Προς το περιεχόμενο

Βαράτε !!!! Ακούω γνώμες για ήχο, κιθάρα κτλ, κτλ

AXLNICK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Με όλο τον σεβασμό θα ήθελα να πω δυο λόγια ειλικρινά.

Απο το άκουσμα του παιξίματος σου δεν νομίζω πως μπορείς να εκμαιεύσεις απο ένα όργανο τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που διαφοροποιούν μια καλή απο μια εξαιρετική κιθάρα. Διότι π.χ. το bend σου για τα οποια ζήτησες τα συγκεκριμένα saddles αλλά και η φρασεολογία σου δεν είναι σε αναπτυγμένο επίπεδο.

Οσο καλή και να είναι μια κιθάρα και όσο καλό το βίντεο (που συνήθως συνοδεύουν αυτές του Ντούκα) δεν δικαιολογείται σε καμία των περιπτώσεων ειδική κατασκευή απο ανθρώπους που δεν έχουν την δεινότητα να την ξεχωρίσουν στο χέρι τους. Να την κάνουν να κελαηδάει δηλαδή. Και μπορεί να είναι όμορφή στα μάτια σου αλλά και μια Squire επίσης σε κάποιον χωρίς παρωπίδες...

Το πιό πιθανό είναι πως είναι "καμμένοι" ή έχουν καταπιεί πολλή προπαγάνδα. Και φυσικά εδώ μέσα που συζητάμε για κΣύλα και μαγνητάκια (ψυγείου) σίγουρα είμαστε μέρος αυτής της προπαγάνδας αλλά από πάθος για το όργανο. Κάποιοι όμως την εκμεταλλεύονται ή κάποιοι έχουν λεφτά που τους περισσεύουν, είτε θέλουν να κάνουν ένα ακριβό δώρο στον εαυτό τους. Καλά κάνουν. Αρκεί να το ξέρουν και οι δύο, να μην υπάρχουν ψευδαισθήσεις και κυρίως να μην παρασύρονται οι νέοι και αρχάριοι.

Με γεια την κιθάρα!

Υ.Γ. Ελπίζω να μη με παρεξηγήσεις διότι αυτά γράφονται δημόσια και πρέπει να υπάρχει ένα μέτρο.

Φυσικά και δεν σε παρεξηγώ σε καμμία περίπτωση...

Δεν είπα ποτέ ότι είμαι... ο Παίκτης.... αντίθετα μάλιστα...!!! Άλλωστε ζήτησα κριτική... αυτή ήταν και η ουσία του άρθρου!!!

Είμαι πολύ-πολύ ερασιτέχνης στο παίξιμο και ενδεχομένως ανίδεος... αλλά μου αρέσει !!!

Αυτό σημαίνει ότι και φυσικά δεν μπορώ να εξαντλήσω τις δυνατότητες μιας τέτοιας κιθάρας...!!!

Μπορώ όμως να διακρίνω τον ήχο της σε σχέση με πολλά-πολλά όργανα που έχω παίξει αλλά και που έχω δώσει να παίξουν επαγγελματίες κιθαρίστες !!! Και αυτό είναι σίγουρο !!!

Επίσης μπορώ να πω (επειδή παρακολούθησα όλη την διαδικασία καθόλη την διάρκεια step by step) ότι λέξη custom guitar είναι αυτή που περιγράφη 100% την συγκεκριμένη κιθάρα... δηλαδή όλα τα ξύλα κόπηκαν από μαδέρι χωρίς καν cnc , βάφτηκαν στο χέρι, το ίδιο και το nut από κομμάτι κόκκαλο.....  ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ !!!! Και αυτό από μόνο του αξίζει !!!

Αναφορικά με την προπαγάνδα.. όντως υπάρχει όμως μετά από δεκαετίες ασχολούμενος με το συγεκριμένο αντικείμενο -πίστεψέ με- δεν με ενδιαφέρει έστω και αν στο headstock γράφει "ΜΗΤΣΟΣ GUITARS" !!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 93
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Τότε yameth μπορείς να δεις την κιθάρα της Βάσως Δημητρίου και τι λέει η ίδια για αυτήν...Δεν θα τα αναπαράγω για να μην κάνω διαφήμιση και χωρίς να ρωτήσω την ίδια αλλά πρέπει να λέμε για τους καλούς μάστορες που έχουμε...

++++++++++10000000 !!!! την διάβασα.... διθυράμβους ξεστομίζει !!!!!

Το πιό πιθανό είναι πως είναι "καμμένοι" ή έχουν καταπιεί πολλή προπαγάνδα. Και φυσικά εδώ μέσα που συζητάμε για κΣύλα και μαγνητάκια (ψυγείου) σίγουρα είμαστε μέρος αυτής της προπαγάνδας αλλά από πάθος για το όργανο. Κάποιοι όμως την εκμεταλλεύονται ή κάποιοι έχουν λεφτά που τους περισσεύουν, είτε θέλουν να κάνουν ένα ακριβό δώρο στον εαυτό τους.

Καλά κάνουν. Αρκεί να το ξέρουν και οι δύο, να μην υπάρχουν ψευδαισθήσεις και κυρίως να μην παρασύρονται οι νέοι και αρχάριοι.

Γιαμεθιε, εισαι ο καλυτερος μεσα δω (μαζι με αλλους 40).  ;D

Δεν ειναι τυχαιο που εισαι και αρχηγος.....  ;)

Για να εξηγούμαστε... λεφτά ούτε ποτέ μου περίσσευαν, ούτε και μου περισσεύουν !!!

Δεν νοιώθω ότι με έχει εκμεταλευτεί κανείς μέχρι σήμερα σε οποιαδήποτε κοστολογημένη αγορά μου... από την παγκόσμια αγορά μουσικών οργάνων...

Αν είναι εκμετάλευση να αγοράζεις ένα όργανο των 2.000 ευρώ έναντι 1.000 για κάποιο άλλο, τότε είναι εκμετάλευση να αγοράζεις και ένα όργανο των 300 ευρώ γιατί φυσικά και μπορείς να βρεις και με 100 !!!!

Άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας όμως που λέει και ο σοφός λαός!!!

Αν τώρα κάποιος θεωρεί μαγνητάκι ψυγείου έναν χειροποιητο Seth Lover (by S.Dunkan) καθώς και έναν P90 της Dussenburg τότε λυπάμαι αλλά ας συζητήσουμε για το πως ανοίγουμε φύλλα για τυρόπιττα !!!

Αν επίσης κάποιος θεωρεί καδρόνι ένα vintage tinted quartersawn maple one piece , τότε επίσης ας συζητήσουμε για υλικά οικοδομής !!!!

Την επόμενη φορά θα κάνω ένα ακριβό δώρο στον εαυτό μου. Αυτό της φωτογραφίας....

render-v-ray.jpg.88698f335138d8e90cffad14c00dba45.jpg

Για να εξηγούμαστε... λεφτά ούτε ποτέ μου περίσσευαν, ούτε και μου περισσεύουν !!!

Δεν νοιώθω ότι με έχει εκμεταλευτεί κανείς μέχρι σήμερα σε οποιαδήποτε κοστολογημένη αγορά μου... από την παγκόσμια αγορά μουσικών οργάνων...

Αν είναι εκμετάλευση να αγοράζεις ένα όργανο των 2.000 ευρώ έναντι 1.000 για κάποιο άλλο, τότε είναι εκμετάλευση να αγοράζεις και ένα όργανο των 300 ευρώ γιατί φυσικά και μπορείς να βρεις και με 100 !!!!

Βρε δικά σου είναι και ότι θέλεις τα κάνεις.

Τι κάθεσαι και συζητάς τώρα;

Εγώ προσωπικώς ομιλών, την παραμύθα την έχω πιεί, μασήσει, καπνίσει, καταπιεί και ότι άλλο στον κύκλο της πέψης μπορείς να φανταστείς. Βάλε και το σύνδρομο της εφηβικής στέρησης...... Αλλά η αυτογνωσία και εμπειρία μου, μου επιτρέπουν να ξέρω σε μεγάλο βαθμό την ποσότητα και ποιότητα της παραμύθας που καταναλώνω.

Αν επίσης κάποιος θεωρεί καδρόνι ένα vintage tinted quartersawn maple one piece , τότε επίσης ας συζητήσουμε για υλικά οικοδομής !!!!

Καλά βρε, εσύ πως κάνεις έτσι. Δεν μιλάς και για τον μηχανισμό των Αντικυθύρων. Για ένα ωραιότατο βαμμένο κομμάτι ξύλου (γύρω στα $200 με έβενο στον Γόρμοθ) μιλάς. Καδρόνι δεν είναι αλλά οκ. Αν σε φτιάχνει (και μένα) τι χολοσκάς.

Α, και που σαι, η οικοδομή είναι πιο δύσκολη.  ;)

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Βρε δικά σου είναι και ότι θέλεις τα κάνεις.

Τι κάθεσαι και συζητάς τώρα;

Εγώ προσωπικώς ομιλών, την παραμύθα την έχω πιεί, μασήσει, καπνίσει, καταπιεί και ότι άλλο στον κύκλο της πέψης μπορείς να φανταστείς. Βάλε και το σύνδρομο της εφηβικής στέρησης...... Αλλά η αυτογνωσία και εμπειρία μου, μου επιτρέπουν να ξέρω σε μεγάλο βαθμό την ποσότητα και ποιότητα της παραμύθας που καταναλώνω.+100000000 (ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ)

Καλά βρε, εσύ πως κάνεις έτσι. Δεν μιλάς και για τον μηχανισμό των Αντικυθύρων. Για ένα ωραιότατο βαμμένο κομμάτι ξύλου (γύρω στα $200 με έβενο στον Γόρμοθ) μιλάς. Καδρόνι δεν είναι αλλά οκ. Αν σε φτιάχνει (και μένα) τι χολοσκάς.

+1000000000000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΤΟ ΞΕΡΩ ΚΑΛΑ !!!!!!!!!!

Και σπανιότερη απο τον έβενο πια!  ;D

Απο την Tele δεν ξεκινάς. Στην Esquire καταλήγεις.

την παραμύθα την έχω πιεί, μασήσει, καπνίσει, καταπιεί και ότι άλλο στον κύκλο της πέψης μπορείς να φανταστείς.

Αμα δε σνιφάρεις εβένινο πριονίδι ξημέρωμα στο super paradise δεν έχεις ιδέα.

Το στομάχι και το συκώτι κρατάνε όλο το "καλό" shit, οπότε χάνεις τα μισά nuances.

• Moderator

Θα μείνω λίγο στο θέμα κιθάρας.

Χωρίς να έχω τίποτα με τον εντόπιο κατασκευαστή, να διαχωρίσω  κάποια πράγματα.

Από τις φωτογραφίες του video δεν είδα να έκανε καμία κιθάρα νέα.

Απλά κόπιαρε μια fender telecaster. (προς το χειρότερο κατ' εμέ - μιλάω σχεδιαστικά)

Έβαλε καλλίτερα υλικά από τα minimum εργοστασιακά; Μπορεί.

Του πήρε παραπάνω χρόνο από τον minimum εργοστασιακό χρόνο κατασκευής; Σίγουρο.

Ε , ΚΑΙ:::::

Νομίζω ότι μερικές φορές αγνοούμε τόσο το πότε (1948 παρακαλώ), όσο και το πώς σχεδιάστηκε ένα ΕΡΓΟ Τέχνης.

Αν βγάλει μια δική του κιθάρα, πολύ ευχαρίστως να τη δώ.

Μέχρι τότε δεν κάνει κιθάρες, αναπαράγει σχέδια  άλλων .

Είναι σαν να πάρεις αυτό το «ορόσημο» να βάλεις το ακριβότερο δέρμα του κόσμου, και τα ακριβότερα μέταλα, σαφώς πιο ακριβά από αυτά της συνήθους παραγωγής  και να λες…ποιος mies van der rohe;

Να δεις τι κάνει ο ταπετσέρης στην γειτονία μου.

780001584_barcelona-chair_.jpg.043b454fa4778a8d874adf998084407e.jpg

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου