Προς το περιεχόμενο

Με ποια συνδεσμολγια θα παρω καλυτερους ηχους???

noe13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπον εχω μια fender american strat deluxe hss με την οποια παιζω περισσοτερο μπλουζ-κλασσικ ροκ-χαρντ ροκ...εδωσα τους μαγνητες και τωρα εχω εναν dimarzio tonezone bridge διπλο,middle cruiser και seymour duncan 59 neck...σκεφτομαι τωρα πως να τους συνδεσω ωστε να εχω ποιοτικοτερους ηχους για το ειδος που θελω...εχω μια ετοιμη καλωδιωση της στρατ με το s1 switch αλλα δεν με ενθουσιαζει ιδιαιτερα...να βαλω push-pull ωστε να σπλιταρουν ολοι???Ολες οι ιδεες δεκτες!

Slow must go on....!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπον εχω μια fender american strat deluxe hss με την οποια παιζω περισσοτερο μπλουζ-κλασσικ ροκ-χαρντ ροκ...εδωσα τους μαγνητες και τωρα εχω εναν dimarzio tonezone bridge διπλο,middle cruiser και seymour duncan 59 neck...σκεφτομαι τωρα πως να τους συνδεσω ωστε να εχω ποιοτικοτερους ηχους για το ειδος που θελω...εχω μια ετοιμη καλωδιωση της στρατ με το s1 switch αλλα δεν με ενθουσιαζει ιδιαιτερα...να βαλω push-pull ωστε να σπλιταρουν ολοι???Ολες οι ιδεες δεκτες!

Είχα βάλει διπλούς HSS (bucker + rails) σε charvel USA και έκανα το κόλπο με τα push pull pots ώστε να σπλιτάρουν. Ένα push pull pot μπορεί να σπλιτάρει μέχρι και 2 μαγνήτες ταυτόχρονα αν έχει 4-6 επαφές, άρα μπορείς να αλλάξεις τα 2 tone μόνο αν θέλεις.

Το σπλιτ σίγουρα θα δώσει νέους ήχους με περισσότερες πρίμες και χαλαρότερο output.

Διαφορετικό wiring των controls ή νέες τιμές των pot επίσης θα δώσουν νέους ήχους. Για παράδειγμα, μπορείς να συνδέσεις το tone του μεσαίου στο bridge μαγνήτη για ποικιλία.

Άλλο παράδειγμα είναι πως μπορείς να βάλεις ένα μαγνήτη σε σύνδεση series ή parallel με ένα push pull pot. Αυτό δίνει νέο hum free ήχο σαν μονού.

Μπορείς και να βάλεις σε out of phase κάποιο μαγνήτη (π.χ. το μεσαίο) για να έχεις πιο wha και trebly ήχους.

Έχεις 500Κ ή 250Κ pots επάνω στην κιθάρα?

ειναι ολα 500ρια νομιζω λες να τα αφησω ετσι?

Για διπλούς, συνήθως 500Κ βάζουν. Τα 250Κ είναι λίγο πιο μουντά για να κόβουν λίγο απ τις πρίμες των μονών. Τα 1000Κ (1ΜΩ) υπάρχουν και είναι για full output και tone χρήση. 

Επίσης, υπάρχουν τα νέα no load tone pots. Αυτά δεν κόβουν καθόλου πρίμες όταν είναι στο τέρμα, εν αντιθέσει με τα συμβατικά tone pots που πάντα κάτι κόβουν.

http://www.guitarelectronics.com/product/CPFNL12/Fender-No-Load-Guitar-Tone-Pot--Solid-Shaft.html

Και πως να μετατρέψεις μόνος τα tone σου σε no-load:

Άλλη ιδέα είναι να αλλάξεις τους tone πυκνωτές σε 100nF(jazz-μουντό), 47nF(fender) ή 33nF ή 22nF (gibson) ή και 10nF(για έξτρα πρίμες).

Tέλος, υπάρχει και το treble bleed κύκλωμα που διατηρεί καλές πρίμες κι όταν κατεβάζεις το volume σου:

http://www.vintagevibeguitars.com/dox/trebleBleed_tip.pdf

Αν θέλεις έξτρα πρίμες, τότε τα no load tone, treble bleed, 10-22nF και 500k-1M pots είναι για εσένα. Αν θέλεις πιο μουντό ήχο, τότε αντίθετα, τα 47-100nF και 250Κ pots είναι για εσένα.

Καλές επιλογές!

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου