Προς το περιεχόμενο

Mac mini ή Mac book για μίξη ήχου?

NEXT IN LINE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 284
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Εγω παντως οταν εχω ειδοποιηση για νεα updates, @gadget, δεν λεω "Not Again" ουτε κατσουφιαζω, απλα τα κατεβαζω. Τζαμπα ειναι, μονα τους κατεβαινουν, εγω απλα παταω το Instal και τελος. 8)

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φέρνω pop-corn προβλέπεται διασκεδαστική νύχτα

Μπααααααα, σιγα μη φαω τη νυχτα μου σε PC vs Mac ποστ. :-X

Εχω καλυτερα πραγματα να κανω, οπως πχ να παιξω το Assassin's Creed III που φορτωσα χτες. :D

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Εγω παντως οταν εχω ειδοποιηση για νεα updates, @gadget, δεν λεω "Not Again" ουτε κατσουφιαζω, απλα τα κατεβαζω. Τζαμπα ειναι, μονα τους κατεβαινουν, εγω απλα παταω το Instal και τελος. 8)

Ναι αλλά δεν ξέρεις αν θα ξημερώσει ένα καλύτερο άυριο ή οχι!  ;D ;D

Σαφώς και κάνω πλάκα και επι του θέματος έχω πεί την αποψή μου.

Στον προσωπικό μου υπολογιστή (pc.. ολα pc είναι αλλώστε  ;) ) έχω win7 σαν gamer που είμαι. Δεν έχω και άλλη επιλογή.

Επαγγελματικά έχω δουλέψει και τα 3 λειτουργικά, καθένα με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του.

Τώρα για overpriced ναι πιστεύω ότι έιναι και ότι ένα μεγάλο μέρος του hype γύρω απο τα mac οφείλεται και στο marketing ... δεν αναιρεί όμως το γεγονος ότι είναι πολύ καλα μηχανήματα.

Overpriced είναι και αυτό:

http://www.skroutz.gr/s/2352701/Dell-Alienware-Aurora-R4-i7-3960X-16GB-1TB-256GB-SSD.html

όμως και αυτό για την δουλειά του είναι κορυφαίο.

Τώρα για overpriced ναι πιστεύω ότι έιναι και ότι ένα μεγάλο μέρος του hype γύρω απο τα mac οφείλεται και στο marketing ... δεν αναιρεί όμως το γεγονος ότι είναι πολύ καλα μηχανήματα.

Αυτα τα δυο τα εχω γραψει 200 φορες μεσα σ'αυτο το ποστ.

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Dell Alienware Aurora :P

Τουμπανο. Φοβασαι να πατησεις το ON μπας και εκραγει. ;D

Αλλα ναι, ειναι overpriced. Ο i7 που φοραει παντως ειναι απιστευτος...

Specs talks, M🐮🐮gs walks

• Moderator

Harilatron, θα σε παρακαλουσα να αποφευγεις να μου δινεις συμβουλες τετοιου τυπου, ...

Μπορείς να πιστεύεις ό,τι θέλεις για μένα και τη σχέση μου με τους υπολογιστές, αλλά η παράκληση υφίσταται και θα επιμείνω προς αυτή την κατεύθυνση.

Όπως αντιλαμβάνεσαι, ούτε προσωπικοί απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί (π.χ. "fanboy") προς τα άλλα μέλη μπορούν να γίνουν αποδεκτοί και θα διαγράφονται.

Δηλαδή συμφωνούμε μόνο στο ότι θα ξεχάσεις αυτά που ήξερες.

Ωραια λοιπον, ο καθενας μπορει να πιστευει οτι θελει για τον αλλο. Η παρακληση σου δεν γινεται δεκτη, λυπαμαι αλλα θα απανταω σε θεματα που ξερω, οπως κανω παντα, και οχι σε θεματα που δεν ξερω, οπως κανουν πολλοι εδω μεσα, συμπεριλαμβανομενου και σενα.

Θα σου προτεινα να πιασεις το ποστ απ'την αρχη και να διαβασεις τις απαντησεις μου, καθως και τις απαντησεις των dimfil και beeros05.

Το να βρισκεις "αφοριστικές/λανθασμένες απόψεις" το γεγονος οτι τα Mac ειναι overpriced και το οτι δεν τρεχουν ουτε το 1/10 των προγραμματων των PC, δειχνει αγνοια.

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Όσο πιο ουδέτερα μπορώ

1ον) Αν θέλεις κάποια συγκεκριμένα "αποκλειστικά" προγράμματα, θα πας στην αντίστοιχη πλατφόρμα

2ον) Το minimac δεν προτείνεται για μουσική παραγωγή, πέρα τουλάχιστον από τα ΠΟΛΥ βασικά, οπότε ή θα πρέπει να δώσει κάποιος παραπάνω λεφτά στην Apple ή να πάρει ένα PC.

3ον) Τα laptop της Apple καθώς και τα Mac pro είναι καλά μηχανήματα στην κατηγορία τους. Τα Imac από την άλλη βρίσκονται σε μια κατηγορία των all in one box που έχει κάποια συγκεκριμένα μειονεκτήματα σε σχέση με τα κλασσικά desktops. Σε όποιον βέβαια κάνουν, κάνουν.

4ον) Πολλά cross platform DAW λειτουργούν καλύτερα στη μια πλατφόρμα, πχ Pro Tools σε Mac ή Cubase σε PC. 

5ον) Τα Mac έχουν σχετικά υψηλότερο κόστος απόκτησης, αλλά και μεγαλύτερη αξία μεταπώλησης

6ον) Τα PC έχουν πολύ μεγαλύτερη γκάμα hardware επιλογών και αναβάθμισης σε καλύτερες τιμές, αλλά απαιτούν αρκετές γνώσεις για την επιλογή και το στήσιμό τους.

7ον) Υπάρχουν περισότερα software για το PC, ειδικά σε κάποιους τομείς όπως τα παιχνίδια, αλλά σε γενικότερα πράγματα και ειδικά για τη μουσική κατά κανόνα υπάρχει σε Mac ότι χρειάζεται κάποιος.

8ον) Η μουσική είναι μια θάλασσα γνώσεων, η μουσική τεχνολογία άλλη τόση, ενώ ο χειρισμός του λειτουργικού, για κάποιον που θέλει απλά να φτιάξει μουσική, είναι μια ψιχάλα. Αν το DAW λειτουργεί απρόσκοπτα, το τι σηματάκι έχει το tower ή η οθόνη παύει να έχει σημασία.

Στο 99% απ'ολα αυτα συμφωνουμε ολοι, το "προβλημα" ειναι στη λεξη overpriced. Σε μερικους δεν τους "καθεται" καλα η λεξη στ'αυτια τους.

"Κυπριακο" εγινε το θεμα...

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου