indie-anos laternative Δημοσιευμένο 23 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 23 Φεβρουαρίου 2013 O κ. Νίκος δεν μας ξεχνάει Nick Cave & The Bad Seeds - Lightning Bolts (Music Video) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator Terry RoscoeBeck5 Δημοσιευμένο 23 Φεβρουαρίου 2013 Moderator Share Δημοσιευμένο 23 Φεβρουαρίου 2013 O κ. Νίκος δεν μας ξεχνάει Το άκουσα πρωινιάτικα και μου σηκώθηκε η τρίχα. Με ανατρίχιασε. Έβγαλε όλο αυτό το «σκοτάδι» που κρέμεται πάνω από τα κεφάλια μας. Εφιαλτικό με τον τρόπο του, προάγει μουσικά- μέσα από τον μινιμαλισμό του- μια επαναλαμβανόμενη αγωνία. Ακριβώς σαν τις μέρες που ζούμε. Στιχουργικά, ο άνθρωπος είναι ένας από τους τελευταίους ποιητές της ροκ. Τα σέβη μου. all this has happened before and will happen again Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 23 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 23 Φεβρουαρίου 2013 Έβγαλε όλο αυτό το «σκοτάδι» που κρέμεται πάνω από τα κεφάλια μας. Εφιαλτικό με τον τρόπο του, προάγει μουσικά- μέσα από τον μινιμαλισμό του- μια επαναλαμβανόμενη αγωνία. Ακριβώς σαν τις μέρες που ζούμε. Από τα παραπάνω, συμπεραίνω ότι σου είχε τελειώσει ο καφές. :) :) :) :) Ευτυχώς που δεν το άκουσες χθες, που γινότανε χαμός με τα μπουμπουνητά. -- Το άκουσα δύο φορές και είδα το live που παρέθεσε ο SF νωρίτερα. Εκεί, στο 0:52:05 ξεκινάνε να παίξουν το From Her To Eternity, με έναν μαλάκα από πίσω να παριστάνει ότι διευθύνει ένα μικρό σύνολο βιολονιστών που παίζουν πιτσικάτι (χαχαχα) ανταλλάσοντας κλεφτές ματιές σε ένα τόνο "ρε που καταντήσαμε με το βιολί...". Κάπου νωρίτερα, ο Σπηλιάς απευθύνεται σε κάτι παιδάκια στα οποία έχουν φορέσει μικρόφωνα. Τα παιδάκια τον αγνοούν την πρώτη φορά, αλλά ο Σπηλιάς επιμένει για τις ανάγκες του σώου "Hey.. kids...", για να εισπράξει ένα εγκάρδιο... χειροκρότημα από το κοινό (μάλλον νόμιζαν ότι θα τα δαγκώσει τα παιδάκια). Οι μουσικοί μπροστά, καταφέρνουν να βγάζουν λιγότερο ήχο απ' όσο έβγαζαν οι πρώτοι Bad Seeds και... κάπου εκεί το παίρνεις απόφαση ότι δεν πρόκειται να ξανακάνει καλό δίσκο ο Cave. Ούτε ο τωρινός είναι καλός δίσκος, για την ακρίβεια είναι κακός και βαρετός δίσκος. Βλέπετε, υπάρχει ένας νόμος που δεν μπορεί να παραβιαστεί: όταν έχεις προτάξει την ποιητική σου περσόνα αλλά θες να χρησιμοποιείς σαν όχημα τη μουσική, πρέπει να παραμένεις απλός και τίμιος (όπως πάντα ήταν ο Leonard Cohen) και όχι να παριστάνεις ότι είσαι σε φάση μουσικού ψαξίματος, με βιολονίστες, παιδάκια, Korg και δε συμμαζεύεται. Ούτως ή άλλως, το κοινό σου το έχεις, περισσότερο δεν πρόκειται να κάνεις, οπότε προς τι ο χαβαλές; Και εμένα, μου φτάνει και μου περισσεύει η ποιητική φλέβα, αλλά μετά πέσαμε και στο "Protothema Approved" κομάτι για την Ελλάδα, όπου εύκολα διαπιστώνεται ότι ναι-ακόμη-και-ο-Σπηλιάς μπορεί να είναι τόσο επιδερμικός και άστοχος όσο οποιοσδήποτε. Μένει η εντυπωσιακή φωτογραφία στο εξώφυλλο, σαν ύστατη ένδειξη καλού γούστου. Θα την τυπώσω και θα τη βάλω στο γραφείο μου. Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Haris Δημοσιευμένο 23 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 23 Φεβρουαρίου 2013 Nick Cave & The Bad Seeds - Lightning Bolt Διαμάντι, και μουσικά και στιχουργικά. Something Wicked This Way Comes Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 23 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 23 Φεβρουαρίου 2013 Διαμάντι, και μουσικά και στιχουργικά. Από καθαρή περιέργεια και χωρίς καμία διάθεση για άγονη αντιπαράθεση: τι ακριβώς κατάλαβες από το τραγούδι; Για ποιο ακριβώς πράγμα μιλάει; Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Haris Δημοσιευμένο 23 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 23 Φεβρουαρίου 2013 Για μία έντονη κοινωνική κατάσταση που βίωσε από κοντά. Τα σχετικά με τη μυθολογία είναι περιφερειακά. Something Wicked This Way Comes Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 23 Φεβρουαρίου 2013 OP Share Δημοσιευμένο 23 Φεβρουαρίου 2013 Για μία έντονη κοινωνική κατάσταση που βίωσε από κοντά. Καλα μη παιρνεις και ορκο για αυτο,απο την TV τα ειδε... ;D (δεν θυμαμαι να ειχαν γινει διαδηλωσεις τον Ιουλιο που ειχε ερθει στην Ελλαδα μια και οι συνδικαλιστες ηταν διακοπες.. ;D) Παρολα αυτα ο δισκος ειναι εξαιρετικος ,ειδικα μετα την δευτερη-τριτη ακροαση που ο μινιμαλισμος του σταματαει να σε ξενιζει.... www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
samy paraga Δημοσιευμένο 23 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 23 Φεβρουαρίου 2013 Καλα μη παιρνεις και ορκο για αυτο,απο την TV τα ειδε... ;D (δεν θυμαμαι να ειχαν γινει διαδηλωσεις τον Ιουλιο που ειχε ερθει στην Ελλαδα μια και οι συνδικαλιστες ηταν διακοπες.. ;D) Το Νικ τον είδα τον Ιούλιο στα Τέμπη με το Μπούτα και έτρωγαν χαλβά Φαρσάλωνε 8) ο Δασκαλόπουλος ο Χρήστος ,όχι ο ΣΕΒ ,είχε κατέβει στο ποτάμι να μαζέψει χόρτο ;D ;D ;D No one wants an alien Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gdevelek Δημοσιευμένο 23 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 23 Φεβρουαρίου 2013 ο Δασκαλόπουλος ο Χρήστος ,όχι ο ΣΕΒ ,είχε κατέβει στο ποτάμι να μαζέψει χόρτο ;D ;D ;D Τι κάνει αυτός, χώθηκε σε καμιά δισκογραφική; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
sfaku Δημοσιευμένο 24 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 24 Φεβρουαρίου 2013 Από καθαρή περιέργεια και χωρίς καμία διάθεση για άγονη αντιπαράθεση: τι ακριβώς κατάλαβες από το τραγούδι; Για ποιο ακριβώς πράγμα μιλάει; Αυτή την ερώτηση όμως την εχεις αφήσει αναπάντητη κι εσύ. Θέλω να πω, είσαι πολύ κατηγορηματικός (χρησιμοποιείς τη διατύπωση "τόσο επιδερμικός και άστοχος όσο οποιοσδήποτε") χωρίς κάποια τεκμηρίωση ή αναφορά στο κείμενο. Πάντως δείχνεις επηρεασμένος από εξωγενείς παράγοντες όπως το Πρώτο Θέμα, το οποίο φυσικά ο Cave αγνοεί παντελώς, όπως και τον Μπακαλάκο και τον Σταμάτη Μεσημέρη ;), αν με εννοείς. ο δισκος ειναι εξαιρετικος ,ειδικα μετα την δευτερη-τριτη ακροαση που ο μινιμαλισμος του σταματαει να σε ξενιζει.... Θα συμφωνήσω 100%! Κατά τη γνώμη μου (και πολλών άλλων με τους οποίους το έχω συζητήσει) από το 2007 και μετά ο Cave ζει δεύτερη νιότη. Πάντως το επίμαχο άσμα δεν είναι στο βασικό track listing (μόνο στη deluxe έκδοση). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση