Προς το περιεχόμενο

Eπιλογή Εξοπλισμού για Home Studio


stepar10

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ρε παιδια για 8 τμ δωματιο του προτεινετε 8-ιντσα ηχεια??

Παει τετραγωνικο μετρο και ιντσα μαλλον ;D ;D

Χαχα ;D καλο!

 

Πάντως, τα μόνιτορ είναι nearfield speakers, που σημαίνει ότι δεν χρειάζονται πολύ χώρο για να αποδώσουν σωστά, και δεν χρειάζεται να τα παίζει απαραίτητα δυνατά, έτσι;

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 26
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Μια χαρά σετάκι εχει φτιάξει ο φίλος. Την κάρτα ήχου θα την προτιμούσα από την m-audio, και οι δύο έχουν spdif και η NI έχει 4 εισόδους αντί για 2. Το bundled software της NI κερδίζει με την προσθήκη Virtual instruments και το voucher για αγορά sofware online και τσάμπα το Guitar rig 5 Pro που θα του λύσει τα χέρια για άμεση ηχογράφηση κιθάρας. Το Cubase Le6 που δινει είναι μια χαρά πρόγραμμα και δεν θα έλεγα οτι το M-audio Pro tools 9 είναι πολύ καλύτερη επιλογή ειδικά για έναν αρχάριο.

 

Αν μπορείς κοίτα και τα rp6 80 ευρώ παραπάνω έχουν απο τα 5αρια.

Cigarettes and Whiskey ... call my shaking hand

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν έχω ιδέα τι μπορεί να προσφέρει η ΝΙ κάρτα. Η M-audio μπορεί να προσφέρει επαγγελματική ηχογράφηση. Τα protools είναι ιndustry standard daw (και στην κορυφή της λίστας). H mp9 έκδοση έχει απλώς λιγότερα κανάλια (48 mono or stereo). Κατά τα άλλα είναι Protools. Όσο για το Guitar Rig, δεν το θεωρώ δέλεαρ (προτιμώ 1000 φορές το amplitube).

Aπόψεις!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να βοηθήσω και γω με ότι έχω και ξέρω (δοκιμασμένα πάνω από 1 χρόνο):

 

Η Komplete είναι απίθανη! Παίζει χωρίς ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ σε όλα τα λειτουργικά! Δοκίμασα 5 κάρτες για να αποφασίσω. Το Elements που δίνει είναι μια χαρά. Δε με νοιάζει ούτε Cubase ούτε ProTools, πήρα το REAPER με 60 ευρώ και ξένοιασα για πάντα (updates για χρόνια δωρεάν).

Monitors πήρα από τον Thomann τα Alesis M1 620 (που δεν υπάρχουν πια). Απόλυτα ευχαριστημένος μετά από 4άρια και 5άρια που είχα. Συμφωνώ με τους παραπάνω. Οι ίντσες κάνουν τη διαφορά.

Μικρόφωνα έχω δύο ανάλογα με το τι θέλω να γράψω. AKG Perception 100 (πολύ φθηνό και σχεδόν τέλειο για σπίτι) και Shure SM58 (κλασικό).

Καλή επιτυχία στις επιλογές σου. Μην ανησυχείς, τίποτα δεν είναι για πάντα και ευτυχώς βγαίνουν νέα προϊόντα συνέχεια. Επένδυσε στη γνώση και στην εμπειρία και όχι στα μηχανήματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν μπορείτε να φανταστείτε ποσο με βοηθούν οι γνώμες σας! Οποιοσδήποτε αλλος έχει αποψη ειναι καλοδεχούμενη.

 

Φιλε midiman  εχεις την ιδια κάρτα? Εισαι ευχαριστημένος απο τους προενισχυτές? Την δουλεύεις σε λαπτοπ? γιατι εγω για λαπτοπ την προορίζω. 

 

Το cubase που δινει μαζί είναι για 30 μερες?

 

Και αν μπορείς να μου πεις και δυο λόγια για το komplete elements. Ποσα vst περιπου εχει? Καλύπτει βασικές αναγκες?

 

 

MUSIC IS MAGIC

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταλαβαίνω την αγωνία σου γι' αυτό και σου απαντώ (τα πέρασα κι εγώ αυτά)...

 

Την έχω 8 μήνες, έχω κάνει αρκετές ηχογραφήσεις με φωνές και ακουστικές κιθάρες στο σπίτι. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την αγορά. Η κάρτα παίζει παντού. Την έχω επάνω σε 2 φορητά (με win 7 64 bit και XP) και παίζει το ίδιο καλά και στα δύο. Ήταν η μοναδική κάρτα που έπαιξε απροβλημάτιστα στα 64bit windows 7 γι' αυτό και την πήρα.

 

Οι προενισχυτές της είναι καλοί αλλά ότι πληρώνεις παίρνεις. Στο κάτω κάτω δίνεις 200 ευρώ. Είναι ακριβούτσικη για την κατηγορία της αλλά τα δίνεις για την καταστακευή της (μεταλλικό περίβλημα) και για την υποστήριξη από την εταιρία (κάθε 2 μήνες βγάζει ενημερωμένους drivers). Τον άλλο μήνα θα την βάλω και σε Windows 8, λόγω αναβάθμισης. Είμαι σίγουρος ότι δε θα αντιμετωπίσω πρόβλημα.

 

Τώρα, το Elements είναι πολύ καλό. Το ατού του είναι τα βιολιά που δίνει στο Kontact (αυτά δουλεύω περισσότερο), το guitar rig και αρκετούς ήχους synth. Έχει λίγο απ' όλα. Τα πιάνα του είναι τραγικά αλλά μπορείς να πάρεις εξτρά πακέτο με πιάνα από την NI. Σίγουρα έπαιξε ρόλο το ότι το έδινε μαζί με την κάρτα μιας και εδώ και 1 χρόνο αποφάσισα να κόψω μαχαίρι τα σπασμένα VST. Σώθηκα!!! Δουλεύω με freeware ή αγοράζω προσφορές που βγαίνουν κατά καιρούς. Όπως πχ. το Wusik 6 που μου στοίχησε 19 ευρώ, το Dimension LE 15 ευρώ και διάφορα άλλα. Όλα παίζουν μια χαρά και τη στιγμή που τα ζητάς.

 

Το Cubase που δίνει δεν το έστησα καν. Δίνει το LE (light edition) που είναι περιορισμένο αρκετά. Επειδή χρειάζομαι αρκετές φορές πολλά audio κανάλια, προτίμησα να αγοράσω το REAPER με 60 ευρώ. Στην αρχή σου κακοφαίνεται όταν έχεις δουλέψει LOGIC και SONAR για πολλά χρόνια αλλά έχει την δική του λογική. Λίγο υπομονή, διάβασμα, forums και σε 2-3 μήνες είσαι σαν το σπίτι σου.

 

Ότι άλλο θέλεις να ρωτήσεις, στη διάθεσή σου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ώρες ,ώρες μας διακρίνει μια υπερβολή  ;D

Το δικαίωμα φυσικά το δίνει ο εκάστοτε νήματοθέτης και μεις πιανόμαστε και το τραβάμε στα άκρα σύμφωνα με τα προσωπικά μας γούστα και γνώσεις .

 

Στο συγκεκριμένο θέμα ο άνθρωπος ξεκινάει με κάποιο μπάτζετ-αξιοσέβαστο- λέει και κάποια πράγματα που έχει δει-ακούσει και ζητάει γνώμες.

Το ότι πιθανώς δεν γνωρίζει τη λειτουργία τέτοιου είδους προγραμμάτων μας είναι άγνωστο . Το αν τα αυτιά του είναι συνηθισμένα σε ηχεία-μκρόφωνα-ακουστικά ποιοτικά μας είναι άγνωστο ,έστω κι αν μας λέει πως ασχολείται με τη μουσική επαγγελματικά ,αλλά σε λάιβ και όχι σε στούντιο καταστάσεις .

 

Δεν προσπαθώ να κατηγορήσω κανέναν σας -πόσο μάλλον το Stepar10 ,αλλά ,όταν έχουμε να κάνουμε με ''άπειρους'' ,όπως κι εγώ- που τη πάτησα κατά το παρελθόν χωρίς να μου φταίτε εσείς ,γιατί τότε δεν σας γνώριζα-προσπαθούμε να γίνουμε λίγο πιο συγκεκριμένοι και να ζητάμε περισσότερες πληροφορίες ,για τις γνώσεις και τις απαιτήσεις του εκάστοτε ανθρώπου που ρωτάει κάτι. Μόνο ένας αναρωτήθηκε γιατί άραγε μίλησε για μπασσοπαγίδες ο άνθρωπος και του είπε πως είναι αχρείαστες. Άλλος είπε πως ακουστικά δεν χρειάζονται ,ίσως και να μην χρειάζονται για το επίπεδο, ή τη λεπτομέρεια της δουλειάς που θέλει να βγάλει ο καθένας μας.

Τι θα πει 8ρια μόνιτορ και μικρόφωνα που πιάνουν τάδε συχνότητες ,είμαστε σίγουροι πως αυτά γίνονται αντιληπτά από κάποιον άπειρο στη πράξη ?Ή παπλά μιας και έχει να τα δώσει τα φράγκα ας τα πάρει?

 

Νομίζω πως το καλύτερο που έχετε να κάνετε όσοι γνωρίζεται πραγματικά τι παίζει ,είναι να έχετε μια στιχομυθία με ερωταπαντήσεις με τον άνθρωπο ,για τις ανάγκες του, τις γνώσεις του και τους σκοπούς μιας τέτοια αγοράς .

Το βασικώτερο για μένα θα ήταν να τον συμβουλεύσετε για το πρόγραμμα DAW που θα έπρεπε να επιλέξει ,μαζί με ποιά κάρτα .

 

Φιλικά ,με την ελπίδα να μην παρεξηγηθώ :) .

 

No one wants an alien

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

γιατι να παρεξηγηθείς ? Συζήτηση κάνουμε. Προς το παρων λεω να παραγγείλω την καρτα ηχου για να μην χασω την προσφορά της ΝΑ με το guitar rig.  Οποτε αν ξερει κάποιος αν μπορω να χρησιμοποιήσω το cubase 6 Που δινει για παντα η ειναι μονο για 30 μερες?

 

Με το latency τι γινεται??

 

Γνώσεις δεν εχω οπως σας ειπα στις ηχογραφήσεις, αυτο που στοχευω ειναι αξιοπρεπεις ηχογραφήσεις φωνης,κιθαρας,φλαουτου,σαξ,καχον, φυσαρμονικα kai οτι αλλο προξύψει με το nt1.

 

 

MUSIC IS MAGIC

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε παιδια για 8 τμ δωματιο του προτεινετε 8-ιντσα ηχεια??

Παει τετραγωνικο μετρο και ιντσα μαλλον ;D ;D

 

Ειναι μια αποψη που μου την λενε 9 στους 10,με την διακαιολογία απλα οτι δεν μπορουν να αποδοσουν,κ οφειλω να ομολογησω πως δεν μπορω να το κατανοησω αυτο.Δηλαδη πχ αν καποιος εχει υποψιν του να κανει αγορα 8" μονιτορ με την προοπτικη στο μελλον να μεταφερθει σε αλλο χωρο μεγαλυτερο,στον ηδη υπαρχον χωρο δεν θα βγαινουν καλες μιξεις;

 

Πάντως, τα μόνιτορ είναι nearfield speakers, που σημαίνει ότι δεν χρειάζονται πολύ χώρο για να αποδώσουν σωστά, και δεν χρειάζεται να τα παίζει απαραίτητα δυνατά, έτσι;Για ποιο λογο;

Οντως, το οτι σε χαμηλες εντασεις δεν θα βγαινει υψηλη ενταση χαμηλων με αποτελεσμα τον συνοστισμο σε μικρο χωρο,αυτο δεν ειναι οκ? Μπορει καποιος να εχει μικρο χωρο,να θελει να ακουει καλα μπασα και να μην θελει να μπλεξει με 5αρι κ sub.Ας πουμε τα event 20/20 bas v3 που εχουν γεματο μπασο σε χωρο μικρο(εστω οτι απο αποψη πρακτικοτητας του χωρου ειναι οκ), για ποιο ακριβως λογο δεν θα τα προτεινε καποιος?Αν ισχύει το "δεν θα αποδωσουν" τουλαχιστον θα ηθελα να ακουσω κ το γιατι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το να διαθέτουν ή όχι τα ηχεία αυξημένη απόδοση στις χαμηλές, δεν αλλάζει τη βασική αρχή:

 

 

Αν ο χώρος είναι χάλια, χάλια θα ακουστούν και τα ηχεία (ανεξάρτητα από ίντσες).

 

Αν ο χώρος είναι καλός, καλά θα ακουστούν και τα ηχεία (ανεξάρτητα από ίντσες).

 

 

Έτσι και αλλιώς και στα 100 Hz π.χ., αν είναι ο χώρος μάπα θα γίνουν πανηγύρια  ;D, που οποιοδήποτε ηχείο από... 3 ίντσες και πάνω  ;D  ;D 100 Hz θα βγάζει, οπότε...

 

Αν νομίζει κάποιος ότι σε ένα χώρο- κουτί, χωρίς διαμόρφωση κλπ θα τη γλιτώσει απλά επειδή θα διαλέξει 5 ίντσες αντί 8... σώθηκε  ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου