Προς το περιεχόμενο

Σημαντική Οικολογική Έρευνα Για Τους 'Έλληνες

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας,

Πραγματοποιώ την πρακτική μου άσκηση στο Aarhus University στην Δανία και μαζί με την ερευνητική ομάδα του Aarhus University (Δανία) ξεκινήσαμε μία έρευνα που αφορά τα οικολογικά προϊόντα και το κατά πόσο οι έλληνες καταναλωτές τα προτειμούν και τα αγοράζουν. Ο σκοπός της έρευνας είναι το να δούμε πόσο σημαντικό είναι για τους έλληνες καταναλωτές το να αγοράζουν οικολογικά, πόσο σημασία έχει για αυτούς η εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και το αν πραγματικά αγοράζουν οικολογικά. Η έρευνα αυτή γίνεται μέσα από ένα ερωτηματολόγιο που καλούνται να απαντήσουν οι έλληνες καταναλωτές. Το link του ερωτηματολογίου είναι αυτό:

http://aarhus.eu.qualtrics.com/SE/?SID=SV_8jF2JhqYMJBoibz

Η συμπλήρωσή του διαρκεί γύρω στα 10-15 λεπτά. Η κάθε απάντηση είναι πολύ σημαντική, καθώς όσο μεγαλύτερο είναι το δείγμα, τόσο ξεκάθαρη άποψη θα έχουμε για το τι ακριβώς συμβαίνει στην "ελληνική οικολογική αγορά". Το Aarhus University είναι ένα διακεκριμένο Πανεπιστήμιο το οποίο βρίσκεται στο Top 100 των καλύτερων πανεπιστημίων στον κόσμο με μια ερευνητική ομάδα με έντονη ερευνητική δραστηριότητα. Είναι καλό να βοηθήσουμε όλοι στην έρευνα αυτή γιατί η οικολογία κρίνει το μέλλον μας. Νιώθω τυχερός που μπορώ να εφαρμόσω μια τέτοια έρευνα στην χώρα μου.

Σας Ευχαριστώ και πάλι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 23
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

• Guru

Καλημέρα.

Το ερωτηματολόγιο είναι αν μη τι άλλο μικρό. Μου πήρε 2 λεπτά (το πολύ) για να απαντήσω, αφού όλα και όλα τα προϊόντα ήταν 4! :D

Επιπλέον μπορώ να πω ότι οι ερωτήσεις ήταν 2 πρακτικα (άντε 3)... Ποιο θυμάστε, ποιο ξέρετε, ποιο αγοράζεται, ποιο χρησιμοποιείται...

Δεν είμαι σίγουρος τι αξία έχει κάτι τέτοιο, εκτός αν είναι κρυμμένη έρευνα αγοράς για κάποιο από τα 4 (δε το νομίζω, απλά λέω).

Το μόνο που με καθυστέρησε ήταν ο χρόνος φόρτωσης που ήταν μεγάλος για κάποιο λόγο... :-/

κ εγω το εκανα αν και δεν βρηκα καποιο νοημα...περισσοτερο σαν ερευνα αγορας μου φανηκε...επισης 15' ειναι αρκετα για να το στησεις απο την αρχη,οχι για να το συμπληρωσεις!

Slow must go on....!!!!

Καλησπέρα σας.

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και την βοήθειά σας.

Ο λόγος για τον οποίο σε κάποιους το ερωτηματολόγιο κλείνει (για να μην σπαταλάει άδικα τον χρόνο τους) μετα΄την 2 και την 3 ερώτηση είναι γιατί ίσως επέλεξαν οτι δεν γνωρίζουν οικολογικά προϊόντα ή οτι δεν αγοράζουν, άρα δεν θα μπορούσαν να απαντήσουν τις επόμενες ερωτησεις. Η έρευνα αυτή θέλει να δείξει κατά πόσο οι έλληνες αγοράζουν οικολογικά και κατά πόσο είναι σημαντική η οικολογία στην ζωή τους. Ένα κομμάτι της έρευνας ασχολείται με την συμπεριφορά του έλληνα σαν καταναλωτή, που είναι ίσως και το σημαντικότερο κομμάτι γιατί δείχνει στην πράξη αν συμπεριφερόμαστε οικολογικά.

Με Εκτίμηση

Πολλοί όμως δεν αγοράζουν οικολογικά γιατί δεν έχουν την ενημέρωση που πρέπει. Αυτό είναι κάτι διαφορετικό από το δεν έχω οικολογική συνείδηση.

Η διαφορά αυτή γίνεται φανερή μέσω του ερωτηματολογίου; 

Το μεγαλυτερο προβλημα κατα τη γνωμη μου ειναι το οτι τα προιοντα που 'πλασαρονται' ως οικολογικα ειναι αρκετα πιο ακριβα λογω της μοδας της εποχης....και δεν ειναι καιρος για τετοιες πολυτελειες!!!

Slow must go on....!!!!

Καλησπέρα σας και πάλι.

Η ενημέρωση υπάρχει μέσα στο ερωτηματολόγιο, με το κατά πόσο ενδιαφερόμαστε και προσπαθούμε να ενημερωθούμε.

Ευχαριστώ και πάλι

Με όλον τον σεβασμό στην προσπάθειά σου Νίκο, για έρευνα Πανεπιστημίου επιπέδου Aarhus, θα την χαρακτήριζα μάλλον ελλιπώς υλοποιημένη.

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Το μεγαλυτερο προβλημα κατα τη γνωμη μου ειναι το οτι τα προιοντα που 'πλασαρονται' ως οικολογικα ειναι αρκετα πιο ακριβα λογω της μοδας της εποχης....και δεν ειναι καιρος για τετοιες πολυτελειες!!!

Ήταν και απο παλιότερα που δεν υπήρχαν τα οικονομικά χαρακτηριστικά της εποχής. Δυστυχώς, ένα απο τα μεγάλα ατού των μη οικολογικών προιόντων ειναι η συνήθως χαμηλή τιμή τους σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα που προσφέρουν. Θα μπορούσα να επεκταθώ αρκετά αλλα μπορώ να μιλήσω μόνο για συγκεκριμένους τομείς που μάλλον δεν αφορούν ακριβως το αντικείμενο της έρευνας ή τουλάχιστον αγαθά καθημερινής κατανάλωσης.

Απο την Tele δεν ξεκινάς. Στην Esquire καταλήγεις.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου