mustafank Δημοσιευμένο 2 Δεκεμβρίου 2012 OP Share Δημοσιευμένο 2 Δεκεμβρίου 2012 μα τι είδους βοήθεια θες? να σου φτιάξουμε εμείς τον ήχο που έχεις εσύ στο μυαλό σου? Σαφώς και όχι. :) Απλά, προσπαθώ να καταλάβω τι κάνω λάθος. Στο σπίτι ο ήχος, που φτιάχνω, μου ακούγεται μια χαρά.Στο στούντιο, όμως, χάνομαι εντελώς μέσα στο σύνολο.Κόβω μπάσα, κατεβάζω το gain, αλλά πάλι είμαι πολύ πίσω και μόνο αν ανεβάσω πολύ την ένταση βγαίνω καλά, αλλά τότε καλύπτω όλους τους άλλους. :-\ Οπότε, έφτασα στο συμπέρασμα ότι κάνω κάτι λάθος και ψάχνω από την αρχή, για να το βρω. :) κατσε μια δυο μέρες και λιώστηνα την πεταλιέρα να βγάλεις ήχο. δοκίμασε όλους τους ενισχυτές με τη σειρά και αμα βρίσκεις κατι καλό αποθηκευέ το και προχώρα το ψάξιμο στην επόμενη θέση. Η λειτουργία αποθήκευσης της πεταλιέρας ευνοεί παρα πολύ αυτό το πράμα. δοκίμασε και κάθε ενισχυτή πως ακούγεται με τα 2-3 πεταλάκια ντράιβ που προτιμάς (απο την πεταλιέρα εννοω) Μια δυο μέρες; ;D Κανά μήνα την έχω στο λίωσιμο και κατέληξα σε 4-5 ενισχυτές, που μ'αρέσουν: mesa boogie mark IV, vox ac30, fender twin reverb και marshall jump panel. Aπό distortion, προτιμώ: tubescreamer, sd overdrive, sparkle drive, ocd, rat και πιο σπάνια (για πιο "θορυβώδεις" καταστάσεις) το fuzzulator. https://morphinesocialclub.bandcamp.com/releases https://www.facebook.com/churchofmangr/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
HeathenMV Δημοσιευμένο 2 Δεκεμβρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 2 Δεκεμβρίου 2012 Σαφώς και όχι. :) Απλά, προσπαθώ να καταλάβω τι κάνω λάθος. Στο σπίτι ο ήχος, που φτιάχνω, μου ακούγεται μια χαρά.Στο στούντιο, όμως, χάνομαι εντελώς μέσα στο σύνολο.Κόβω μπάσα, κατεβάζω το gain, αλλά πάλι είμαι πολύ πίσω και μόνο αν ανεβάσω πολύ την ένταση βγαίνω καλά, αλλά τότε καλύπτω όλους τους άλλους. :-\ Καλά μην περιμένεις με ψηφιακή πεταλιέρα να κόβεις τρελά σε κατάσταση μπάντας. Ανέβασε λίγο παραπάνω μεσαία, αλλά το πρόβλημα σου νομίζω δεν είναι ότι δεν ξέρεις την πεταλιέρα σου, είναι ότι θες ενισχυτή :P Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Mike G Δημοσιευμένο 2 Δεκεμβρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 2 Δεκεμβρίου 2012 Καλά μην περιμένεις με ψηφιακή πεταλιέρα να κόβεις τρελά σε κατάσταση μπάντας. Ανέβασε λίγο παραπάνω μεσαία, αλλά το πρόβλημα σου νομίζω δεν είναι ότι δεν ξέρεις την πεταλιέρα σου, είναι ότι θες ενισχυτή :P Γιατί αυτό?Εγώ γιατι κόβω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
IraklisZS Δημοσιευμένο 2 Δεκεμβρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 2 Δεκεμβρίου 2012 εγω απο πεταλια μονο το 808 άντεχα, τα άλλα μου φαινόταν άθλια ;D αμα χάνεσαι που λες δοκίμασε να ανεβάσεις λίγο πιο πολύ τα μεσαία του ήχου σου, αυτό είναι ένας μπουσουλας που γενικά πιάνει. εγώ πχ είχα βάλει στο κουμπί 10 (ριβερμπ) αντι για ριβέρμπ, να ανοιγοκλείνει το παραμετρικο εκουαλάιζερ το οποίο το είχα ρυθμισμένο να μπουστάρει λίγο τα μεσαία. Αν συνδιάζα και το οβερντράιβ (808) που δινει μεσαία απο τη φύση του, εβγαίνα μπροστά όποτε ήθελα και χανομουν πάλι οποτε ήθελα τις καμπίνες τις έχεις απενεργοποιημένες ή οχι? το κουμπί πίσω το έχεις στο mix ή στο amp? παίξε και μαυτοες τις 2 μεταβλητες a classic player now... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Mike G Δημοσιευμένο 2 Δεκεμβρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 2 Δεκεμβρίου 2012 Ρυθμισε και τα level των ενισχυτών καθώς και το preset level.Eγώ τα μεσσαία τα έχω στο 5 και είμαι κομπλε και παιζω κατευθειαν σε PA. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
mustafank Δημοσιευμένο 2 Δεκεμβρίου 2012 OP Share Δημοσιευμένο 2 Δεκεμβρίου 2012 Καλά μην περιμένεις με ψηφιακή πεταλιέρα να κόβεις τρελά σε κατάσταση μπάντας. Ανέβασε λίγο παραπάνω μεσαία, αλλά το πρόβλημα σου νομίζω δεν είναι ότι δεν ξέρεις την πεταλιέρα σου, είναι ότι θες ενισχυτή :P Εννοείς ότι ο marshall, που "κουμπώνω" ότι δεν κάνει ή αναφέρεσαι σε φάση αναλογικού vs ψηφιακού? Γιατί, αν είναι το 2ο, οι προσομοιώσεις της rp είναι ΠΟΛΥ κοντά στο real thing...πολύ όμως. ;) :) Οι υπόλοιποι διαθέσιμοι ενισχυτές, εκτός του Marshall JCM 2000 TSL 60 είναι: Blackstar HT 100 και Peavey Valveking. Προτείνετε κάποιον από αυτούς για καλύτερο αποτέλεσμα; Όσο για τα μεσαία, συνήθως τα έχω από 7 και πάνω, μέχρι και 8.5, ανάλογα με τον ενισχυτή,τα πρίμα ποτέ πάνω από 6 και τα μπάσα ποτέ πάνω από 4. τις καμπίνες τις έχεις απενεργοποιημένες ή οχι? το κουμπί πίσω το έχεις στο mix ή στο amp? παίξε και μαυτοες τις 2 μεταβλητες Στο studio, παίζω με απενεργοποιημένες τις καμπίνες στο amp. εγω απο πεταλια μονο το 808 άντεχα, τα άλλα μου φαινόταν άθλια ;D το 808, λες? Θα το δοκιμάσω.. :) https://morphinesocialclub.bandcamp.com/releases https://www.facebook.com/churchofmangr/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
IraklisZS Δημοσιευμένο 2 Δεκεμβρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 2 Δεκεμβρίου 2012 αν ο ηχος σου είναι ισορροπημένος, χωρις υπερβολές (θαμμενα μεσαια πχ) τοτε δε χρειάζεται ούτε να υπερβάλλεις τουμπανιάζοντας τα μεσαία. Άλλο πράμα φταίει. Επόμενος συνήθης υποπτος που μουρχεται στο μυαλό είναι η καμπίνα του ενισχυτή που την κουμπώνεις, και ο προσανατολισμός της στο χώρο. θα έβαζα στοίχημα οτι η λύση είναι λίγο να το ψάξετε με το πως βαζετε τα μηχανηματα σας στο χώρο και που καθεστε εσεις ως προς αυτα a classic player now... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
mustafank Δημοσιευμένο 2 Δεκεμβρίου 2012 OP Share Δημοσιευμένο 2 Δεκεμβρίου 2012 Επόμενος συνήθης υποπτος που μουρχεται στο μυαλό είναι η καμπίνα του ενισχυτή που την κουμπώνεις, και ο προσανατολισμός της στο χώρο. Οι καμπίνες, που κουμπώνω είναι οι εξής: Marshall 4x 12 1960A Marshall 4x 12 MR1960AX και ο προσανατολισμός τους στο χώρο είναι κάτι, που με προβληματίζει σε σχέση με τον ήχο μου, αλλά δεν έχω πειραματιστεί, ακόμα, με αυτό. Στην επόμενη πρόβα θα δοκιμάσω να βρω το "sweet spot" στο χώρο. :) https://morphinesocialclub.bandcamp.com/releases https://www.facebook.com/churchofmangr/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
IraklisZS Δημοσιευμένο 2 Δεκεμβρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 2 Δεκεμβρίου 2012 απο ό,τι κατάλαβα δεν έχεις πρόβλημα με τον ήχο σου, απλά με το γεγονός οτι δεν ακούγεσαι, ετσι? για το οτι δεν ακούγεσαι μπορεί να φταίει ΚΑΙ ο ήχος σου, αλλά εντάξει κανενα στοιχείο δεν οδηγεί εκεί. εγώ νομίζω είναι καθαρά θέμα εντάσεων (που εξαρτάται και απο τις εντασεις των ενισχυτών αλλα ΚΑΙ απο τους προσανατολισμους ΚΑΙ απο τις θεσεις που καθεστε εσεις), που ειναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα στα προβάδικα πάντα. a classic player now... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
HeathenMV Δημοσιευμένο 2 Δεκεμβρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 2 Δεκεμβρίου 2012 Μια χαρά είναι οι καμπίνες, για να δεις αν φταίει ο προσανατολισμός (πιο δύσκολο) ή και η αίθουσα που παίζετε (αν η αίθουσα δεν έχει στηθεί σωστά ή είναι πολύ μικρή ότι μηχανήματα και να χεις ένας αχταρμάς θα ακούγεται) μπορείς την επόμενη φορά, αν ο marshall είναι κανένας της προκοπής, να βάλεις την πεταλιέρα σου στο fx loop κλείνωντας της προσομειώσεις και αφήνοντας μόνο τα εφφέ και να δεις πως βγαίνεις με τον ενισχυτή. Είσαι ο μόνος κιθαρίστας στο group? Και αν είναι τόσο καλές οι προσομειώσεις της rp γιατί δεν μπορείς να βγάλεις ένα ήχο της προκοπής? :P Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση