Προς το περιεχόμενο

emg pickups μπαταρία

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχω και γω τα ιδια με την μπαταρια.. την πρωτη την ειχα κυριολεκτικα 5 χρονια επανω και δεν ελεγε να τελειωσει. Οταν προσφατα την αλλαξα η νεα μπαταρια κρατησε 3 βδομαδες και πεθανε. Αγνωστο γιατι ενω δεν μπορω να πω οτι ξεπατωθηκα στο παιξιμο..

Συμπερασμπα .. εχε καβατζα κανα σετ μαζι σου και οταν αρχιζει να πεφτει θα το νιωσεις.. χανει τοσο σε κρατημα οσο και παραμορφωση, ενω νομιζεις οτι εχεις πειραξει το tone knob.

f you don't want it you won't  do it

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 25
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εχω και γω τα ιδια με την μπαταρια.. την πρωτη την ειχα κυριολεκτικα 5 χρονια επανω και δεν ελεγε να τελειωσει. Οταν προσφατα την αλλαξα η νεα μπαταρια κρατησε 3 βδομαδες και πεθανε. Αγνωστο γιατι ενω δεν μπορω να πω οτι ξεπατωθηκα στο παιξιμο..

Συμπερασμπα .. εχε καβατζα κανα σετ μαζι σου και οταν αρχιζει να πεφτει θα το νιωσεις.. χανει τοσο σε κρατημα οσο και παραμορφωση, ενω νομιζεις οτι εχεις πειραξει το tone knob.

Αν και ειναι εξαιρετικα δυσκολο να εξαντληθει σε τοσο μικρο διαστημα, μηπως ξεχνουσες το καλωδιο καρφωμενο στο jack; Αυτος ειναι ενας απο τους λογους που μπορει να τελειωσει γρηγορα η μπαταρια.

άμα βάλω δλδ 2 μπαταρίες 9v παράλληλα θα έχω καλύτερο ήχο??έχει αισθητή διαφορά?

Αισθητή διαφορά έχει περισσότερο στο καθαρό γιατί σου δίνει παραπάνω headroom και έχεισ και λίγο παραπάνω δυναμικές. Στο distortion είναι μικρή η διαφορά στο αυτί.

Αισθητή διαφορά έχει περισσότερο στο καθαρό γιατί σου δίνει παραπάνω headroom και έχεισ και λίγο παραπάνω δυναμικές. Στο distortion είναι μικρή η διαφορά στο αυτί.

Αν βαλεις δυο μπαταριες παραλληλα θα εχεις παλι 9V, και απλα θα εχεις μεγαλυτερη διαρκεια και τιποτε αλλο. Θα τις βαλεις σε σειρα να εχεις 18V για να δεις διαφορα, θεωρητικα παντα γιατι στην πραξη εγω δεν καταλαβαινω κατι (πολυ λιγσ πραμματα)

Μαλλον το αυτι μου εχει παθει σκληρυνση κατα πλακας λογω γηρατιων.  ;D

• Moderator

άμα βάλω δλδ 2 μπαταρίες 9v παράλληλα θα έχω καλύτερο ήχο??έχει αισθητή διαφορά?

Σε σειρά πρέπει να μπουν - όχι παράλληλα. Να γίνουν 18 τα V. Πρόλαβε ο Thomsot

Στις πρώτες σελίδες υπάρχει μια σύγχυση μεταξύ mA.h και mA - το πρώτο αναφέρεται στο συνολικό φορτίο που μπορεί να δώσει η μπαταρία μέχρι να εξαντληθεί ενώ το δεύτερο στην ένταση του ρεύματος που μπορεί να δώσει στιγμιαία. Ασφαλώς και είναι διαφορετικά μεγέθη και δεν έχει νόημα η άμεση σύγκριση των αριθμητικών τιμών τους.

Σε σχέση με τον έλεγχο της μπαταρίας, μια λύση θα ήταν να μετράται η τάση της όταν τροφοδοτεί το κύκλωμά της. (Δηλαδή βάζουμε το βύσμα ώστε να δουλεύει ο προενισχυτής και μετράμε εκείνη τη στιγμή αν η τάση της έχει πέσει σημαντικά από τα 9V - ή από εκεί που ήταν όταν ήταν φρέσκια.)

Αν η τάση που δίνει η μπαταρία είναι κοντά στα 9V την ώρα που αυτή δίνει τα mA που "τραβάει" το κύκλωμα, τότε δεν χρειάζεται αλλαγή.

Προσωπικά όταν είχα κιθάρα με EMG απλά άλλαζα μπαταρία περίπου μια φορά το χρόνο. Τη χρησιμοποιημένη, (που συνήθως ήταν μια χαρά) την έβαζα σε κάποιο πετάλι μέχρι να ψοφήσει (η μπαταρία  ;D ).

Φαντάζομαι παράλληλα εννοούσε ταυτόχρονα και όχι την συνδεσμολογία. Πάντως αν ψάξεις emg 18v mod στο google θα βρεις αναλυτικές οδηγίες.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου