Προς το περιεχόμενο

Προβλημα ηχου σε ενισχυτη Hotrod Deluxe Fender!

tromaras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

H δικιά μου εκτίμηση είναι πως κατά πάσα πιθανότητα συντονίζονται οι δυο τελικές μαζί με ολόκληρο το σασί λόγω κυρίως των κραδασμών του μεγαφώνου. Οπότε - χωρίς να είμαι δίπλα για να το τσεκάρω ο ίδιος - συνιστώ δυο δαχτυλίδια από τα ανωτέρω. Αλλά για να το διαπιστώσει ο συνφορουμίτης ας βάλει κάποιον φίλο του να παίξει με την κιθάρα στις νότες που ακούει το "κουδούνισμα", πχ. την χαμηλή λα ή ρε, και ας στήσει αυτί από πίσω από τον ενισχυτή για να δει αν όντως προέρχεται από αυτές. Στην ανάγκη, την ώρα που παίζει ας τις πιάσει απ'τη μέση για λίγο ΠΟΛΥ προσεκτικά με κάποια χοντρή πετσέτα (είναι καυτές) για να δει αν εξαφανίζεται ο ενοχλητικός ήχος. Αν ναι, τότε βρήκε τον υπεύθυνο...

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 21
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δηλαδη αν βαλω σε ολες τις λυχνιες ring tube dampers δεν θαλλαξει ο ηχος?

O μηχανικός ήχος των κραδασμών, σίγουρα!

Ο ήχος ως "tone" του ηλεκτρονικού κυκλώματος, δύσκολα... Περισσότερο θα φύγει το πρόβλημα του τριξίματος

Καλησπερα συνφορουμιτες!!!

Εχω τον συγκεκριμενο λαμπατο απο το 2010 για χρηση στο σπιτι καθαρα κ μονο,χωρις πολλες ωρες λειτουργιας κ φυσικα χωρις να τον εχω καταπονήσει σε υψηλες εντασεις παιξιματος κ μεταφορες σε live,studio κτλ.Τον εχω γενικα πολυ προσεγμενο!

Μου παρουσιασε ενα θεμα τις τελευταιες μερες κ ψαχνω λυση πριν καταληξει στον τεχνικο,μπας κ γλιτωσουμε κανα ευρω!  ;D

Υπαρχει προβλημα συντονισμου στα παιξιματα στις μπασες χορδες της κιθαρας,οταν παιζω στην Ε ή στην Α λιγο πιο εντονα κατι συντονιζει κ δημιουργει ενα "μεταλικο σφυριγμα στιγμιαιο,στην αρχη νομιζα οτι οφειλεται στο κλουβι των τελικων,το βιδωσα πιο σφικτα κ κατοπιν ολες τις υπολοιπες βιδες εξωτερικα ελπιζωντας οτι ετσι θα διορθωθει.Ματαια ομως αφου παρεμεινε το προβλημα,το δευτερο που εκανα ηταν να τσεκαρω οπτικα τους πυκνωτες στην πλακετα μηπως κ καποιος ειχε φουσκωσει στο πανω μερος να τον αντικαταστησω,δεν βρηκα καποιον να εχει τετοιο θεμα.Αν δεν ειναι ομως απο τους πυκνωτες τοτε σειρα εχουν οι λαμπες,ομως μου κανει εντυπωση γιατι οπως προειπα εχει ελαχιστες ωρες χρησης απο το 2010 που τον εχω κ μου φαινεται λιγο παραλογο να θελω λαμπες τοσο συντομα.Δοκιμασα με ενα φιλο διαφορετικες κιθαρες να δουμε αν το κανει σε ολες,αυτο που παρατηρησα ηταν οτι σε μονους μαγνητες το προβλημα απλα ηταν λιγο πιο ανεπαισθητο,δεν εξαλειφοταν.

Τι να κανω να αφαιρεσω το κλουβι μονιμα μηπως κ φταιει αυτο? (αν κ ειναι σφιχτα βιδωμενο),να κανω προληπτικη αλλαγη σε ολους τους πυκνωτες ασχετως με την οπτικη εμφανιση τους? Εχετε να προτεινετε κατι αλλο?

Θα παρακαλουσα θερμα οι απαντησεις να ειναι εντος θεματος κ οχι υποθετικες κ γενικες.

Ευχαριστω εκ των προτερων!!! :)

Λογικά είναι λυχνίες. Και στον παλιό μου ενισχυτή (Marshal DSL 401) και στον καινούριο (Rivera Royal Clubster) άλλαξα λυχνίες αρκετά γρήγορα, περίπου στον 1 1/2 χρόνο. Και εγώ έλεγα μπα αποκλείεται να θέλει λάμπες , κάποια βίδα συντονίζει κτλ κτλ.  ( τον ίδιο μεταλικό ήχο μου έκανε και εμένα, μόνο που είχε κάποια διάρκεια και δεν ήταν στιγμιαίο)

Την πρώτη φορά τον πήγα στην αντιπροσωπεία της Marshall και τον άφησα χωρίς να ξέρω τί έχει. Οταν τον πήρα πίσω, μου είπαν οτι αλλάξανε τελικές λυχνίες. Τώρα αν ήταν κάτι άλλο και μου χρεώσανε αλλαγή λυχνιών...ο θεός και η ψυχή τους, ήμουνα και 20 χρονών... Για τους μουσικούς αυτά τα πράγματα είναι ότι για τον υπόλοιπο κόσμο μια επίσκεψη σε ένα συνεργείο αυτοκινήτων...χαχαχαχα!!!

Τη δεύτερη φορά που αντιμετώπισα πρόβλημα, ήταν με τον Rivera. Ημουνα μαζί με τον μάστορα και έκανε το εξής για να τσεκάρει. Χτύπησε με το νύχι του τις λάμπες 2-3 φορές, έβγαλαν έναν εσωτερικό σπινθήρα σαν αστραπή και λάμπες γιοκ. Αυτό που προτείνω εγώ είναι να πας σε ένα τεχνίτη να δει τι έχει. Αν σου πει οτι έχουν πρόβλημα οι τελικές πάρε ένα ζευγάρι είτε απ αυτόν είτε απ έξω , βγάλε τις παλιές και κούμπωσε τις καινούριες. Αν παίζει ΟΚ και απλά δε σ αρέσει ο ήχος τότε να του πας τον ενισχυτή ξανά να κάνει μία ρύθμιση (έχει μια αγγλική ορολογία αυτό ,αλλά δε τη θυμάμαι) με ένα πολύμετρο. Στο λέω γιατί το πιθανότερο είναι να σου πει, " φίλε θέλει λυχνίες θα στις βάλω εγώ και θα στις ρυθμίσω κιόλας... 60 € οι λυχνίες άλλα 50€ πχ η τοποθέτηση κτλ κτλ. " με κάτι ακόμα που θα βρει πχ έσφιξα και τις βίδες του κουτιού ή γυάλισα τα knobs χαχαχα , σύνολο 120€. Εσύ θ πας και θα του πεις "γειά σας θέλω να μου πείτε τι θα κοστίσει να μάθω ΤΙ ΕΧΕΙ και μόνο αυτό, ο ενισχυτής μου και κάνει αυτό τον ήχο " . Εκτός αν σου πει οτι η τιμή διαγνωσης και θεραπείας είναι πακέτο. Χαχαχα! Στα λέω αυτά μήπως μπορέσεις να γλιτώσεις κανα τσαμπέ 50 €υρω, πράγμα που δεν έκανα εγώ, :-)

Μπορείς επίσης απλά να αγοράεις ένα ζευγάρι, να βγάλεις τις παλιές και να βάλεις τις νέες πριν καν τον πας σε μάστορα. Αν το πρόβλημα επιμένει τότε πας στο μάστορα και είναι πιθανό να αντιμετωπίσεις το φαινόμενο "συνεργείο αυτοκινήτων", αλλα δε θα μπορείς να το αποφύγεις πλέον. Θα σου έχει μείνει τουλάχιστον ένα ζεύγος λυχνιών που κάαααποια στιγμή stadar θα το χρειαστεις.

Και μένα μου κάνει εντύπωση να χρειάστηκε 2 φορές να αλλάξω τόσο γρήγορα λάμπες. Απ' όταν τις άλλαξα οι ενισχυτές δεν παρουσίασαν κανένα πρόβλημα. Κατέληξα στην απλοϊκή δική μου εξήγηση ότι οι εταιρείες βάζουν ό,τι πιο φτηνιάρικο από λυχνίες.

Για καλό τεχνίτη μου έχουν πει έναν κάπου στον Κορυδαλλο με ένα τηλ που αρχίζει απ 49 αλλά δυστυχώς δεν ξέρω περισσότερα.

Προσωπικά - και επειδή έχω ασχοληθεί με ακριβώς αυτό το πρόβλημα ουκ ολίγες φορές - είμαι 100% βέβαιος ότι οι τελικές δεν θέλουν αλλαγή, και πως η παρέμβαση του τεχνικού είναι εντελώς αχρείαστη. Κάνε τον κόπο να διαβάσεις τα προηγούμενα θρεντ στα οποία παρέπεμψα. Είναι απολύτως φυσιολογικό στα combos (γνωστά παλιά για αυτόν το λόγο ως "valve torture chambers") ορισμένες λυχνίες να συντονίζονται. Μερικές μπορεί να μην παρουσιάσουν το πρόβλημα αρχικά (κυρίως λάμπες - "σκυλιά" όπως οι Sovtek που όμως είναι συνήθως κακές ηχητικά), αλλά ίσως το παρουσιάσουν αργότερα. Τι θα κάνει κάποιος? Θα ασχοληθεί με το ίδιο το πρόβλημα ή θα εξακολουθήσει επ' άπειρον να το αγνοεί ξοδεύοντας χρήματα για να αλλάζει λάμπες? (Σε συνθήκες συναυλίας προφανώς δεν θα το καταλάβει κανείς, σε συνθήκες ηχογράφησης όμως τα πράγματα αλλάζουν).

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Παιδες,σας ευχαριστω ολους για την ενασχοληση σας κ την παραθεση αποψεων κ βιντεο στο προβλημα που αντιμετωπιζει ο ενισχυτης μου.Ακολουθησα την συμβουλη του bloody sunday κ εβαλα ενα φιλο να παιξει τις ''ενοχλητικες'' νοτες κ εγω,με ανοιχτο το πισω καλυμμα του ενισχυτη,επιασα μια μια τις τελικες(με χοντρη πετσετα! ;) ) κ ανακαλυψα οτι η δεξια(αυτη κοντα στο μεγαφωνο) οταν την κραταω σταματαει αμεσως το μεταλλικο ''κουδουνισμα".Οποτε απο οτι φαινεται θα λυσω το προβλημα φθηνα παραγγελνοντας τα αντικραδασμικα λαστιχα μεσω e-bay! για να σταματησει το τριξιμο!

Ευχαριστω bloody sunday με γλιτωσες απο κοπο κ χρημα! :)

• 4 εβδομάδες αργότερα...

καλημερα.

για να μην ανοιγω αλλο θεμα θα γραψω εδω...

ενας φιλος εχει  τον hot rod deluxe και ο ενισχυτης παρουσιασε τα εξης δυο συμπτωματα 

1.πτωση εντασης

2.παραμορφωση σε αρκετα χαμηλη ενταση.

αλλαξα ολες τις λυχνιες και το προβλημα παραμενει.

τι λετε να εχει το μηχανημα???

...ω  πανσοφη νυφιτσα

καλημερα.

ενας φιλος εχει  τον hot rod deluxe και ο ενισχυτης παρουσιασε τα εξης δυο συμπτωματα 

1.πτωση εντασης

Κοιτάξτε το καλώδιο του μεγαφώνου αν είναι συνδεδεμένο στο main speaker jack .Στο external παρουσιάζει τα συμπτώματα που αναφέρεις.

καλημερα.

1.πτωση εντασης

Το μεγάφωνο είναι μια χαρά?

Αν άλλαξες λάμπες κι έκανες σωστό bias, μετά θα έλεγα να καθαρίσετε με σπρέυ επαφών τα pots και jacks και κατόπιν να τσεκάρετε τους πυκνωτές του και τις αντιστάσεις ισχύος. Είναι τα συνηθισμένα σενάρια σε επισκευές τέτοιων θεμάτων.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου