Προς το περιεχόμενο

AxeFx σε MiniMac

Stavros_F

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν έχω axe fx αλλά στην περίπτωση σου αν θες να κάνεις σωστή δουλειά χρησιμοποιησε τις line in εισόδους στο πίσω μέρος της κάρτας σου και μην ανοίξεις κάν το gearbox αλλά μόνο το DAW πρόγραμμα που θα τρέχεις στο mac (πχ garage band).

Το να χρησιμοποιήσεις το στερεοφωνικό που διαθέτεις για αρχή είναι μια λύση αλλά μην το συνδέσεις από τα ακουστικά αλλά από τις εξόδους analog out στην κάρτα ήχου. Κάποια στιγμή θα χρειαστεί να πάρεις κάτι καλύτερο σε studio monitor βέβαια για να χαρείς το axefx όπως πρέπει (με κανα 200αρι - 300αρι βρίσκεις να κάνεις τη δουλειά σου).

Cigarettes and Whiskey ... call my shaking hand

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

******UPDATE*******

Παρήγγειλα σήμερα τα monitor. Άφησα εντελώς την λύση με το hi-fi την οποία σκεφτόμουν, και επένδυσα σε ένα σετ αυτοενισχυόμενα, συγκεκριμένα σε αυτά:

http://www.nakas.gr/ecomnakas/nakas2006/default.asp?static=421&product=96055

Φίλε Loki, θα κάνω τη συνδεσμολογία όπως λες, απλά έχω μία απορία. Στο toneport έχει δύο analog out, δεν χαρακτηρίζει κάποιο Left/Right όμως, παρά 1 και 2, είναι stereo ή απλά σου δίνει 2 μονοφωνικές εξόδους; Αν γνωρίζεις διαφώτισε με καθώς ούτε από το specs έβγαλα άκρη.

Και πάμε στο πρώτο πρόβλημα που αντιμετωπίζω.

"Bad Checksum" error Κατά τη διάρκεια αποθήκευσης ή τροποποίησης κάποιου preset μέσω Axe Edit (στο οποίο κούμπωσα το AxeFx μέσω MAudio midiman). Με μία πρώτη έρευνα που έκανα στο Intenet, δοκίμασα να παίξω με το Midi cache (αν θυμάμαι καλά) αλλά τπτ. Τι κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση; Helpppp!

Καποιο προβλημα με την επικοινωνια του midi υπαρχει. Εκανες το midi setup? Το ειδε το axe ? Eχεις το midiman με τα 2 ζευγαρια midi? Αν ναι μηπως εχεις συνδεσει το Α κ στο setup του axe edit εχεις βαλει το Β?

Lets ...Rock!

Καποιο προβλημα με την επικοινωνια του midi υπαρχει. Εκανες το midi setup? Το ειδε το axe ? Eχεις το midiman με τα 2 ζευγαρια midi? Αν ναι μηπως εχεις συνδεσει το Α κ στο setup του axe edit εχεις βαλει το Β?

Το Midiman έγινε αυτόματη εγκατάσταση από τα windows μόλις το σύνδεσα (το κούμπωσα σε ένα laptop σε πρώτη φάση μέχρι να ετοιμάσω το mac). Το axefx το είδε κατευθείαν και συνδέθηκε, κανονικά με 2 καλώδια από το Midiman στο axefx. Δεν έχω κάνει λάθος στην συνδεσμολογία. Η σύνδεση αν και πολύ αργή, αλλάζω preset από το axe edit και δέχεται την εντολή μετά από 10 δευτερόλεπτα το Axefx, είναι εφικτή, και κάποιες διορθώσεις σε ονόματα preset έγιναν μέσω του axe edit, αλλά αποθηκεύτηκαν από το hardware του AxeFx με την επιλογή store.

Γμτ.. και έχω βρει καταπληκτικά (με ένα άκουσμα) preset τα οποία θέλω να δοκιμάσω..!

Με γειά τα μονιτοράκια, πολύ καλή επιλογή για τα λεφτά τους και θα σε βοηθήσουν να χαρείς πολύ περισσότερο τον εξοπλισμό σου. Οσο για την κάρτα ήχου φαντάζομαι οτι λογικά ειναι στερεο out. Συνήθως το 1 είναι left και το άλλο right. Υπάρχει και ο πιο απλός τρόπος να το διαπιστώσεις, συνδέεις τα ηχεία και βάζεις να ακούσεις κάτι κανοντάς pan.

Cigarettes and Whiskey ... call my shaking hand

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου