Stavros_F Δημοσιευμένο 21 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 21 Νοεμβρίου 2012 Χαίρεται και πάλι! Έχω την παρακάτω κιθάρα: http://www.instruments2go.co.uk/Gretsch-Electromatic-G5235T-Pro-Jet-Bigsby-Black-p-3602.html Πάρα πολύ όμορφη κιθάρα, με μετριο/καλούς Gretsch μίνι humbackers, χαμηλού Output. Πάντα ήθελα όμως μία κιθάρα με P90's! Έχω μία LP με P90 στην θέση neck, και μου αρέσει πάρα πολύ. Σκεφτόμουν λοιπόν να τοποθετήσω, 2 P90's στη Gretsch μου αν και εφόσον δεν χρειάζεται σκάψιμο ή κάποια άλλη μετατροπή το σώμα. Οπότε πάμε στο ερώτημα, πώς θα επιλέξω τους μαγνήτες που θέλω; Δεν ξέρω καθόλου από P90's. Αυτός που έχει η LP μου πρέπει να είναι κάποιος Gibson λογικά (είναι το Gary Moore signature μοντέλο). Είδα ότι υπάρχουν και seymour Duncans αλλά και κάποιοι κατασκευαστές ακόμα οι οποίοι βγάζουν p90s. Προτείνεται κάποιους? Θα ήθελα ένα πιο bluesy, με medium output φαντάζομαι. Υπάρχει κάποιο στανταράκι ή κάποιο "λαχείο" στη συγκεκριμένη κατηγορία. Οποιαδήποτε βοήθεια δεκτή! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
HeathenMV Δημοσιευμένο 21 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 21 Νοεμβρίου 2012 Δυστυχώς δεν γίνεται να βάλεις p90's χωρίς routing, οι p90's είναι μεγαλύτεροι από τους mini hums. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Stavros_F Δημοσιευμένο 21 Νοεμβρίου 2012 OP Share Δημοσιευμένο 21 Νοεμβρίου 2012 Δυστυχώς δεν γίνεται να βάλεις p90's χωρίς routing, οι p90's είναι μεγαλύτεροι από τους mini hums. To routing είναι διαδικασία σκαψίματος ε? Γμτ... Για Mini hums έχεις να προτείνεις κάτι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
funkysoul Δημοσιευμένο 21 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 21 Νοεμβρίου 2012 To routing είναι διαδικασία σκαψίματος ε? Γμτ... καλα δεν ειναι και το μετρο!!!!!!! ;D εγω παντος για blues rock ηχους και ανετα ως και ac/dc πιο crunch εχω βαλει tonerider alnico2. http://www.tonerider.com/pickups/p90pickups.html http://www.dangleberrymusic.co.uk/Tonerider-Pickups/b/1601755031 σιγουρα οι Alnico V θα ειναι πιο bright και δηνατοι τωρα για mini hum καλα λογια για budget επιλογη http://www.guitarfetish.com/Gibson-P90-Soapbar-Style-Mini-Humbuckers_c_237.html τωρα τo out put ειναι επιλογη σου μετα πας σε κλασικες επιλογες duncan πχ και κτλ papa don't take no mess!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
HeathenMV Δημοσιευμένο 22 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 22 Νοεμβρίου 2012 To routing είναι διαδικασία σκαψίματος ε? Γμτ... Για Mini hums έχεις να προτείνεις κάτι? Όπως λέει και ο φίλος δεν είναι υπερτραγικό, αλλά ναι πρέπει να φύγει ξύλο. Για mini hums και λίγο πιο high output bluesy tones δείχουν να ταιριάζουν οι Seymour SM-3 για τους οποίους ακούγονται πολύ καλά λόγια αλλά είναι και κάπως τσιμπημένοι. Δεν τους έχω ακούσει και δεν μπορώ να σου πω παραπάνω, προσωπικά θα τους έβαζα και για την εμφάνιση, το ανάγλυφο S είναι πολύ ωραίο :P Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Stavros_F Δημοσιευμένο 22 Νοεμβρίου 2012 OP Share Δημοσιευμένο 22 Νοεμβρίου 2012 Όπως λέει και ο φίλος δεν είναι υπερτραγικό, αλλά ναι πρέπει να φύγει ξύλο. Για mini hums και λίγο πιο high output bluesy tones δείχουν να ταιριάζουν οι Seymour SM-3 για τους οποίους ακούγονται πολύ καλά λόγια αλλά είναι και κάπως τσιμπημένοι. Δεν τους έχω ακούσει και δεν μπορώ να σου πω παραπάνω, προσωπικά θα τους έβαζα και για την εμφάνιση, το ανάγλυφο S είναι πολύ ωραίο :P Όχι δεν θέλω να επέμβω στο σώμα.. Πρώτα από όλα γιατί δεν ξέρω κάποιο μάστορα στη Β. Ελλάδα και δεύτερον γιατί θέλω να είναι αναστρέψιμη η αλλαγή. Καλά SM-3 πολύ μούρη έτσι! Αν ακούγονται κιόλας αντίστοιχα με την ομορφιά του, είναι η επόμενη αγορά! Αλήθεια θα χρειαστεί αλλαγή στα Pot, ή στην καλωδίωση? Αν ναι πείτε καμία ιδεά.. Mini P90s δεν υπάρχουν ε? :P Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
marathon Δημοσιευμένο 22 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 22 Νοεμβρίου 2012 Πρώτα από όλα γιατί δεν ξέρω κάποιο μάστορα στη Β. Ελλάδα Κατερίνη εάν θέλεις, υπάρχει συστημένος. Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Stavros_F Δημοσιευμένο 22 Νοεμβρίου 2012 OP Share Δημοσιευμένο 22 Νοεμβρίου 2012 Κατερίνη εάν θέλεις, υπάρχει συστημένος. Στείλε μου με ένα pm τα στοιχεία να τον έχω υπόψη σε παρακαλω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
HeathenMV Δημοσιευμένο 22 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 22 Νοεμβρίου 2012 Καλά SM-3 πολύ μούρη έτσι! Αν ακούγονται κιόλας αντίστοιχα με την ομορφιά του, είναι η επόμενη αγορά! Αλήθεια θα χρειαστεί αλλαγή στα Pot, ή στην καλωδίωση? Αν ναι πείτε καμία ιδεά.. Είναι cool ;). Απαραίτητη η αλλαγή δεν είναι, με four conductor καλώδιο έρχονται οι μαγνήτες οπότε κάνεις ότι θες, παίρνεις και ένα Push pull pot και τους σπλιτάρεις κιόλας πχ. Mini P90s δεν υπάρχουν ε? :P Δεν έχω κάτι υπόψη μου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση