Προς το περιεχόμενο

Distortion στο expression pedal;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

+1

(ή δεν εχουν αυτα που πρεπει)

+2

ακριβώς. Αφεντικό, το ότι δεν είναι στο πόδι, το καταλαβαίνω απόλυτα. Εκεί όντως, βολεύει παραπάνω.

Αλλά... γιατι το κάνεις περίπλοκο; Βάζοντας ένα οποιοδήποτε volume pedal με τα σωστά pots μπροστά από οποιαδήποτε μορφή παραμόρφωσης (distortion / OD / fuzz)  μπορείς να καθαρίζεις τον ήχο σου μια χαρά ( σε συνάρτηση πάντα με την μορφή της παραμόρφωσης και τους μαγνήτες στην κιθάρα σου). Γιατί μπλέκεις με μίξη dry / distorted ήχου;

Εκτός και αν κάτι δεν κατάλαβα καλά, οπότε συγνώμη...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 20
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

• Administrator

Διότι το θέλω για συνεχή χρήση κατα τη διάρκεια ενός σόλο π.χ. αλλά και γιατί είμαι φαν της σχολής πεταλιών όπως το Moller της T-Rex και το Voodoo lab Sparkle Drive που επιτρέπουν τη μείξη καθαρού ήχου με το overdrive.

Πέραν αυτού αν δεν δοκιμάσεις, δεν ξέρεις. Κι εγώ παίζω απο το '71 με volume, πεταλάκια και λάμπες. Ετσι κι αλλιώς αυτά είχαμε μόνο τότε.

Εχω καταλήξει στο σημερινό μου σεταπ όμως να χρησιμοποιώ εκτενώς μια μικρή πεταλιέρα συν κάποιο πετάλι ovedrive/boost εξωτερικό. Αυτή η λεπτομέρεια της ανάθεσης στο expression μου κεντρίζει το ενδιαφέρον λοιπόν και θέλω να το κοιτάξω.

Τι στο καλό... τυχαία λέει ο τίτλος της κατηγορίας Guitars and Amps, "Ασφαλώς και υπάρχει χώρος για τα... ατέλειωτα θέματα που "βασανίζουν" τους κιθαρίστες." :D

Live and let Live.

• Guru

Αυτή η λεπτομέρεια της ανάθεσης στο expression μου κεντρίζει το ενδιαφέρον λοιπόν και θέλω να το κοιτάξω.

Προβλέπω meeting ;D

RP1000 και γενικά όλες οι πεταλιέρες της σειρας rp που έχουν expression pedal εχουν αυτη τη δυνατοτητα.Δηλαδη αντιστοιχεις το distortion στο πεταλι,βάζεις το πόσο παραμόρφωση θα έχει κατεβασμενο και ποση ανεβασμένο και αυτό υπολογίζει όλα τα in between επιπεδα.Μια χαρα.

όλες οι (μεγάλες) πεταλιέρες κάνουν assign φιλοw αδμιν. ιμχο δεν αξίζει να δώσεις ~400€ για να πάρεις μια τέτοια (η Μ9 το κάνει μια χαρά πχ), αλλά ούτε και 100-150 για να παίζεις με τα φτηνα μόντελινγκ επειδή κάνουν μια απλή δουλίτσα όπως αυτή που θες.

Και επειδή κσερο πόσο υπέφερες για να βρεις χροια distortion της αρεσκείας σου θα σε έλεγα να κοιτάξεις κάποιον μοντίφικα να σου βάλει ένα expession στο πεταλάκι που έχεις καταλήξεις  ;)

Σε θεωρητικά θέματα, η πσηφιακι θα ειναι πολύ καλύτερη γιατί μπορείς να ορίσεις 2 παραμέτρους σε 1 expression, και καταλαβαίνεις οτι θέλεις με το ίδιο exp να κατεβαίνει λίγο το βολουμέ όσο ανεβάζεις το γκέιν :)

πσιτ, εντιτ : http://experimentalistsanonymous.com/board/index.php?topic=148.0

• Administrator

Ευχαριστώ πολύ παίδες!

Ωραία ιδέα φίλος blue, μόνο που θα πρέπει να το έχω σχεδόν μόνιμα ανοιχτό το πετάλι. Επίσης ποιός κόβει πεταλάκι 250 ευρώΝ; Ισως αν κανω καποιο DIY...

Οι πεταλιέρες βολεύουν απο κάθε άποψη εφ όσον είναι και το σωστό μέγεθος. Ξέρεις το πόσο φανατικός είμαι στο να χωράει σε tank bag μοτοσυκλέτας. Στη μικρή της Boss την ME-20 που εχω και... χωράει, δεν υπάρχει η δυνατότητα ανάθεσης παραμέτρων στο expression pedal. Σκέτο volume/wah. Είναι προ πΣηφιακής εποχής.

Live and let Live.

• Guru

...της Boss την ME-20 που εχω...

Δεν σε πιστεύω  ???

Τόσο πίσω έχεις μείνει;  :-[

Αυτή ούτε MIDI δεν έχει  :o

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου