Προς το περιεχόμενο

yamaha mox6 vs korg krome

miii

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά θελω να προχωρήσω σε αγορά synth και ειμαί αναμεσα σε αυτα τα δύο.ποιές οι διαφορές ?επίσης τι σημαίνει πρακτικά ότι το ένα έχει 64 νότες πολυφωνία και το άλλο 124?το synth θα χρησιμοποιηθεί κυρίως γιά μουσική παραγωγή.και τα drums στα τραγούδια μου θα είναι από το synth .σημειωση ο nakas έχει το mox6 893 euro μήπως το mx που αναμένεται θά είναι καλύτερο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλησπερα φιλε.

το καλιτερο που εχεις να κανεις ειναι να πας να τα δεις απο κοντα και τα 2 synths.

Εγω εχω το korg m50 το οποιο εβγαλε αντικαταστατη το krome,δεν με ενθουσιασε να σου πω την αληθεια εχει καποιους ηχους απο το kronos αλλα δεν θα με κανει να δωσω το m50.

τωρα οσο αφορα το mox σιγουρα θα σου απαντησουν συμφορουμιτες που το εχουν.

προσωπικη μου αποψη αν ειχα να επιλεξω αναμεσα σε αυτα τα 2 θα επελεγα το mox,τωρα το mx δεν ειναι ενα ολοκληρωμενο synth οπως το mox καμια σχεση.

Να πας να τα δεις απο κοντα ετσι θα εχεις και μια ολοκληρωμενη εικονα πανω σε αυτο που θελεις να κανεις και τι σου κανει περισοτερο.

Εχουν αναρτηθει θεματα για το mx και για το krome

http://www.noiz.gr/index.php?topic=195611.0

http://www.noiz.gr/index.php?topic=195000.0

τι σημαίνει πρακτικά ότι το ένα έχει 64 νότες πολυφωνία και το άλλο 124?

Η πολυφωνια δηλωνει τον αριθμο των νοτων που μπορει το synth να παιξει ταυτοχρονα.

ο nakas έχει το mox6 893 euro

O Νακας εχει το ΜΟ6 σ'αυτη την τιμη, οχι το ΜΟΧ6. Το ΜΟΧ6 ειναι στα 1000+.

μήπως το mx που αναμένεται θά είναι καλύτερο?

Ουτε με σφαιρες....

Και τα 2 synths (MOX/Krome) εχουν φανταστικο ηχο. Το krome οπως εχουμε ξαναγραψει ειναι στην ουσια ενα Μ50 με αυξημενη πολυφωνια και ROM μνημη. Η ROM του ειναι στα 3.8GB, αλλα τουλαχιστον τα μισα απο αυτα ειναι δειγματα πιανου απο το Kronos.

Το ΜΟΧ αν και εχει πολυ λιγoτερη ROM (355MB) εχει περισσοτερα samples (2670 waves).

Τεχνικα τωρα, η sound engine του ΜΟΧ ειναι κατα πολυ ανωτερη του Krome.

To Krome εχει 2 oscillators, το MOX 8 oscillators, περισσοτερα φιλτρα/envelope generators/LFO/arpeggiators συν vocoder, εισοδους για επεξεργασια εξωτερικων πηγων ηχου απο τη μοναδα των εφφε, audio/MIDI μεσω USB, ελεγχο DAW απο το synth κλπ.

Στο ΜΟΧ ο καθε oscillator ειναι ενα πληρες synth με δικα του envelope generators (amp/pitch/filter), LFO, filter. Βαλε layers, key off triggering waves ή random triggering waves, virtual εφφε που πριν 2-3 χρονια συναντουσες μονο σε Yamaha κονσολες της ταξης των 20.000 ευρω και εχεις μια ιδεα για τι synth μιλαμε.

Κατα την ταπεινη μου γνωμη, η sound engine των Motif XS/XF & MOX (που ειναι η ιδια) ειναι μια απο τις πλεον κορυφαιες sound engines που μπορεις να συναντησεις σε hardware synth οποιασδηποτε τιμης.

Οποιο synth και να διαλεξεις παντως θα μεινεις ευχαριστημενος, γιατι και το Krome τα "σπαει" κανονικα και σαν sound engine και σαν ηχος.

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου