Superfunk Δημοσιευμένο 26 Φεβρουαρίου 2013 OP Share Δημοσιευμένο 26 Φεβρουαρίου 2013 :-X :-[ ::) ...θα χει λιώσει στα Ωδεία το παλλικάρι :( Την εποχη που ξεκινουσε την καριερα του στο Βερολινο αυτους που πηγαιναν ωδειο τους αλειφανε με πισσα και τους πεταγανε σε ενα βαρελι με πουπουλα... ;D....οποτε χλωμο το βλεπω να πηγε.... ;D www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
myster_maze Δημοσιευμένο 26 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 26 Φεβρουαρίου 2013 Για όποιον θέλει να μάθει λίγα περισσότερα πραγματάκια για τον Blixa Bargeld και τους Neubauten, Blixa Bargeld - Mein Leben - Part1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
sfaku Δημοσιευμένο 26 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 26 Φεβρουαρίου 2013 και πιασαμε την κουβεντα...ειναι και ΜΑΜΩ τα ατομα ο τυπος (ειχε και τη κορη του μαζι και της εκανε παρατηρηση να μη βαζει πολυ...μαγιονεζα στις πατατες της γιατι θα γινει σαν τη Μερκελ... ;D) φοβερα φιλικος και χαλαρος....(και ειχε και την πιο καρεκλαδικη BMW που εχω δει μια παλια ΑΣΠΡΗ 745 με ...ΚΟΚΚΙΝΑ γουνινα καθισματα! ;D..ΘΕΟΣ ο τυπος!) Δεν είχα τη χαρά να τον γνωρίσω από κοντά αλλά τον είδα στο Gagarin πριν καμιά δεκαριά χρόνια σε μια περφόρμανς που ήταν μόνος του, κάτι σαν θεατρικός μονόλογος-τουρλού από Μπρεχτ, stand up comedy, λούπες ήχων που έφτιαχνε εκείνη τη στιγμή και άλλα τέτοια. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα σόου που έχω δει στη ζωή μου. Βέβαια τον έχω δει και με τους ΕΒ. Ο τύπος είναι απλά τεράστιος. Εχω την εντυπωση πως οι Grinderman ειναι direct extension της επιρροης του Waren Ellis, κατι μεταξυ Dirty Three και Bad Seeds. Μπορεί ο Ellis να έχει μια πολύ κεντρική θέση στα νέα σχήματα του Cave, αλλά και στους Grinderman ακούμε κατά βάση Cave (των πρώτων χρόνων των Bad Seeds). Οι Grinderman παίζουν post-punk αλλά 2007, το κάνουν όμως με μοναδική προσωπικότητα, και το εντυπωσιακό είναι ότι στα 50φεύγα τους το κάνουν με 10πλάσια ενέργεια (και πειστικότητα) από τα γκρουπ 20ρηδων που πρωταγωνιστούν στην αναβίωση του ποστ-πανκ ήχου του '80. Φυσικά το αιχμηρό χιούμορ του Cave (που στους Grinderman πραγματικά οργιάζει), οι μπλουζ επιρροές του τις οποίες ενσωματώνει με πολύ πειραγμένο τρόπο, μαζί με το ιδιοφυές παίξιμο του Ellis δίνουν πολλαπλές διαστάσεις σε ένα κατά τα άλλα μονοδιάστατο ιδίωμα. Βέβαια μην κοροϊδευόμαστε, Grinderman και Bad Seeds είναι απλές περσόνες που τους βοηθούν να αλλάζουν mood για να εξυπηρετούν έναν λίγο διαφορετικό καλλιτεχνικό στόχο κάθε φορά, όπως οι μεταμφιέσεις βοηθούν τους ηθοποιούς να παίξουν καλύτερα. Κατά τα άλλα υπάρχουν σαφώς αλληλεπικαλύψεις. Το Palaces of Montezuma ας πούμε θα μπορούσε να είναι κάλλιστα Bad Seeds. στα πιο "μπλουζ" καινουργια κομματια τους παντως ,οπως και σε αυτα των Grinderman, ταιριαζει το μονολιθικο κανιβαλιστικο παιξιμο του. Σωστά αυτά που λες για το Σκλαβούνο, εμένα μου αρέσει βέβαια όχι επειδή είναι καλός ντράμερ αλλά επειδή, όπως λες, ταιριάζει με αυτό που θέλουν να κάνουν. Έχω την εντύπωση ότι κατ' επιλογή οι Grinderman πήγαν σε έναν ντράμερ που είναι μονοκόμματος, άτεχνος (και σε χτυπήματα και στο κράτημα του tempo) και άκαμπτος στο παίξιμό του. Οι μισοί ντράμερ του ποστ-πανκ ήταν έτσι και ίσως τελικά ο μόνος τρόπος να αναπαραγάγεις πειστικά την ποστ-πανκ νοοτροπία είναι να παίζεις με τον ενθουσιασμό αλλά και την τεχνική ένδεια που υπήρχε στους 20ρηδες τότε. Εξάλλου και ο Κέιβ έγινε ξαφνικά τελεκαστεράς τα τελευταία χρόνια, και έχει στο παίξιμό του κάτι αντίστοιχο με του Σκλαβούνου. Ενέργεια με ολίγη (πολύ ολίγη) από τεχνική. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 26 Φεβρουαρίου 2013 OP Share Δημοσιευμένο 26 Φεβρουαρίου 2013 Εχεις δικιο....τωρα θα με κανεις και εμενα να παω να..ξανακουσω Grinderman για να βεβαιωθω οτι δεν εχω κανει λαθος... ;D www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
myster_maze Δημοσιευμένο 26 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 26 Φεβρουαρίου 2013 Πέτυχα τυχαία τo live στο Βερολίνο (μόνο audio), Nick Cave - Full Audio Concert Part I - Berlin Admiralspalast - live 2013 Ωστόσο μιας και λέτε για drummer, ο Thomas Wydler είναι άρρωστος, ας ελπίσουμε να γίνει σύντομα καλά... αντικαταστάτης ο Barry Adamson! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
samy paraga Δημοσιευμένο 26 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 26 Φεβρουαρίου 2013 Αρχές 80 ,όποια συναυλία γινόταν χωνόμασταν να δούμε κι ας μη ξέραμε ;D Έτσι 3 βραδιές σερί στο Σπόρτινγκ είχαν παίξει οι New Order οι Birthday party και οι Fall. Καθότι γνήσιος κονσερβοκούτιας και ουχί με BMW και κόκκινα γούνινα καθίσματα ,ψήφισα Fall ,έκτοτε δεν έχω χάσει συναυλία τους κι ας έχω μόνο ένα (1) δίσκο στη δισκοθήκη μου .Απλά δεν αντέχω να τους ακούσω σπίτι ...................αλλά οι συναυλίες με το Μάρκο τον E. SMITH,είναι το κάτι άλλο ,δίπλα του ο Σπηλιάς είναι κολεγειόπας πλέον . Ο Μάρκος είναι ο τυπικός άγγλος χούλιγκαν ιδιοκτήτης παμπ ;D ;D No one wants an alien Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 26 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 26 Φεβρουαρίου 2013 ψήφισα Fall ,έκτοτε δεν έχω χάσει συναυλία τους κι ας έχω μόνο ένα (1) δίσκο στη δισκοθήκη μου. Hex Enduction Hour Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 11 Μαΐου 2013 OP Share Δημοσιευμένο 11 Μαΐου 2013 Το ανασταινω μια και φαινεται οτι το αλμπουμ αρεσει και σε...πολλους αλλους.. ;D http://www.smh.com.au/entertainment/music/at-55-nick-cave-finally-becomes-a-charttopper-in-his-homeland-20130226-2f461.html ουτε με το "Where the Wild Roses Grow" δεν το ειχε πετυχει αυτο :) Nick Cave - 7:30 Report www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
indie-anos laternative Δημοσιευμένο 11 Μαΐου 2013 Share Δημοσιευμένο 11 Μαΐου 2013 Βρίσκω τον αρθογράφο ελλιπή :P Είναι δυνατόν να μην γνωρίζει ότι στην Ελλάδα έχουμε πάει τον κ. Νίκο ουκ ολίγες φορές στο νο. 1; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση