Προς το περιεχόμενο

Mac mini ή Mac book για μίξη ήχου?

NEXT IN LINE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εγω παντως για να πω την αληθεια μια χαρα τα τρεχω τα υπερτελευταια plugins και με το διπυρηνο macbook 3ετιας μου,

..εσύ όμως ΕΧΕΙΣ Mac...οι άλλοι...φαντάζονται και διαβάζουν σπέκς ;D ;D

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 284
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Αυτά είναι για σένα...που διαβάζεις τα specs... ;)

Ε ναι. Το 99.9% των χρηστων PC/Mac ετσι αγοραζουν υπολογιστη, κοιτωντας τα specs.

Εσυ φανταζομαι αγοραζεις μηχανηματα κοιτωντας το design τους και αν ταιριαζει το χρωμα τους με το χρωμα της κουρτινας του γραφειου σου. ;D

Ε μα φυσικά, τι θες και εσύ  ;D Σε λίγο θα μας πεις ότι προτιμάς και το Korg KRONOS από το... PA50  ;D ;D ;D

Πας καλα ρε? PΑ50 φορ εβερ! ;D Ξερεις ποση ωρα θελει για να κανει boot το Kronos?

2,5 λεπτα! Ενω το PA50 μεσα σε 3" ειναι ετοιμο προς χρηση. 8)

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Εσυ φανταζομαι αγοραζεις μηχανηματα κοιτωντας το design τους και αν ταιριαζει το χρωμα τους με το χρωμα της κουρτινας του γραφειου σου. ;D

Πάλι φαντάζεσαι ;D...έχω τη τύχη όταν έρχονται νέα μοντέλα να μου στέλνουν ένα για δοκιμή

• Moderator

Όλες αυτές οι παρατηρήσεις της μορφής "μα 1800 Ευρώ για i5 είναι πάρα πολλά λεφτά - βρίσκεις με 800 και σου περισσεύει ένα χιλιάρικο να πάρεις κάτι άλλο" μου φέρνουν στο μυαλό άτομο που λέει "μα πλήρωσες 10 ευρώ γι' αυτό το εμφιαλωμένο κρασί επειδή έχει ωραία ετικέτα? Θα μπορούσες να πάρει χύμα ένα κιλό από το Μπάμπη με 5 και να σου μείνουν και 5 ευρώ".

(Ναι, τόσο λαϊκά)

Όλες αυτές οι παρατηρήσεις της μορφής "μα 1800 Ευρώ για i5 είναι πάρα πολλά λεφτά - βρίσκεις με 800 και σου περισσεύει ένα χιλιάρικο να πάρεις κάτι άλλο" μου φέρνουν στο μυαλό άτομο που λέει "μα πλήρωσες 10 ευρώ γι' αυτό το εμφιαλωμένο κρασί επειδή έχει ωραία ετικέτα? Θα μπορούσες να πάρει χύμα ένα κιλό από το Μπάμπη με 5 και να σου μείνουν και 5 ευρώ".

(Ναι, τόσο λαϊκά)

εσύ φίλος...ξέρεις από Mac? ...ή τα φαντάζεσαι  ;D

@dimfil

Τα καλά νέα είναι ότι ο Waterfall-K σε αποδέχεται ως επαγγελματία. Κοίτα μην κάνεις καμία στραβή και γράψεις τίποτε που να μην του αρέσει, διότι μαύρο φίδι που σε έφαγε.

Τα κακά νέα είναι ότι ως επαγγελματίας, θα έχανες χρήματα αν αύριο οι άνθρωποι άρχιζαν να αγοράζουν μόνο επώνυμα μηχανήματα, διότι όλο αυτό το exprertise (αν γράφεται έτσι) δε θα είχε αντικείμενο εφαρμογής. Οπότε - φαντάζομαι δεν θα το αρνηθείς - υπάρχει και λίγη ιδιοτέλεια πίσω από τις πεποιθήσεις σου.

Το ειρωνικό της υπόθεσης είναι ότι μόνος σου γράφεις (πάνω από μία φορά) ότι όλα όσα ισχυρίζεσαι αφορούν ένα ΣΩΣΤΑ στημένο μηχάνημα, αλλά απ' την άλλη, αν οι πιο πολλοί PCάδες ήξεραν να στήσουν ΣΩΣΤΑ το μηχάνημά τους, εσύ δεν θα είχες λόγο να το ισχυρίζεσαι και μάλιστα με τέτοια έμφαση. Στο ποστ μου που διάβασες για το Windows Experience Index, υπάρχει μία πολύ μεγαλύτερης έκτασης παράγραφος που εξηγεί ότι οι PCάδες ΔΕΝ ξέρουν να στήσουν σωστά το μηχάνημά τους (τις πιο πολλές φορές), αλλά την πέρασες στο ντούκου.

Αν λοιπόν αντιλαμβανόμαστε τη διαφορά ανάμεσα σε ένα ΣΩΣΤΑ φτιαγμένο μηχάνημα και σε ένα ΜΗ-ΣΩΣΤΑ φτιαγμένο μηχάνημα, τότε ας αποδεχθούμε ότι πολλές επώνυμες εταιρείες (και η Apple) θέλουν κάποια παραπάνω χρήματα για να δώσουν ένα ΣΩΣΤΑ φτιαγμένο μηχάνημα.

Δικαίωμά τους είναι.

Κοίτα το ότι γράφω επώνυμα και δεν κρύβομαι πίσω από κάποιο ψευδώνυμο δείχνει αν μη τι άλλο ότι δεν προσπαθώ να κάνω προπαγάνδα. Αν πιστεύεται ότι προσπαθώ να κάνω διαφήμιση ας μου πει κάποιος mod να σβήσω το link...

Εγώ ότι έγραψα το έγραψα με βάση τις εμπειρίες που έχω και από τις 2 πλατφόρμες.

Και η dell κάνει σοβαρά μηχανήματα και η HP με τα workstation της έχει πάρα πολλούς επαγγελματίες του χώρου πελάτες και όλοι όπως λες ζητάνε κάτι παραπάνω και είναι απόλυτα λογικό...

Η HP και η Dell λοιπόν μαζί με το μηχάνημα που σου δίνουν ως επαγγελματικό σου προσφέρουν και 3 χρόνια on site εγγύηση, επίσης οποιαδήποτε στιγμή μπορείς να αναβαθμίσεις το pc που πήρες και να βάλεις μέσα ότι θέλεις.

Η Apple από την άλλη σου δίνει ένα χρόνο εγγύηση, δεν έχεις δυνατότητα αναβάθμισης και η τιμή συνήθως είναι μεγαλύτερη από οποιοδήποτε αντίστοιχο μηχάνημα...

Το ότι οι χρήστες PC δεν ξέρουν να στήσουν ένα σωστό pc το είπα και εγώ και δεν προσπέρασα αυτά που είχες γράψει. Αν δεν ίσχυε αυτό δεν θα υπήρχαν άπειρες εταιρίες στο εξωτερικό να κάνουν αυτό που κάνουμε εμείς και αντίστοιχα ίσως να μην υπήρχαν και τα mac (θυμήσου τον OP που έγραψε θέλω να πάρω mac γιατί με τα pc δεν πάει άλλο)

Όσον αφορά το windows experience index απλά μην το πεις σε κανέναν που ξέρει γιατί θα γελάει... Ο μόνος λόγος που το ανέφερα είναι αρχικά γιατί αυτή η μέτρηση δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα και δεύτερον γιατί τα διάφορα benchmarks δεν αντικατοπτρίζουν και την απόδοση σε μουσική παραγωγή. Τρανταχτό παράδειγμα είναι ότι οι AMD σε συνθετικά benchmarks τύπου Mark 3D είναι πιο κοντά στους intel από ότι είναι στο dawbench που η διαφορά είναι τεράστια. Μήπως έχω κάποιο λόγο που το λέω και αυτό?

Τώρα στο αν όλοι οι χρήστες έπαιρναν επώνυμα pc μάλλον θα κέρδιζα χρήματα γιατί και τα δικά μας μηχανήματα είναι επώνυμα.... :P

Επίσης και τα workstation της HP είναι επώνυμα όπως και τα Turbo X αλλά τα μεν, είναι φοβερά μηχανήματα χωρίς να είναι full κλειδωμένα σε όλα τους όπως τα mac, και τα δε είναι για κλωτσιές....

Αν έχεις να απαντήσεις στα επιχειρήματα που παρέθεσα στο αρχικό μου post ή πιστεύεις ότι έγραψα κάτι λάθος οκ...

Επίσης @harilatron δυστυχώς υπάρχει μια μεγάλη διαφορά στο παράδειγμα που δίνεις.

Στο κρασί αλλάζει και το περιεχόμενο...

Πάλι φαντάζεσαι ;D...έχω τη τύχη όταν έρχονται νέα μοντέλα να μου στέλνουν ένα για δοκιμή

Ναι, αλλα specs παλι δεν κοιτας.. :P.

@harilatron, ατυχες παραδειγμα. Εσυ μιλας για δυο διαφορετικες ποιοτητες κρασιου, οπου η καλυτερη ποιοτητα καλως κοστιζει ακριβοτερα.

Εδω ομως μιλαμε για δυο μηχανηματα με ομοια/ιδια specs.

Στο ενα γραφει Apple και κοστιζει 2000, στο αλλο γραφει Lemon και κοστιζει τα μισα.

Αυτο λεμε.

Specs talks, M🐮🐮gs walks

και αντίστοιχα ίσως να μην υπήρχαν και τα mac

Η ιστορία όμως λέει ότι εξαιτίας των Mac, σήμερα δεν υπάρχει το paintBox της Quantel όπως και ολόκληρη Scitex... ;)

Ναι, αλλα specs παλι δεν κοιτας.. :P.

Δεν χρειάζεται..αρκούν 2-3 επαγγελματικές εφαρμογές και εάν τρέχει το Starcraft ;D

• Moderator

Δεν είναι ίδια specs ρε κουμπάρε. Το ένα τρέχει MAC OSX και το άλλο windows.

Είναι όπως λέμε και τα δυο κρασιά είναι 14% οινόπνευμα και χρώματος λευκού. (Ίδια specs αν με πιάνεις)

Δεν είναι ίδια specs ρε κουμπάρε. Το ένα τρέχει MAC OSX και το άλλο windows.

Κουμπαρε.....δεν ξερεις τι λες...

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου