Shamos Δημοσιευμένο 3 Δεκεμβρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 3 Δεκεμβρίου 2012 Καλημερες απο μενα και σας χαιρετω σαν νεος στην παρεα σας, Καταρχας εχω ενα μπασακι Cort C5 το οποιο οτι και να εχω ακουσει απο τον καθενα (σκουποξυλο ,σκουπα, και τετοια) εγω ξερω οτι εχω παιξει με 20 μπασα και πραγματικα αυτο το μπασο με αγαπαει και κανει οτι του πω....:) Βεβαια εχουμε ενα μικρο θεμα στην συντηρηση (μου χει παρει μια δυο φορες) .... Αλλα το σοβαρο θεμα ειναι το εξης: Οταν εχω το σεταρισμα που θελω(μονος μου το παλευω να γινει αυτο), και πιανω το σωστο υψος μεταξυ ταστιερας και χορδων , εκει υπαρχει ενα μικρο μεν(ισως να μην το καταλαβαινει αυτος που δεν παιζει, αλλα εγω ναι) αλλα πολυ ενοχλητικο τριξιμο... Πως το διωχνω? (χωρις να ανεβασω το υψος των χορδων και χωρις να βαλω flat χορδες.. :?) Κανεις καμμια ιδεα? Ευχαριστω και συγνωμη αν εχει απαντηθει στο παρελθον κατι παρομοιο... Γ@μιουνται οι ΠΑΕ - @στερα ολε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 3 Δεκεμβρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 3 Δεκεμβρίου 2012 Γυριζοντας το Trus rod anticlockwise (αντιθετα απο τη φορα των δεικτων του ρολογιου δηλ.) και δινοντας ετσι λιγο παραπανω relief. http://www.noiz.gr/index.php?action=articles;sa=view;article=39 www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
lgbesios Δημοσιευμένο 3 Δεκεμβρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 3 Δεκεμβρίου 2012 το μπασο με αγαπαει και κανει οτι του πω....:) για δε του λες να σταματήσει να τρίζει!!! rust never sleeps Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Shamos Δημοσιευμένο 3 Δεκεμβρίου 2012 OP Share Δημοσιευμένο 3 Δεκεμβρίου 2012 για δε του λες να σταματήσει να τρίζει!!! χαχα... Του το λεω αλλα δεν παραδεχετε οτι τριζει :P Σχετικο με το πιο πανω ποστ, με το anticlock ... θα το επιχειρησω ... Ευχαριστω πολυ για την συμβουλη... :) Γ@μιουνται οι ΠΑΕ - @στερα ολε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
lgbesios Δημοσιευμένο 3 Δεκεμβρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 3 Δεκεμβρίου 2012 μέτρα όμως το relief να ξέρεις που βρίσκεσαι και με το μαλακό την βέργα (truss rod) γιατί όσο και να σε αγαπάει εκεί θα πονέσει ;) rust never sleeps Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Shamos Δημοσιευμένο 3 Δεκεμβρίου 2012 OP Share Δημοσιευμένο 3 Δεκεμβρίου 2012 μέτρα όμως το relief να ξέρεις που βρίσκεσαι Οταν λες να μετρησω το relief , εννοουμε να ξερω ποσο εχω μετακινησει το truss rod ε? και με το μαλακό την βέργα (truss rod) γιατί όσο και να σε αγαπάει εκεί θα πονέσει ;) Ναι ξερω... θελει με το μαλακο :) Γ@μιουνται οι ΠΑΕ - @στερα ολε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 3 Δεκεμβρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 3 Δεκεμβρίου 2012 Οταν λες να μετρησω το relief , εννοουμε να ξερω ποσο εχω μετακινησει το truss rod ε? εννοουμε να ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ το λινκ που παραθεσα... ;) (ωστε να μαθεις ΤΙ ειναι το relief) www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
lgbesios Δημοσιευμένο 3 Δεκεμβρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 3 Δεκεμβρίου 2012 Ναι , ναι , βεβαίως , βεβαίως.... rust never sleeps Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
kbasilis Δημοσιευμένο 3 Δεκεμβρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 3 Δεκεμβρίου 2012 Καλημερες απο μενα και σας χαιρετω σαν νεος στην παρεα σας, Καταρχας εχω ενα μπασακι Cort C5 το οποιο οτι και να εχω ακουσει απο τον καθενα (σκουποξυλο ,σκουπα, και τετοια) εγω ξερω οτι εχω παιξει με 20 μπασα και πραγματικα αυτο το μπασο με αγαπαει και κανει οτι του πω....:) Βεβαια εχουμε ενα μικρο θεμα στην συντηρηση (μου χει παρει μια δυο φορες) .... Αλλα το σοβαρο θεμα ειναι το εξης: Οταν εχω το σεταρισμα που θελω(μονος μου το παλευω να γινει αυτο), και πιανω το σωστο υψος μεταξυ ταστιερας και χορδων , εκει υπαρχει ενα μικρο μεν(ισως να μην το καταλαβαινει αυτος που δεν παιζει, αλλα εγω ναι) αλλα πολυ ενοχλητικο τριξιμο... Πως το διωχνω? (χωρις να ανεβασω το υψος των χορδων και χωρις να βαλω flat χορδες.. :?) Κανεις καμμια ιδεα? Ευχαριστω και συγνωμη αν εχει απαντηθει στο παρελθον κατι παρομοιο... Γειά σου φίλε. Το έχεις πάει σε μάστορα για ένα σετάρισμα? Το λέω αυτό γιατί το πρώτο σετάρισμα είναι καλό να το κάνει μάστορας γιατί πρέπει να κάνει έλεγχο nut και αν χρειάζεται fret leveling. Από εκεί και πέρα είναι καλό να το κάνεις μόνος σου(όπως ίδη κάνεις)και μετά από πολύ καιρό(εξαρτάται το πόσο παίζεις)θα στο κάνει ένα σετάρισμα πάλι ο μάστορας και αυτό γιατί μπορεί να χρειάζεται fret leveling λόγο της φθοράς των τάστων σπό το παίξιμο,εκτός αν το καταφέρνεις μόνος σου. Για το σετάρισμα πρέπει να ξεκινήσεις από το relief να δεις πόσο πρέπει να έχει και με πιό τρόπο το μετράς και πως "δείνεις" ή αφαιρείς relief. Μετά σειρά έχει το action μετά το intonation και τέλος το ύψος των μαγνητών. Οι αποστάσεις που πρέπει να έχουν relief και action είναι συγκεκριμένες μόνο στο action μπορείς να αλλάξεις την απόσταση αλλά μόνο για μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ χορδών και τάστων Flying High Again Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
SteveB Δημοσιευμένο 3 Δεκεμβρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 3 Δεκεμβρίου 2012 Καλώς όρισες στην παρέα μας καταρχάς. Και κατά δεύτερον, μια ερώτηση: το τρίξιμο περνάει ΚΑΙ στον ενισχυτή; Guitarist in training Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση