Προς το περιεχόμενο

Kαλλιέργεια καπνού για ιδιωτική χρήση.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Υπάρχει κανένας που να γνωρίζει τι ισχύει σχετικά με την καλλιέργεια καπνού για ιδιωτική χρήση στην Ελλάδα?Ξέρω το θέμα δεν έχει καμμία σχέση με τη μουσική γι αυτο και το έβαλα στο περι (Ανέμων και υδάτων).Ρωτάω γιατί έχω βρεί σπόρους στο ebay για να καλλιεργήσεις καπνό βιολογικό μόνος σου Για ιδιωχρήση.Επαναλαμβάνω για ιδιωχρήση .Δεν πρόκειται να πουλήσω καπνό αλλά να φτιάξω για μένα.Θα είμαι παράνομος ή νόμιμος?Γνωρίζει κανένας?Δε μπορώ να βρώ κάτι στο internet όσον αφορά τη νομοθεσία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 23
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Η καλλιέργεια καπνού δεν είναι παράνομη στην Ελλάδα από όσο γνωρίζω.

Εξάλλου υποθέτω ότι μιλάμε για ένα δυο παρτέρια....

Το ότι βρήκες σπόρους δεν σημαίνει βέβαια ότι είναι και εύκολο.

Υπάρχει διαδικασία προ-καλλιέργειας, φυτέματος (που, πως, πότε), ποτίσματος, συλλογής και ξήρανσης και αποθήκευσης αλλά υποθέτω ότι τα ξέρεις ή θα τα μάθεις.

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Υπάρχει σάιτ καπνιστών ,ελληνικό, αν και δεν το γνωρίζω απλά το έχω ακουστά από φίλο .Εκεί μου είχε πει πως έχουν αναπτυχθεί συζητήσεις σχετικές με το θέμα σου ,αλλά και ευκολότερες λύσεις πχ, αγορά χαρμανιών από έλληνες ,ή και ξένους παραγωγούς για ιδία χρήση .

No one wants an alien

Δεν είμαι τόσο βέβαιος ότι δεν απαγορεύεται. Νομίζω έχω ακούσει ότι η φορολόγηση του καπνού περιπλέκει το ζήτημα, αλλά δεν θυμάμαι λεπτομέρειες. Κανείς πιο νομομαθής;

Mε ενδιαφερει και εμενα το θεμα, σκεφτομουν να φυτεψω 3-4 φυτα στο χωριο μου, μιας και υπαρχει η τεχνογνωσια...Σε μερικους γεωπονους που ρωτησα, περαν του οτι φυσικα δεν ειχαν σπορους, δεν ξερανε να μου πουνε σιγουρα τι ισχυει σχετικα με τη νομοθεσια, αν θα χρειαστει καποια αδεια ισως?

Νομίζω ότι η νομοθεσία έχει γίνει πιο ελαστική (και όμως !) σχετικά με το εμπόριο.

Από την άλλη δεν μιλάμε για εμπόριο αλλά για μερικά φυτά.

Από την στιγμή που είναι μικρή παραγωγή για ιδία χρήση δεν τίθεται κανένα ζήτημα αφού η φύτευση καπνού δεν είναι παράνομη.

Έχοντας ιδία πείρα από συμμετοχή σε καλλιέργεια, συλλογή και ξήρανση καπνού (τσεμπέλια στο Αγρίνιο), να ξαναπώ ότι μόνο εύκολο δεν μου φάνηκε να δημιουργήσεις από το μηδέν μόνος σου το τελικό προϊόν.

Μπορεί όμως και να έχουν αλλάξει τα πράγματα.....

Πάντως η σπορά για τα πρώτα φυτά που θα τα βγάζαν μετά να τα πάνε στα καπνοχώραφα αν θυμάμαι καλά ξεκίναγε Μάρτιο.

Α, να, βρήκα και link

Εδώ για καλλιέργεια http://users.otenet.gr/~kapniki/Kalliergeia.htm

και για νομοθεσία http://users.otenet.gr/~kapniki/Kanonismoi.htm

Enjoy !  ;D

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Έλα, εντάξει, δε νομίζω ότι θα έψαχνε κανείς http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B9%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82_%CE%A6%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82 δημοσίως, τουλάχιστον όχι εδώ σε εμάς.

Και σιγά το δυσεύρετο προϊόν...

you 're welcome - n

Μάθε μπαλίτσα μπόμπιρα ΝΔ

τασκερα απο βουτυρο οπως αποκαλουμε μερικη

Έλα, εντάξει, δε νομίζω ότι θα έψαχνε κανείς dfsjkghlgf δημοσίως, τουλάχιστον όχι εδώ σε εμάς.

Και σιγά το δυσεύρετο προϊόν...

+1

Για pipe tobacco σκεφτομουν.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου