Προς το περιεχόμενο

Υπάρχει (γενικά) καχυποψία προς τα νέα μέλη?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Φυσικά ΔΕΝ είμαι αντίθετος με τη θεωρία , σε κανένα επίπεδο, αλλά τη βλέπω πάντα ως μέσο κατανόησης της πράξης και όχι το αντίθετο.

+3

Αυτό έγραψα και εγώ παρακάτω...Με πρόλαβες

I repeat myself when i'm under stress!!!I like it!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 131
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Προσωπικώς έχω σπουδάσει τζαζ αρμονία. Είναι ένα ωραίο και ενδιαφέρον εργαλείο (όπως είναι και οποιαδήποτε θεωρητική γνώση) που μπορεί να χρησιμεύσει σε διάφορα πράγματα. Από εκεί και πέρα όμως:

Ειλικρινά χέστηκα για το αν μπορεί να ερμηνεύσει ή όχι κλασσικά έργα καλύτερα από την κλασσική αρμονία και αν μπορώ να την ακούσω μέσα από τις έξυπνες συνθέσεις του Parker ή του Shorter ή του Χρήστου Νικολόπουλου.

Επίσης ειλικρινώς χέστηκα για το αν ένας μουσικός έχει θεωρητικές γνώσεις ή δεν ξέρει τι είναι το ντο.

Δεν θέλω να πείσω κανέναν (έχω υποπέσει όμως στον πειρασμό να προσπαθήσω) για τίποτα, διότι δεν είμαι ΚΑΘΟΛΟΥ σίγουρος ότι αυτά που πιστεύω εγώ είναι "σωστά" και κατάλληλα για μετάδοση.

Σέβομαι απεριόριστα τους ανθρώπους που αυτό που έχουν να πουν το λένε με έργα και μιλάνε λίγο και προσεκτικά.

Απορρίπτω εξίσου αυτούς που πρεσβεύουν ότι η μουσική θεωρητική γνώση είναι απολύτως απαραίτητη και τους άλλους που λένε ότι είναι άχρηστη και περιοριστική.

Ας αφήσουμε τον καθένα να κάνει αυτό που θέλει, όπως το θέλει και ας κρίνουμε το αποτέλεσμα και όχι τη μέθοδο.

Ενωμοτάρχης

• Administrator

Βρε warwickplayer είναι δυνατόν να κάνουμε αυτη τη συζήτηση; Να παραθέτεις όρους αχταρμά προς εντυπωσιασμό των ιθαγενών; Που νομίζεις πως γράφεις;

Με αναγκάζεις να σου πω πως δεν είσαι ο μουσικός που θα έπρεπε να δίνει εδώ μέσα μάθημα.  

Δεν είναι πως δεν διάβασες θεωρία. Στην πράξη όμως δύσκολα πατάς τέταρτα σύγχρονα με τους υπόλοιπους για 4 λεπτά, κρίνοντας απο τα clip σου.

Το μέτρο ρε φίλε... το μέτρο... (μουσικά και κοινωνικά).

Υ.Γ. Αν σε αφορά η άποψή μου; Πρέπει να παίξεις όπως σου υπαγορεύει ο ρόλος του οργάνου. Αν δεν έχεις τέτοιο σκοπό μάλλον λάθος όργανο διάλεξες. Το μπάσο δεν είναι φιοριτούρες και κόντρες στην ευθεία. Είτε εσύ δεν ακολουθείς τη διαδικασία μάθησης είτε ο δάσκαλος δεν τα καταφέρνει μαζί σου. Πολύ φιλικά.

Live and let Live.

Με αναγκάζεις να σου πω πως δεν είσαι ο μουσικός που θα έπρεπε να δίνει εδώ μέσα μάθημα.  

Δεν είναι πως δεν διάβασες θεωρία. Στην πράξη όμως δύσκολα πατάς τέταρτα σύγχρονα με τους υπόλοιπους για 4 λεπτά, κρίνοντας απο τα clip σου.

Το μέτρο ρε φίλε... το μέτρο... (μουσικά και κοινωνικά).

Υ.Γ. Αν σε αφορά η άποψή μου; Πρέπει να παίξεις όπως σου υπαγορεύει ο ρόλος του οργάνου. Αν δεν έχεις τέτοιο σκοπό μάλλον λάθος όργανο διάλεξες. Το μπάσο δεν είναι φιοριτούρες και κόντρες στην ευθεία. Είτε εσύ δεν ακολουθείς τη διαδικασία μάθησης είτε ο δάσκαλος δεν τα καταφέρνει μαζί σου. Πολύ φιλικά.

Και εγώ πολύ φιλικά θα σου απαντήσω ότι το κλιπ για το οποίο αναφέρεσαι ήταν στην ουσία μελέτη για ένα σόλο μπάσου που είχα να παρουσιάσω.Το ότι εδώ μέσα πρέπει να παρουσιάζουμε μόνο κομμάτια τελειωμένα με mastering κλπ το αγνωούσα και πίστευα ότι θα πάρω συμβουλές από άτομα τα οποία ξέρουν κάτι περισσότερο απο blues κλπ...Στα αλλά κλιπ απο live μπορείς να δεις τι παίζω και αλήθεια δεν μου καίγεται καρφί αν εσύ επιλέγεις να κρίνεις ένα άνθρωπο από κάποια κλιπ που ανέβασε για να πάρει βοήθεια...

I repeat myself when i'm under stress!!!I like it!!!

Ειλικρινά χέστηκα για το .....

Επίσης ειλικρινώς χέστηκα για το ....

Συμφωνώ. :D

Δε με νοιάζει {Τόλης Βοσκόπουλος} anemos gr HD

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Μου φαίνεται "κάπως" ένας μουσικός να ξεκινάει να γράψει ένα κομμάτι , έχοντας στο μυαλό του κανόνες, μέσα στους οποίους «πρέπει» να κινηθεί (εκτός αν μιλάμε για εφαρμοσμένη τέχνη) .

Φυσικά δεν λέω ότι πρέπει να είναι σόλοικος ή βάρβαρος, απλά έχω ένσταση ως προς την αφετηρία του.

Δηλαδή αν ας πούμε βρεθούμε σε ένα μπλουζοτζαμάρισμα  ;D και πούμε όλοι μαζί "πάμε ένα δωδεκάμετρο από Λα", εσύ θα παίξεις σε Σι ύφεση; ;D Η μήπως θα κουρδίσεις στα 450 Hz;

Οι κανόνες συνυπάρχουν σε κάθε μορφή τέχνης, και είναι ταυτόσημοι με τις αισθητικές επιλογές, είτε αυτές γίνονται συνειδητά είτε ασυνείδητα. Από εκεί και πέρα, τίποτα δεν σε εμποδίζει να κάνεις ένα πειραματικό ατονάλ blues  ;D αλλά μη γ***σουμε και το τζαμάρισμα, ;D ας παίξουμε τώρα από ΛΑ και για τα υπόλοιπα έχουμε το... bedroom PC  ;D ;D ;D 

Το θέμα είναι ότι ούτε κι' εκεί μας θύμισες τον Pastorious. >:(

Κάτσε ρε συ Νέστορα, ο Jaco ήταν μανιοκαταθλιπτικός. ;D ;D ;D ;D

Freud-Σαντές

Συγνώμη, τα προηγούμενα τι σχέση έχουν με την καχυποψία προς τα νέα μέλη?

ερώτηση με πολύ ενδιαφέρον αν ήταν φόρουμ για σαλαμάνδρες

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

Συγνώμη, τα προηγούμενα τι σχέση έχουν με την καχυποψία προς τα νέα μέλη?

Είναι για μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλαιότεροι. :D

Freud-Σαντές

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου