Προς το περιεχόμενο

ποιά η διαφορά; Gibson Les paul custom

roussos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Βλεπω απο το καλοκαιρι τα καινουρια μοντελα Gibson Les paul custom, τα οποια εχουν πεσει απο τα 3000 ευρω που εκανε παντα το φθηνοτερο, και λεω: τι να εχουν στο μυαλο τους; Παραθετω συνδεσμο:

http://www.thomann.de/gr/gibson_les_paul_classic_custom_an.htm

Προκειται για οργανο με πολυ καλη μεταπωλητικη αξια, η οποια τωρα θα αλλαξει; Τοσο πολυ ξεχωριζουν οι ακριβες απο τις φθηνες;

Αν καποιος ξερει κατι παραπανω ας με διαφωτισει, καθως επεται αγορα, μην τα σκασω τσαμπα..ευχαριστω!

Αγάπη μου, χρειάζομαι τις κιθάρες μου, όπως εσυ τα παπούτσια σου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 50
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Αυτή φίλε μου είναι η Classic custom.  Βασικότατη διαφορά ότι δεν βγαίνει απ'το custom shop της gibson αλλά είναι κανονικό μοντέλο παραγωγής.

Από specs δεν έχει το flame top, τα mother of pearl inlays, έχει binding μόνο στο πάνω μέρος του σώματος και όχι πίσω, έχει baked maple ταστιέρα (ebony οι custom, τώρα βέβαια με richlite) και έχει και άλλους μανγήτες (καλύτερους κατ'εμέ).

Πάντως έτσι κι αλλιώς είναι πολύ ωραίο όργανο και σε πολύ καλή τιμή. Δεν σκας τσάμπα λεφτά με τίποτα.

Ότι έγραψε ο HeathenMV..

Τα λεφτά σου δεν θα τα κλαίς από την άποψη ότι θα αποκτήσεις ένα πολύ καλό όργανο,αλλά έχω σοβαρές ενστάσεις αναφορικά με την μεταπωλητική αξία.

Η διπλοφουρνισμένη νέα εποχή της Gibson πρέπει να δώσει σοβαρές εξετάσεις στο χρόνο.

Ήδη πάντως οι πρόσφατοι νεωτερισμοί,δεν έγιναν αποδεκτοί με θέρμη από τους Gibson fans ανά τον πλανήτη.

Άμα ρίξεις μια ματιά και σε 2-3 ξένα forum θα το διαπιστώσεις..

Ναι τώρα για καθαρά μεταπωλητική αξία είναι δύσκολο να πεις αυτή τη στιγμή. Το σίγουρο είναι ότι στα 1300 είναι καλή τιμή μιας και πουλιόντουσαν πρόσφατα πάνω από 1500 (πχ την cream την έχει ο Θωμάς ακόμα στα 1699, υπάρχουν και στο dv247.com όλα τα χρώματα στα 1398).

Μιας και είναι καλή η τιμή αγοράς και το όργανο είναι πολύ καλό δε νομίζω να έχεις τρομερές απώλειες αν θες να την πουλήσεις. Το baked maple έχει μια άλφα αποδοχή από αρκετούς, δεν είναι σαν το richlite στις custom που είναι ανάθεμα. Όπως είπε και ο φίλος Κανιμώθριος πρέπει να δώσει εξετάσεις. Μπορεί αν η Gibson επαναφέρει το rosewood, αυτές οι κιθάρες να αποκτήσουν και παραπάνω αξία, κανείς δεν ξέρει...

να ειστε καλα! διαφωτιστικοτατοι! οταν γινει η αγορα θα βαλω παντοφλα pic.

Αγάπη μου, χρειάζομαι τις κιθάρες μου, όπως εσυ τα παπούτσια σου.

Ήδη πάντως οι πρόσφατοι νεωτερισμοί,δεν έγιναν αποδεκτοί με θέρμη από τους Gibson fans ανά τον πλανήτη.

Mα δεν υπαρχει και νεοτερισμος που να δεχονται οι gibson fans... Ολα αποτελουν προβλημα για τους gibson fans εκτος απο την κιθαρα που εχουν οι ιδιοι η οποια δεν εχει καμια σχεση με οτι αλλο εχει βγαλει η gibson τα τελευταια 70 χρονια...Ολοι οι gibson fans αυτο πιστευουν...

Mα δεν υπαρχει και νεοτερισμος που να δεχονται οι gibson fans... Ολα αποτελουν προβλημα για τους gibson fans εκτος απο την κιθαρα που εχουν οι ιδιοι η οποια δεν εχει καμια σχεση με οτι αλλο εχει βγαλει η gibson τα τελευταια 70 χρονια...Ολοι οι gibson fans αυτο πιστευουν...

Αυτό που έγραψα παραπάνω ήταν για την ταστιέρα και τους νεωτερισμούς:baked,richlite,armadillo,όπως και για την επίσημη επιχειρηματολογία της πλάκας ότι πέτυχαν τόνο που συνδυάζει ταυτόχρονα τα καλά του rosewood και του εβένου.

Ναι,μέσω συμπιεσμένων ανακυκλώσιμων χαρτιών,ξεπέρασαν παλλίσανδρο και έβενο. ::)

Αν μια αδυναμία έλλειψης υλικού καλύπτεται με μπουρδοεπιχειρηματολογία και επιφέρει και τεράστια αλλαγή στην ταυτότητα της εταιρείας,φυσικό είναι να μην είναι αποδεκτή από τους fans..

φίλε τη συγκεκριμένη κιθάρα την εχω εδώ κ ένα χρόνο περίπου.κυκλοφόρησε Νοέμβριο του 2011αρχικα σε 400 κομμάτια εξαντλήθηκε αμέσως κ μετά ξανακυκλοφορησε. Εχω ανεβάσει κ ένα σχετικό θέμα πιο παλιά.προσωπικα είμαι υπέρ ευχαριστημένος με το συγκεκριμένο όργανο κ δεν είμαι κ κολλημένοs γκιμπσονακιασ γενικα.επισησ δεν ειμαι κ μαντησ για να ξερω αυριο μεθαυριο την μεταπωλητικη τησ αξια.μπορει να πεσει στο ενα τριτο μπορει να ανεβει κ στο τριπλασιο.εμενα αυτο που με ενδιαφερει ειναι να την χαρω τωρα κ ενα θα σου πω οτι η κιθαρα ειναι πολυ πιο ομορφη απο κοντα παρα απο τισ φοτοσ στο νετ.δεσ πρωτα το θεματακι που ειχα ανοιξει σχετικα κ μετα για οποιαδηποτε απορια στη διαθεση σου.

"The Tone Is In The Gear.....The Skill Is In The Hands"

Αυτό που έγραψα παραπάνω ήταν για την ταστιέρα και τους νεωτερισμούς:baked,richlite,armadillo,όπως και για την επίσημη επιχειρηματολογία της πλάκας ότι πέτυχαν τόνο που συνδυάζει ταυτόχρονα τα καλά του rosewood και του εβένου.

Ναι,μέσω συμπιεσμένων ανακυκλώσιμων χαρτιών,ξεπέρασαν παλλίσανδρο και έβενο. ::)

Αν μια αδυναμία έλλειψης υλικού καλύπτεται με μπουρδοεπιχειρηματολογία και επιφέρει και τεράστια αλλαγή στην ταυτότητα της εταιρείας,φυσικό είναι να μην είναι αποδεκτή από τους fans..

οκ μαζί σου. Ένα λεπτό όμως. Δηλαδή τι πρόβλημα στον τόνο προκάλεσε το richlite και το baked ; ρωτάω διότι εχω παίξει αρκετέ ώρες και δεν διέκρινα κάποια διαταραχή τις ταυτότητας τις εταιρίας. Υπάρχουν χιλιάδες γκίμπσον από το 50 και μετά με μαόνι εγένο χωρίς τρύπες και λονγκ τενον σου μπορεί κάποιος να βρει. Οπότε πιο ο λόγος να συνεχίζει να βγάζει ακόμα μέχρι σήμερα τα ίδια και τα ίδια. Οι φανς δεν έχουν δεχτεί τίποτα. Ακόμα και κιθάρες που με ένα ντρανκ κουρδιζεται μόνη της και αυτό τους χάλασε. Τους χάλασε η τεχνολογία τσαμπερτ , τους χάλασαν οι φειντιτ οπότε τι πρέπει να κάνει και μια εταιρία ? Να μείνει δέσμια φου καλού παρελθόντος ; συμφωνώ ότι στα πολύ φθηνά μοντέλα της είναι λίγο υπερβολική με τις τιμές αλλά από εκεί και πέρα οι φανς οι πολύ πορωμενοι απορρίπτουν οτιδήποτε μετά το 80 και πριν το 00.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου