Προς το περιεχόμενο

Υπάρχει (γενικά) καχυποψία προς τα νέα μέλη?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλα τα ποστ του warwick για ακομα μια φορα ειναι απιστευτα!

δεν ξερω να γελασω, να κλαψω, η να φωναξω.....

μπα......... θα στεναχωριθω για ακομα μια φορα γιατι διαβαζω μουσικους με τοσο κομπλεξ μπερδεμενο μυαλο με αποτελεσμα να χανετε ο στοχος ο οποιος ειναι να παιζουμε μουσικη και να περναμε καλα....

A musician who is travelling with the old blues while searching the psychedelic groovie sounds of the 60's with his guitar.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 131
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δεν έχω τις τρελές γνώσεις στη κλασσική αρμονία καθώς jazz αρμονία έχω τελειώσει αλλά ΜΟΝΗ της είναι ελλιπής.

Μπορεις να το στηριξεις αυτο? Εχεις καποιο παραδειγμα, που η «κλασική» αρμονια δε μπορει να εξηγήσει?

Επισης, δεν υπαρχει «κλασική αρμονια μεχρι τον ρομαντισμο».

Ειτε εννοεις την κλασική περίοδο που τελειωνει με τον ρομαντισμο, είτε εννοεις τη δυτική «λόγια» μουσική που δεν τελειωνει καπου.

Μπορεις να το στηριξεις αυτο? Εχεις καποιο παραδειγμα, που η «κλασική» αρμονια δε μπορει να εξηγήσει?

Κάνε μια αρμονική ανάλυση.Πρόσεξε.Δεν λέω ότι ΔΕΝ μπορεί να γίνει ανάλυση ...Λέω ότι η Jazz αρμονία θα το εξηγήσει πολύ πιο εύκολα από την κλασσική καθώς πάνω σ αυτή πάτησε και έχτισε τους κανόνες της.Αλλά με την jazz αρμονία είναι πολύ πιο απλό να γίνει κατανοητό αυτό το Jazz Blues γιατί μ αυτά ασχολείται.όπως και μια φούγκα θα αναλυθεί με κλασσική αρμονία...Για αυτό λέω ότι οι 2 αρμονίες μόνες τους είναι ελλιπείς...Και μην ξεχνάμε ότι μιλάμε και για περιόδους ....

Η κάθε περίοδος ακολουθεί άλλους κανόνες.Για αυτό έβαλα σαν ορόσημο την ρομαντική περίοδο

Δεν θα κάτσω να συγκρίνω τις 2 αρμονίες καθώς και οι 2 αλληλοσυμπληρώνονται

καλα τα ποστ του warwick για ακομα μια φορα ειναι απιστευτα!

δεν ξερω να γελασω, να κλαψω, η να φωναξω.....

μπα......... θα στεναχωριθω για ακομα μια φορα γιατι διαβαζω μουσικους με τοσο κομπλεξ μπερδεμενο μυαλο με αποτελεσμα να χανετε ο στοχος ο οποιος ειναι να παιζουμε μουσικη και να περναμε καλα....

Καλά το post σου είναι απλά απαράδεκτο.Αν ήθελες να μας το αιτιολογήσεις κάπως θα το εκτιμούσα.Για το δεύτερο σκέλος συμφωνώ απόλυτα.Ποτέ δεν είδα την μουσική ανταγωνίστηκα και βεβαίως δεν έχω καθόλου μπερδεμένο μυαλό  καθώς αρέσκομαι να ψάχνω τα πάντα σε βάθος...

I repeat myself when i'm under stress!!!I like it!!!

Κάνε μια αρμονική ανάλυση

Επίσης η κλασσική μουσική έχει τις περιόδους της...Η κάθε περίοδος ακολουθεί άλλους κανόνες.Για αυτό έβαλα σαν ορόσημο την ρομαντική περίοδο

Δεν θα κάτσω να συγκρίνω τις 2 αρμονίες καθώς και οι 2 αλληλοσυμπληρώνονται

Δωσε μου μια παρτιτουρα, με το αυτι θες να κατσω να σου κανω αναλυση?

Οι σπουδες (και η γνωση γενικότερα) της δυτικής μουσικής ομως δε σταματανε στον ρομαντισμο. Εσυ πως το σταματας εκει και λες οτι ειναι ελλιπης? Ετσι σου ήρθε?

Οι σπουδες (και η γνωση γενικότερα) της δυτικής μουσικής ομως δε σταματανε στον ρομαντισμο. Εσυ πως το σταματας εκει και λες οτι ειναι ελλιπης? Ετσι σου ήρθε?

Σοβαρά βρε Neeqο, εκεί επικεντρώνεται η ένσταση/διαφωνία σου ?

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Μα δεν θέλω να μου το αναλύσεις..Σου λέω ότι μπορείς...Αλλά σου λέω επίσης ότι έκαστος στο είδος του...

Όσο για την ρομαντική την θεωρώ ορόσημο γιατί με το τέλος της ξεπήδησαν συνθέτες όπως ο rachmaninoff οι οποίοι εξέλιξαν την κλασσική μουσική η οποία εξελίσσεται μέχρι σήμερα...

Παιδιά, στην Δυτική μουσική, οι φθόγγοι είναι δώδεκα. 8)

Κάντε τους ότι θέλετε. ;D ;D ;D

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Παιδιά, στην Δυτική μουσική, οι φθόγγοι είναι δώδεκα. 8)

Κάντε τους ότι θέλετε. ;D ;D ;D

Τι θες εσύ τώρα ρε φίλος με τις απολυτότητές σου ? και οι Ολύμπιοι θεοί 12 ήτανε ,αλλά είδες τι έγινε τις προάλλες στη συζήτηση για το ποιοί θα πρωτοπιάσουν τα στασίδια και ποιοί θα μείνουν όρθιοι  ;D ;D ;D

No one wants an alien

• Moderator

Εμένα όλη αυτή η υπέρ τεχνική – θεωρητική ανάλυση, κάπου το είπε παραπάνω και o yameth με άλλα λόγια, μου θυμίζει το εξής:

Σαν να είναι ένας λογοτέχνης και να στηρίζει τη σπουδαιότητα όλου του έργου του διατυμπανίζοντας  πόσο "έξυπνα" χρησιμοποιεί τις δευτερεύουσες  ειδικές προτάσεις.

Ή σαν ένας body builder , που παρουσιάζει το κατάπληκτοι διατροφικό του πρόγραμμα  για το βράδυ, που περιέχει 67 γραμμάρια πρωτεΐνης και καθόλου απλούς υδατάνθρακες.

Φυσικά ΔΕΝ είμαι αντίθετος με τη θεωρία , σε κανένα επίπεδο, αλλά τη βλέπω πάντα ως μέσο κατανόησης της πράξης και όχι το αντίθετο.

Μου φαίνεται "κάπως" ένας μουσικός να ξεκινάει να γράψει ένα κομμάτι , έχοντας στο μυαλό του κανόνες, μέσα στους οποίους «πρέπει» να κινηθεί (εκτός αν μιλάμε για εφαρμοσμένη τέχνη) .

Φυσικά δεν λέω ότι πρέπει να είναι σόλοικος ή βάρβαρος, απλά έχω ένσταση ως προς την αφετηρία του.

Μου λές για τον ρομαντισμό...Τι θες να σου πω?Πάρε παρτές του Ξενάκη του Paderewski ή του Cage και εξήγησε μου τες με κλασσική αρμονία?Για αυτό βάζω ορόσημα...Η αρμονία μία είναι όπως και να λέγεται και βοηθάει να εξηγεί την μουσική η οποία εξελίσσεται συνεχώς.Την χωρίζουμε όμως για δική μας ευκολία.Η μουσική δεν είναι μία...Τώρα αν εσύ θες να εξηγήσεις και Μακάμια με κλασσική αρμονία τι να σου πω...Εγώ δεν θα το έκανα..

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου