Προς το περιεχόμενο

"Εξυπνάδα" της Gibson στις SG Special Faded

hot_sauce

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα έκανα αυτό στον s,d-59

http://www.noiz.gr/index.php?action=articles;sa=view;article=553

και τον καταγουστάρω ας πάει να έχει και θόρυβο λόγο του single coil,τώρα μπήκα στην μπρίζα να φτιάξω και ένα fuzzοπέταλο.

Πολύ ωραίος Βασίλη!

Το έκανα κι εγώ σε ένα gibson 500T που είχα. Και να φανταστείς είχε το κλασσικό 2wire καλώδιο με μεταλλικό μπλεντάζ. Mε λίγη προσοχή, γίνεται με όλους τους νορμάλ humbucker μαγνήτες η μετατροπή σε 4 wire. Απλά εκείνοι με τα μεταλλικά καπάκια θέλουν ένα κέρωμα μετά για να μη μικροφωνίσουν σε εντάσεις.

Για το hum, μπορείς να συνδέσεις τα 2 πηνία και σε parallel για να μην έχει hum αλλά να έχει ήχο κι output σαν singlecoil.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ ωραίος Βασίλη!

Το έκανα κι εγώ σε ένα gibson 500T που είχα. Και να φανταστείς είχε το κλασσικό 2wire καλώδιο με μεταλλικό μπλεντάζ. Mε λίγη προσοχή, γίνεται με όλους τους νορμάλ humbucker μαγνήτες η μετατροπή σε 4 wire. Απλά εκείνοι με τα μεταλλικά καπάκια θέλουν ένα κέρωμα μετά για να μη μικροφωνίσουν σε εντάσεις.

Για το hum, μπορείς να συνδέσεις τα 2 πηνία και σε parallel για να μην έχει hum αλλά να έχει ήχο κι output σαν singlecoil.

Δεν έχει μεταλλικό καπάκι ο δικός μου,οπότε δεν νομίζω να έχει κάποιο πρόβλημα?

Είχα την εντύπωση πως με parallel ο ήχος και το outpout είναι ανάμεσα σε single coil και seiries

Flying High Again

Ειναι αρκετα παλια πολιτικη της Gibson αυτη, θυμαμαι σιγουρα να το εχω ξανα ακουσει - δεν αφορα μονο τις faded.

Ολες (σχεδον) οι κιθαρες της Gibson ερχονται με 2CW μαγνητες, εκτος φυσικα αν προκειται για ενα απο τα λιγα μοντελα που εχουν stock coil splits. Αν παλι αγορασεις μονο τους μαγνητες ως aftermarket, ερχονται σαν 4CW.

Oπως ειπε ο yameth, μειωνεις το κοστος παραγωγης κατα λιγο...αν και συμφωνω οτι θα ηταν ωραιο να εχεις τη δυνατοτητα να σπλιταρεις anyway.

Χα!  Η απάντηση δώθηκε στο 1ο post...  ;D

Αλλά έτσι για να μπω στο μάτι του Superfunk, θα γράψω ότι οι single-coil ήχοι είναι τρομερά υπερεκτιμημένοι... Εκτός αν μιλάμε γι P-90s...  :P

Αλλά έτσι για να μπω στο μάτι του Superfunk, θα γράψω ότι οι single-coil ήχοι είναι τρομερά υπερεκτιμημένοι...

Σαφως,για αυτο αλλωστε κοντευει να κλεισει η Fender & κανεις κιθαριστας σε καμμια μπαντα του πλανητη δεν επαιξε (αλλα ουτε και θα παιξει ποτε) με Tele & Strat...αυτες που βλεπετε στις φωτο ειναι μονταζ.... ;D

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Αλλά έτσι για να μπω στο μάτι του Superfunk, θα γράψω ότι οι single-coil ήχοι είναι τρομερά υπερεκτιμημένοι...

Το ίδιο και οι καστανομάτες.

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Και οι Καγιεν (δεν βλεπεις που τις πουλανε για ενα κομματι ψωμι?)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Σαφως,για αυτο αλλωστε κοντευει να κλεισει η Fender & κανεις κιθαριστας σε καμμια μπαντα του πλανητη δεν επαιξε (αλλα ουτε και θα παιξει ποτε) με Tele & Strat...αυτες που βλεπετε στις φωτο ειναι μονταζ.... ;D

Ε, γι'αυτό ακριβώς λέω ότι είναι υπερεκτιμημένοι, ντε! Γιατί όλοι (μα όλοι) με Strats & Teles παίζουν, νησάφι πια!

Καλά, για τις Καγιέν, δεν το συζητάω καν, έχει ο κόσμος λεφτά να αγοράσει Porsche και μου αγοράζουν 4Χ4...! Χριστός και Απόστολος! Χάθηκαν οι οδηγοί και γεμίσαμε ατζαμήδες νταλικιέριδες... με κοστούμια Prada...  ;D

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου