Προς το περιεχόμενο

Πως θα αποφύγω τον θόρυβο σε High Gain καταστάσεις

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderator

Και για τους μαγνήτες που σου είπα

http://www.manchesterguitartech.co.uk/images/copper_guitar_stratocaster_shielding.jpg

μια θωράκση ώστε να κόψει τις εξωτερικές παρεμβολές προς τους μαγνήτες,

Δεν έχω ακριβώς τέτοιο ήχο όταν δεν αγγίζω τα τάστα,είναι πιο έντονος και σταδιακά ανεβαίνει.Καμία σχέση με αυτό το βουητό στο video.

More is more. Yngwie Malmsteen

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 41
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Δεν έχω ακριβώς τέτοιο ήχο όταν δεν αγγίζω τα τάστα,είναι πιο έντονος και σταδιακά ανεβαίνει.Καμία σχέση με αυτό το βουητό στο video.

Το ζητούμενο είναι ότι ακουμπάς ταστιέρα δηλ. χορδές δηλ. γέφυρα και σταματάει και όταν δεν την ακουμπάς ξεκινάει και βγάζει θόρυβο,δηλαδή το πότε(όταν δεν ακουμπάς) θα σου βγάλει τον θόρυβο είναι το ζητούμενο στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Flying High Again

Το ζητούμενο είναι ότι ακουμπάς ταστιέρα δηλ. χορδές δηλ. γέφυρα και σταματάει και όταν δεν την ακουμπάς ξεκινάει και βγάζει θόρυβο,δηλαδή το πότε(όταν δεν ακουμπάς) θα σου βγάλει τον θόρυβο είναι το ζητούμενο στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Κάτι που ξέχασα να σου πω είναι πως παίζει ρόλο το gain και η απόσταση γιατί όταν πλισιάζεις στο ηχείο και κοιτάς και προς το ηχείο τότε θα σου βγάλει θόρυβο που θα γίνει feetback αν έχεις στην τσίτα την φωνή ή τα gain τότε ακόμα πιο εύκολα.

Αλλά αυτό που είπες με το που ακουμπάς την ταστιέρα σταματάει τότε οφείλεται σε κακή γείωση της γέφυρας και μη θωράκιση της κιθάρας

Στο 4:55 εξηγει το θεμα ο θεος...

Με πρόλαβες

Flying High Again

• Moderator

Εντάξει είναι θεός ο άνθρωπος!!!  ;D Άρα εσείς λέτε ότι είναι θέμα της δικής μου θέσεις σε σχέση με τον ενισχυτή?Άρα και live θα πρέπει όποτε δεν παίζω να τη mutάρω ή να χαμηλώνω το volume?

Εντάξει είναι θεός ο άνθρωπος!!!  Άρα εσείς λέτε ότι είναι θέμα της δικής μου θέσεις σε σχέση με τον ενισχυτή?Άρα και live θα πρέπει όποτε δεν παίζω να τη mutάρω ή να χαμηλώνω το volume?

Αμέ!  ;)

Παρατηρώ κι εγώ αυτό το φαινόμενο, όταν αξιώνομαι να παίξω σε κάνα στούντιο με την παρέα. Εκεί λοιπόν που οι εντάσεις είναι μεγάλες, όταν σταματάμε να παίζουμε βγαίνει θόρυβος από τον ενισχυτή ο οποίος όπως είπε παραπάνω και ο kbasilis γίνεται feedback.

Οπότε κλείνοντας το volume από την κιθάρα ή κάνοντας mute τις χορδές λύνεις το πρόβλημά σου. 

Εντάξει είναι θεός ο άνθρωπος!!!  ;D Άρα εσείς λέτε ότι είναι θέμα της δικής μου θέσεις σε σχέση με τον ενισχυτή?Άρα και live θα πρέπει όποτε δεν παίζω να τη mutάρω ή να χαμηλώνω το volume?

Ή θέση σε σχέση με τον ενισχυτή ή πρόβλημα περί γειώσεως ή και τα δύο μαζί.

Μπορείς να κάνεις το εξής ακούμπα την γέφυρα όταν δεν παίζεις και όχι την ταστιέρα.

Αν ΔΕΝ σου βγάλει θόρυβο(hum και όχι feedback βλακεία μου που δεν στο ξεκαθάρισα πριν,γιατί συνίθως λένε έχω feetback αντί για θόρυβο) τότε είναι θέμα γείωσης που λέγαμε κτλ.

Αν σου κάνει τα ίδια τότε φταίει η θέση σου σε σχέση με τον ενισχυτή,στην ένταση και τα gain που έχεις επιλέξει,οπότε ή κρατάς χορδές ή mutάρεις ή αν αλλάξεις ένταση ή gain(η δύναμη του ενισχυτή με λίγα λόγια).

Και το feedback κρατόντας τις χορδές το σβίνεις γιατί δεν μπορούν οι χορδές να πάλονται λόγο έντασης ηχείου οποτε βλακεία μου για πριν.

Εσύ μάλλον feedback έχεις γιατί αυτό ξεκινά και μετά ανεβαίνει η ένταση και ακούγεται σαν "σφύριγμα"

Flying High Again

• Moderator

Ή θέση σε σχέση με τον ενισχυτή ή πρόβλημα περί γειώσεως ή και τα δύο μαζί.

Μπορείς να κάνεις το εξής ακούμπα την γέφυρα όταν δεν παίζεις και όχι την ταστιέρα.

Αν ΔΕΝ σου βγάλει θόρυβο(hum και όχι feetback βλακεία μου που δεν στο ξεκαθάρισα πριν,γιατί συνίθως λένε έχω feetback αντί για θόρυβο) τότε είναι θέμα γείωσης που λέγαμε κτλ.

Αν σου κάνει τα ίδια τότε φταίει η θέση σου σε σχέση με τον ενισχυτή,στην ένταση και τα gain που έχεις επιλέξει,οπότε ή κρατάς χορδές ή mutάρεις ή αν αλλάξεις ένταση ή gain(η δύναμη του ενισχυτή με λίγα λόγια).

Και το feetback κρατόντας τις χορδές το σβίνεις γιατί δεν μπορούν οι χορδές να πάλονται λόγο έντασης ηχείου οποτε βλακεία μου για πριν.

Εσύ μάλλον feetback έχεις γιατί αυτό ξεκινά και μετά ανεβαίνει η ένταση και ακούγεται σαν "σφύριγμα"

Τώρα στο δωμάτιό μου που το ξαναδοκίμασα μου κάνει ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια.Άρα σε live συνθήκες πρέπει να είμαι μακριά από τον ενισχυτή,πλάτη σε αυτόν και τι άλλο?

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου