Προς το περιεχόμενο

Linear tone pots

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μπορεί να μην έχουν ιδιαίτερη όπως λές αλλά η συγκεκριμένη το 2.5αρι το χτυπάει άνετα.

Πάρε μια γευση.http://www.maverick-music.com/gibson-guitars/1976-gibson-les-paul-deluxe-wine-red

Επίσεις τα ηλεκτρικά είναι 36 χρονών και δουλέυουν άψογα.Ούτε θόρυβος ούτε χρατσ χρουτσ και τέτοια άρα κάτι σημάινει αυτο..Ότι και ηλεκτρικά να βάλω ο ήχος αλλάζει σε κάθε κιθάρα.Είναι όπως τους μαγνήτες.Κανένας πχ δεν αλλάζει μαγνήτες original παλιούς του 60 ή του 70 με καινούριους του 2012.Γι αυτο κάνουν και τόσο οι παλιοι.Δε θέλω να μπώ στη διαδικασία να αλλάξω όλα τα ηλεκτρικά και να κρατήσω τα άλλα στο συρτάρι μπας και τη πουλήσω.Το 76 μόνο 14 τέτοιες Gibson deluxe βγήκαν με τέτοιο χρώμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 25
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Κατ'αρχάς οι 70's δεν έχουν καμία ιδιαίτερη vintage αξία.

Αλλά εκτός αυτού μπορείς να αλλάξεις όλα τα ηλετρικά και να κρατήσεις τα original σε μία άκρη και αν θελήσεις να τα ξαναβάλεις πάνω.  ;)

Το χειρότερο σε τέτοια όργανα είναι να σου χαλάσει ένα ποτενσιόμετρο.Μετά πας αναγκαστηκά σε καινούριο.

Ακριβώς αυτό θα πω και εγώ. Vintage και μαλακίες. Οι κιθάρες είναι μουζικά όργανα και κατασκευάστηκαν για να παίζονται. Αν την αντιμετωπίζεις σαν χρηματική αξία, τότε σταμάτα να ανησυχείς για το πως ακούγεται. Για την ακρίβεια, σταμάτα να την παίζεις και βάλτη κάτω από το κρεβάτι. Σε καμιά 20-αρια χρόνια θα αξίζει ακόμα περισσότερα. Και πάρε μια Epiphone και άλλαξέ της μαγνήτες και ηλεκτρονικά να ακούγεται όπως πρέπει.

Ενδιάμεσες λύσεις δεν υπάρχουν. Ή την κάνεις να ακούγεται και να παίζει όπως ΕΣΥ θές, ή την βάζεις στην βιτρίνα. Τέλος.

Good luck with that!

Mα δεν έχει κάτι χαλασμένο .Ετσι είναι φτιαγμένη για να ακούγεται απο τον κατασκευαστή.Απλά ρώτησα για το linear ποντεσιόμετρο αν γίνεται να του αλλάξω τον ήχο χωρίς να το ξηλώσω.Δεν είπε κανένας ότι δε τη παίζω τη κιθάρα.Σε καμιά 20 ρια χρόνια θα αξίζει ακόμα περισσότερα όπως λες .Χαίρω πολύ Βασίλης.Η κιθάρα παίζει και ακούγεται όπως ΕΓΩ θέλω εκτός απο το συγκεκριμένο θέμα που είπα το οποίο δε θέλω να αλλάξω για το λόγο που είπα.Ασχετα εσύ αν έχεις άλλη άποψη.Η άποψη σου σεβαστή.

Mα δεν έχει κάτι χαλασμένο .Ετσι είναι φτιαγμένη για να ακούγεται απο τον κατασκευαστή.

O συγκεκριμένος κατασκευαστής στην συγκεκριμένη δεκαετία δεν ήξερε που πανε τα 4, όπως λεν και στο χωριό μου. Και έκανε κάμποσα εγκλήματα στις Les Paul αν και (για να είμαι ακριβοδίκαιος) μέχρι και σημερα συνεχίζει να βάζει πολύ κατώτερης ποιότητας wiring και σε πανάκριβες κιθάρες.

Κατα την άποψη μου κανένα buffer δεν θα μπορέσει ποτέ του να διορθώσει το παραμικρό. Δουλειά τους είναι να συντηρούν το σήμα και όχι να το διορθώνουν. Τί να συντηρήσει το buffer αν από την κιθάρα παίρνει ... λάσπη; Και αν η κιθάρα ακουγόταν όπως την ήθελες, δεν θα ερχόσουν να ζητήσεις συμβουλή (που πάρα πολύ καλά έκανες) για να βελτιώσεις την απόκριση των controls της, έχω άδικο;

Αλλά όλες οι απόψεις σεβαστές. Ζήτησες συμβουλές και απλά σου έδωσα την δική μου. Δικό σου το κιθαρόνι.  ;)

Mα δεν έχει κάτι χαλασμένο .Ετσι είναι φτιαγμένη για να ακούγεται απο τον κατασκευαστή.Απλά ρώτησα για το linear ποντεσιόμετρο αν γίνεται να του αλλάξω τον ήχο χωρίς να το ξηλώσω.Δεν είπε κανένας ότι δε τη παίζω τη κιθάρα.Σε καμιά 20 ρια χρόνια θα αξίζει ακόμα περισσότερα όπως λες .Χαίρω πολύ Βασίλης.Η κιθάρα παίζει και ακούγεται όπως ΕΓΩ θέλω εκτός απο το συγκεκριμένο θέμα που είπα το οποίο δε θέλω να αλλάξω για το λόγο που είπα.Ασχετα εσύ αν έχεις άλλη άποψη.Η άποψη σου σεβαστή.

Μια χαρά είναι η κιθάρα σου και σωστά τα λες!

Κάπου είχε πάρει το μάτι μου (νομίζω στο MyLesPaul forum) ότι μπορείς συνδέοντας έναν πυκνωτή στο tone pot να αλλάξεις την απόκριση του τόνου. Εύκολη και ανώδυνη πατέντα, αν σου χαλάσει τον ήχο, αφαιρείς πάλι τον πυκνωτή και δεν αφήνει ούτε σημάδι. Κάνε ένα ψάξιμο στο net μήπως και το ανακαλύψεις.

ψαξε σχετικα με mode για treble loss να δεις τι μπορεις να κανεις.

Παντως μη μασας,,,,αφου η κιθαρα ειναι τοσο καλη...και την γουσταρεις,,,,καντην ακομα καλυτερη βαζοντας της το καταλληλο για εσενα ποτενσιομετρο.

Παντως,,,,μη θεωρεις παραλογο να αλλαξεις ενα ποτενσιομετρο τετοιας ηλικιας,

Ισως και να ειναι και αυτο το προβλημα του.

inhttps://www.youtube.com/user/jkstigma/videos

O συγκεκριμένος κατασκευαστής στην συγκεκριμένη δεκαετία δεν ήξερε που πανε τα 4, όπως λεν και στο χωριό μου. Και έκανε κάμποσα εγκλήματα στις Les Paul αν και (για να είμαι ακριβοδίκαιος) μέχρι και σημερα συνεχίζει να βάζει πολύ κατώτερης ποιότητας wiring και σε πανάκριβες κιθάρες.

Κατα την άποψη μου κανένα buffer δεν θα μπορέσει ποτέ του να διορθώσει το παραμικρό. Δουλειά τους είναι να συντηρούν το σήμα και όχι να το διορθώνουν. Τί να συντηρήσει το buffer αν από την κιθάρα παίρνει ... λάσπη; Και αν η κιθάρα ακουγόταν όπως την ήθελες, δεν θα ερχόσουν να ζητήσεις συμβουλή (που πάρα πολύ καλά έκανες) για να βελτιώσεις την απόκριση των controls της, έχω άδικο;

Αλλά όλες οι απόψεις σεβαστές. Ζήτησες συμβουλές και απλά σου έδωσα την δική μου. Δικό σου το κιθαρόνι.  ;)

Μα μεχρι τώρα δεν είπες και τίποτα .Τα τύπου βάλτην κάτω απο το κρεβάτι και σταμάτα να την παίζεις δε νομίζω ότι είναι συμβουλές για τo συγκεκριμένο θέμα.Αν έχεις κάτι να προτείνεις συγκεκριμένο όπως είπαν οι άλλοι μετα χαράς να το ακούσω.

Μάλλον θα τη ψάξω για τη συμβουλή του Brutus.

Μα μεχρι τώρα δεν είπες και τίποτα .Τα τύπου βάλτην κάτω απο το κρεβάτι και σταμάτα να την παίζεις δε νομίζω ότι είναι συμβουλές για τo συγκεκριμένο θέμα.Αν έχεις κάτι να προτείνεις συγκεκριμένο όπως είπαν οι άλλοι μετα χαράς να το ακούσω.

Μάλλον θα τη ψάξω για τη συμβουλή του Brutus.

Μα, νομίζω ότι η αντίδρασή μου στο ''είναι vintage, δεν θέλω να αλλάξω το παραμικρό στα ηλεκτρονικά της μπας και χάσει μεταπωλιτική αξία'' κάνει την θέση μου ξεκάθαρη: άλλαξε τα ηλεκτρονικά της. Τόσο απλό. Ένα καλό σετ απο pots & caps, με μετρημένα specs και (κατά προσωπική προτίμηση και - αφού σε απασχολεί - ιστορική ακρίβεια) με '50s wiring, θα δώσει νέα ζωή στην κιθάρα σου. Μιας και είμαι στο photobucket μου, κάτι τέτοιο βρε αδερφέ:

TUNDRATONE-WIRINGHARNESS-2.jpg

Με την φωτο που σου βάζω, κερδίζεις έτσι και αλλιώς γιατί βρίσκεις και το site, βλέπεις και τιμούλες, παραγγέλνεις, τα βάζεις σε 10 λεπτάκια και βλέπεις Ανάσταση. Ελπίζω πέρα από την γκρίνια να βοήθησα και λίγο...

Πολύ καλά φαίνονται.Κατα τη γνώμη σου είναι καλύτερα απο τα RS WIRING? Το λέω γιατί είναι απο Αμέρικα και τα 2 άν κατάλαβα καλά.

Πολύ καλά φαίνονται.Κατα τη γνώμη σου είναι καλύτερα απο τα RS WIRING? Το λέω γιατί είναι απο Αμέρικα και τα 2 άν κατάλαβα καλά.

Χωρίς να έχω δοκιμάσει τα RS, προσωπικά τα θεωρώ εφάμιλλα. Η RS έχει τα δικά της ποτενσιόμετρα. Τώρα αν αυτά είναι καλύτερα / διαφορετικά από τα καλά CTS είναι πολυ σχετικό. Σύμφωνα με την RS είναι, σύμφωνα με... όλους τους υπόλοιπους, αυτό που μετρά στο ποτ. είναι να είναι μέσα σε συγκεκριμένα value (500k +/- 10%).

O Steve που βλέπεις την δουλειά του όχι μόνο τα μετρά να είναι ΠΑΝΩ από 500k και το ίδιο κάνει και με τα caps, αλλά σου δίνει και εκείνη την καρτέλα που βλέπεις να την έχεις πάντα στην θήκη της κιθάρας και να ξέρεις ΑΚΡΙΒΩΣ τί έχεις βάλει. Τί να λέμε τώρα, μου άργησε 1 μέρα την παραγγελία μου και... για να με αποζημιώσει για την ''αργοπορία'', ενώ είχα πληρώσει για no-name caps, μου έκανε μόνος του upgrade σε Vitamin Q (που είναι και ανώτερα και ακριβότερα). Αν βρείς τέτοια εξυπηρέτηση στο Ελλάντα, πάρτα από εδώ, αλλά... 

Και είναι και ελαφρώς φτηνότερος από RS. Αυτά.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου