Προς το περιεχόμενο

Τριζει.... (σεταρισμα?χορδες? η κατι αλλο?)

Shamos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλώς όρισες στην παρέα μας καταρχάς.

Και κατά δεύτερον, μια ερώτηση: το τρίξιμο περνάει ΚΑΙ στον ενισχυτή;

Καλως σας βρηκα παιδες....

Παλι καλα αυτο εχει ελενχθει... Μετα απο καιρο ρυθμισα τα volume και τα gain απο πεταλια και ενισχυτες ωστε αυτο που βγαινει να μην με ενοχλει καθολου....

Ομως ξερω οτι τριζει... το νοιωθω.... :)

Για τα παλιοτερα ποστ... Καταρχας το διαβασα το αρθρο και θεωρω πως ΑΝ αυτα τα tips για τις πενες και τα μετρηματα στο σεταπ ισχυουν και για τα μπασα τοτε θα το εχω σαν φυλαχτο μαζι μου οποτε πιανω ενα οργανο :)

Παντως σε γενικες γραμμες επειδη μαζι με τον κιθαριστα απο το σχημα μου δουλευουμε πολυ με την κατασκευη και συντηρηση οργανων... Προτιμω να παλεψω οσο μπορω ενα οργανο μονος μου παρω να παω σε μαστορα... Οχι γιατι δεν εμπιστευομαι τους μαστορες οσο γιατι 1) δεν εχω φραγκο .... και 2) και βασικοτερο γιατι θελω να μαθω και παιρνω το ρισκο οτι στην διαρκεια μπορει να φαω τα μουτρα μου κιολασ...

Παντως μεχρι στιγμης δεν με εχω προδωσει :P πολυ :P

Γ@μιουνται οι ΠΑΕ - @στερα ολε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αμα έχεις "δυνατό" δάχτυλο ή πένα και το action είναι χαμηλό σχετικά, το μπάσο θα τρίζει δεν πα να του βάλεις και flats.

Κάποιοι Euroκάγκουρες εδώ μέσα (ονόματα δε λέμε, βαφές δεν θίγουμε) το επιζητούν κιόλας.

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Φίλε μου, εάν το τρίξιμο δεν περνάει στον ενισχυτή, τότε δεν υπάρχει κανένα θέμα ούτε με το μπάσο, ούτε με τις χορδές, ούτε με την πένα, ούτε με τίποτα.

Στην κιθάρα τουλάχιστον αυτό ισχύει (ας με συγχωρήσουν οι συνάδελφοι μπασίστες αν κάνω λάθος για τα μπάσα).

Κ εγώ στην δικιά μου κιθάρα έχω υπερβολικά χαμηλό action. Και μένα με ενοχλεί αφάνταστα να ξέρω ότι τρίζει (γτ τρίζει μοναχούλα της). Με το που βάλω ενισχυτή, καθαρά ή μη, δεν υπάρχει όμως το παραμικρό τρίξιμο (τα έχω συζητήσει κ με το μάστορα). Η χαρά του να τρέχει το χέρι μου ακριβώς επειδή έχω αυτό το χαμηλό action και ο ήχος από τον ενισχυτή να ειναι εκπληκτικός και στα καθαρά κ σε όλα καταρρίπτει κάθε -αρχικό- ξενέρωμα.

Εάν το πρόβλημα είναι η ενόχληση σε εσένα και όχι στον ήχο που βγάζεις, τότε θα σου πρότεινα απλά να μην κάνεις τίποτα και να μη σε πολυνοιάζει.

Εάν υπάρχει θέμα ΚΑΙ στον ήχο σου, τότε ακολουθείς όλες τις παραπάνω συμβουλές που έδωσαν τα παιδιά εδώ  ;D

Guitarist in training

Μετα απο καιρο ρυθμισα τα volume και τα gain απο πεταλια και ενισχυτες ωστε αυτο που βγαινει να μην με ενοχλει καθολου....

Ομως ξερω οτι τριζει... το νοιωθω....

τοτε το προβλημα  σου δεν ανηκει στην γνωστικη σφαιρα του..μαστορα αλλα σε αυτην καποιου,καλου,ψυχολογου-ψυχιατρου... ;D 

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

τοτε το προβλημα  σου δεν ανηκει στην γνωστικη σφαιρα του..μαστορα αλλα σε αυτην καποιου,καλου,ψυχολογου-ψυχιατρου... ;D 

χαχα...μαλλον...

Οκ παιδες το χω... Βασικα ακολουθησα της οδηγιες και τις εκανα ενα σεταπ με τις οδηγιες του sF (σχεδον:P) και γενικοτερα το νοιωθω και το ακουω καλυτερα το οργανο... το γυρισα και την βεργα περιπου 1/12 του ρολογιου με την αναποδη φορα και ειχα εντυπωσιακο αποτελσμα στο πως το νοιωθω... αλλα στον ηχο ηταν το ιδιο..

Μεγαλη διαφορα ακουσα οταν κατεβασα λιιιγο τον πανω μαγνητη... καθαρισε πολυ το τοπιο...

Ευχαριστω πολυ ολους για ολες τις συμβουλες...

Γ@μιουνται οι ΠΑΕ - @στερα ολε

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου