Προς το περιεχόμενο

Συνδεσμολογία πεταλιών για lead

hotspur

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ολα τα boss δεν ειναι true by pass άρα απο αυτό και μόνο

θα αντιμετωπίζεις στο μέλλον προβλήματα.

Οντως...δεν θα μπορεις να ΦΑΝΤΑΣΙΩΝΕΣΑΙ οτι εχεις...καλυτερο ηχο επειδη τα πεταλια σου ειναι true by pass...... ::)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 39
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εννοείται ότι όλα αυτά τα ρυθμίζεις σε καθαρό κανάλι.

Οι στάθμες είναι κρίσιμες. Όπως αναφέρθηκε, πιθανώς θα χρειαστεί να δώσεις volume στον ενισχυτή όταν κόψεις το level του MZ.

Απ'όσο έχω δουλέψει και έχω δει σχετηκά με τα level και τα gain είναι θέμα πόσο gain αλλά και πόσο θα ισοροπίσει το καθαρό του ενισχυτή με το πετάλι.

Δηλαδή αν θέλω το πετάλι να έχει gain 12 η ώρα ρυθμίζω και το level ώστε να έχει ίδια ένταση με το καθαρό.

Αν του μειώσω gain τότε αναγκαστηκά θα του δώσω level ώστε να ισοροπίσει με το καθαρό.

Αν δώσω παραπάνω gain τότε μειώνω level για ισοροπία.

Τώρα ή level ή gain μας δεινουν ένα boostάρισμα.

Σκέτο level στα πιο πολλά πετάλια μας δείνει καθαρό boost και αν βάλουμε gain μας δείνει χαρακτήρα του εκάστοτε πεταλιού.

Οπότε το ρεγουλάρουμε από αυτά τα δύο πόσο θέλουμε να μας δώσει χαρακτήρα δικό του το boosτ του od(ανάλογα πάντα το πετάλι το ΜΖ για παράδειγμα χωρίς μηδέν gain έχει παραμόρφωση).

Αφού έχουμε βρει όσο θέλουμε να "παντρέψουμε" τις χροιές των δύο drive(τον κύριο λόγο τον έχει πάντα το πετάλι που βρίσκεται προς τον ενισχυτή),δηλαδή πόσο level και πόσο gain θέλουμε,θα ρυθμίσουμε το tone για να μας ορίσει σε τι συχνότητες θέλουμε να κινηθεί ο ήχος (του boost στο συγκεκριμένο).

Aν βάλουμε πολύ tone(γιατί μας αρέσει πριμαριστό) μπορεί να χρειαστεί να χαμηλώσουμε το gain για να μην ξυρίζει και αν είνα πολύ αυτό το χαμήλωμα το συμπληρώνουμε με λίγο level.

Οπότε ο φίλος βγάζει τον ήχο που θέλει να κινήται ΜΖ απ'όσο λέει το οποίο το τοποθετεί προς τον ενισχυτή και προς την κιθάρα το od(ενισχυτής ΜΖ,ΟD,κουρδιστήρι,κιθάρα).

Ανάλογα τι "πάντρεμα"θέλει να κάνει με το od θα κάνει και τις ανάλογες ρυθμίσεις.

Αν για παράδειγμα θέλει clean boost θα δουλέψει με gain κλειστά και με ανεβασμένο level,με το tone θα το ψάξει που τον βολεύει.

Δες από το 3:55 που μηλάει πως boostάρει το big muff με ένα od,βασικός ήχος είναι το big muff και το od το boostάρει αλλά το αλλάζει και τον χαρακτήρα το πόσο το ορίζει ο καθένας και ανάλογα πάντα και το πετάλι.

Flying High Again

Οντως...δεν θα μπορεις να ΦΑΝΤΑΣΙΩΝΕΣΑΙ οτι εχεις...καλυτερο ηχο επειδη τα πεταλια σου ειναι true by pass...... ::)

Μιας και ο φίλος  μήλισε για προβλήματα των boss λόγο έλειψης truebypass.

Εσύ(Sf) δεν έχεις ένα drive της boss από το 70-80 (δεν θυμάμαι καλά)χωρίς κανένα πρόβλημα?

Flying High Again

• Administrator

Στην ουσία ο άνθρωπος έπρεπε να έχει ένα boost pedal για να του δίνει μόνο ένταση στο Metalzώον καθώς το OD προσθέτει παραμόρφωση αλλά και διαφορετική χροιά. Οπως είπε ο Harilatron όμως μπορείς να το ρυθμίσεις στις καθαρότερες θέσεις του.

Επίσης η σειρά έχει πρόβλημα. Κανονικά για να πάρει ένταση και όχι πρόσθετη παραμόρφωση, το πετάλι που δίνει το volume boost πρέπει να είναι μετά το Metalzώον, δηλαδή κοντύτερα στον ενισχυτή. Αρα αν θες μόνο ένταση απο το OD:

κιθάρα > Metalzώον > OD > ενισχυτής

Επαναλαμβάνω όμως πως η χροιά σου επηρεάζεται απο το OD αφου είναι φτιαγμένο για διαφορετική τονική ισορροπία, οπότε παίξε με το Tone του ή απλά πάρε ένα Booster.

Live and let Live.

Όταν παιζω ρυθμικα εχω ανοιχτο μονο το Metal zone. Όταν παιζω σολο μαζι με το Metal zone παταω και το Overdrive θέλοντας να μου δωσει κατα κυριο λογο παραπανω ενταση και λιγο smooth στον ηδη υπαρχοντα ηχο. Άρα ναι ειναι ανοιχτα και τα 2 οπως ειπες. Και ναι οντως γινεται μπαχαλο...

Απ'όσο λέει εδώ στον υπάρχον ήχο του ΜΖ θέλει να ανοίγει το OD για boostάρισμα για να δώσει και μια "γλυκάδα" του OD στο ΜΖ.

Οπότε να ρυθμίσει το Μζ όπως του αρέσει σαν κύριο ήχο που θέλει και το OD να το ρεγουλάρει ώστε να bostάρει το μΖ αλλά και να του δώσει την smoth χροια του OD παράληλα.

Εδώ έχει το OD το απλό που δείχνει ότι δουλεύει και σαν clean boost (δεν το έχει και τελείως στο βίντεο γιατί έχει λίγο gain).

Το ίδιο πράμα με αυτό που θέλει να κάνει και ο φίλος κάνει και ο τύπος στο βίντεο μόνο που αντί για ΜΖ έχει την παραμόρφωση του ενισχυτή.

Όπως φαίνεται έχει την χοιά του ενισχυτή κατά κύριο λόγο + boostάρισμα από το πετάλι+λίγη χροιά του πεταλιού (λόγο gain)πάνω στην χροιά του ενισχυτή,αλλά η κύρια χροιά είναι του ενισχυτή,εκτός βέβαια αν τσιτώσει το πετάλι που θα γίνεται ο χαμός(γι'αυτό και είπα στον φίλο να βγάλει το turbo και να το δουλέψει σαν απλό OD).

Flying High Again

Είπαμε κάτι και έπεσαν όλοι να μας φάνε.... :)

Δεν υπάρχει θέμα φαντασίωσης οσο αναφορά το true by pass

αλλά πραγματικότητας.

Αν στο rig έχεις 6 buffered πετάλια και καμιά 10αρια μέτρα καλώδιο

η εμπέδιση εισόδου κάθε πεταλιού δε θα σου επιρεάσει το σήμα στο τέλος, λέω τώρα...

Ξεχνάτε ότι το metalzone και το od έχουν εντελώς διαφορετικές ρυθμίσεις όσον αφορά τον ήχο...Όσο και να προσπαθούσα στα νιάτα μου να boostάρω με το bad monkey το uber metal, μόνο βαβούρα έβγαζα ενώ όλος τυχαίος με την παραμόρφωση του ενισχυτή όλα ήταν εκπληκτικά ο.ο

Διαφορετικές συχνότητες, δεν νομίζω ότι θα τα καταφέρεις να τα παντρέψεις αυτά τα δύο πετάλια...

Guitarist in training

Είναι το γνωστό φαινόμενο τόουν σάκην. :)

Ε, αφού θέλει να παίξει μέταλ,

το τόουν tumblr_m2hes9fWBG1r6256wo2_400.jpgην μάλλον δεν θα βοηθήσει...  ;D

@Sotiropoulos: αυτό είναι σωστό που λες (και προτέρημα - όχι ελάττωμα), αλλά γιατί να αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω έλλειψης true bypass από όλα τα Boss όπως είπες πριν? Και ποια σχέση έχει με το θέμα μας? (Στο οποίο συνιστώ κι εγώ το Μέταλ Ζονκ τελευταίο, με καθαρό ή ελαφρά βρώμικο boost ελαφριάς έντασης από το od για τα leads).

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Είπαμε κάτι και έπεσαν όλοι να μας φάνε.... :)

Δεν υπάρχει θέμα φαντασίωσης οσο αναφορά το true by pass

αλλά πραγματικότητας.

Αν στο rig έχεις 6 buffered πετάλια και καμιά 10αρια μέτρα καλώδιο

η εμπέδιση εισόδου κάθε πεταλιού δε θα σου επιρεάσει το σήμα στο τέλος, λέω τώρα...

Είναι θέμα ποιότητας buffer τα boss ως γνωστόν έχουν καλό buffer άντε αξιόλογο για να μην γίνουμε υπερβολικοί.

Το buffer πέρα από βαθμίδα εισόδου ή και εξόδου διατιρεί το σήμα όσο το δυνατόν ακέραιο ή το βοηθά να μην "χαθεί" από τα πολλά πετάλια και μέτρα καλωδίου.

Εγώ σε DIY κατασκευή ενσωμάτοσα το buffer το pete cornish και το σήμα πετάει χωρίς να μου αλλάξει κάτι στον ήχο.

Αν βάλω πολλά πετάλια στην αλυσίδα μου το πολύ πολύ το σήμα να έρθει σε επίπεδα κιθάρας-καρφί στον ενισχυτή,από εκεί που ήταν λίγο πιο δυνατό.

Flying High Again

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου