kbasilis Δημοσιευμένο 18 Οκτωβρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 18 Οκτωβρίου 2012 Ε, αφού θέλει να παίξει μέταλ, το τόουν ην μάλλον δεν θα βοηθήσει... ;D @Sotiropoulos: αυτό είναι σωστό που λες (και προτέρημα - όχι ελάττωμα), αλλά γιατί να αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω έλλειψης true bypass από όλα τα Boss όπως είπες πριν? Και ποια σχέση έχει με το θέμα μας? (Στο οποίο συνιστώ κι εγώ το Μέταλ Ζονκ τελευταίο, με καθαρό ή ελαφρά βρώμικο boost ελαφριάς έντασης από το od για τα leads). ΣΑΚΗΣ yeah!!!!!!! ;D ;D ;D ;D Flying High Again Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 18 Οκτωβρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 18 Οκτωβρίου 2012 Μιας και ο φίλος μήλισε για προβλήματα των boss λόγο έλειψης truebypass. Εσύ(Sf) δεν έχεις ένα drive της boss από το 70-80 (δεν θυμάμαι καλά)χωρίς κανένα πρόβλημα? Εγω δεν χρησιμοποιω πεταλακια,κανα...2-3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ κιθαριστες που χρησιμοποιουσαν/χρησιμοποιουν/θα χρησιμοποιουν buffered πεταλια ΣΙΓΟΥΡΑ δεν θα εχουν προβλημα παντως... Μια μακρια σειρα απο buffered πεταλακια ειναι το ιδιο..."προβληματικη" απο μια μακρια σειρα απο tbp ,ΙΜΗΟ μαλιστα ειναι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ προβληματικη. Συνηθως μια ΜΙΞΗ των δυο αυτων "σχολων" και καποια low impedance buffers ειναι η καλυτερη λυση. @sotiropoulos κανε ενα search στο ΝΟΙΖ για το θεμα εχει αναλυθει καμμια 300αρια φορες... ;) και εχουν ειπωθει ολες οι αποψεις,και πολλες ΛΥΣΕΙΣ στο θεμα αυτο δεν ειναι αναγκη να λεμε συνεχεια τα ιδια και τα ιδια.. www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
P.Sotiropoulos Δημοσιευμένο 18 Οκτωβρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 18 Οκτωβρίου 2012 Εγω δεν χρησιμοποιω πεταλακια,κανα...2-3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ κιθαριστες που χρησιμοποιουσαν/χρησιμοποιουν/θα χρησιμοποιουν buffered πεταλια ΣΙΓΟΥΡΑ δεν θα εχουν προβλημα παντως... @sotiropoulos κανε ενα search στο ΝΟΙΖ για το θεμα εχει αναλυθει καμμια 300αρια φορες... ;) και εχουν ειπωθει ολες οι αποψεις,δεν ειναι αναγκη να λεμε συνεχεια τα ιδια και τα ιδια.. Λοιπόν για να μη λέμε τα ίδια και τα ίδια.... και επειδή διακρίνω ειρωνία και υποδείξεις του τύπου κάνε κανα search. Στο παλικάρι πρότεινα ενα πετάλι με boost και απλά είναι true by pass, ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν είπα οτι πρόβλημα που αντιμετωπίζει οφείλεται στο οτι δεν είναι ΤΒ το πετάλι του για να καταλαβαινόμαστε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 18 Οκτωβρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 18 Οκτωβρίου 2012 Λοιπόν για να μη λέμε τα ίδια και τα ίδια.... και επειδή διακρίνω ειρωνία και υποδείξεις του τύπου κάνε κανα search. καμμια ειρωνια,κανε search ,εχουν ειπωθει πολυ ενδιαφεροντα πραγματα στο παρελθον Στο παλικάρι πρότεινα ενα πετάλι με boost και απλά είναι true by pass, ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν είπα οτι πρόβλημα που αντιμετωπίζει οφείλεται στο οτι δεν είναι ΤΒ το πετάλι του για να καταλαβαινόμαστε. ναι αλλα του ειπες οτι ΚΑΠΟΤΕ θα αντιμετωπισει προβλημα,εκτος κι αν δεν καταλαβαμε σωστα Ολα τα boss δεν ειναι true by pass άρα απο αυτό και μόνο θα αντιμετωπίζεις στο μέλλον προβλήματα. www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
kbasilis Δημοσιευμένο 18 Οκτωβρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 18 Οκτωβρίου 2012 Φίλε @sotiropoulos δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο κλίμα ειρωνίας :) Έτσι όπως το έγραψες όμως "Ολα τα boss δεν ειναι true by pass άρα απο αυτό και μόνο θα αντιμετωπίζεις στο μέλλον προβλήματα." σε αυτόν που το διαβάζει του περνάς το μήνυμα πως θα έχει πρόβλημα αν δεν είναιΤΒΡ. Τέλος πάντων ας περάσουμε σε αυτό που μας ενδιαφέρει. Το buffer αν είναι σωστό κάνει καλό εκτός αν τα βάλεις πριν από(προς της κιθάρας την μεριά) fuzz με τρανζίστορ γερμανίου συνίθως. Ο ίδιος o Pete Cornish αφεντία στα πετάλια(τα οποία έχουν και τρουχτερές τιμές >:() λέει ότι το πιο σωστό είναι να υπάρχει το buffer σε ένα κύκλωμα δες εδώ http://www.petecornish.co.uk/case_against_true_bypass.html Flying High Again Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
hotspur Δημοσιευμένο 20 Οκτωβρίου 2012 OP Share Δημοσιευμένο 20 Οκτωβρίου 2012 Λοιπόν παιδιά, δοκίμασα ότι απάντηση μου δώσατε και τελικά έχουμε τα εξής: Κιθάρα, κουρδιστήρι, mz, od, ενισχυτής. Αυτή η συνδεσμολογία ήταν η καλύτερη με το turbo του od στο off και σχεδόν 0 το gain. Έβαλα και το tone του Od να είναι όσο ποιο κοντα στον ήχο του mz. Επίσης, σκέφτομαι να βάλω και το noise suppressor της Boss. Σε ποιο σημείο μου προτείνετε να το βάλω? Φαντάζομαι στο τέλος... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
kbasilis Δημοσιευμένο 20 Οκτωβρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 20 Οκτωβρίου 2012 Λοιπόν παιδιά, δοκίμασα ότι απάντηση μου δώσατε και τελικά έχουμε τα εξής: Κιθάρα, κουρδιστήρι, mz, od, ενισχυτής. Αυτή η συνδεσμολογία ήταν η καλύτερη με το turbo του od στο off και σχεδόν 0 το gain. Έβαλα και το tone του Od να είναι όσο ποιο κοντα στον ήχο του mz. Επίσης, σκέφτομαι να βάλω και το noise suppressor της Boss. Σε ποιο σημείο μου προτείνετε να το βάλω? Φαντάζομαι στο τέλος... Άρα εσύ ήθελες OD κύριο ήχο στα σόλα σου απλά ψιλόξυράφι,τέλος πάντων το θέμα είναι πως βολεύτηκες. Μετά τα πετάλια θα το βάλεις.Δηλ κιθάρα κουρδιστήρι,πετάλια(παραμορφώσεις)και Ν S. Δοκίμασε(αν δεν το έχεις κάνει)να θωρακίσεις την κιθάρα δες τα καλώδια σου ώστε να διώξει ΟΣΟ γίνεται τον θόρυβο χωρίς Ν,S γιατί πιθανόν θα σου "τρώει" τον ήχο. Όσο αφορά το Ν,S το προτημούν σε φτηνές λύσεις ή ακόμα και σε πιο "επαγγελματικές" γιατί έχει και τον έλεγχο της καθυτστέρισης και βοηθά να "τρώει" λιγότερο τον ήχο απ'όσο λένε. Flying High Again Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator harilatron Δημοσιευμένο 20 Οκτωβρίου 2012 Moderator Share Δημοσιευμένο 20 Οκτωβρίου 2012 Άρα εσύ ήθελες OD κύριο ήχο στα σόλα σου απλά ψιλόξυράφι,τέλος πάντων το θέμα είναι πως βολεύτηκες. ... Το είχε εξηγήσει ο άνθρωπας από την αρχή και με τη λογική αυτή ακριβώς απαντήσαμε οι περισσότεροι: .... ενώ εγώ θελω ο ήχος των lead να διαφέρει ελάχιστα σε σχέση με τα ρυθμικά και να ανεβαινει ελαχιστα η ένταση. ... Πες μου kbasillis, διαβάζεις τι γράφουν οι άλλοι ή έτσι ορμάς στο θέμα? :) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
kbasilis Δημοσιευμένο 20 Οκτωβρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 20 Οκτωβρίου 2012 Το είχε εξηγήσει ο άνθρωπας από την αρχή και με τη λογική αυτή ακριβώς απαντήσαμε οι περισσότεροι:Πες μου kbasillis, διαβάζεις τι γράφουν οι άλλοι ή έτσι ορμάς στο θέμα? :) Διαβάζοντας αυτό που έχει γράψει ο φίλος Όταν παιζω ρυθμικα εχω ανοιχτο μονο το Metal zone. Όταν παιζω σολο μαζι με το Metal zone παταω και το Overdrive θέλοντας να μου δωσει κατα κυριο λογο παραπανω ενταση και λιγο smooth στον ηδη υπαρχοντα ηχο. Άρα ναι ειναι ανοιχτα και τα 2 οπως ειπες. Και ναι οντως γινεται μπαχαλο... Ο ήδη υπάρχον ήχος είναι του ΜΖ και από μπροστά(προς κιθάρα) το OD θα του δώσει την ένταση και την γλύκα του OD με κύρια χροιά να παραμένει το ΜΖ(λόγο της θέσης του),σύμφωνα με αυτά που ζητάει. ;) Στο guv'nor έχω κάνει παρόμοια πειράματα έβαζα από μπροστά(προς κιθάρα) πετάλι dist και έφερνε boostάρησμα και ο ήδη υπάρχον ήχος(guv'nor) γινόταν πιο "ξυράφι",μετά έβαζα από μπροστά ένα OD(αντικαθιστώντας το dist) και το έφερνε boostάρησμα με πιό γλυκιά χροια. Πάντα η κύρια χροιά ήταν του guv'nor με διάφορες από τα πετάλια παραλαγές :) Flying High Again Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator harilatron Δημοσιευμένο 21 Οκτωβρίου 2012 Moderator Share Δημοσιευμένο 21 Οκτωβρίου 2012 Δεν είναι σωστό αυτό που λες. Το MZ κατά κανόνα για ρυθμικά metal είναι ρυθμισμένο να παραμορφώνει πολύ. "Σπρώχνοντας" το MZ με ένα άλλο πετάλι, θα πάρεις ένα ακόμα περισσότερο παραμορφωμένο σήμα χωρίς να πάρεις πολλή ένταση. Δεν αναφέρθηκα καθόλου στο θέμα της σειράς γιατί ο OP είχε εξηγήσει ότι έχει πρώτα το MZ και μετά το OD όπως δηλαδή πρέπει να τα έχει για να προσεγγίσει αυτό που ψάχνει. Όπως είπε και ο yameth το καλύτερο θα ήταν να έχει ένα καθαρό boost μετά το MZ. Αυτό που πρότεινα εγώ είναι ένας τρόπος να προσεγγίσει αυτό το αποτέλεσμα με τα πετάλια που έχει ήδη (ρυθμίζοντας δηλαδή το OD στην πιο καθαρή του ρύθμιση.) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση