Προς το περιεχόμενο

Έλληνες Κατασκευαστές κιθάρας

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Να σου πώ' date='δεν με απασχολεί καθόλου το θέμα ρε Τάκη.Εγώ δεν βρίσκω το λόγο να δώσω *πολλά* λεφτά για μια κιθάρα,ακόμα και αν είναι φτιαγμένη από τον...Suhr :wink: (αν θυμάσαι,στο είχα πρωτοπεί αυτό σπίτι σου,όταν είχες αγοράσει την Suhr σου).Τις δικές μου κιθάρες τις ξέρεις...μεταχειρισμένες τις έχω αγοράσει,και μια χαρά με βολεύουν,παρά τις αδυναμίες τους.Καλό το custom όργανο,δε λέω,αλλά μήπως δημιουργούμε πολύ κακό για το τίποτα;[/quote']

συμφωνω σε ολα.κανεις την δουλεια σου και με το παραπανω με ΠΟΛΥ πιο φτηνες κιθαρες!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 1 χρόνο αργότερα...
  • Απαντήσεις 66
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

παντως εγω που εχω παιξει με κιθαρα του παπαζογλου(Dr. Fret) με εντυπωσιασe.

o Γιωργος περα απο φοβερος τεχνικος κ κατασκευαστης ειναι εξηγημενος κ πλυ καλος ανθρωπος! οτι ειναι να σου πει θα στο πει στα ισια!

εχω ενα οργανο δικο του το οποιο ειναι οτι καλυτερο εχω!

A musician who is travelling with the old blues while searching the psychedelic groovie sounds of the 60's with his guitar.

καλα σε αυτο  ουτε λογος, με βοηθησε παρα πολυ στα πρωτα βηματα στις κιθαρες για το πως σεταρονται, σχετικα με ξυλα και μαγνητες, εχουμε φαει παρα πολλες ορες συζητησεων και ολα αυτα αφιλοκερδως..και σε κατι μικροδουλειες που εχουμε κανει οι τιμες ηταν πολυ χαμηλες..σε κατι μετατροπες και διορθωματα.

γενικα ειμαι θαυμαστης της δουλειας του αλλα δεν εχω κανει ακομα κιθαρα γιατι αυτη που θελω κανει 2500 ευρω..οποτε θα περιμενω μερικα χρονια ακομα..

θελω neck through les paul...

MetalCaster

Θα προσθετα και τον Λεωνιδα Βραχατη αλλα να πω την αληθεια δεν ξερω αν συγκαταλεγεται στους κατασκευαστες η αν και αυτος απλα παιρνει ετοιμα κομματια και τα συναρμολογει?

εεε??? :o

ο Λεωνίδας βραχατης είναι ο πρώτος κατασκευαστής ηλεκτρικών Κιθαρών και μπάσων στην Ελλάδα που τις φτιάχνει απτο απόλυτο 0 στο χέρι!!!!!(παίρνει δέντρο και παραδίδει κιθάρα)

έχει ξεκινήσει απτήν δεκαετία του 80 και παραδίδει τουλάχιστον 6-7 όργανα το χρόνο(εκτός τα service, οπότε κάντε υπολογισμό και φαντασθείτε την εμπειρία του).

ποτέ στην ζωή του δεν έχει χρησιμοποιήσει parts όπως όλοι μα όλοι οι άλλοι έστω ακόμη και όταν ξεκίνησαν.

η πείρα του είναι τεράστια, οι τεχνικές και οι μετρήσεις που κάνει είναι αποτέλεσμα δικής του έρευνας και δεν αντιγράφει της γνωστές εταιρίες καυσόξυλων(ο τύπος γενικότερα είναι διάνοια και αν συζητήσεις μαζί του το αντιλαμβάνεσαι αμέσως).

οι κιθάρες του είναι 100% χειροποίητες, έχει στοκ ξυλεία που έχει διαλέξει ο ιδιος για τουλάχιστον 300 ακόμη οργανα, έχει δική του τεχνική κοψίματος nut για τέλειο intonation(των buzz feiten των έχει για να του ξ...τα μπαλάκια ;D).

όπως πολλοί γνωρίζουν οι κιθάρες του είναι ανάρπαστες και σοκαριστικα ποιοτικές (πολλοι γνωστοί κιθαρίστες τις χρησιμοποιούν)και κάνουν τις custom shop να μοιάζουν με squier.

άσχετο αλλά έκανε compound radius απτό 1980(όταν ο suhr έκλεγε για να του πάρουν γλειφιτζούρι) και όταν του ανάφερα την πατέντα με τον dummy coil, όχι απλά ήξερε την τεχνική(ενώ άλλος γνωστός τεχνίτης που ήδη αναφέρατε μου απάντησε πως το ακούει πρώτη φορά ;D ;D) αλλά χωρίς να προλάβω να πω λέξη,μου είπε και πως ακριβώς θα το κάνει για να θωρακιστεί σωστά και να ταιριάξει οσο τον δυνατόν το output των μαγνητών με μετασχηματιστή κλπ...

με σοκάρισε ο τύπος.

αν μένεις Αθήνα και σε ενδιαφέρει custom όργανο υπερβολικά υψηλής ποιότητας χωρίς να πληρώσεις αέρα λεφτά, ο βραχατης είναι μονόδρομος!!!

προσεχε τι λες...ειμαι κρυφος modulator!!

Υπάρχει κι ένας αξιόλογος κύριος στα Ιωάννινα, ο Σταύρος Ντούκας. Έχει εργαστήριο επισκευής και κατασκευής οργάνων (έγχορδων).

Το ατού του (ή μειονέκτημα κατ'άλλους) είναι ότι δεν δίνει βάση σε μάρκες. Φέρνει πολύ ωραία κομμάτια, τα οποία μπορεί να μην είναι γνωστά στο ευρύ κοινό, αλλά λόγω της χαμηλότερης τιμής τους και τον εξίσου καλό ήχο τους, ξεπουλιούνται. Επίσης είναι γνωστός για τα handmade πετάλια που διαθέτει (χωρίς να σημαίνει ότι τα φτιάχνει ο ίδιος)

Βέβαια από ότι γνωρίζω κάνει συναρμολόγηση. Συνεργάζεται όμως με κι8αρίστες τόσο από Ελλάδα (Ζάικοσ, κιθαρίστας του Πλιάτσικα) όσο κι από εξωτερικό (δε πολυγνωρίζω τις επαφές του εκεί έξω :P).

Αυτό που γνωρίζω πάντως είναι ότι λόγω της πολλής δουλειάς του παίρνει κάποιο χρόνο.. (ένας φίλος μου περιμένει ήδη 3 μήνες αλλά ίσως να είναι και τυχαίο επειδή άργησαν να έρθουν οι μαγνήτες και τα ξύλα του!)

Ελπίζω να σε βοήθησα!

www.travelforum.gr

Υπάρχει κι ένας αξιόλογος κύριος στα Ιωάννινα, ο Σταύρος Ντούκας. Έχει εργαστήριο επισκευής και κατασκευής οργάνων (έγχορδων).

Το ατού του (ή μειονέκτημα κατ'άλλους) είναι ότι δεν δίνει βάση σε μάρκες. Φέρνει πολύ ωραία κομμάτια, τα οποία μπορεί να μην είναι γνωστά στο ευρύ κοινό, αλλά λόγω της χαμηλότερης τιμής τους και τον εξίσου καλό ήχο τους, ξεπουλιούνται. Επίσης είναι γνωστός για τα handmade πετάλια που διαθέτει (χωρίς να σημαίνει ότι τα φτιάχνει ο ίδιος)

Βέβαια από ότι γνωρίζω κάνει συναρμολόγηση. Συνεργάζεται όμως με κι8αρίστες τόσο από Ελλάδα (Ζάικοσ, κιθαρίστας του Πλιάτσικα) όσο κι από εξωτερικό (δε πολυγνωρίζω τις επαφές του εκεί έξω :P).

Αυτό που γνωρίζω πάντως είναι ότι λόγω της πολλής δουλειάς του παίρνει κάποιο χρόνο.. (ένας φίλος μου περιμένει ήδη 3 μήνες αλλά ίσως να είναι και τυχαίο επειδή άργησαν να έρθουν οι μαγνήτες και τα ξύλα του!)

Ελπίζω να σε βοήθησα!

To Σταυρο τον ξέρουμε εδώ στο φόρουμ...αλλά όπως είπες απλώς συναρμολογεί.

Αν και θυμάμαι που έπαιξα μια κλασσική που της άλλαξε το καπάκι (αν έχει το θεό του!)

Τα πετάλια που λες είναι τα εξαιρετικά jam pedals.Ο κατασκευαστής τους ο JAM είναι μέλος του φόρουμ, απο τους παλιους μάλιστα.

Ο Ζαικος δεν είναι κιθαρίστας του πλιατσικα (προσ αποφυγην παρεξηγήσεων),  με το κόμμα φαντάζομαι  εννοεις τον κ. Μιχαλο (αν το θυμαμαι καλά) που είναι και αυτός μέλος εδώ.

Anyway καλως ήρθες!

To Σταυρο τον ξέρουμε εδώ στο φόρουμ...αλλά όπως είπες απλώς συναρμολογεί.

Αν και θυμάμαι που έπαιξα μια κλασσική που της άλλαξε το καπάκι (αν έχει το θεό του!)

φαντάσου που ο βραχατης φτιάχνει εξολοκλήρου και κλασσικές και ακουστικές.

φαντάσου,η πρώτη δουλεία που έκανε ποτέ σε κιθάρα όταν ήταν πιτσιρικάς ήταν ακριβώς αυτό που είπες, άλλαξε την πλάτη μιας κλασσικής επειδή δεν του άρεσε η δουλειά που του έκαναν οι τοτε μάστορες :) (ζοζεφ κλπ)

δυστυχώς δεν έχει site και ποτέ δεν είχε, εγώ έμαθα για αυτόν από γνωστό μου που έχει κιθάρα του και την δοκίμασα κιολας(βεβαια εχω δει αρκετες κιθαρες και μπασα in action στην σκηνη και στην tv)

συντομα θα του παω τα parts μου για συναρμολογιση και θα τους κανει και τα μαγικα του.(nut,ταστα,dummy coil κλπ)

Αν κάποιος θέλει τηλ του,το στέλνω με pm

προσεχε τι λες...ειμαι κρυφος modulator!!

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου