε ποτέ ,δεν ξέρω τι έφταιγε ,αλλά δίπλα στη καλή μου δεν τράβαγε .Στη θέση της πήρα το προηγούμενο Σάββατο μια Αφίνιτι σκουάιαρ ,μια χαρά σκουπόξΣυλο ,εξάλλου ως γνωστόν αν ο παίχτης έχει χέρια θα παίξει και με σκουπόξΣυλο και εγώ είμαι τέτοιος ;D ;D ;D No one wants an alien Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 18 Δεκεμβρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 18 Δεκεμβρίου 2012 Το καλο παντως ειναι οτι ενω οι παλιες Fender ειναι "οτι σου κατσει" ,οι ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ εχουν ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ καλυτερο consistency σε σημειο που ανετα μπορεις να προχωρησεις σε αγορα "γουρουνι στο σακι", και αυτο γιατι εχουν σταμπιλαρει σε μεγαλο βαθμο το ΒΑΡΟΣ,το μεγεθος του μπρατσου και τους ΜΑΓΝΗΤΕΣ (που ειναι και οι σημαντικοτεροι παραγοντες στον ηχο) σε ολη τη γκαμα παραγωγης τους . Μια roadworn Τele π.χ. (που ειναι και η καλυτερη tele κατω απο τα 1500 ευρω που βγαζει η Fender) θα την επαιρνα με κλειστα τα ματια (οσες εχω παιξει ηταν παναλαφρες και εκπληκτικες κιθαρες) Αν συνεχισουν ετσι με βλεπω να...ΑΓΟΡΑΖΩ και Fender ;D (δεν εχω ουτε ΜΙΑ πλεον)) www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator Terry RoscoeBeck5 Δημοσιευμένο 18 Δεκεμβρίου 2012 Moderator Share Δημοσιευμένο 18 Δεκεμβρίου 2012 Νομίζω ότι το έχουμε θίξει (συχνά- πυκνά) στο παρελθόν... Όλες οι δεκαετίες της 7ενδερ έχουν βγάλει καλά, καλύτερα, απίστευτα, αλλά και μάπα όργανα. Άλλα πιο βαριά και αλλά πιο «πίπουλα». Προσωπικά δεν μου κάνει εντύπωση το πως μια ΄76 τελε μπορεί να παίζει έτσι απίστευτα. Έτυχε και πέτυχε :D Έχουμε πέσει σε αρκετά από αυτά τα όργανα. Όπως και στον αντίποδα έχουμε ακούσει κούτσουρα 60ς και 70ς, που έτυχε, ούτε πέτυχε :D Απλά (IMHO) όταν πέφτεις σε κάνα 30 - 40 φεύγα χρόνια 7ενδεροκούτσουρο και «παίζει» βρε παιδί μου, αυτό θα λαλάει ζούπερ ;D γιατί έχουν γίνει «χαρτί» τα κσύλα του και τα λένε καλύτερα ;D ;D ;D ;D Αλλά επαναλαμβάνω ότι δεν είναι σώνει και ντε ο αρχαίος ο κούτσουρος θα «παίζει»- είναι να σου τύχει. Αλλά αν σου τύχει- όπως είπε και ο georgekz750- δεν θα θέλεις να ξεκολλάει από το χέρι σου 8) Και φυσικά συμφωνώ και επαυξάνω, περί της ανωτερότητας της σημερινής ποιότητας κατασκευής των 7ενδερ. all this has happened before and will happen again Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
samy paraga Δημοσιευμένο 18 Δεκεμβρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 18 Δεκεμβρίου 2012 Νομίζω ότι το έχουμε θίξει (συχνά- πυκνά) στο παρελθόν... Και φυσικά συμφωνώ και επαυξάνω, περί της ανωτερότητας της σημερινής ποιότητας κατασκευής των 7ενδερ. Τι ζητάς εσύ επαέ ρε παλιοχορδοσφίχτη ,άντε στην ενότητα των τετράχορδων να δώσεις καμιά συνταγή για χορδές ξυδάτες, στη γάστρα ;D ;D ;D No one wants an alien Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 18 Δεκεμβρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 18 Δεκεμβρίου 2012 Επισης να ...τονισουμε.. ;D...οτι οι πολυ βαριες 70s tele πολλες φορες ενθουσιαζουν τους...γκαζοφωνιαδες μια και λογω πριμων και βαρους ειναι ταμαμ για βρωμικο παιξιμο,το ιδιο καλες ειναι για "σιδερωμενα" παιξιματα που τους αρμοζει ενας πιο κομπρεσσαρισμενος ηχος (π.χ.funk)...αντιθετα για καποιον που θελει πιο αερινο ηχο με περισσοτερες αρμονικες δεν ειναι και οτι καλυτερο.... Γουστα ειναι τελικα ολα και ο καθενας ειναι ελευθερος να επιλεξει οτι του αρεσει...(θυμαμαι ακομα τον τεχνικο του Κeith να μου λεει οτι αν η κιθαρα ...σηκωνεται απο το πατωμα..ΔΕΝ κανει για Stones... ;D) www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator Terry RoscoeBeck5 Δημοσιευμένο 18 Δεκεμβρίου 2012 Moderator Share Δημοσιευμένο 18 Δεκεμβρίου 2012 Γουστα ειναι τελικα ολα και ο καθενας ειναι ελευθερος να επιλεξει οτι του αρεσει...(θυμαμαι ακομα τον τεχνικο του Κeith να μου λεει οτι αν η κιθαρα ...σηκωνεται απο το πατωμα..ΔΕΝ κανει για Stones... ;D) Άρα να συμπεράνω ότι ο γέροντας βαράει ash, καθώς αυτές είναι του... ασήκωτου ;D Τα δε πάσης φύσης κούτσουρα 7ενδερ από 76 μέχρι 80κάτι που είναι ash- τουλάχιστον από αυτά που έχω πιάσει, αλλά και από αφηγήσεις ιδιοκτητών τους- είναι αυτής της κατηγορίας. Για αγόρια με πολλά... μούσκουλα ;D ;D ;D ΥΓ: Και μια συνταγή για χορδές αλά Νορμαντί: Βράζουμε τις χορδές προσθέτοντας λίγο ξύδι. Τις αφήνουμε για δύο λεπτά και μετά τις σουρώνουμε. Τσιγαρίζουμε λίγο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο σε καρέ, καθώς και πράσινη πιπεριά. Μετά το σοτάρισμα, προσθέτουμε τις χορδές, τις σβήνουμε με λευκό κρασί και τις αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για τρια λεπτά. Προσθέτουμε κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. ;D all this has happened before and will happen again Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
audiokostas Δημοσιευμένο 18 Δεκεμβρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 18 Δεκεμβρίου 2012 Όταν μιλάμε για (μεγάλη) μαζική παραγωγή στο χέρι και με κύριο γνώμονα την ελαχιστοποίηση του κόστου παραγωγής (με κάποια βέβαια ελάχιστα αποδεκτή ποιότητα), μάλλον ασαφές specs definition και ελάχιστο quality control, η "μαγεία" επαφίεται στη τύχη.&- Με κάποια μικρή εμπειρία (από μπάσα) έχω παρατηρήσει το ίδιο που λέει και ο Τέρης Όλες οι δεκαετίες της 7ενδερ έχουν βγάλει καλά, καλύτερα, απίστευτα, αλλά και μάπα όργανα. Απλώς, μερικές δεκαετίες, έχουν μεγαλύτερη ροπή στον τελευταίο χαρακτηρισμό, ο οποίος με την σειρά του έχει μεγαλύτερο ρόλο ύπαρξης, από ότι πιστεύουν οι περισσότεροι, στην ιστορία της fender. ;D Τα ίδια λέμε πάλι αλλά ντε γκαμιέται. Αφού γουστάρουμε δεν θα δώσουμε κι αναφορά. Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες. Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 18 Δεκεμβρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 18 Δεκεμβρίου 2012 Μια χαρα τα λες.... Απλώς, μερικές δεκαετίες, έχουν μεγαλύτερη ροπή στον τελευταίο χαρακτηρισμό, ο οποίος με την σειρά του έχει μεγαλύτερο ρόλο ύπαρξης, από ότι πιστεύουν οι περισσότεροι, στην ιστορία της fender. Απο τη στιγμη που εχουν πλεον αναλαβει τις ...κοπες οι CNC Routers και οχι ο κουρασμενος μεξικανος που βιαζεται να γυρισει σπιτι του για το weekend..αυτες οι...ροπες θα εξαφανιζονται οσο περνανε τα χρονια... Σκεψου οτι την ποιοτητα κατασκευης (και την σταθεροτητα της ποιοτητας) της ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΚΗΣ CV ουτε στο ονειρο του δεν την ειχε δει ο Leo... ;D (καλα δεν μιλαμε για CV & American Std ....εκει μιλαμε για...ονειρο θερινης νυκτος... ;D)... Θα μου πεις δεν....αναπνεουν τα ...κσυλα οπως ..αναπνεαν στα 60s αλλα δεν πειραζει για αυτο υπαρχουν και οι μπουκαλες οξυγονου... ;D www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator Terry RoscoeBeck5 Δημοσιευμένο 18 Δεκεμβρίου 2012 Moderator Share Δημοσιευμένο 18 Δεκεμβρίου 2012 Μια χαρα τα λες.... Απο τη στιγμη που εχουν πλεον αναλαβει τις ...κοπες οι CNC Routers και οχι ο κουρασμενος μεξικανος που βιαζεται να γυρισει σπιτι του για το weekend..αυτες οι...ροπες θα εξαφανιζονται οσο περνανε τα χρονια... Σκεψου οτι την ποιοτητα κατασκευης (και την σταθεροτητα της ποιοτητας) της ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΚΗΣ CV ουτε στο ονειρο του δεν την ειχε δει ο Leo... ;D (καλα δεν μιλαμε για CV & American Std ....εκει μιλαμε για...ονειρο θερινης νυκτος... ;D)... Θα μου πεις δεν....αναπνεουν τα ...κσυλα οπως ..αναπνεαν στα 60s αλλα δεν πειραζει για αυτο υπαρχουν και οι μπουκαλες οξυγονου... ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D Πραγματικά μια χαρά τα είπε ο Κώστας- αλλά και του λόγου σου. Τείνω δε να πιστέψω ότι πολλοί εξ ημών έχουμε όργανα που ο κυρ Χοσέ τα ρούταρε την... παρασκευή (και μάλιστα απόγευμα) ;D ;D ;D κρίνοντας από το mind the gap neck pocket που έχουν ;D all this has happened before and will happen again Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 18 Δεκεμβρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 18 Δεκεμβρίου 2012 Η 75ΑΡΑ που εβαλα στο πρωτο ποστ μου εχει neck pocket το οποιο εχει ΚΛΙΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΕΞΙΑ... :o... ;D (το "πατωμα" δηλ του neck pocket δηλ.δεν ειναι οριζοντιο) Οποτε για να ειναι τα ταστα..παραλληλα με το σωμα αναγκαστικα να βαλω στην δεξια μερια του np ενα κομματι απο..καταλογο σουβλατζιδικου (κυριλε ομως απο χοντρο χαρτονι)...φαντασου να βγαλει το μπρατσο αυτος που την πηρε ..... θα δει τιμη σουβλακιων σε ΔΡΑΧΜΕΣ και θα παθει πλακα... ;D (αν και μια και αυτα τα roundlam μπρατσα δεν παιρνουν ΠΟΤΕ ,αποκλειεται να χρειαστει να αφαιρεσει το μπρατσο,στην 72αρα μου το μπρατσο εχει να ρυθμιστει τουλαχιστον απο το....1985.... ;D) www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση