Προς το περιεχόμενο

Εχει κανεις photos με τα διαφορα fretboard radius για εκτυπωση?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Guru

για να τσεκαρω το σεταρισμα στις κιθαρες μου χρησιμοποιω συνηθως χαρτονια κομμενα με εκτυπωμενα τα διαφορα radius (7.25, 9,5, 12 κτλ.) Καπως εξαφανιστηκαν και ψαχνω στο net αλλα δεν θυμαμαι απο που τα ειχα εκτυπωσει. Μηπως εχει κανεις προχειρες τιποτε photo να ανεβασει (η λινκς?) που να εκτυπωνονται σωστα?

ευχαριστω παιδια

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παντως μη πεσεις στη παγιδα να σεταρεις τις χορδες ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο με το radius,δεν υπαρχει λογος να εμπιστευτεις το radius gauge αντι για τα...δακτυλα σου,οποτε καλυτερα να σεταρεις την κιθαρα χορδη χορδη (μια και καθε χορδη εχει διαφορετικο παχος απο την αλλη και αρα διαφορετικο ευρος...παλμου) .

Εγω πλεον  συνηθως  ρυθμιζω τα σελλακια  λιγο πιο flat απο το radius στην επομενη σκαλα δηλ. αν το radius ειναι 7αρι τις ρυθμιζω σε 9αρι ,αν ειναι 9αρι σε 12αρι κ.ο.κ.Λειτουργει πολυ καλυτερα απο οτι εκανα παλια (ακολουθουσα το radius gauge) μια και ακολουθει το μεγεθος των χορδων (και η μπασα ΜΙ καταληγει υψηλοτερα απο την καντινι)

ο καλυτερος τροπος να ρυθμισεις μια κιθαρα ειναι αυτος

I've been setting up guitars professionally for twenty year now and I don't own a radius gauge of any kind and never have. Completely unnecessary IMO.

Set the action on each string so they don't choke or rattle when bending hard above the 12th fret and you're done. I start by setting the top E precisely by playing it, then do the others by eye - looking across the strings over the end of the fingerboard for a smooth curve, ending up with the low E a bit higher than the top one - then check again that nothing chokes out. That's it.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

• Guru

εχω την εντυπωση ομως οτι στην τελεκαστερ μου που ειχες σεταρει εσυ ηταν οντως 7.25 το radius.. αλλαζοντας saddles το εκανα με το χερι και τωρα ψαχνω να την σουλουπωσω λιγο

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου