Προς το περιεχόμενο

Βοηθεια για Fender combo λαμπατο!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λόγω νησιού, στη θέση σου δεν θα πήγαινα με τίποτε σε λαμπάτο που θέλει κάθε τρεις και λίγο σέρβις.

Περιεργο,παιζω 30 χρονια με λαμπατους και κανεις δεν ηθελε καθε...τρεις και λιγο σερβις,αντε να ηθελε καθε 2-3 χρονια αλλαγη των,τελικων, λυχνιων κατι που ακομα και ενας τυφλος πιθηκος με γαντια του μποξ μπορει να κανει ευκολα μονος του... ;D

Επισης ουδεμια διαφορα στο service θα εχει ενας λαμπατος ενισχυτης με λαμπατο rectifier απο εναν με ss....(οντως θελει αλλαγη το rectifier καθε....10 χρονια....)

Μη τρομαζουμε τον κοσμο τζαμπα...

Τα κυκλώματα παλιάς σχεδίασης που αναφέρεις στην αρχή είναι πιο επιρρεπή ως προς αυτό

ισα-ισα ,τα κυκλωματα....παλαιας σχεδιασης (λες και οι νεοι ενισχυτες εχουν....νεα σχεδιαση...μια και το 90% απο αυτους αντιγραφες Fender,Marshall & VOX ειναι... ;D),ειναι τα ευκολοτερα στη χρηση,ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ και ΑΝΤΟΧΗ μια και ειναι... ΑΠΛΑ...

Φυσικα αν η αντοχη στο χρονο & η ευκολια στο service  ειναι το Α και το Ω στην επιλογη του ΟΡ τοτε φυσικα και ΔΕΝ πρεπει να παρει reissue Fender ή γενικα φθηνο λαμπατο Fender με πλακετες αλλα με τα,ΠΟΛΛΑ,λεφτα που εχει να διαθεσει καποια handwired,point to point υλοποιηση ή εναν παλαιο Fender που καποιος ειδικος θα "μαζεψει" εξασφαλιζοντας τουλαχιστον 20 χρονια απροβληματιστης λειτουργιας ή καποιον κτηνωδη απο πλευρας ποιοτητας PCB ενισχυτη τυπου Rivera,Mesa Boogie,Soldano ΚΤΛ..

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 92
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Το έγραψα λίγο γρήγορα και δεν είναι ξεκάθαρο. Πάντως δεν είχα σκοπό να τρομάξω κάποιον  :)

Προσωπικά ουδόλως θα με πτοούσε ένας μεταχειρισμένος ενισχυτής ή με λαμπάτο rectifier, ίσα ίσα με ιντριγκάρουν και τα δύο  ;D

Ο OP όμως δηλώνει ότι δεν έχει ούτε την εμπειρία ούτε τη διάθεση να ρισκάρει/ψαχτεί. Λέω λοιπόν ότι για πολλούς λόγους καλό είναι να πάει στο πιο απλό και πρακτικό σενάριο για τον ίδιο.

Για αυτό προτείνω σχέδια που ενδέχεται να μη χρειαστούν για πολλά χρόνια, ή και ποτέ, σέρβις (στην περίπτωση του OP δις μινζ καράβι και 1,5 μήνα αναμονή).

Ένας λαμπάτος με ss rectifier είναι σε αυτό το πνεύμα και χωρίς να υστερεί σε "λυχνιότητα" ;D. Για κάποιον που δεν θέλει κανένα ρίσκο, νομίζω είναι το καλύτερο.

Ας μην ξεχνάμε τέλος ότι ο μέσος μουσικός μπορεί να είναι άριστος στο όργανό του αλλά άπειρος στο τεχνικό σκέλος του εξοπλισμού, άρα μπορεί να κάνει πολλές λάθος επιλογές. Π.χ. να πάει σε κακό μάστορα, το οποίο είναι πολύ εύκολο να συμβεί, ιδίως για κάποιον που ενεργεί από απόσταση (νησί). Γιατί οι καλοί είναι λίγοι και "σνομπ" ημερολογιακά, κάποιοι θέλουν μήνα και βάλε.

Έχω δει φίλους μουσικούς, κάθε άλλο παρά πρωτάρηδες, να δυσκολεύονται πολύ να συνεφέρουν λαμπάτους από κακή επιλογή τεχνικού, με κόστος και ταλαιπωρία.

Αντίθετα η δική σου οπτική προϋποθέτει τις καλύτερες δυνατές επιλογές, που με τη σειρά τους προϋποθέτουν τεχνική εμπειρία και γνώση. Αυτό όμως δεν αντιστοιχεί με την πραγματικότητα του μέσου χρήστη. Είναι λίγο το σενάριο της καλύτερης βαλίτσας (best case scenario  :D ).

Παντως σε περιπτωση που θελει να παει σε 'οχι λαμπα' πρεπει να δωσει οπωσδηποτε μια ευκαιρια στον trademark...τον ακουσα χτες και δε πιστευα στα αυτια μου!!!

Tech 21 Trademark 60 demo

Slow must go on....!!!!

Ένας λαμπάτος με ss rectifier είναι σε αυτό το πνεύμα και χωρίς να υστερεί σε "λυχνιότητα" . Για κάποιον που δεν θέλει κανένα ρίσκο, νομίζω είναι το καλύτερο.

μα αυτο σου λεω και εγω,το λαμπατο rectifier ΔΕΝ ειναι επιπλεον ρισκο,μια λυχνια ειναι η οποια,οταν σε ..ΠΟΛΛΑ χρονια,χαλασει απλα την αλλαζεις οπως και τις αλλες,δεν κανει τον ενισχυτη λιγοτερο reliable οι χιλιαδες vintage ενισχυτες (κυριως Fender ,Vox & Gibson) που ακομα λειτουργουν μια χαρα και εχουν λαμπατο rectifier το επιβεβαιωνουν.

πολυ μεγαλυτερο "ρισκο" ειναι για εμενα η υπαρξη 2-3 εξτρα καναλιων,7-8 ρυθμιστικων και τεραστιων footswitch με πολλες λειτουργιες....σε βαθος χρονου.

Αν το καλό σκεφτείς είναι και πιο εύκολα επισκευάσιμη, αν τα παίξει η ανορθώτρια λυχνία, παραγγέλνεις μια και την αλλάζεις. ;D Αν χαλάσει η SS rectifier στο νησί?!

Χαζά και συχνά προβλήματα, πάντως, βλέπεις πιο συχνά σε φτηνούς ενισχυτές με pcb οι οποίοι βέβαια είναι και πιο δύσκολα επισκευάσιμοι από έναν handwired. Αν είναι λυχνίας ή τρανζίστορ δεν έχει καμία διαφορά, το ίδιο συχνά χαλάνε.

πολυ μεγαλυτερο "ρισκο" ειναι για εμενα η υπαρξη 2-3 εξτρα καναλιων,7-8 ρυθμιστικων και τεραστιων footswitch με πολλες λειτουργιες....σε βαθος χρονου.

Όντως! Ένα μηχάνημα με 2-3 pcb το ένα πάνω στο άλλο και με λυχνίες οπότε με θερμοκρασίες σε υψηλά επίπεδα θα είναι πιο επιρρεπής από έναν μονοκάναλο ενισχυτή έστω και με pcb, αν είναι και σοβαρής εταιρίας με προσεγμένο pcb τότε δεν τίθεται θέμα.

Το ξαναλέω, δεν θεωρώ, εγώ προσωπικά, καθόλου τρομακτικό ή εξωτικό το λαμπάτο rectifier.

Ο φίλος μας όμως είναι ένας πιο συντηρητικός αγοραστής, που τον φοβίζει και η απόσταση που έχει από τις μεγάλες πόλεις. Διαφορετικά θα χτυπιόμουν να πάρει τον Dr. Z ή τον χειροποίητο 5:50 των αγγελιών ή τον άλλο Boogie που προτάθηκε. Δεν χάνονται αυτοί οι ενισχυτές.

Ξέρω μουσικούς από νησιά, και για να αποφύγουν το καράβι συνήθως πάνε σε τοπικούς ηλεκτρονικούς, όπου μπορεί να πάρουν πίσω, αντί για ενισχυτή, ενεργειακό τζάκι.  ;D

Οι πιο πολλές πατάτες που έχω δει σε ενισχυτές φίλων (πολύ πιο έμπειρων από τον συμφορουμίτη) και που οδήγησαν σε μεγάλες ζημιές των 200 και 300 ευρώ αφορούν την "έμπνευση" κάποιων "τεχνικών" να πειράξουν "λίγο" το κύκλωμα της ανορθώτριας.

Ας αποφύγει τουλάχιστον το πείραγμα του συγκεκριμένου κυκλώματος όπου γίνονται τέρατα, όχι μόνο στις εσχατιές της πατρίδος μας αλλά και από "μάστορες" στην κοτζαμάν Αθήνα μας.

Όσον με αφορά, μπορεί να μην είμαι ηλεκτρονικός ούτε γκουρού, αλλά είμαι στην Αθήνα, μπορώ να ρωτήσω το φόρουμ, και έχω και 3-4 φίλους εκτός φόρουμ που το γνωρίζουν άριστα το άθλημα. Δεν τα βλέπει έτσι όμως ο OP.

Για αυτό ξαναλέω, μιλάω για τις ανάγκες του συγκεκριμένου συμφορουμίτη και όχι γενικά σε ένα νήμα περί της επικινδυνότητας ή μη της λαμπάτης ανορθώτριας vs του SS κυκλώματος.

Ο φίλος μας όμως είναι ένας πιο συντηρητικός αγοραστής, που τον φοβίζει και η απόσταση που έχει από τις μεγάλες πόλεις. Διαφορετικά θα χτυπιόμουν να πάρει τον Dr. Z ή τον χειροποίητο 5:50 των αγγελιών ή τον άλλο Boogie που προτάθηκε. Δεν χάνονται αυτοί οι ενισχυτές.

Μα ακριβως επειδη ειναι συντηρητικος αγοραστης & δεν εχει προσβαση σε μαστορα της προκοπης ΠΡΕΠΕΙ να παρει εναν απο τους ενισχυτες που αναφερεις ,γιατι η πιθανοτητα να "χαλασει" σε σχεση με εναν ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ  SR RI ή εναν Blues Deville ειναι ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ μικροτερη. (αν και πρεπει να παραδεχτω οτι το μεξικανικο εργοστασιο που τωρα πια φτιαχνονται  ολοι οι ενισχυτες Fender χρησιμοποιει καλυτερα υλικα και κανει πιο προσεκτικη κατασκευη απο οτι εκανε πριν 7-8 χρονια το αμερικανικο,ειδικα το pcb ειναι πολυ καλυτερης ποιοτητας.  )  

Οι πιο πολλές πατάτες που έχω δει σε ενισχυτές φίλων (πολύ πιο έμπειρων από τον συμφορουμίτη) και που οδήγησαν σε μεγάλες ζημιές των 200 και 300 ευρώ αφορούν την "έμπνευση" κάποιων "τεχνικών" να πειράξουν "λίγο" το κύκλωμα της ανορθώτριας.

Ας αποφύγει τουλάχιστον το πείραγμα του συγκεκριμένου κυκλώματος όπου γίνονται τέρατα, όχι μόνο στις εσχατιές της πατρίδος μας αλλά και από "μάστορες" στην κοτζαμάν Αθήνα μας.

Μήπως εννοείς πείραγμα του κυκλώματος του τροφοδοτικού γενικά?

Την ανορθώτρια δεν μπορείς να την πειράξεις λίγο ή πολύ, εκτός και αν την αντικατέστησαν με solid state. Αυτό αρκετές φορές θέλει και ρύθμιση bias αλλιώς ναι μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακό τζάκι!  ;D

(αν και πρεπει να παραδεχτω οτι το μεξικανικο εργοστασιο που τωρα πια φτιαχνονται  ολοι οι ενισχυτες Fender χρησιμοποιει καλυτερα υλικα και κανει πιο προσεκτικη κατασκευη απο οτι εκανε πριν 7-8 χρονια το αμερικανικο,ειδικα το pcb ειναι πολυ καλυτερης ποιοτητας.  )  

Αυτό είναι αλήθεια, τα pcb της Fender έχουν βελτιωθεί καθώς και η ποιότητα κάποιων υλικών και ο τρόπος στήριξής τους. Το ίδιο ισχύει και για άλλες εταιρίες, η προσοχή στην ποιότητα των pcb σήμερα είναι μεγαλύτερη.

δεν ξερω για παλιους ενισχυτες,,,αλλα σιγουρα οι παλιοι παίκτες,,,,

δεν ανέλυαν τοσο....

ηταν πιο πολύ,,,,

plug and play  :D

inhttps://www.youtube.com/user/jkstigma/videos

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου